Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

angel3

angel3

18-10-2009 om 22:39

Welk allerergste kattekwaad heb jij ooit uitgehaald?

Geinspireerd door het draadje in 6-12 jaar over belletje trekken. Welk allerergst kattekwaad heb jij zelf weleens uitgehaald op die leeftijd?
Heel vindingrijk al zeg ik het zelf ging ik met een vriendin langs de deuren en dan zeiden we dat we met een feestje waren en dat we pandje verbeuren deden. Ik stond dan bijv op sokken. Als we snoep voor iedereen zouden meenemen zou ik mijn schoenen terugkrijgen....de rest loopt daar ergens zeiden we dan, we zijn met 8. ha ha. We kregen dan vaak een grote zak snoep of een rol koekjes of iets :)
Vrij onschuldig.
Heel erg wat we ook deden was met een takje een hondedrol oppikken en die onder het handvat van een auto portier smeren. Als ik daar nu aan denk: schaam....
Daarbij valt belletje lellen in het niet.
Wie bekent?

Nou

als ik sommige reacties hierboven lees over belletje trekken dat ik beter niet kan opnoemen wat 'we' (ik en de buurkinderen) allemaal deden.

het stomste/ergste was geloof ik de houten schuur van de nare buurvrouw (het lieve mens liep wel eens lallend over straat te roepen dat we hoerenkinderen waren) die in de fik ging, ik geloof dat de buurjongens die de aanstichters waren (ze moeten rond de 10 zijn geweest denk ik) een heel erge straf hebben gekregen van hun ouders. Ik kreeg geen straf want ik stond er maar wat bij kijken (jaartje of 5 en mocht altijd mee van de grote jongens omdat ik niet zeurde ;-)

Het echte belletje trekken ging met ducktape over 1 rij knopjes bij de flat in de buurt. En dan wachten totdat iedereen door elkaar ging roepen "ja hallo ?" "de deur is toch open ?" "wie is daar" etc. Echt enorme lol (ja vreselijk irritant waren we, we deden het eens per jaar) natuurlijk als er dan mensen heel kwaad werden en dan renden wij heel hard weg.

Maiskolven jatten bij de boeren die dan in plat boerse taal dingen riepen en dan ook heel bang hard weg fietsen met zo'n achterlijke maiskolf in je hand en je liep altijd sneetjes op in je handen dus dat hebben we maar een paar keer gedaan.

Oh ja en natuurlijk bellen, ik heb eens een middagje met een vriendinnetje (waar was de moeder vraag ik mij opeens af) leuk allerlei mensen opgebeld die rare achternamen hadden. "hallo mevrouw poepjes, stinkt het daar ?.

En dat allemaal in een keurige super burgelijke wijk in gereformeerd Apeldoorn.

Oh ja, mijn zus en CHristelijke buurmeisje zongen soms op de zolder hele vieze liedjes. Echt een super braaf CHristelijk meisje was dat (later op haar 19e getrouwd god wat was dat vreselijk om haar daar zo ongelukkig te zien in die witte jurk) en dan hadden ze een enorme lol en dan kwamen ze daarna met hele serieuze gezichten weer beneden.

angel3

angel3

19-10-2009 om 09:09

Ha ha oh alles komt weer terug

door jullie verhalen komen mijn andere kattekwaadjes ook weer naar boven hi hi.
Dat deden wij ook dat opbellen. Naar iemand en dan zeggen: u heeft uw abonnement op de Donald Duck niet betaalt!
Maar ik heb geen abonnement?
In onze admin staat van wel hoor, er komt een incasso buro langs.

Ik denk dat die mensen meespeelden want we hadden kinderstemmen die we zogenaamd omdraaiden als grote mensen stemmen.

Ook hebben we een keer gebeld naar iemand alsof we een klein kind waren: hallo is mama daar?
Nee jou mama is hier niet.
En dan gaan 'huilen', waar is mama dan? Mama zei dat ze bij jou zou zijn. Ik ben helemaal alleen thuis.
Aan de andere kant van de lijn hoorde je de ongerustheid.
Oh dat was best zielig maar uiteindelijk piesten we echt in onze broek van het lachen.

Ik heb zelf 1 keer in mijn broek gepiest van angst. Ik liet me opjutten door grotere buurtjongen die zeiden: durf jij die tulpen uit die tuin te plukken?
die mensen zijn op vakantie.
Ik het doen, kwam dat mens pislink naar buiten.
Op straat plaste ik in mijn broek van angst. Ben het nooit vergeten. Weet nog precies waar het was :)

Puck2

Puck2

19-10-2009 om 10:25

Ik was vreselijk braaf

Volgens mij was ik een vreselijk braaf meisje (vroeguh). Ik kan me eigenlijk alle belletje trekken (beletje lellen zeiden wehier) herinneren. Op deiddelbare school, midden in Utrecht kan ik me herinneren dat we ooit met heel veel sneeuw dat we het gezamelijke portiek van 2 woningen helemaal volgestopt hebben met sneeuw. En wat we ook wel deden was de 2 deuren van zo'n portiek aan elkaar binden en dan aanbellen.

Maxime.M

Maxime.M

19-10-2009 om 10:26

Steentjes door de brievenbus

Toen ik een jaar of 5 denk ik was heb ik bij de buurvrouw van een vriendje, die een grindpad tot aan de voordeur had, grindjes door de brievenbus gegooid, ik had al een paar handjes naar binnen gegooid (lage bus, dus ik zat op mijn hurken) en was daar blijkbaar heel geconcentreerd mee bezig tot ineens de deur openzwaaide en de buurvrouw me een paar klappen op mijn kop met de krant gaf...hihi, Meteen hard weggehold en ik snap tot op de dag van vandaag niet dat ik dat gedrufd had (misschien opgejut door het buurvriendje?) want ik was altijd een enorme bangerik.

Maxime

Ulla

Ulla

19-10-2009 om 10:41

Taxi bestellen

Ik schaam me weer als ik eraan terugdenk:
Een paar keer bestelden een paar vriendinnetjes en ik telefonisch een taxi voor iemand uit de buurt (allemaal een keer vanuit het eigen huis omdat we bang waren dat het anders opviel). Dan keken we vanuit het slaapkamerraam stiekem naar de reactie van de buren en de (boze) taxi chauffeur.

Kastanjes planten in de tuinen van (in onze ogen) nare buurtbewoners. Het liefst bij de ingang van de tuin, of voor de deur. Want dan zouden ze op een dag de tuin, of het huis niet meer in kunnen omdat er een grote kastanjeboom in de weg staat hahaha!

Appels jatten

Wij hadden vroeger een buurman die een beetje 'raar' was een oudere man al (zo zag ie eruit, hij was het niet)met een grote 'stadsboerderij' met een kollosale boomgaard met fruit in de tuin en dat terwijl ie midden in het centrum woonde tussen de HEMA en de duurste winkels in het centrum. Wij woonden aan de achterkant naast hem (naast de boomgaard dus). Hij had een torenhoge muur om die boomgaard. En ik deed mee met de grote jongens. Hun namen mij mee over de muur (ik was 7 ofzo) en stelden zich verdekt op in de tuin en ik gooide de buit (die ik bemachtigde door in de bomen te klimmen) naar hun toe. En dan overgooien naar elkaar tot we achter de muur een grote berg hadden,genoeg voor iedereen.Tot we op een dag werden betrapt. En buurman kende mij natuurlijk alleen maar. Dus zette hij me op de keukenstoel, ging zich scheren (hij was altijd ongeschoren voorzover ik wist) en z'n goede pak ging aantrekken....Om mij in vol ornaat af te leveren bij mijn ouders.Ik heb zitten bibberen op die stoel en leverde hem ondertussen alle namen van de buurjongens en van wie die waren (ouders dus). Alzo nam hij mij mee en ik voelde me doodongelukkig, gelukkig kon ik zo tussen de regels in het geprek veel knipogen herkennen tussen mijn ouders en de buurman en daarna toog hij op pad om bij al die jongens langs te gaan en 'schadevergoeding' te vragen. Ik weet niet hoe dat is afgelopen. Maar na 3 zomers fruit jatten was het wel afgelopen.We hebben het nooit meer gedaan.
Dat was geloof ik het ergste. Verder met een portemoneetje trekken (in steeg werd meestal doorzien) aan raampjes kloppen, bij voorkeur w.c. raampjes als ze bezet waren of achter het huis aan de keukendeur kloppen. Belletje trekken deden wij amper want er waren allemaal winkels aan huis in die straat (dus weinig bellen). We hebben ook wel eens een vogel bij iemand losgelaten. Een meneer in onze buurt ving vogels (met stokje met lijm, zielig hé?) en zette ze dan in een kooitje. Die heb ik een keer met mijn 'vriend' (geen meiden in onze buurt) losgelaten. Maar dat was meer uit medelijden met die vogel als uit kattekwaad. En de kauwgomballenautomaat hebben we een keer 'gekraakt', we hadden een platgereden cent en die was zo plat als 5 cent en daarmee draaide de kauwgomballenautomaat van de spar maar door en door.De eigenaar van de spar kwam nog verhaal halen bij de halve buurt, maar we hadden ze al lang en breed op en hij kwam er nooit achter.
groeten albana

notje

notje

19-10-2009 om 10:47

Hihihi

Leuk hoor kattekwaad.

Ik heb veel uitgevreten,maar was lang niet zo erg als mijn vader en mijn broer.

Wel heb ik een keer met mijn vriendinnetje vanalles uit de afvalcontainer gevist bij de kapper achter op het terrein.Een paar hele pakken maandverband,scheerschuim en andere middeltjes.We hadden alle maandverbandjes uitgespreid op de stoep,daarna scheerschuim en andere rommel erop.Toen in die blauwe afvalzakjes van het maandverband gedaan en rondgebracht in het hele dorp in de brievenbus.
Mijn moeder heeft nog dia's waarop onze uitstalling staat,die vond dat wel grappig.Ze wist alleen niet dat wij even later het hele dorp een cadeau'tje gingen bezorgen.
Ook,hondepoep en inktzwammen in de brievenbus gooien,belletje lellen en portemonnee trekken heb ik gedaan.
Ik schaam me nergens voor!
groet Notje

Ik was (en ben) van het brave soort, dus weinig stuntwerk hier. Wel klom ik vroeger overal op, fietsschuurtjes, scholen in de buurt, bomen, kunstwerk die lekker hoog beklommmen kon worden. Verder ben ik met een vriendinnetje een paar keer een leegstaand schoolgebouw geklommen en liepen we daar wat rond. Zo megaspannend dat ik het zowat in m'n broek deed ;-)

Deze wilde ik altijd doen:

een gulden met superglue ergens op de grond lijmen! Ik schaamde me als kind altijd zó als ik was gebukt om mijn "buit" op te pakken, maar vond het zo'n goeie!

liedewij

liedewij

19-10-2009 om 15:19

Parkeermeters

Wij woonden aan een pleintje met parkeerplaatsen. Met van die ouderwetse palen waar je een gulden in gooien moest en dan schoot het klokje vooruit( kennen jullie ze nog?). Met een ijlolliestokje kon je in het gat van het muntstuk duwen. Dan rolde het geld door en sprong 't rondje weer terug en was de parkeertijd weer over. Leukste was alle palen "doordraaien" en dan naar huis, naar de slaapkamer om naar buiten te kunnen kijken en wachten tot oom agent bekeuringen ging schrijven. Midden in het centrum en er werd regelmatig gecontroleerd. Bijzonder grappig vonden we. Nu zou ik het niet waarderen als ons kind dit zou uithalen.
Wij zijn overigens nooit betrapt.

Liedewij

Oh ja de spoorbomen ontregelen

we waren echt erg.

Ze kwamen er achter dat als je 2 bovenkanten van fietsbellen op de rails legt dan gaan de bomen naar beneden en dan stonden die mensen maar te wachten en dan kwam er geen trein. Totdat we er zelf ook genoeg van kregen dan haalden we ze er weer vanaf terwijl die mensen dus riepen "kijk uit kijk uit".

Vreselijk doodlink eigenlijk.

Lou

Lou

19-10-2009 om 16:07

Bijna niets

Mijn broers legden muntjes op de tramrails in Rotterdam en deden meer gevaarlijke dingen, maar ik ben geloof ik nooit verder gekomen dan een hut bouwen op een plek in het bos waar ik eigenlijk niet mocht komen. En oja, wel eens een dubbeltje uit mama's portemonnee gepakt voor een spekkie bij het winkeltje onderweg naar school.

Helaas ging ik als puber behoorlijk los op het gebied van Dingen Doen Die Niet Mogen. Ik hoop dat mijn dochter haar portie kattekwaad in het leven wat beter verdeelt :-)

groet,

Lou

Tirza G.

Tirza G.

19-10-2009 om 18:41

Lawaai

Ik heb aan het eind van de basisschool een paar jaar op een flat gewoond. Tjonge, wat heb ik dáár een geluidsoverlast veroorzaakt. Het was een beetje een revolutiebouw-flat, geen echte topkwaliteit. Tien verdiepingen en ik denk zeker 15-20 woningen per galerij. Wij gingen rolschaatsen over de galerijen. Dat dénderde zo lekker (achteraf wist ik pas dat je dat zo'n beetje door de hele flat heen hoorde) En in het trappenhuis gillen, niet normaal. Eerst eentje op 5 en eentje op 6 staan, kijken of je elkaar nog kon horen. Dan op 4 en 7. Dan op 3 en 8, net zolang tot er eentje beneden stond en eentje boven. En maar kríjsen.
Ennnnn spelen met de lift natuurlijk. Doe ik nog steeds graag :-)

Tirza

Anne K.

Anne K.

19-10-2009 om 19:11

***bloos***: vorige week nog gedaan:

met onwijze superlijm een 50 ct stuk op de stoep voor ons huis geplakt.
En samen met man en kinderen liggen we bijna dagelijks slap van het lachen om de pogingen die worden gedaan om dat muntje weg te breken...
Erg he... ben ik 43, met de humor van een kind ;-) !

Anne K

margje van dijk

margje van dijk

19-10-2009 om 19:48

Water, zout

Mijn ergste kattekwaad... ik vrees toch dat het die keer was dat ik water in de laarzen van mijn oom heb gezet (ik logeerde graag bij mijn oom en tante op de boerderij). Of dat ik zout in de thee van mijn vader deed.

Het rare was alleen dat de uitwerking van mijn grappen altijd helemaal niet klopte met hoe ik het in de Donald Duck gelezen had. Mijn oom werd gewoon écht kwaad, en mijn vader dwong me de zoute thee zelf op te drinken.

Bij Kwik, Kwek en Kwak pakte het allemaal heel anders uit....

Margje

Tante Truus

Tante Truus

19-10-2009 om 21:42

Hmm

Belletje trekken: wel leuk maar ook wel wat saai en ongevaarlijk
Jeukpoeder in jassen, naaktslakken in dichtgenaaide mouwen, met een paar naar de Hema in het analoge tijdperk, alle wekkers zetten op dezelfde tijd en dan op die tijd je onopvallend in de buurt ophouden.
Of allemaal wekker mee naar school en in het amfitheater waar we natuurkunde hadden ze om de beurt af laten gaan.
Bepaalde instellingen dichtkitten en kopspijkers in het slot doen zodat het niet uitgeboord kon worden. Andere intstellingen zogenaamd bezetten door letters erop te plakken en dan de persdiensten bellen en toch in het nieuwes komen.
Politiek geëngageerde graffiti spuiten in de tijd dat je er nog voor opgepakt werd (ook vastgezeten en voor de rechter gekomen)
nou ja, enzovoort.
Lunchen met de Rode Brigades in schuilplaats in de Italiaanse bergen en artikelen voor hun krant schrijven (minst trots op).
Het "allerergste" wat ik gedaan heb kan ik niet echt noemen want is nog niet verjaard (maar geen mensen geweld aangedaan hoor)
Enfin, een veelvuldig ingekerfde kerfstok dus. Maar wel lol en spanning gehad dus.

TT

Tante Truus

Tante Truus

19-10-2009 om 21:44

Euh

de zaken die onder het strafrecht vallen, deed ik wel een tijdje na de basisschoolleeftijd natuurlijk. Ik vergat even in welke rubriek ik zat.

miep

miep

19-10-2009 om 23:05

Oja

als basisschool kind vrij braaf gebleven met een enkele keer belletje trek en zwart mee liften met de tram. Maar op de HAVO waren meiden die niet zo erg aardig en nogal arrogant waren. Als wraak gingen vriendin en ik (een bij de telefoon beneden en een bij de telefoon boven) die meiden bij een escortbureau aangeven dat ze wel geïntresseerd waren in het werk. Afspraak maken en echte adres, naam en telefoonnummer doorgeven. Nooit geweten wat er na gebeurde maar het was wel spannend. Maarja dat was voor de tijd van nummerherkenning.

Van alles

Inderdaad belletje trekken, deurknoppen aan elkaar vastbinden met een touw zodat ze niet meer open konden. Ook taxi's, pizza's besteld. Mensen bellen met een 'rare' achternaam.

In de fopwinkel, jeukpoeder kopen of een soort van tablet wat je in de douchekop moest stoppen en als er water bij kwam leek het net bloed. Mijn broer kon dat echt niet waarderen!

Of van die pilletjes die je in heet drinken moest doen en dan kwamen er nep beestjes uit. Ik zie nu nog voor me hoe de meester in de 6e klas opsprong toen hij 'spinnen' in zijn thee zag drijven.

In mijn pubertijd heb ik dingen gedaan waarvan ik nu denk, hoe heb IK dat kunnen doen, maar goed eb nog wel goed terecht gekomen en ben ik zeker niet a-sociaal geworden!

stout

stout

20-10-2009 om 10:47

Anne k.

Oh dat ga ik ook doen hahahaha, wij hebben een fantastisch uitzicht op de stoep (grote ramen) en iedereen loert altijd naar binnen (niet echt last van hoor) maar nu kunnen we zelf 's terugloeren (en blauw liggen)

- Zwartrijden met de tram en dan als je gepakt werd de naam van een arrogante trut uit de klas opgeven. Die woonde op een adres op nummer 32a, dus dat kwam ook heel geloofwaardig over. Zij kreeg dan acceptgiro's thuisgestuurd met de boete. Dat was nog voor de verplichte identificatie.
- Eén keer tot mijn schande 's nachts vier-op-een-rij gespeeld met een vriend: ieder een flat (tegenover elkaar) en dan kijken wie het eerst licht in vier flats op een rij aan kon krijgen door aan te bellen. Als ik zelf een gieter water over me heen had gekregen had ik het niet gek gevonden ;-)
- op de middelbare school een leraar opgebeld dat we van de kinderbescherming waren en dat we hem in de gaten hielden.

Anna

Anna

20-10-2009 om 15:49

Handwerkjuffrouw..

Het allerergste wat ik heb gedaan is toch wel (samen met een groepje andere meiden) de handwerkjuf opsluiten.

We kregen in de kelder handwerkles, het mens deed haar best, maar niemand vond de lessen leuk en niemand vond haar leuk. Ze werd eigenlijk min of meer wat gepest..

Na afloop van een les deden we een bezem onder het handvat van de kelderdeur terwijl juf nog aan het opruimen was. Wij gingen daarna vrolijk naar huis.

Toen de directeur rond een uurtje of half 6 nog een rondje deed hoorde hij een hard gebonk en flink wat roepen om "heeeellllluppppp"....

Trof juf totaal ontredderd en paniekerig aan. Had al vanaf 3 uur gebonkt, om hulp geroepen enz....

Wij kregen een flinke preek + bijbehorende straf.

Uiteraard terecht.... Pas nu realiseer ik me hoe erg we haar hadden aangepakt, ik vrees dat ze de brui heeft gegeven aan het lesgeven....

groet Anna

Wilma

Wilma

20-10-2009 om 16:53

Haha, die vier op een rij

Die had ik nog nooit gehoord, geweldig. NEe, ik begrijp dat de bewoners 't niet allemaal even grappig vonden, maar als je jouw berichtje zo leest is 't om je te bescheuren.

Groetjes,
Wilma

4 op een rij

geweldig!! denk dat ik mijn licht niet aan zou doen voor de telefoon maar vind het super gevonden...

mocht ik me eens vervelen...flats genoeg hier... hihihihihi

Rafelkap

Rafelkap

21-10-2009 om 08:40

Opsluiten

Ik lees over de handwerkjuffrouw, wij hebben een keer een verpleegster opgesloten in de kamer naast ons (groot raam ertussen zodat we konden toekijken), in het ziekenhuis. Doel was dat wij ook graag opgesloten wilden worden. Dat deed ze helaas niet :-) Maar het was niet zo lang en ze werd ook niet boos (ook jammer)

Rafelkap

Rafelkap

21-10-2009 om 08:43

Oja

en leraar wiskunde opgeven voor een cursus rekenen. Vriendin waar ik boos op was opgeven voor opleiding huishuidkunde, andere leraar voor cursus omgaan met kinderen. In de trein had je altijd van die bonnen van loi etc., een bron van vermaak.

Op verjaardag

mijn zus zat op de kappersopleiding en die had zo'n hoofd om op te oefenen(die is net zo groot als een mensenhoofd), daar hadden we een touw om de nek gedaan en die uit de slaapkamerraam laten zakken zodat hij voor de huiskamer raam kwam, een gegil dat wil je niet weten en wij lagen boven helemaal in een deuk.
krulleke

Jade

Jade

21-10-2009 om 11:05

*hahahaha*...

...die 4 op een rij en dat kappershoofd voor het raam......geweldig:-))

Ik zit hier smakelijk te lachen.........:-))

Opbellen...

O, dat opbellen... Onze telefoon stond op een logeerkamer, zodat we daar menig uur hebben doorgebracht. En inderdaad, het zielige achtergebleven kindje hebben we maar wat vaak gespeeld. Een fam. vanderwind is ook vaak gebeld met flauwe vragen...(is dit niet het telefoonnummer van vandernattewind?) De DA drogist belden we met vragen over de werking van comdooms en glijmiddel. En we waren al wat ouder toen we met een aantal vriendinnen de middenstand van het goed christelijke Rijssen (niet onze woonplaats) bestookten. Bij de evangelische boekwinkel vragen naar de religieuze dichtbundel 'Ik, Jan Cremer' bijvoorbeeld.. Ja, het is me wat...

Jujube

Jujube

23-10-2009 om 23:23

Ook opbellen

Wij zochten in het telefoonboek de naam 'Borst' op en belden totdat iemand opnam met: 'Met mevrouw Borst'. Wij: 'Met de andere mevrouw Borst, zullen we samen een BH gaan kopen?'
Dan rolden we echt van de bank af van het lachen.
Verder belletje trekken en dan in de voortuin blijven staan tot er open werd gedaan en zeggen: 'Oh sorry, ik ben vergeten weg te rennen' en vervolgens hard weg rennen.
Groet,
Jujube

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.