Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Polly Shearman

Polly Shearman

08-09-2010 om 19:55

Willen jullie mijn achterbuurvrouw ontmoeten

http://www.sbs6.nl/web/show/id=1052744/langid=43/media=206433/page=1

zie hier, en blader dan even door naar het item: droomhuis!

OH kwijl kwijl kwijl, dat huis staat dus recht achter mijn huis. Ik zou zo graag in dat huis wonen... maar dan zou het er vast heeeeeeel anders uitzien.. maar die ruimte!!! kwijl kwijl kwijl!!

Polly Shearman

Polly Shearman

08-09-2010 om 20:17

Hmm

de link doet het bij mij wel..
het is aflevering 1 van huizenjacht.. van 16 augustus 2010

groet, polly

Polly Shearman

Polly Shearman

08-09-2010 om 20:44

Geen kinderen!

Ongelooflijk he!

wij zien trouwens nooit iemand daar ( nee die werken natuurlijk 80 uur per week, om het allemaal te kunnen bekostigen) en het alarm gaat bij iedere vogel die in de tuin komt zitten af... heeeeel irritant!
Een huis hoeft van haar niet groot te zijn, als het maar sfeer heeft.
Nou als mijn huis iets heeft is het sfeer!! dus ik denk dat ze best gewoon met mij wil ruilen! whahahhahaha

Nasha 1st

Nasha 1st

08-09-2010 om 21:22

Jeeeeeeemig!!!!wat

moet je in hemelsnaam met zo'n kast van een huis als je maar met zijn tweetjes bent en nooit thuis? De ruimte vind ik echt om te smullen, maar sfeer??? Ik hou van huizen waarin GELEEFD wordt en dit vind ik geen huis dat daaraan voldoet, laat mij er maar een poosje met mijn 3 kinderen bivakkeren hahahahahahah

Bijzonder

Tjongejonge bijzonder hoor, zo'n buurvrouw. Wat voor werk hebben deze mensen?

Met zo'n huis valt elke andere locatie tegen - zouden ze nog met vakantie gaan?

Menen jullie dat?

Het lijkt me best een aardige buurvrouw om te hebben...maar dat huis? Ik vindt het helemaal niks....Het is zo onpersoonlijk! Er slingert nergers wat rond,alles is zo keurig opgeruimd (of zou dat alleen zo zijn voor het filmpje?) , alles is zo keurig in het gelid,op elkaar afgestemt en je bent zo ver van elkaar af als je in andere ruimtes vertoeft. Nee ik vindt het veels té,té.
De enige ruimte die me wél aanspreekt is die bar in de kelder en dat is niet voor de drank want ik drink nooit en van biljarten houd ik ook niet echt...Maar die is tenminste gezellig.
Ik kom trouwens regelmatig over de vloer bij mensen met een zwembad in de kelder en zo'n zwembad is ook niet alles. Het kost ontiegelijk veel tijd aan onderhoud en de keren dat je er plezier van hebt zijn maar beperkt want van elke keer weer zwemmen heb je op een gegeven moment ook genoeg.
En 3 vriendinnen van mij hebben ook kasten van huizen (qua ruimte) maar die hebben toch meer de chaos-inslag die ik ook heb...of komt het door de kinderen? Dus daar vindt ik het,hoewel niet zo op elkaar afgestemt ingericht, toch stukken 'gezelliger' qua sfeer.
Nee,ik zou de ruimte wel willen hebben misschien....maar de inrichting écht niet.
groeten albana

Vera*

Vera*

09-09-2010 om 09:09

Gezien

Het is echt een megagroot huis maar het ziet er meer uit als een showwoning. Het ziet er niet uit of er mensen wonen en sfeer en een geleefde uitstraling heeft het zeker niet. Je krijgt wel conditie als je naar elkaar op zoek moet in dat huis of zou dat per telefoon gaan?

Nou...

eerlijk gezegd vind ik het helemaal niks... Ze vertelt dat ze sfeer en balans belangrijk vindt, maar daar zie ik in dat huis maar weinig van terug. Je ziet helemaal niet dat er geleefd wordt, ik zie niets persoonlijks. Geen foto's, geen kunst die iets zegt over de bewoners, alles is zo standaard 'riviera maison'.
En zo groot; ik snap dat nooit zo; waar gebruik je die ruimtes allemaal voor? Kan me niet voorstellen dat je elk weekend met z'n allen aan die grote tafel in de keuken zitten of in die kroeg in de kelder.
Nou ja, als zij er happy mee zijn is het natuurlijk oké. Maar jaloers op zoveel ruimte? Nee, helemaal niet. Een iets grotere en vooral meer zonnige tuin zou ik heel fijn vinden of een open keuken ipv gesloten, lijkt me ook wel wat, maar verder... Ik ben helemaal blij met ons oude, middelmatig grote huis(al halen we qua oppervlakte denk ik niet eens de oppervlakte van het terras van de achterburen van Polly) met al haar gebreken en niet altijd even handige ruimtes. Het heeft in ieder geval wel sfeer, zelfs als het leeg zou staan.

Zelfs die niet

Zelfs de ruimte zou ik niet willen hebben. Ik vindt de oppervlakte van de kamers vééls te groot...
Meer formaat balzaal...
Nee hoor brrrr (krijg het al koud als ik het zie...en dat is niet door de temp. het is meer de ruimte en de sfeer).
groeten albana

Weet je het in praktijk gaat met té grote huizen?

Zoals ik al zei....ik heb een paar vriendinnen met erg grote (kasten van) huizen...En die hebben nog kinderen (allen 3 stuks) en de kamers zijn qua afmetingen ook wat 'normaler' . En weet je hoe dat in praktijk gaat? En dan ook nog bij allemaal,hoewel ze nooit bij elkaar over de vloer komen? Dus het niet van elkaar kunnen weten?
Ze gebruiken een groot gedeelte van het huis nooit in het dagelijks leven!!
Bij allemaal zijn de woonkamers in ongebruik. Daar zitten ze nooit en dus ik ook nooit als ik zo langs kom.
Alleen met visite (verjaardag ofzo) dan gebruiken ze 'm.
1 van mijn vriendinnen zet zelfs het rekje met was-die-niet-in-de-droger-kan (b.h.'s enzo heeft 3 meiden) in de woonkamer om te drogen!!!
Ze zitten altijd in de keuken..in een kleinere bij/speelkamer of in de eetkamer. Hebben die dan ook in het klein ervoor ingericht (makkelijke stoelen erbij en een t.v. in een hoekje).
En in die te grote woonkamer staat het grote flatscreen niet eens ingesteld op zenders...omdat ze daar nooit naar kijken als er visite is en ze 'm alleen gebruiken voor zo nu en dan foto's van de vakantie afdraaien.....of voor de kinderen op een feestje een dvd.
Ja,ja....je lacht je een hoedje.
2 van hun hebben zelfs zo'n kelder zoals in het filmpje en raad eens? Ook die zijn maar een paar keer per jaar in gebruik...voor de kinderen die met de visite meekomen of voor een verjaardagspartijtje.
Nee hoor wees maar niet jaloers...het is alleen maar meer werk qua poetsen en opruimen en je hebt er weinig tot niks aan.
groeten albana

Sancy

Sancy

09-09-2010 om 10:44

Lieve polly

Je weet dat ik je een toffe meid vind he? Hou dat even in gedachten als ik je het volgende zeg ;-)
Ik zou niet erg blij worden als je mijn achterbuurvrouw was. Al had ik uit eigen vrije wil mijn kast van een huis op TV getoond, dan nog zou ik het vervelend vinden als mijn achterbuuf ergens op een forum vertelt: "dit pand staat achter mijn woning, en willen jullie mijn achterbuurvrouw ontmoeten?".
Ik heb het dus niet bekeken. Maar ik ben sjacherijnig. Al 2 dagen. Dus trek je niets van mij aan.

Huh?

klopt het dat je het filmpje moet kijken, dat duurt 42 minuten ! (of zit ik nu verkeerd)

Bij de intro van het filmpje zie ik een geblondeerde dame met een ontzettend leco-look-kapsel wat niet helemaal gebalanceerd is uitgepakt. Ja ik ben maar even eerlijk. Ik denk meteen ook het bijhorende interieur erbij te kunnen verzinnen, laat mij raden: wit en grijs, hertenkop maar dan gestyleerd en hip aan de muur, brocant en strak gecombineerd, letters op de muur (is een tijd een trendje geweest). Ja die achterbuurvrouw zou volgens mij zo kunnen ruilen met mijn aso-buuvrouw (die van de rechtszaak over de schutting, ze wonen er helaas nog steeds want ze willen niet accepteren dat het huis een ton minder waard is).

ach ja, ik heb ook wat hoofdpijn dus kan wat veroordelend overkomen, sorry.

Maxime.M

Maxime.M

09-09-2010 om 12:49

Wow wat groot

Jemig wat is dat huis, groot maar haar vorige huis was ook al groot! Voor wie denkt dat je 42 minuten moet kijken het is van minuut 4.40 tot 7.40...
Alleen het buitenzitje in betonnen bak vind ik nogal vreemd, verder is het een showroom huis inderdaad, zit (nog) geen eigen persoonlijkheid in, maar misschien komt dat nog wel in de loop van de tijd. Ik zou zelf best nog een extra ruimte in mijn huis willen hebben, eigenlijk gewoon dit huis houden maar dan alles een meter breder, en een kelder wil ik ook wel (niet voor cafe, daar ga ik liever naartoe, dan dat ik in mijn kelder moet gaan zitten, maar wel voor opslag e.d.)

Maixme

Sancy

Sancy

09-09-2010 om 13:22

Pelle

Nee, niet eens. Dat heeft een vrouw als ik niet nodig om sjacherijnig te zijn.
Nou ok: ;-)

Tihama

Tihama

09-09-2010 om 13:44

Maar dames: schoonmaken?

Als je een huis van een paar miljoen kunt veroorloven, dan heb je toch per definitie gewoon een huishoudster? Ik bedoel: wat maakt het dan uit hoeveel werk het schoonhouden is?

En een tuinman voor de tuin. En een klusjesman voor onderhoud aan zwembad en de badkamers. Een werkster voor het grove werk. Een kokkin die elke avond een exquise maaltijd neerzet. Een kamenier, die je helpt bij je garderobe in je inloopkast.

Goed, ik heb misschien wat teveel Agatha Christie gelezen, maar je moet alles wel in perspectief blijven zien;-)

Tihama

Dan de mijne (temet!)

Dit is het mijne http://www.sbs6.nl/web/show/id=1052744/langid=43/media=206433/page=2
Eindelijk die foto's waar Temet al eens om vroeg.
Wij gaan kleiner wonen. Het is te groot zo, met z'n tweeën.
Groet,
Miriam Lavell

Euh, miriam?

Waar ergens in dat filmpje zit jouw huis? ;-)

Nog een keer dan

Hoe heb ik dat nu weer gedaan?
Nou ja, hier dan http://www.funda.nl/koop/ouderkerk-aan-de-amstel/huis-47894805-holendrechterweg-62/
Groet,
Miriam Lavell

Ik wil mijn huis 4x verkopen!

Dan zou ik meteen bieden :-) Nu rest mij slechts likkebaardend de foto's te bekijken...

Ja, ik dacht al

Ik kijken, en nu heb ik wel dat droomhuis in Brabant gezien (ik verdenk Manda er nu van dat ze stiekem toch dat filmpje al gezien had - werkelijk elk detail dat ze opsomde was raak), maar toen ik verder keek dacht ik 'Wijk bij Duurstede? Ze woonde toch in de buurt van Amsterdam? En hoezo vier kinderkamers?' En de opmerking 'het wordt moeilijk voor mijn vrouw om het bij te houden' verraste mij ook een tikje', moet ik zeggen.

Zo, nu heb ik de foto's bekeken. Nondeju, da's een waar landgoed! En je had inderdaad de mooiste dag van de maand voor fraaie wolkenluchten, die dan ook op hun spectaculairst uitkomen moet ik zeggen. Wel jammer dat Schaap er niet opstaat :-)

He, wat jammer nou dat ik niet een paar tonnetjes los in de achterzak heb zitten...

Groeten,

Temet

Overigens

Miriam, je moet verhuizen in de winter. Bij voorkeur als het weken aan een stuk regent. Als je in het voorjaar of de zomer verhuist naar de stad breng je de eerste maanden snikkend van heimwee door, vrees ik.

Groeten,

Temet

Schaap

Ik hoopte eigenlijk dat het schaap ter overname zou zijn (voor het geval dat ik per ongeluk een loterij win of van een mij totaal onbekend familielid fiks blijk te erven). Kan ik nog eens een jurkje breien :-)

Manda

Nog even apart voor jou, Manda: bekijk dat filmpje. Je zat er alleen een beetje naast met die hertenkop: het is zo te zien een antilope.

Was het jullie ook opgevallen dat de letters het woord 'sfeer'spellen? Geheel ten onrechte, mag ik wel zeggen ;-)

Groeten,

Temet

Terpi

Terpi

09-09-2010 om 15:55

Tihama

en een sexslaaf, voor in de sm kelder? (vraag me niet welke boeken ik lees hahaha)

Schaap

Schaap staat er wel op. foto 23. Het witte vlakje links is haar hokje. Rechts daarvan zie je haar brede achterwerk. Op de laatste foto staat ze ook. Maar goed, eigenlijk zie je dat alleen maar op een Ipad. Jemig wat een scherp beeld (manlief heeft 'm gisteren voor zijn jaardag gekregen).
Die wolken... ja.. Vanuit het atelier zijn ze ook meteen het meest schilderachtig.
Verhuizen doen we inderdaad in de winter, al weten we nog niet waar heen. We vinden deze leuk http://www.funda.nl/koop/loenen-aan-de-vecht/huis-47679201-torenstraat-1-b/ Maar we vrezen dat de honden dat toch wat te klein zullen vinden ;-)
Genista. Over schaap valt te onderhandelen, maar wel buiten de veiling om ;-)
Groet,
Miriam Lavell (die iedereen de loterij gunt)

Kaaskopje

Kaaskopje

09-09-2010 om 16:09

Miriam

Wat een leuk huis en wat een prachtige stek!

Ja temet

aha ik zat dus goed. Ach al die interieurprogramma's zijn van zo'n allergie opwekkend niveau, altijd dezelfde 'droomhuizen', gottegot het is zo voorspelbaar. Alsof je de vt wonen van 2002 open slaat, idem de woonbeurs in de rai, is ook zo'n sneu niveau geworden, heel Nederlands trouwens, je herkent meteen aan de beelden dat het om een NL 'droomhuis' gaat.

Ik mis ook nog het hoogglanzende zwarte boeddha beeld, die was ik volgens mij nog vergeten en natuurlijk de kinderfoto's op canvas in vergrijst of sepia en natuurlijk het bosjes dood drijfhout ook allemaal van loods 5 al jaren in de uitverkoop. En ook de nep portugese tegels in de gang. Zo dat waren ze geloof ik wel.

Wederom mijn oprechte excuses als ik iemand nu heel erg beledigd heb, nog steeds hoofdpijn hier.

haha (wacht op de volgende trekking van de staatsloterij, ik moet snel een nieuwe schuur anders valt het ding op het hoofd van die kinderen als ze weer het tuingereedschap nodig hebben om elkaars hersenen mee in te slaan "we spelen er leuk mee hoor")

Praxis chique

Oh, Manda! Wat kan ben ik het ineens hartgrondig met je eens! Er is een ware opsmukterreur van.
Zo vonden wij ook dit huisje leuk http://www.funda.nl/koop/muiden/huis-47899683-naarderstraat-10/
De gevel was wit (sprong eruit in de straat), de keuken was een Franse met een houten vloer en de huiskamer (oorspronkelijk een winkel) was wit/creme.
Niks mee mis.
Maar het ding wil maar niet verkopen (is gewoon te duur), dus is er een restiler aan de boedhaterreur gegaan.
Praxis chique. Bah.
Groet,
Miriam Lavell

Nee miriam

het heette Rotterdams chique (quote Emma B) en verder "gamma boeddha".

haha (uit het draadje wat ik ooit ben gestart over de aso-buren hiernaast die echt een identiek interieur hebben als op dat filmpje van polly's achterburen).

Yta Chalne

Yta Chalne

09-09-2010 om 17:10

Hoho

Wie gaat er hier met mijn Rotterdamse sjiek aan de haal ;-) Maar bij die filmpjes hoort nog een essentieel iets; zo'n Rotterdamse omhooggevallen vrouw (die het huis helemaal zelf heeft ingericht..)(knáp werk) die dan op minstens drie plekken jubelt (waaronder iig de keuken) 'en dit is onze favoriete plek, waar we heerlijk met vrienden en een wijntje urenlang zitten te praten...' Terwijl je dus meteen ziet dat ze die niet heeft. Die vrienden.

(Yta, ook met hoofdpijn. Dus dan mag het hè ;-))

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.