Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

madelief

madelief

25-10-2012 om 00:42

Winterdip

Vandaag mijn zomerkleding uit de kast gehaald en de winterkleding er weer in. Ik merk dat ik daar altijd een beetje down van word. Zeker als volgend weekend de klok terug gaat, ik hou niet van dat vroeg donker, wenig zon, in het donker op. Als ik bij Ikea de kerstspullen al zie liggen zou ik het liefst in winterslaap gaan. Ik verlang nu al naar het voorjaar... Herkent iemand dit en heeft iemand nog tips? ( behalve op vakantie naar de zon?)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Kleding

Zorgen dat je leuke winterkleding in je kast legt?
Een beetje winterdip hoort denk ik bij de seizoenswissel, wij worden ook weer brak en moe wakker.. Op tijd naar bed en lekkere thee drinken?

dc

dc

25-10-2012 om 08:10

O ja!

Ik ben al een half uur op en het is nog steeds donker. Ik heb echt moeite de dag te beginnen zo. Ik kijk ook al uit naar het voorjaar, en de winter moet nog beginnen.

Ik heb een philips energy light lamp, en die helpt me wel de winter door. Ik zet hem aan als ik aan het strijken ben, of zet hem op de tafel als ik computer. Ik word in elk geval niet meer depressief in de winter.

Verder ben ik in de winter minder sociaal actief dan zomers. Ik heb veel meer de behoefte om thuis te zijn, en geef daar gewoon lekker aan toe.

guera

guera

25-10-2012 om 09:30

De flow van de seizoenen

Eigenlijk is het mooi die seizoenen. In de winter is het tijd voor rust, reflectie, herstel. Net als in de natuur....In het voorjaar borrelen de ideeen weer op. Ik herken het hoor. Maar geef er gewoon aan toe. Ik zit in de winter ook veel meer thuis en in de lente en zomer spreek ik vaker af. Go with the flow. OOk de mens gaat mee in de cyclus van het seizoen. Probeer de waarde ervan te herkennen en te waarderen dan is het makkelijker :)
Steek s avonds de kaarsen aan, kop warme thee, een spel op tafel of met een deken voor de tv. s Morgens is ff rot ja daar heb ik geen oplossing voor, daar ben ik zelf ook niet goed in maar ja.....

Fiorucci

Fiorucci

25-10-2012 om 09:48

Herkenbaar,hoor. Ik vind het allemaal enig en reuze knus, tot 2 januari. Dan wil ik lente. Vaak naar buiten gaan helpt wel, is mijn ervaring. Ik moet mezelf dwingen, maar het helpt.

madelief

madelief

25-10-2012 om 10:05

Gelukkig

Ben ik niet de enige! Ik zou kerst juist het liefste overslaan, of lekker naar een warm land. Helaas vind de rest van het gezin die boom heerlijk dus die moet er komen. Verder vind ik het zelf dan weer lastig om mijn moeder alleen te laten met de feestdagen, ook al zijn mijn broer en zus er ook. Het is toch een soort traditie waar ik moeilijk uit kom. Manlief wil juist thuis zijn met kerst omdat hij voor zijn werk veel reist. Buiten kom ik wel, hardlopen en ik ben kleuterjuf dus als het enigszins kan halen we een frisse neus ( hoewel ik wel zo'n juf ben die snel gaat gymmen...). Maar nog meer fietsen kan uiteraard geen kwaad. Zo'n lamp is misschien ook wel iets! Ik moet er eens naar zoeken. Ik dacht ook al aan zo'n lamp die je wekt, maar weet niet of dat wat is. Thee gaat er in liters doorheen hier, maar ook zomers dus of dat helpt? Misschien de bijbehorende speculaasjes;) o ja en ik heb best leuke winterkleding maar shoppen vind ik dan weer wel leuk, ha misschien een goede therapie!
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

krin

krin

25-10-2012 om 11:27

Cobi!

Melde gehorsamst. Medestander gevonden.
Ik kleed me liever tegen de kou dan op de hitte. Zo tegen maart ben ik wel weer aan de lente toe (liever lente dan zomer, met dat eeuwige gebakkelei over of het wel een goede zomer is of niet, dat gewacht op een mooie dag, en dan meteen weer gemopper op de warmte), maar tot die tijd trek ik gnuivend lekkere truien en vesten aan, koester ik mijn kin in een warme sjaal en haal ik mijn neus op in die onbeschrijflijk mooi knisperende speculaasjesherfstlucht. En soms regent het. Ja. En vaak is het donker. Tja. Dan hoor je de verwarming tikken en ga ik op zoek naar slofsokken.
Ik ben het wel eens met voorgangers: ga toch naar buiten. Er zijn best mooie herfstdagen (en winterdagen), met zon en ijsblauwe luchten. Zolang je beweegt, krijg je het niet snel koud en je frist er wel van op.
Vroeger was ik echt een herfst- en winterliefhebber, nu kan ik ook de zomer beter waarderen, maar mijn lievelingsseizoen zal het nooit worden.

Komozakken in de kelder

Nou Cobi, ik zie je al helemaal zitten met die Komozak in je kelder (met je op mijn patroon gebaseerde gebreide sloffen aan). Daar moet toch een leuke Nederlandse film van te maken zijn?

Chris

Merel

Merel

25-10-2012 om 17:00

Zo'n lamp

Ik zou investeren in zo'n lamp en zorgen dat je iedere dag toch zoveel mogelijk daglicht probeert krijgen. Even naar buiten in je lunchpauze ofzo (op kou kan je je kleden) dat werkt tegen een winterdip.

Fiorucci

Fiorucci

25-10-2012 om 18:33

Ik...

Heb ook een hekel aan bloedhitte,Cobi, maar ook een hekel aan echte kou en somber weer. Doe mij maar lente en zomerweer van een graad of 20 maximaal. De hooikoorts neem ik voor lief.

dorle

dorle

25-10-2012 om 18:45

Cobi, hier een medestander

Ik knap altijd op tegen dat het september wordt. En ik kijk met genoegen naar de weerkaart met flink kelderende temperaturen. Het kan me niet koud genoeg zijn. Inderdaad beetje eenzaam, want er is bijna geen medestander te vinden.

Stenna

Stenna

25-10-2012 om 20:13

Nog zo een

Herfst is mijn lievelingsseizoen. Heb ook hooikoorts, nogal erg, en dat is dan eindelijk echt over. En dan die mooie kleuren, en gelige zon (als hij schijnt), zelfs de eerste herfststorm verwelkom is. Lekker voor het eerst de kaarsjes aan, gordijnen dicht, op de bank. Hoef nergens heen "omdat het zo zonde is van het mooie weer" om binnen te zitten. En kleding is leuker en ook veel makkelijker om je aan te kleden in herfst/winter dan in zomer: dan moet je elke ochtend het weerbericht bekijken voor je weet wat je aan moet. In winter is het binnen altijd ongeveer dezelfde temperatuur. En bij mij op het werk is het dan tenminste lekker, zo 20 graden ofzo, terwijl ze het in de zomer stervens koud airco-en (16 graden??).
Ik krijg mijn jaarlijkse dip altijd in april/mei.

Fred de Velde

Fred de Velde

26-10-2012 om 01:46

Zo sneu

"Die twee kerstdagen zelf vind ik ook een opgave vanwege alle verplichtingen maar de sfeer rondom kerst vind ik wel leuk"

Zo sneu.. dat mensen de Kerstdagen als 'vol verplichtingen' zien.

Kerst hoort tot de mooiste dagen van het jaar. Die dagen zouden mensen moeten doorbrengen zoals zij dat, willen op een plek die zij gezellig vinden. Al was het alleen op de bank.

Fred de Velde

Fred de Velde

26-10-2012 om 01:49

Hier wel medestanders

"Ik knap altijd op tegen dat het september wordt. En ik kijk met genoegen naar de weerkaart met flink kelderende temperaturen. Het kan me niet koud genoeg zijn. Inderdaad beetje eenzaam, want er is bijna geen medestander te vinden."

Hier wel

http://forum.viva.nl/forum/Psyche/Ik_hou_van_donker_en_heb_last_van_een_zomerdepressie/list_messages/19364

Weergenieter

Weergenieter

26-10-2012 om 23:54

Ik geniet van alle seizoenen...

Ik houd van alle seizoenen. Ik ben niet dol op herfstige zomers en druilerige lentedagen.

Maar ik kan echt genieten van de afgelopen herfstweek: boswandelingen, chocolademelk, appeltaarten bakken, bladeren harken, voederbolletjes maken, spelletjes, etc En het allerlekkerste is toch wel lekker voor de open haard, warme plaid om je heen, grote slobsokken aan, kopje pompoensoep terwijl het buiten raast en plenst.

Maar heb ook al zin in de winter: sneeuw, koude winterwangen, stamppotten, feestdagen, Sinterklaas, wintersport, schaatsen, etc

En na een paar maanden begin ik weer te verlangen naar de lente en de zomer...

Ik heb 3/4 jaar in Florida gewoond. Altijd mooi weer! Maar na een half jaar miste ik met name de wisseling van de seizoenen. Dus na 3 maanden herfst, wil ik wel wat anders. Het liefst knerpende sneeuw, schaatsen, etc.

Tinus_p

Tinus_p

27-10-2012 om 13:28

Wintertip

Vitamine D slikken.

Petra Pakje

Petra Pakje

27-10-2012 om 21:17

Ja, vitamine d

Precies hetzelfde als Knurf. Eerst dikke dip in de winter, daarna lamp (werkte goed) nu vitamine d, werkt prima.

Lea

Lea

28-10-2012 om 01:44

Hoeveel vitamine d?

Wat is de dosering van de vitamine D?

Vic

Vic

28-10-2012 om 10:20

Wintertijd

Het is wel fijn dat we eindelijk weer onze normale tijd terug hebben. Niet meer crisisvroeg op elke dag ;-) En dan is het hier vandaag ook nog eens lekker zonnig.

Tonny

Tonny

28-10-2012 om 12:43

Seizoenen

Prachtig, herfst, al die kleuren, ik vind het geweldig. Jammer dat onze buurvrouw altijd snel met de bladblazer aan de slag komt, ik vind het heel mooi, dat blaadjestapijt. De zon erover, schitterend.
Winter vind ik ook mooi, vooral rijp op de bomen, alles sprookjesachtig. Geweldig.
Voorjaar ontroert me, alles loopt uit, kan ik me nu al op verheugen, dat fijne groen, zo mooi.
Van de zomet waardeer ik vooral de avonden. Temeraturen boven de 25 zijn niet aan me besteed.

Mist, dat vind ik naar, vooral als het uren duurt, brr. En gladheid, gevaarlijke verkeerstoestande.

De weerzin tegen winterkleren herken ik niet. Eigenlijk draag ik veel kleding het jaar door, met shirtjes en vestjes, al naar gelang de temperatuur. Alleen echte zomerjurkjes gaan even naa zolder, zo in oktober.

Rafelkap

Rafelkap

28-10-2012 om 17:20

Gale

Ben jij dan nog niet bij wolletjewinterlok geweest? Heeft rodebeuk niet iedereen aangeraden om een extra laagje te dragen? Wel goed lezen hoor :-)

Tegen gladheid zie ik ook op als een berg. Niet tegen de kou. En ik pik nu elk virusje op, dus misschien wat extra vitamine D, ga ik morgen meteen kopen.

Valkyre

Valkyre

28-10-2012 om 18:57

Gale

Ik sluit me aan bij Rafelkap: zachte wollen ondershirtjes (of nog fijner: wol/zijde!) en heerlijk wollen sloffen met rubber zool voor het "oh, de vuilnis moet nog naar buiten"-moment.

Verder heb ik een hekel aan de combi regen+kou, jakkiebah, en het gebrek aan licht maakt me elke winter weer somber, vit D of geen vit D.... Dus ik heb ook zo'n lamp (wel fijn, maar ook weer geen wondermiddel) en verder kijk ik uit naar lichtjes met kerst en daarna zsm het voorjaar. Als het kon, zou ik van half januari tot half maart in een subtropisch oord zitten... En dan gauw weer terug naar NL voor het uitlopen van de bomen en struiken. De lente, vol van belofte, dat is pas een mooi seizoen!

Valkyre

Tirza G.

Tirza G.

28-10-2012 om 23:49

Gale (ot)

Zutphen. Daar gaan ze die paden doen. Zutphen is the place to be.

Tirza

Monni

Monni

29-10-2012 om 14:57

Koud

Ik heb het net als Gale gewoon altijd koud in de winter. Niks helpt. Extra kleren, verwarming hoger of deken op de bank, ik blijf het koud houden en heb daarom een hekel aan de winter. Ik heb even naar dat wollen ondergoed gekeken maar phoe wat duur en dan ook nog met de hand wassen......dat gaat niet goed komen bij mij. Maar als dat de oplossing zou zijn......ik zou het geweldig vinden!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Mea Proefrok

Mea Proefrok

29-10-2012 om 20:40

Jee, echt?

Dat lijkt me vreselijk naar, altijd koud in de winter. Ik heb het niet snel koud, maar ja, ik heb nogal wat isolatiemateriaal verzameld (iets van twintig kilo, zucht).
Mijn man is kouwelijk aangelegd. Hij draagt in de winter (lees: van september tot mei) lange onderbroeken onder zijn spijkerbroek - moet wel melden dat hij veel buiten is voor zijn werk. En hij zweert bij laagjes, hij heeft er standaard een stuk of drie, vier, en dan hebben we het nog niet over een winterjas.
Ik heb eigenlijk nooit een hekel aan de donkere tijden gehad, maar sinds ik als hoogzwangere meerdere keren onderuit ben gegaan bij sneeuw en ijzel (zowel op de fiets als te voet), ben ik wel wat behoedzamer. Hee! Kloink. Zou mijn dreumes daarom zo ontzettend vaak vallen? Hij is gewoon niet anders gewend vanuit de baarmoeder.
Hoe dan ook, ik wens alle winterhaters een winter met stralende zonnetjes, strakblauwe luchten, heldere kleuren, frisse lucht, prachtige zonsop- en ondergangen, rijp en verder alles wat de winter zo mooi kan maken.

1 koude voet

Op een gegeven moment als de herfst eraan komt, voelt mijn ene voet opeens koud aan. Tot ergens in de lente. Heel maf maar echt een moment dat ik denk: oh, het wordt koud!

Gale, fiets

Is er nou geen betere oplossing voor het vervoer van je zoon dan achterop een gewone fiets? Die zal het grootste deel van het jaar wel voldoen, maar van te voren weten dat je bij gladheid deze winter zeker weer een paar keer onderuit gaat is toch niks gedaan? Gevaarlijk ook nog. Een arm is zo gebroken, of je schuift onder een auto. Vroeger had je een bakfiets, die zal wel niet meer handig zijn geweest in deze fase, maar is zo'n Hukafiets met drie wielen niks? Kan je eigenlijk niet mee onderuit gaan en kan je ook gewoon blijven zitten bij het verkeerslicht, je hoeft niet steeds op- en af te stappen.

skik

Monnie het ís de oplossing

en het is niet duur.
Want je doet er eeuwig mee. 2 hempjes voor een paar tientjes, afwisselen, klaar. Je kan ze een paar dagen aan. Ze zijn zo weer droog. De vezel neemt geen vocht op.

Toevallig is nu al een aantal weken de verwarming kapot op mijn werk. Daardoor draag ik wollen ondergoed, wat ik anders alleen maar op de allerkoudste winterdagen doe. Je begrijpt, ik vaar er enorm wel bij. Serieus dus he. Ik heb het wel stikkies warm in normaal verwarmde ruimtes, maar dan doe ik een laagje uit. En wol op je huid geeft ontspanning, ik heb minder last van mijn rug.

Wolletjewinterlok is wel veel goedkoper zeg

Ik verwijs mensen tegenwoordig naar schaapskleren.com, dat bekt lekker makkelijk, maar bij wolletje winterlok slaag je ook voor volwassenen al onder de 20 euro.

Gale (ot)

Dan duim ik voor een zachte, glibbervrije winter voor je.

Goh, ik zou haast zin krijgen om een superfiets te ontwerpen waar je makkelijk en stabiel een groter kind op kan vervoeren, maar waar je ook in je eentje fatsoenlijk en fluks kan fietsen. Moet toch mogelijk zijn.

skik

ishtar

ishtar

31-10-2012 om 08:33

Gale, en zo'n aanhangfiets dan?

die zou je op zijn school kunnen achterlaten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.