Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

annie noniem

annie noniem

05-01-2013 om 15:20

Wordfeut

Zoals zovelen,doe ik ook aan wordfeut,maar ik heb toch een klein issuetje waar ik niet uitkom.Weet iemand of er een cheat bestaat waarbij je je letters kunt swappen,zonder je beurt te verliezen,en aan zelfgekozen letters kunt komen?
Ik heb een bloedhekel aan valsspelen,maar ik heb er eentje tussenzitten,die met de mooiste woorden komt,nooit swapped en altijd klinkers heeft,ik begrijp er werkelijk niks van en vertrouw het niet,ik ken de feuthelpers en de scrabulizers,maar is er meer.........?

Egel

Egel

05-01-2013 om 15:33

Nee....!

Nee vast niet! Je houdt niet van valsspelen, maar hoe wou je dit dan noemen? Andere letters krijgen zonder de beurt te verliezen, ook nog kiezen welke letters dat worden.....neeeeee....soms is het gewoon frustrerend, zeker als je iets moois kan leggen en/of van veel punten als je ten minste 1 of 2 andere letters had!

annie noniem

annie noniem

05-01-2013 om 15:41

Nee nee

Begrijp me niet verkeerd, ik wil het niet gebruiken,ik speel helemaal clean,maar het kan er bij mij gewoon niet in,dus ik ben een beetje gaan zoeken,en toen kwam ik bij die feuthelpers enzo,we hebben het hier over een gemiddelde van 800 per potje,ik vroeg het me gewoon af,vooral omdat ik,als ik een keer hele goede combies kan maken,nooit boven de 500 uitkom,en dat zijn dan uitzonderingen,vandaar de vraag

Egel

Egel

05-01-2013 om 15:41

O sorry!

Sorry, je bedoelde het andersom, die ander, je bent bang dat die ander iets doet dat niet door de beugel kan! Ah.
Het lijkt me onwaarschijnlijk dat Wordfeud een cheat bevat. Vermoedelijk is het een combinatie van veel extra geluk en ook beter zijn. Of vraag in de chat of hij/zij een trucje heeft?

Egel

Egel

05-01-2013 om 15:45

Ha, we postten tegelijk, ik had het al gezien (nee eerlijk zijn: mijn man keek over mijn schouder mee en vertelde het me). Maar 800 per potje kan haast niet. Heb je het dan over het normale bord of over toch wel de random? Want bij het random bord moet je gewoon extra opletten waar/hoe je legt, plus geluk. Ik ben uitgekeken op het random bord (meestal verlies of win je zwaar)

Random

Ik heb ooit eens gehad dat iemand op eem random bord als eerste woord 800 punten legde. Echt waar. Heb het spel niet bewaard, anders kon ik misschien nog navtellen hoe dat ging.

annie noniem

annie noniem

05-01-2013 om 16:04

Kijk

daar ligt dus ook mijn probleem, het gaat om een randombord,en hij komt nooit onder de 800 punten,het is mij 1x gebeurt dat ik als eerste mocht leggen en iets van 1100 had,alle letters gebruikt en een heleboel gekleurde tegeltjes.
Maar dat is echt een uitzondering,hij haalt 800+ op een randombord,elk spelletje,en ik verdenk hem ervan dat hij een soort cheat heeft,dat hij de mooiste woorden kan leggen,en dat hij op de een of andere manier die letters kan manipuleren,want dit is echt zo veel hoger dan de rest van mijn tegenstanders,en als ik het vraag,wordt het hardnekkig ontkend

wil ik even niet zeggen

wil ik even niet zeggen

05-01-2013 om 16:05

Maar ik heb ook zo'n tegenstander

en ik vermoed dat die een hulpprogramma gebruikt, kon nooit winnen. Dus heb ik er ook 1 gezocht. Wordr heet ie, een app, en die link je aan je eigen Wordfeud, daardoor laad je het spel in die app en dan kun je suggesties vragen echt op het speelbord zelf. Nu wint die persoon niet zo vaak meer van me.

anna noniem

anna noniem

05-01-2013 om 16:19

Het gaat er bij mij niet in

dat je praktisch het hele spelletje al je letters kan neerleggen,heel af en toe komt er een drieletterig woord,maar voor de rest lange mooie woorden,en als ik het probeer vast te zetten,dan kan hij altijd iets maken door de losse letters te verbinden

wil ik even niet zeggen

wil ik even niet zeggen

05-01-2013 om 16:42

Dat had ik dus ook met die persoon

en soms woorden waarvan ik het bestaan niet wist. Dus vermoedde ik ook dat deze een programma gebruikt.

Vic

Vic

05-01-2013 om 16:43

Helper

Een bekende van mij heeft een tijdje met zo'n Wordfeud helpfunctie gespeeld. Dat vond ik niet erg omdat ik het wist ;-) Ik heb een tegenspeler die ook tegen hem speelde en zelfs regelmatig van hem verloor. Uit betrouwbare bron weet ik dat zij wel helemaal eerlijk speelt, maar gewoon vreselijk goed is. Op een random bord vind ik minder leuk, omdat je daar net mazzel kunt hebben en honderden punten voorsprong, terwijl daarna alle goede blokjes 'op' zijn. Mijn record op een normaal bord met 1 woord is 194 punten (2x tw en alle letters gebruikt). Daar was ik best wel trots op en ik heb hem bewaard ;-)

Vic

Vic

05-01-2013 om 16:46

Woorden waar je het bestaan niet van weet

Dat heb ik heel vaak. Ik probeer ook altijd van alles, waardoor soms ineens een woord geaccepteerd wordt waar ik ook nog nooit van heb gehoord. Dat komt in elk spelletje wel voor eigenlijk.

Snuggle's

Snuggle's

05-01-2013 om 17:03

Random

800 punten op een random bord vind ik niet zo uitzonderlijk hoor. Daar heb je zo vaak dat je twee keet tw hebt bv. Ik vind het ook helemaal niet leuk spelen, veel te veel geluk hebben.

Een cheat waarbij je letters kan wisselen heb ik nog nooit van gehoord. De andere ken ik wel, maar ik snap echt niet dat je het leuk vindt om op die manier te spelen. Dan win je toch niet zelf?

Vreemde woorden die ik zelf niet ken leg ik zo vaak. Kwestie van dingen proberen op een plek waar je graag iets wil hebben.

Mensen die vaak verliezen leggen in mijn ervaring veel te vaak goede plekken open. Dus dat je tegenstander iets kan leggen op een tw. Soms ook op een tw en dw tegelijk. Die leg ik dus nooit, als in nooit, open(een dubbele). Dan kan je veel te veel punten tegen krijgen die niet opwegen tegen jouw woord wat jij neer legt (want dan dis zonder tw en dw.)

Haha, ik kan er uren over praten ;-)

Vic

Vic

05-01-2013 om 17:10

Verschillen

Ik speel niet altijd om te winnen. Soms is het ook gewoon leuk om een mooi woord neer te leggen. Pech als je tegenspeler dan ineens een tw en dw heeft, dan win je de keer daarna wel weer. Ik heb ook een tegenspeler die, hoe zeg je dat aardig, helemaal niet gehaaid is. Ze blijft meespelen, ookal win ik iedere keer met 200 punten verschil. We chatten dan wel weer gezellig ;-)

Egel

Egel

05-01-2013 om 17:58

Haha vic

Ben ik dat ;-). ?
Nee hoor, ik denk iemand anders want af en toe win ik ook (maar jij vaker).
Groeten, Egel

Vic

Vic

05-01-2013 om 18:19

Egel

Nee, wij gaan aardig gelijk op. Ik wilde net als voorbeeld van een onbekend woord wel boson noemen ;-)

Egel

Egel

05-01-2013 om 18:20

:-)

Precies, die was ook voor mij nieuw!

oregano

oregano

05-01-2013 om 18:41

Ook grote fan wordfeut

Speel mestal op een random bord op aanraden van dochter. Maar mijn spelletjes met anderen eindigen nooit hoger dan 300 punten, maar ik ben ook nog maar net begonnen. Vond het wel vreemd dat sommige woorden geaccepteerd werden die ik niet kende, zoals bv yo ;))
Van een helpapp nog nooit gehoord.
Maar heel leuk spelleje!

Hee, je speelt tegen mijn schoonzus!

Geen random bord, maar driekwart van de tijd legt ze al haar letters neer met de mooiste woorden, ze haalt ieder potje minstens 500 punten, vaak veel meer. Ik weet zeker dat ze niets gebruikt als cheat. Haar geheim is dat ze uit een familie komt waar je vanaf je peutertijd geacht wordt spelletjes te doen in je vrije tijd, urenlang iedere dag. Als je geen spelletjes doet, ga je puzzelen of cryptogrammen maken. Dan krijg je van die wordfeut topatleten.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Tellen

Als check kan je als het spel (bijna) is afgelopen het aantal letters tellen. Van alle letters moet er een vast aantal zijn. Dat kan je vaag wel ergens via Google vinden. Er is maar 1 Q, 1 X, 1 Y, etc.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Jesse_1

Jesse_1

05-01-2013 om 21:27

Ik speel voor de lol

Ik ben ook wel eens door iemand 'beschuldigd' dat ik een wordfeut-help zou gebruiken. Dat doe ik niet. Ik speel alleen ook vast tegen iemand die ook vaak net de juiste letters heeft en lange & vreemde woorden neerlegt.
Daarentegen speel ik ook tegen twee spelers die gewoon niet kunnen wordfeuten. Gemiddeld win ik met 200 punten verschil, ook met echt alleen slechte letters win ik nog. Daar leg ik gewoon DW EN TW tegen open. Ik pas mijn spel dus wel aan per tegenstander en per spel.
Ik probeer ook vaak woorden uit en leg dus ook som vreemde woorden neer.

Mijn nicht had zo'n hulpapp, dan is voor mij de lol er zo af. Waarom speel je dan nog?!
Iemand die nog spelers zoekt trouwens?

Jesse_1

Jesse_1

05-01-2013 om 22:28

Vertigo

Zet je speelnaam maar neer vertigo, dan heb je zo 25 uitnodigingen ;)

P

P

05-01-2013 om 22:30

Grappig

Grappig dat hier mensen zijn die woordspelletjes spelen maar niet weten hoe je de naam van dat spelletje schrijft ;)

Ik heb er helaas geen tijd meer voor (sorry Vic, het was leuk spelen met jou) maar ik heb een tegenstander gekregen van een oud collega die 15 jaar in Nederland woont waarvan ze nooit won en ik kon daar ook maar 1 van de 10x ofzo van winnen. Die speelde ook altijd zo goed maar volgens mij niet met een cheat. Ik denk dat je eens bij moet houden hoe vaak ze geen klinker heeft neergelegd want ik geloof niet dat iemand altijd klinkers heeft. Sommige mensen zijn zo goed en met cheats kom je zeker heel ver.

Ik denk wel dat er mensen zijn die geen idee hebben hoe slecht ze spelen en hoe vaak ze een kans voor een ander neerleggen en met hoe weinig punten ze tevreden zijn en dan ben (was) ik echt geen goede speler.

Vic

Vic

05-01-2013 om 22:47

Geen klinkers

Je kunt nog heel ver komen zonder klinkers. Ligt er een e en maak je herfst met tw dan tikt dat wel aan. Of tussen verschillende woorden door leggen, dan pak je ook vaak veel punten.

Jesse_1

Jesse_1

05-01-2013 om 23:56

Dat is om mensen op een dwaalspoor te brengen ;)

Kaaskopje

Kaaskopje

06-01-2013 om 02:08

Net als vic

Ik speel ook omdat ik het een leuk spel vind en hoef niet zo nodig honderden punten binnen een potje. Ik win wel regelmatig, maar met bescheiden puntenaantallen. Een tegenstander (ex-collega) veeg ik iedere keer weer finaal van het 'bord', dat is bijna niet leuk meer. Ze geeft het ook iedere keer snel op en begint dan weer een nieuw spel. Maar goed, zo hebben we nog wel contact met elkaar. Dat zou zonder Wordfeud zeker niet het geval geweest zijn.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-01-2013 om 02:14

En toen was er ruzzle

Ik speel naast Wordfeud tegenwoordig ook Ruzzle (dan moet je in een blok met allemaal letters woorden zoeken en de letters van die woorden mogen in de gekste vormen liggen, zolang de letters maar in de juiste volgorde gekozen worden), maar ik bak daar echt niks van. Ergerlijk gewoon. Het meisje waar ik meestal tegen speel is mondeling helemaal niet zo goed met de Nederlandse taal, maar ze hakt me dus met Ruzzle in de pan. En hoe het komt? Geen idee. Ik denk te lang na over de mogelijkheden vrees ik,

Snuggle's

Snuggle's

06-01-2013 om 02:39

Dank je p en ruzzle

Bedankt P, ik wilde niet kinderachtig zijn over wordfeut of feud, maar moest op m'n handen zitten :-).

Ruzzle vind ik zo mogelijk nog leuker. Misschien ook omdat ik daar beter in ben. Wat jammer dat ik zo'n herkenbare naam heb gekozen, anders had ik hier graag wat tegenstanders vandaan gehaald. Volgende keer beter bij nadenken.

Vertigo en verder

Ik heb wf pas kort geleden ontdekt, en vind hete rg leuk. Speel regelmatig met 3 mensen van "hier", maar dat kan best nog wat bij....
ik ben tante julia, mocht je zin hebben.

Overigens geeft wf sinds gisteren een connection error (terwijl alle andere apps het wel doen). Bij jullie ook?
Dat cheaten vind ik zo flauw, ik zou er totáál geen lol aan beleven op die manier, niet als cheater en niet als becheate ;-). En ik vind het idd ook leuk om mooie woorden te leggen, heel soms leg ik er eentje voor minder punten dan mogelijk, gewoon omdat ik het leuk vind. Of ik leg exact hetzelfde woord als mijn tegenspeler, vind ik ook grappig als dat kan.

P

P

06-01-2013 om 11:08

Oja en voor de mensen zonder smartphone ofzo: het kan ook gewoon

Nog steeds denken mensen dat het niet gewoon op de laptop kan maar dat kan al heel lang: http://www.wordfeudwoorden.nl/?lang=nl&page=pcwordfeud

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.