Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

madelief

madelief

26-09-2010 om 22:08

Wie heeft er weleens iets gewonnen?

OP de achtergrond speelt de postcodeloterij en ik doe al jaren mee maar echt nog nooit iets gewonnen! Wie heeft er ooit weleens een leuke prijs gewonnen? ik ken ook niemand met zo'n leuke ervaring. Ben dus gewoon ordinair nieuwsgierig:)

Maxime.M

Maxime.M

26-09-2010 om 22:47

Nou....

Wat ik heb gewonnen ooit:
- een boek bij eo knutselclub (ofzoiets) deed ik mee aan een rebus
- een appeltaart
- een keer met een los lot van de staatloterij 500 gulden (de eerste keer dat ik een lot kocht, daarna alleen nog maar kleine prijsjes)
- een keer 500 gulden met de postcode loterij
- een keer zo'n besparingspakket van de postcodeloterij (met wat spaarlampjes enzo in een doosje, hadden heel veel mensen)
- man heeft een paar schoenen gewonnen bij een hardloopwedstrijd
- ik een keer een reischeque van 250 euro, maar die kon je alleen besteden op reizen die meer dan 2000 euro kostten...dat vind ik geen prijs dus, heb het ook niet besteed.

dat was het, en dit alles in een tijdsbestek van 30 jaar...dus tja...

ik ken een collega die ooit 100.000 gulden heeft gewonnen, verder ook niemand.

Flauw he, zo'n collega

Maar ook ik heb zo'n collega gehad. En de jaren er na speelde ze met hetzelfde eindnummer en er viel steeds wat op. geen hoge bedrage maar wel het lotgeld terug....
Afgelopen maand: joegeee Ben en Jerry's ijs en kaartjes voor de voetbalwedstrijd Willem II en Roda JC.....
Maar hee, wie het kleine niet eert puntje puntje puntje

Kaaskopje

Kaaskopje

26-09-2010 om 23:04

Een paar keer

Ik heb vroeger bij een wedstrijd van Radio Veronica een LP van John Miles gewonnen, zo´n 18 jaar geleden 220 gulden in de bankgiroloterij en dit jaar heb ik 2 kaarten voor Snow World binnengesleept.

Tirza G.

Tirza G.

27-09-2010 om 00:08

Ooit

Een zakkammetje bij de bingo op de camping (een dodelijke combi wat mij betreft, na dat zakkammetje is het helemaal nooit meer goed gekomen) en een gesigneerde single+foto van David Bowie.
En verder vertel ik het nooit als ik een ton win, voor je het weet willen mensen delen :-)

Tirza

Nou

Mijn oogst van een hele leven:
- een doos kleurpotloden op de kleuterschool (!) (wat was ik er blij mee!)
- een cocktailbar thuis gedurende 2 uur (was leuk tijdens mijn verjaardag!)
- een half jaar gratis sporten bij mijn huidige sportschool
- minieme bedragjes in de staatsloterij

Vonda

Als 14 jarige

won ik door het correct invullen van een kruiswoordpuzzel (wat zal die moeilijk geweest zijn ...) 75 hele guldens.
Moeder ( zuinig als altijd) zei meteen dat ik die maar naar de bank moest brengen, maar ik hoor mezelf nog zeggen dat ik die zelf gewonnen had en er laarzen voor ging kopen. Zo ging ik dan op een zaterdag naar de stad( 30 min met de bus) en heb toen helemaal-in-de-mode rijglaarzen gekocht, waar ik ieder morgen 10 minuten eerder voor op moest staan om ze aan te doen. Maar dat ik me dit 40 jaar later nog precies kan herinneren, geeft wel aan hoe geweldig deze prijs was !
Daarna helaas nooit meer iets gewonnen..............

Bastet

Bastet

27-09-2010 om 07:09

Van alles

Een Vtech apparaat van toen 100 gulden,een dag Zwaluwhoeve met alles erop en eraan,een dure designstoel van Gispen,grote doos vol niveaspullen,dvd's,bioskaartjes.

Olijvje

Olijvje

27-09-2010 om 07:35

Hotelbon

Laatst gewonnen zo`n hotelbon voor twee overnachtingen, heb ze cadeau gedaan aan m`n schoonouders. Dit omdat de vorige hotelbon verlopen was, we konden het niet rond krijgen met oppas;-) Nou ja, mijn schoonouders waren er ontzettend blij mee en ik gun het ze van harte!

Verder helaas hier geen prijzen, maar ach, we zijn gelukkig en gezond! Overigens won ik vroeger wel altijd bekers met mijn playback optredens,haha.

O ja, mocht ik ooit een grote prijs winnen dan vertel ik dat ook niet hoor, moet er niet aan denken! Nou ja, misschien laat ik het jullie weten, maar dan wel onder een andere nick natuurlijk;-))

Olijvje

emma43

emma43

27-09-2010 om 08:47

1 keer

Als kind ,een slagroomtaart,bij een kleurwedstrijd bij de plaatstelijke bakker.Ben heel lang gelukkig geweest,ik zie me nog als blij trots kind huppelend naast m'n moeder naar de bakker gaan om MIJN taart op te halen.

mirreke

mirreke

27-09-2010 om 08:59

Ooit, als puber

kaartjes voor een concert van KISS (via een wedstrijd van popfot meeno ik). Helemaal geweldig, helaas, helaas ging het concert niet door (argghhh) en kreeg ik toen voor een heleboel geld platenbonnen als troostprijs.
Zelf af en toe kleine geldprijsjes (2,50 of zo) bij de staatsloterij.
Vrienden van mijn schoonzus hebben enkele jaren geleden een miljoen gewonnen bij de sponsorloterij. En weer vrienden van onze vroegere buren hadden 50.000 Euro op een kraslot.

Ja hoor

In de eerste klas een poppetje (van de juf), de ijsprijs bij de postcodeloterij, afgelopen voorjaar twee kaarten voor Rock am ring, en ooit in een droom 11 miljoen euro.

Gr. Poezie.

Rembrand

Rembrand

27-09-2010 om 09:43

Niet veel.

Een bijbels stripboek na het oplossen van de rebus van de EO.
250 harde guldens van de staatsloterij. We konden het toen hard gebruiken. Woonden net samen net samen en hij moest zijn studieschuld nog afbetalen.
Verder wat kleine bedragjes en spulletjes ( zoals die ijsprijs). Mijn zoon had pas geleden een saunabon voor twee personen gewonnen bij de staatsloterij. Die kreeg ik en ik ben dus gisteren heerlijk met mijn schoonzus naar de sauna geweest. Wij konden het allebei goed gebruiken om even te ontspannen.
M.

Een fiets

toen ik een jaar of 10 was geloof ik, toen was het winkelcentrum 'jarig' en was er een heel spektakel van radiodinges daar, ik had fanatiek inschrijfbonnetjes ingeleverd bij de slager en de bakker en tijdens die avond elke week met die radiodingen won ik, en toen kwam mijn buurjongen langs gerend dat ik iets gewonnen had. En toen stond ik dus voor een compleet vol plein op de armen van een bekende dj. Dit alles kan ik mij nog heel helder herinneren.

Na een week met mijn nieuwe fiets reed ik tegen de auto van de buren op en was de fiets kapot en niet meer te maken.

Clo

Clo

27-09-2010 om 09:48

Hier

In mijn puberjaren las ik een amerikaans tijdschrift (soort hitkrant) waarin regelmatig Johnny Depp stond (hij was hier nog niet bekend). Ik was helemaal hoteldebotel! En deed mee aan een wedstrijd om zijn biografie te winnen. Gewonnen! Geweldig vond ik dat (het ding is nu hartstikke kwijt).
En een keer won ik kaartjes voor Stereo MC's in Paradiso. Heb ook eens een Nintendo DS gewonnen en 1000 euro in de staatsloterij (maar die moest ik door drie delen, want ik koop altijd met mijn moeder en zus een lot. Desalniettemin...:-)).

Oh ja deze nog een keer

ik was verhuisd, ik had even kort bij mijn ouders weer gewoont omdat ik het uit had gemaakt met mijn vriendje.

En toen dus eindelijk mijn eigen eerste flatje, dus ik ook de postcodeloterij naar het nieuwe adres gezet.

Een maand na die verhuizing viel de straatprijs dus in de straat van mijn ouders, ik deed niet meer mee en mijn ouders deden sowieso niet meer mee. Ik heb de buren toen gezien, die kwamen net van de begravenis van oma en ik heb nog nooit zulke vrolijke zwart geklede mensen gezien. En mijn 5000 gulden ging dus aan mijn neus voorbij.

Ik ben een enorme pechvogel wat prijzen betreft.

notje

notje

27-09-2010 om 10:17

Mio

Van de postcode loterij een mio navigatie systeem.Maar je moet wel de post open maken van de postcode loterij,ooit de tip hier op oo gehad geloof ik.Ik heb misschien wel wat prijzen weggegooid.Ook de ijsprijs en een paar keer €10 of zo.
Als kind ooit een kleurboek met kleurpotloden gewonnen waar ik héél blij mee was.
Het mooiste vind ik dat mijn opa op 12 jarige leeftijd een fiets had gewonnen met een tekenwedstrijd.Het was in 1920,mijn moeder heeft een foto waar mijn opa trots met fiets staat in een fotostudio.Die fiets was er nog toen mijn moeder uit huis was.

En ik...

een keer een lamo bij de bingo en 250 gulden op een kraslot. Ook boekjes van de EO, maar die kreeg je altijd als je de puzzel goed had opgelost. Oh en een keer een taart na een fietspuzzeltocht, samen met mijn vader. Bij het naar huis fietsen, mijn vader met de taart op zijn hand, zijn we gevallen omdat ik rechtsaf wilde en hij rechtdoor. De taart was wat plat maar nog wel lekker!
En mijn man heeft een breedbeeld-tv gewonnen 4 jaar geleden, op dezelfde dag dat onze jongste dochter geboren werd, Diezelfde dochter heeft de tv een paar jaar later bewerkt met een vulpotlood, waardoor er nu allemaal krassen op het scherm zitten...

Maxime.M

Maxime.M

27-09-2010 om 10:46

Illusie armer

Egberdien schrijft; "Ook boekjes van de EO, maar die kreeg je altijd als je de puzzel goed had opgelost"

Grmpfs...en ik denk al 30 jaar dat ik de enige prijswinaar was die keer....blijkt dat iedereen zo'n boekje kreeg als je een rebus oploste.

reina

reina

27-09-2010 om 11:13

Alleen

Alleen kleine dingetjes, paar tientjes, bonnen voor ijs, bonbons, douchcreme etc. Pas kaarten voor een voetbalwedstrijd (leuk als je een voetbalhatend gezin hebt :-)), toegangskaarten voor Duinrell, Madurodam etc, soms gebruik ik ze zelf, maar toegangskaarten geef ik meestal weg.

Ilva

Ilva

27-09-2010 om 12:33

Nee

Nee, nooit wat. Ja, van die kleine prijsjes tot max. 10 euro. Vriendin van me heeft ooit eens 25.000 euro gewonnen. Het enige wat ze nog over heeft is een klein autootje. De rest is 'verdwenen' aan minder belangrijke dingen.

judiths mama

judiths mama

27-09-2010 om 12:35

Chips!

Toen ik student was, hadden ze van een chipsmerk de vraag hoeveel aardappels ze nodig hadden voor zoveel kg. chips. Ik had blijkbaar (redelijk) goed gegokt en de prijs gewonnen! Een bonnenboekje goed voor een half jaar lang 2 zakken chips in de week. Best leuk als student zijnde!

reina

reina

27-09-2010 om 13:40

O, ja

Met van die bel-acties won ik een keer een voetenbankje, die wilde ik graag hebben en was best prijzig, dus daar was ik blij mee en een keer een paar honderd crocusbollen van een nieuwe soor, viel bij dit tuinmens ook goed!

Wilma

Wilma

27-09-2010 om 14:29

Moet de prijzen dit keer nog gaan halen

Vier keer een bos gemengde rozen. En 't is dat het bij de plaatselijke bloemist moet, anders had ik ze met liefde aan d'een en ander kado gedaan (en eentje zelf gehouden).
Wij spelen met vier loten bij de Postcode Loterij, dus als er iets gewonnen is met onze postcode hebben wij 't meteen vier keer. Paar keer al Ben and Jerry ijs en een keer iets van Dove.

Verder ook eens zes euro !

Maar grote prijzen nog nooit, we zijn vast te gelukkig in de liefde ...

Groetjes,
Wilma

Beer en cactus

Leuk draadje dit! Ik heb twee prijzen gewonnen die ik me nog kan herinneren: een keertje een hele grote beer toen ik als zevenjarige een slagzin voor batterijen moest afmaken. Ik was zo trots dat ik nog dagenlang erna de post openmaakte die gewoon aan mijn vader gericht was. Ik dacht namelijk dat allerlei mensen hem wel zouden feliciteren met zo'n knappe dochter...
Verder heb ik als puber een cactus gewonnen op de markt. Ik ging elke week even met een vriendin even naar de markt en moest dan altijd een doos eieren voor mijn moeder meenemen (wat mij het idee gaf dat ik niet echt 'vrij' was en waar ik dus ook hevig over zeurde). Op een keer was er een soort promotie-actie en kreeg de eerste die een bepaald artikel omhoog hield een prijsje. Je raadt het al wie er het eerst een doos eieren kon laten zien... De cactus heb ik, 30 jaar later, nog steeds trouwens.
[email protected]

Pluk53

Pluk53

27-09-2010 om 17:28

(ot) postcodeloterij

ik vind dit ook de meest vreselijke, agressieve loterij. Vier loten, dat is gewoon hebzucht, of de angst dat jouw deel van de taart minder groot is dan dat van de buren. Als ieder in een code gewoon een lot heeft, krijgt ieder even veel. Als ieder 4 loten heeft, krijgt ieder even veel. Wilma, stel dat je te weten komt dat iedereen in de buurt 4 loten heeft, ga je dan 8 loten kopen?.
Lijkt me een strak plan om met alle mensen met dezelfde code allemaal samen 1 (zegge een) lot te kopen, en een contract te ondertekenen dat alles eerlijk verdeeld wordt. Kost je bijna niks, en als de prijs een keer in de 100.000 jaar op jouw code valt, heeft iedereen prijs.

hymn

hymn

27-09-2010 om 17:52

Meegedaan

aan prijsvraag via sky radio nieuwsbrief

nooit wat van gehoord totdat er ineens iemand met een lange doos voor me deur stond van brabantia

niks besteld daarzo maar wel op mijn naam ???

ik ook nog vragen , als het niet voor mij is kan ik het dan zonder kosten terug sturen

ja hoor zei de jongeman vriendelijk , dus aan gepakt
bleek dat ik zo'n droogmolen voor aan de muur van brabantia te hebben gewonnen , er zat wel een briefje bij met de felicitaties
en als slagroom op het toetje kreeg ik 2 weken later een brief , met daarin een kortingsbon voor dezelfde molen omdat ik helaas niet had gewonnen :))

Terpi

Terpi

27-09-2010 om 21:13

Een step

won ik als kind, ik was echt nog heel jong. Zo jong zelfs dat ik niet doorhad dat ik de step volkomen oneerlijk verkregen had... ik had de kleurplaat lang niet af en mijn moeder heeft hem savonds laat nog af zitten maken. Dat vonden ze vast heel knap bij die kleurwedstrijd, zo'n klein meisje wat zo keurig binnen de lijntjes kon kleuren hahaha! Pas na jaren heeft mijn moeder het mij eerlijk verteld. Daarna prompt ook niks meer gewonnen, ik denk dat ik gestraft wordt voor het oneerlijk verkrijgen van de prachtige rode step ;)

madelief

madelief

27-09-2010 om 22:44

Leuk om te lezen!

Ha leuk om te lezen zeg, ik zat terug te denken en heb een keer een slagzin afgemaakt voor de muziekschool, won ik een muziekboekenbon van 30 gulden. Daar had ik als kind dus helemaal niks aan!
O ja en mijn zoon heeft pas twee kaarten voor de Sesamstraatmusical gewonnen. Maar verder.... hier vlakbij hadden straten vol de fiets gewonnen bij de Postcodeloterij maar wij helemaal niks:(
Wat bedeolen jullie met alle post openmaken? Moet je wat insturen of zo voor je prijs? Krijg je die niet gewoon thuis bezorgd?

Nou ik ben benieuwd of er nog meer mensen iets leuks hebben gewonnen, hebben jullie al een staatslot voor de 10e? ( ikke niet maar denk steeds zal ik?)

groetjes!

Clo

Clo

28-09-2010 om 10:07

Haha terpi

Wat lief van jouw moeder wel. Ik ben niet zo'n lieve moeder. Dus toen dochter mij laatst vroeg haar kleurplaat af te maken, zodat ze een prijs zou winnen zei ik ook nee. Waarop zij zei: "aaaah, toe nou, krijg je ook een euro van me".
??!!?

Wilma

Wilma

28-09-2010 om 10:34

Troostboeket

Een troostboeket kan ik op 't moment wel gebruiken (gevalletje PMS nu).

Wij hebben vier loten omdat we het goede doel zo steunen, niet omdat we iets willen winnen. Of gaat er ook niet veel van de opbrengst naar de goede doelen bij de PostcodeLoterij? Ik heb me nog nooit verdiept in de winkans eigenlijk ...

Groetjes,
Wilma

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.