Home » Forum » Weet iemand vragen van mijn zoon

Weet iemand (vragen van mijn zoon)

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Geerke
Weet iemand (vragen van mijn zoon)

Mijn zoon heeft soms van die dingen die hij zich dan afvraagt, en ik heb gewoon echt Geen Idee. Hij komt er steeds op terug dus ik denk: eens kijken of OOL wat oplevert.
- Wegen: er is een A1, een A2, enz, tot hoever loopt het en slaan ze echt geen nummers over (ook met de N-wegen)?
- Waarom is een spoorwegstoplicht precies andersom als in het verkeer (rood onder, groen boven)?

Geerke
Die eerste vraag

.... heb ik al beantwoord gekregen (even gegoogled, had ik eerst moeten doen natuurlijk)

Annette
Ik weet het ook niet

Deel de antwoorden ook met ons!

Groeten
Annette

Beo
Leuk hè :-)

Hier de vraag: Hoe koud is het als de zon uit zou gaan? En die vraag krijg je dan tien minuten nadat je je bed uit bent gerold en je nog helemaal niet wakker bent.
Mijn eerste antwoord was: Ehhh... mag dat vanavond? Maar terwijl ik naar mijn werk fietste bedacht ik al dat het waarschijnlijk ongeveer 0 Kelvin zou zijn, het absolute nulpunt. En dat blijkt te kloppen. Voor de niet wetenschappers: dat is -273,15 graden Celsius.
Op de vragen van Geerke heb ik geen antwoord paraat.

Beo.

Toke
Sneeuw

Kijk dit vind ik nou een leuke vraag van Geerke-zoon. Wikipedia zegt:
Dit wordt gedaan zodat bij sneeuwval de sneeuw die op de zonnekleppen blijft liggen niet het zicht op het rode licht kan blokkeren.
Klinkt logisch.

Tihama
Boektip

Het boek: 7 op de schaal van Richter, van Hans van Maanen. Dat geeft antwoord op al dit soort vragen.
Erg leuk om te lezen

http://www.vanmaanen.org/hans/boeken/svr.html

Tihama

n@nny
Maar toke

Met die sneeuw en zo, dat geldt toch voor alle stoplichten?? Waarom is er dan toch verschil tussen gewone stoplichten en die voor de trein??
n@nny

liora
Nanny

Hoi Nanny,

Als je in de auto zit, kijk je naar boven om het stoplicht te zien. Een machinist kijkt naar beneden en kijkt dan dus op de klep.

Liora

Toke
Nanny

Dat weet ik niet precies, Nanny, waarom dat bij seinpalen zo is en bij verkeerslichten niet. Maar ik vind het op verschillende plekken terug als reden waarom het onderste licht rood is. Het is wel zo dat de kap boven een seinlicht veel langer is (waarschijnlijk omdat de machinist veel meer last heeft van zonlicht dan een automobilist??) dus de kans dat daar hinderlijk veel sneeuw op blijft liggen is veel groter dan bij een verkeerslicht.
En verder kan ik me er nog wel iets bij voorstellen dat bij treinverkeer het rode licht altijd zichtbaar moet blijven, terwijl gewoon verkeer zelf ook nog wel kan uitkijken als het rode licht is ondergesneeuwd. De machinist van een trein kan niet snel genoeg reageren als hij ziet dat er een trein voor hem rijdt. Met een auto kun je nog uitwijken of zo.
Maar goed, dat zijn allemaal bedenksels van mij, dáár heb ik niks over teruggevonden. Maar over die sneeuw wel.

Jakiro
My 2 cents

Bij verkeerslichten is groen veilig/doorrijden (moeten zelfs), de 2 andere seinen geven eigenlijk allebei aan dat je moet stoppen.
Je hoeft dus eigenlijk alleen groen te kunnen zien om veilig een met verkeerslichten beveiligde overgang te kunnen passeren.
Die moet dus onderaan om geen last van de sneeuw te hebben.
Oftewel, als groen niet brand (dat kan je zien) en de andere 2 kan je niet zien omdat er sneeuw voor ligt; moet je stoppen. Zit je altij goed.
Bij seinlichten is rood niet veilig/stoppen (moeten zelfs), de 2 andere seinen geven eigenlijk allebei aan dat je moet doorrijden.
Je hoeft dus eigenlijk alleen rood te kunnen zien om veilig een met seinlichten beveiligd punt te passeren. Dus die moet onderaan, om geen last van sneeuw te hebben.
Oftewel als rood niet brand (dat kan je zien), maar je kan niet zien welke van de andere 2 branden omdat er sneeuw voor ligt, moet je doorrijden.
Jakiro

nelly3
Goeievraag.nl

kijk eens samen met je zoon op de site goeievraag.nl
even aanmelden en je raag stellen. niet alle vragen zijn 'kinvriendelijk' of te moeilijk voor kinderen, maar je kan daar dergelijke vragen stellen en dan komt er redelijk snel een antwoord.

Geerke
Jemie

Tjonge wat gaaf zeg al die mensen die zich hierover gebogen hebben! Dank voor het opzoeken, voor het bedenken, voor de site, voor het aangeraden boek. Echt super. Ik ga er maar eens naar kijken!
Overigens heb ik het antwoord op zijn eerste vraag gevonden op:
http://wegnummers.autosnelwegen.nl/wegen/index.html

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.