Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Welke gedachten hebben jullie over 21 december 2012?

heel af en toe wordt het onderwerp door ons "nuchtere Hollanders" eens aangesneden, maar vooralsnog vind ik de berichtgeving rondom de datum 21 december 2012, de dag waarop de Maya-kalender zou aflopen en volgens sommigen de wereld zou vergaan, redelijk rustig.

Dan te bedenken dat er over de gehele wereld miljoenen mensen zijn die geloven in allerlei doemscenario's.

Ikzelf geloof daar niet in. Wat ik wel graag wil geloven is dat we in een andere (5e ?) dimensie komen en ons meer gaan richten op spiritualiteit.
Ben benieuwd naar jullie gedachten hierover.

gr,
Dyan

Inderdaad

Ik geloof er ook niet in. Mocht het toch zo zijn, dan zien we het vanzelf... Heel nuchter maar we kunnen er toch niets aan veranderen.
Meer 'drukte' zorgt naar mijn idee vooral voor meer onrust.

+ Brunette +

+ Brunette +

11-12-2012 om 22:00

Oh, ik dacht dat het de twaalfde was.

De laatste tijd valt steeds vaker 21 december maar vorig jaar heb ik ook een paar keer 12 december als doemdatum voorbij zien komen. Interessante datum: 12-12-'12. Als de wereld morgen niet vergaan is, geloof ik niet dat het op de 21e wél zou gebeuren. Een tijdje terug zag ik een cartoon van een Maya die de kalender aan het maken was. Op 12 of 21 december (wil ik afwezen) was de cirkel toevallig vol. En wij maar denken dat er een diepere bedoeling achter zit.

Tinus_p

Tinus_p

11-12-2012 om 22:08

Oude wijn in oude zakken

Het idee dat de wereld binnenkort vergaat, of dat alles anders wordt, is van alle plaatsen en tijden. Age of Aquarius (zo rond 1970), Y2K, etc etc etc.

Wat ik me afvraag: Hoe wijdverbreid was dit geloof een eeuw geleden? In 1914 brak er plots een hele nieuwe tijd aan (behalve in NL), ik vraag me af of iemand dat toen had voorzien.

Niet te voorspellen

Ik geloof dat het einde van deze wereld absoluut niet te voorspellen is. Door niemand.

Win win situatie

Ik geloof helemaal niet dat de wereld vergaat, maar je kan je er toch eigenlijk geen buil aan vallen. Als de wereld vergaat zijn we allemaal dood, dus daar heb je dan verder ook geen last van. En vergaat-ie niet, nou, dan gaan we gewoon door.

skik

cersei

cersei

11-12-2012 om 23:33

Wat nou weer

Dat zou toch morgen zijn? Ik heb vanavond net voorkomen dat ik een verlofkaart tekende voor mijn dochter. In plaats van "x is naar de dokter oid" had ze ingevuld "omdat de wereld morgen vergaat stel ik er prijs op dat x die dag dat samen met haar gezin doormaakt, groeten en tot nooit meer ziens", pffff.
Krijg ik dat volgende week weer?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Spiritualiteit

http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_voorspellingen_van_het_einde_van_de_wereld
Inderdaad lijkt het me niet realistisch die 21e december. Maar of we meer spiritueel worden weet ik ook niet. Spiritualiteit is ook van alle tijden en misschien wel iets genetisch. De manier waarop je zenuwstelsel zich manifesteert zeg maar. Het bestaan van de mens vind ik wel wonderlijk en verbazingwekkend en je zou willen weten waar dat nou vandaan komt en waar dat naar toegaat. Soms is er een trend te zien, misschien worden we wel cyborgs of nemen de robots de macht over, wie zal het zeggen. Over spiritualiteit is het vaak lastig communiceren. Het gaat over ervaring en gevoel, ook al is dat gedeeld, het is heel persoonlijk en niet erg tastbaar.

Cersei

lachbui hier.:-)

Marjolein

Marjolein

12-12-2012 om 00:06

Lol

Cersei, briljant! wat een leuke dochter heb jij!

Idem

Wat een giller Cersei! Vooral het afsluitende: tot nooit meer ziens.

skik

Kaaskopje

Kaaskopje

12-12-2012 om 01:44

Zelf weinig gedachten

maar ik weet bijna zeker dat er mensen zijn die zich gek hebben laten maken en er wel in geloven met alle gevolgen van dien. Zelfmoord plegen, ontslag nemen, al het geld opmaken, geen rekeningen meer betalen, enzovoorts omdat het er vanaf 21 december niet meer toe doet. Bij al dit soort 'einde der dagen' momenten heb je mensen die er in stinken. Onbegrijpelijk.
Dat de wereld ooit zal vergaan is voor mij eigenlijk geen vraag. Maar dat duurt nog duizenden of waarschijnlijk miljoenen jaren.

Rafelkap

Rafelkap

12-12-2012 om 06:33

Tellen

Men is op een gegeven moment gaan tellen vanaf nul, en dan zit je straks op 21-12-2012, maar met een andere jaartelling (bv de joodse) is er weer een ander getal.
Dus ik geloof er niet in. Wel dat de zon er op een gegeven moment mee ophoudt. Dus eens zal het ophouden, maar dat duurt nog even.

Ik zou het wel jammer vinden omdat het vlak voor mijn verjaardag is :-)

21-12-2012

Mooie datum, dan zijn mijn man en ik 5 jaar getrouwd!

Fiorucci

Fiorucci

12-12-2012 om 07:27

Cersei

Haha,geweldig..:)

Sancy

Sancy

12-12-2012 om 08:18

Zoon

Zoon hier lijkt het heel aannemelijk dat de maker van de mayakalender gewoon tot 21-12-2012 gekomen was toen zijn moeder hem naar buiten stuurde om te spelen, en dat hij daarnagewoon niet meer verder gegaan is met de kalender. Gebeurt zoon namelijk bijna dagelijks.

Odile

Odile

12-12-2012 om 08:55

Rafelkap

Dat is nou precies de reden dat wij dochters verjaardag zaterdag al vieren. Kind is de 22ste jarig zijn, zou toch zonde zijn als ze haar feestje misloopt...

Kaaskopje, 5 miljard jaar

"Dat de wereld ooit zal vergaan is voor mij eigenlijk geen vraag. Maar dat duurt nog duizenden of waarschijnlijk miljoenen jaren."

Nog vijf miljard jaar als de astronomen mag geloven. Dan is de zon door zijn brandstof heen, wordt een rode reuzenster en zal de aarde verschroeien en verzwelgen. De mensheid zal tegen die tijd allang uitgestorven zijn. Maar onze tijd zal het wel uitduren.

skik

Rafelkap

Rafelkap

12-12-2012 om 09:14

Odile

De 22ste valt toch op een zaterdag??? Ik ben nl. op de 23e jarig, dat is op een zondag dit jaar :-)

Odile

Odile

12-12-2012 om 09:56

Klopt rafelkap

Maar de 22ste is na de 21ste, dus die zaterdag doet niet meer mee! Vandaar dat we haar verjaardag deze zaterdag al vieren, de 15de ;-). Haar kinderfeest heb ik verschoven tot NA haar verjaardag, misschien kunnen we het zo ontlopen en heeft ieder nadeel weer z'n voordeel *grinnik*.

Kaaskopje

Kaaskopje

12-12-2012 om 10:58

Skik

Ik was te lui om het precies op te zoeken:-) Bij duizenden dacht ik al 'nehh... ', maar miljoenen is dus ook nog te weinig:-))

Oh zonde zeg

ik krijg mijn salaris de 21e en ook mijn eindejaarsuitkering/13e maand.

Manda

Maak niet uit, je kunt je nu toch gerust in de schulden storten!

Ah yes

ik ben ngo mooi de 19e jarig ;-)

Oh ja

natuurlijk, die schulden zijn er straks ook niet meer. Nou dan moet ik nu maar snel gaan verzinnen wat ik de komende dagen nog voor leuks kan gaan doen. Veel duur lekker chef hapjes natuurlijk, want ook niet erg als ik nog even een paar kilo aankom.

Ehm, en dan ? Nog snel even een vliegtuig pakken naar die paar plekken op de wereld die ik nog wil zien.

Ik kan ook thuis blijven natuurlijk, wat kneuterig met mijn gezin gaan gourmetten ofzo.

Rafelkap

Rafelkap

12-12-2012 om 19:17

Sini (ot)

Heeee wat toevallig! Ik vond het nooit een probleem. Behalve dat ik op school tussen de kaarsjes moest staan op tafel, dat vond ik eng.

Mea Proefrok

Mea Proefrok

12-12-2012 om 21:41

Cersei

Wat een leuke, gevatte dochter heb jij.

Sjansje

Sjansje

12-12-2012 om 21:54

Voordeel

Ach, het hele gedoe rondom 21-12-2012 had wel als voordeel dat het enorm veel inspiratie opleverde voor de sint-gedichten dit jaar.
En ook de cadeautjes voor de mannelijke familieleden waren gemakkelijk; Axe, the final edition.

Gallifrey

Gallifrey

13-12-2012 om 00:23

Die kalender

Ik denk dat we niet zo veel waarde moeten hechten aan die kalender van de Maya's. Ze hadden de komst van de Spanjaarden er niet eens op staan.

May

May

13-12-2012 om 08:48

Toch

Ben ik blij als het 22-12 is
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

May

May: "Toch ben ik blij als het 22-12 is"
Ha, ik ook. Maar om andere redenen. 21-12 is vast een interessante dag, maar zoals mijn vooruitzichten en inschattingen nu zijn, niet interessanter dan vandaag of 02-01-13.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.