Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Madge

Madge

29-10-2009 om 15:47

Wie houdt er ook zo van new country?

Ben er benieuwd naar. Je hoort er in nl bijna nooit iets over, maar ik ben er echt weg van. Kickin country op m'n internet radio en de hele dag cds van Keith Urban, Sugarland, Alison Krauss (alhoewel dat meer bluegrass is) etc in de auto. Geweldig! Maar het slaat hier niet echt aan. Jammerrrr...
Ik moet me altijd verantwoorden als ik zeg dat ik van country hou. Mensen denken dat het Dolly Parton etc is, pff echt niet meer dus.
Hopelijk komt er ooit een new country artiest naar NL?
Madge

margje van dijk

margje van dijk

29-10-2009 om 16:37

Nou,

Ik luister er niet speciaal naar, maar ik was wel aardig wild van de film 'Brother where art thou', en ik heb eens een documentaire gezien waarin de making-of van de soundtrack helemaal getoond werd. Daarin trad ook Alison Krauss op. Ik vond het schitterend.

Mijn man (die freakt op wel meer muziekstijlen) heeft laatst een of andere CD gekocht waarin zij een duet zingt met een man (?), dacht ik tenminste. Die wordt veel gedraaid bij ons.

Dus ik vind het heel verantwoord, hoor ;-)

Margje

Madge

Madge

30-10-2009 om 13:34

Margje, en kastanjet, ...

Alison krauss heeft oa met Robert Plant gezongen, een veel verkochte cd. Die vind ik persoonlijk wat minder. Ook heeft ze met John Waite gezongen, zijn hit van toen, Missing You. Mooi! En ze zingt met Union Station, van O brother...
favo radio station: kickin' country! Moet je eens luisteren. Weet je wat ook mooi is, en wel een beetje op band of heathems lijkt? Stephen Kellogg and the sixers. Heb ze live gezien. Goedddd!

Madge

New country?

Dat is een nieuwe term voor me. Ik ben ook dol op Blue Grass en ben benieuwd naar new country. Mijn droom is het om ooit nog eens te zingen in een blue grass band.... maar ja ik zit nu al in een koor en een klein a capella groepje...

Vonda

Madge

Madge

31-10-2009 om 10:47

Vonda, new ..

.. country heet denk ik zo omdat het duidelijk anders is dan bijv Dolly Parton of Johnny Cash of... nou je snapt het wel. Country gemengd met pop/rock.
Ik neem aan dat je Alison Krauss dan ook wel kent? Haar live cd met Union Station is erg mooi.
Kijk ook eens op http://www.newcountry.nl/
Mijn favo's zijn Sugarland, Keith Urban, Sara Evans, Jo Dee Messina, Rascal Flatts, etc etc!
Madge

Nieuw of oud

... voor country ben ik altijd wel te porren :-)
Iemand ooit op het Floralia Country Festival geweest, in Oosterhout? Dat is elk jaar in het 2e weekend van augustus. Wij zijn er diverse keren geweest, is meestal erg leuk (en in een erg mooie omgeving).
Ik ga eens even een rondje Youtuben met de namen die jullie in dit draadje noemen :-)

Madge

Madge

01-11-2009 om 16:11

Berber, en de rest...

.. new country is heel breed natuurlijk.
Ja en Dolly Parton is ook country, maar het is ong. het vergelijken van.. Lee Towers met Marco Borsato? Allebei ned. muziek maar natuurlijk heel verschillend.
Ook in de new country heb je artiesten die ik minder vind (met de snik in de stem, of heeeeel erg pro-amerika, of zeeeer conservatief), maar heel veel goeie. Zoals ik al zei, Keith Urban (bij zijn clip van 'sweet thing' smelt ik elke keer weg, Nicole Kidman (zijn vrouw!) mag wel blij zijn)is zeer favo hier, ook heel mooi: Already Gone van Sugarland. Heb hen live gezien, was te gek.
Lady Antebellum is ook erg leuk of Gloriana. Kijk maar eens op joeptoep.
Madge

Asa Torell

Asa Torell

01-11-2009 om 20:11

Wat een fijne draad!

Ik houd ook erg van country en ben net toe aan nieuwe muziek! Dus ik ga lekker op zoek met deze nieuwe namen.

Madge

Madge

01-11-2009 om 20:48

Haha berber, inderdaad,

je hebt gelijk, het ging me even om de vergelijking. Ik vind toevallig echt alles wat Ned talig is helemaal prut! En ned artiesten die engels zingen... brrr ik hoor het altijd, die slechte uitspraak (ben juf Engels dus daar zal het wel aan liggen ;-)))
Via internet ben ik zo'n tien jr geleden in aanraking gekomen met Alison Krauss etc, tja en toen ben ik steeds verder gaan zoeken.
De Dixie Chicks zijn overigens ook erg goed (hun docu Shut up and sing is al vaker op tv geweest) maar daar hoor je de laatste tijd weinig van.
Een goed internetradio station is kickin' country. Helemaal lekker!
Madge

Madge

Madge

02-11-2009 om 10:44

Haha berber, we hebben..

.. dezelfde (wan)smaak; Dinand brrrrr krijg er uitslag van!
Hoe bombastisch kun je worden...
Madge

Madge

Madge

02-11-2009 om 19:09

Oh kastanjet, ja heerlijk he, ...

.. ik kan het in mijn omgeving ook nooit kwijt.
Als je een goeie singer/songwriter wil; google eens Stephen Kellogg and the sixers. Kippenvel! Ik heb ze live gezien in het voorprgr van Sugarland en kreeg toen een cd mee, Glassjaw Boxer. Heel mooi, vooral het nr Father's day, als je kinderen hebt is dat echt een tranentrekker.
Ik snap wat je bedoelt met scherpe vrouwenstemmen maar ik vind dat vaak wel lekker! Lekker meeknauwen op z'n Amerikaans, heerlijk haha.
Ik ga ook jouw namen googelen.
Madge.

Yta Chalne

Yta Chalne

04-11-2009 om 15:26

Madge

Dank, vooral namens dochter, voor je rijtje! Ze is druk bezig nummers uit te zoeken voor audities, dit genre past precies bij haar stem en is weer eens iets anders! Wel even de neusklank wegdenken, dat vind ik toch echt niet mooi ;-)

Madge

Madge

05-11-2009 om 20:29

Yta, en ardennen,

... hopelijk heeft je dochter met dan een originele auditie veel succes! En Ardennen, Darius Rucker is idd new country, hij was laatst zelfs bij Oprah samen met oa Sugarland.
Ik heb een internetradio kado gekregen en mijn favo zender is dus kickin' country (ook gewoon via internet te beluisteren!). Ik dacht steeds als er een bep nr voorbij kwam; ik ken die stem (want heb ook Hootie in de kast staan van toen begin jrn 90 nog!) en idd, zelfde zanger. Heel mooi, zijn stem.
Nog wat namen: Little Big Town, Gloriana, Martina McBride, Jo Dee Messina.
Grtjs
Madge

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.