Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

sas

sas

07-01-2011 om 08:45

Zijn we echt allemaal zo braaf

Na aanleding van het draadje op basischoolleeftijd over wel of niet vriendschap met een bepaald meisje waarvan broer in de gevangenis zit en moeder moet binnenkort voorkomen. En of het wel zo verstandig is je kind daar te laten spelen.

Wat mij opviel van diegene die reageerden dat die allemaal zo braaf zijn. Wat ik mij ook afvraag zijn we nou echt allemaal zo braaf? Nooit iets gedaan waarvan je een aantekening krijgt of een strafblad? Of zijn er ook forumers die een aanteking hebben of een strafblad.

Ben benieuwd naar de reacties!

Puck

Puck

07-01-2011 om 08:50

Haha sas

Denk je dat dit een goed beeld op gaat leveren. Je denkt toch niet dat ik hier die 5 woninginbraken, 2 overvallen en 3 pogingen tot moord ga opbiechten?

Dus ja, ik ben braaf. Het ergste vergrijp is dat ik vroeger als kind ooit eens een snoepje uit een open zakje in de supermarkt heb meegenomen. Sorry, spannender kan ik het echt niet voor je maken.

sas

sas

07-01-2011 om 08:53

Ikzelf

Nou ik zal maar als eerste maar gelijk bekennen. Toen ik 18 was dacht ik gelijk vrijheid blijheid. En heb ik wat verkeerde vrienden opgezocht.En heb toen dingen gedaan wat dus echt niet kan. Heb daar ook spijt van maar goed kan dat ook niet terug draaien. Ben toen gestopt met mijn activiteiten toen ik zwanger was en toen in een poltiecel verbleef nou dan denk je wel na.

Maar ik geef toe heb een strafblad maar maakt mij dat een minder persoon of moeder? Vind van niet werk nu ook en doe ook vrijwilgers werk. En sta bekend als een sociale vrouw.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

07-01-2011 om 09:44

Ik wel!

Ja, ik ben echt ontzettend braaf (en dat mee ik serieus).
Ik heb nog nooit gerookt, ben nog nooit dronken geweest (ik heb 1 x 5 biertjes op een avond gedronken, gekker heb ik het niet gemaakt), het aantal echte lovers dat ik heb gehad is op 1 hand te tellen, ik houd mij altijd aan de maximum snelheid, heb nog nooit een bekeuring gehad. Ik heb nog nooit dingen gestolen, gefraudeerd of andere dingen gedaan die een strafblad zouden kunnen opleveren. Dus ja, ik ben braaf. En ik vond het ook erg lastig toen oudste zoon destijds als kleuter een vriendje had waarvan de vader in de gevangenis zat.

Neuh...

Dat viel me ook al op Sas! Ik ben zelf redelijk braaf inmiddels. Heb geen strafblad bijvoorbeeld maar wel in het verleden recreatief verboden middelen gebruikt. Maar ik ken ik mijn vriendenkring zat mensen die wel een strafblad hebben. Zelf een enkeling in mijn familie. Hele aardige mensen overigens waar je ongetwijfeld gewoon je kind zou laten spelen...

Guinevere

Guinevere

07-01-2011 om 10:04

Ik...

Ik vergeet wel eens een rekening te betalen. En op 6-jarige leeftijd ben ik betrapt tijdens diefstal van een zak snoepjes.

ben ijsvogeltjes ééneiïge tweelinzus denk ik ;-)
Maar vanwaar je vraag eigenlijk? Valt dit in de catagorie 'wat staat er bij jullie op het aanrecht?' of vind je serieus dat mensen door een strafblad achtervolgd blijven?

Moek

Moek

07-01-2011 om 10:15

Braaf

Mijn gezin en ik zijn zelf misselijkmakend braaf, maar ik heb wel een beroepscrimineel in de familie, telt dat ook?

Hier ook best braaf (echt)

Ik heb alleen wat boetes gehad voor te snel rijden, maar dat viel qua aantal overschreden kilometers ook nog wel mee ;-) Verder op de basisschool een belletje gepakt uit het handenarbeidlokaal en betrapt door de juf waar ik bang voor was. En mijn eerste keer spijbelen was pas op de pabo omdat ik toen echt mijn werkstuk anders niet af kreeg (in de bieb zitten werken, niet naar huis natuurlijk).
Ik rook niet, drink nooit meer dan 1 wijntje omdat ik daar gewoon de hele avond over doe, verder ook lovers op 1 hand te tellen en nooit iets uit winkels durven pikken.
Ken bar weinig mensen met een strafblad, maar als je die wel hebt ivm vroeger, zegt het niets over de persoon die je nu bent.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

07-01-2011 om 10:20

Ha ha silone!

"ben ijsvogeltjes ééneiïge tweelinzus denk ik ;-)"
Ha ha Silone! Nou.. ik denk het niet. Ik heb namelijk écht een 1-eiiege tweelingzus, maar die is niet zo braaf geweest als ik hoor! Nog wel braver dan mening ander hier, maar drinken dat die meid kan! En sigaren roken!

Tijgeroog

Tijgeroog

07-01-2011 om 10:41

ben ook erg braaf. En als ik ga nadenken is er in m'n omgeving niemand waarvan ik weet dat ie een strafblad heeft. Alleen van iemand bij m'n sportvereniging weer ik dat ie een taakstraf had ivm voetbalgeweld, en een oud collega kwam niet terug na z'n vakantie, alleen wat vage berichten. Uiteindelijk kreeg een directe collega een brief thuis waarin enigszins verdekt stond geschreven dat hij in de gevangenis zat ivm drugssmokkel. De oud collega zie ik (uiteraard) nooit meer, de sporter ook bijna nooit.
Verder kan ik echt niemand verzinnen. En ik weet heus wel dat ze er wel zullen zijn en daar hun mond over houden.

Fiorucci

Fiorucci

07-01-2011 om 11:52

Heel braaf

Ik ben heel braaf, heb hooguit een keer zwart gereden.

Jet Burg

Jet Burg

07-01-2011 om 12:12

Ok ik durf stiekem toe te geven

dat ik op mijn 18de een nachtje in de politiecel heb doorgebracht, wegens openbare geweldpleging. Voor het ingooien van ruiten, ik werd uiteindelijk niet bekeurd, maar heb wel mee betaald want de overige schuldigen (vrienden van mij) kregen wel een boete.
Ghehe ben ik nu een verschoppeling van de maatschappij? ;-)

Chippie

Chippie

07-01-2011 om 12:53

Ijsvogeltje en silone

We zijn een drieling! Hier is mijn max twee wijntjes op één avond.

Tweets

Tweets

07-01-2011 om 13:22

Ooit een spannend vriendje gehad

ik ben niet vermoord, heb geen strafblad etc.

In een donker verleden (ik was 19 tm 23) heb ik wel een tijd lang met een man een relatie gehad, ik wil niet weten wat hij nu precies allemaal deed en wat er nu echt gebeurde. Toen zijn moeder uit het buitenland overkwam en opeens bij ons een half jaar kwam inwonen ben ik vertrokken en heb mijn studie afgemaakt en nooit meer iets te maken gehad met dit soort lieden.

Keuriger kan eigenlijk niet ;-)

Pff tweets

* ik ben niet vermoord,*

Jaja, dat kunnen we allemaal wel zeggen....

margje van dijk

margje van dijk

07-01-2011 om 13:33

Hmmm

Ik ben helemáál niet braaf, maar tot een strafblad heb ik het nooit geschopt.

Hoewel ik tegenwoordig een stuk braver ben dan vroeger.

En nu, sas, krijg ik nu een sticker? ;-)

Margje

sas

sas

07-01-2011 om 13:39

Reacties (lang)

De meeste hier zijn dus best braaf. Nou tot mijn 18de was ik ook braaf. Was een verlegen en stil meisje. Toen ik 18 was ging dan zeg maar "los". Zocht verkeerde vrienden ging samen wonen met een zeer foute jongen. En stoote me famelie van me af. Laat ik het zo zeggen heb in mijn "foute tijd" nooit iemand bedreigd mishandeld ete etc. Maar wel met andere dingen die gewoon niet mogen raakte ook zwanger in die tijd. Net voor dat ik gearresteerd werd is mijn ex vriendje wegegaan en heeft hij mij als een baksteen laten vallen. Nou dan zit je daar in je politiecel en zwanger. Mijn ex was gevlogen dus poltie en justitie zag mij toen min of meer als hoofddader. En dus werd ik ook in voorarrest geplaatst.
Ben ook bevallen tijdens mijn tijd in voorarrest. Maar helaas na 6 weken moest ik mijn dochter afstaan. Gelukkig had ik weer contact met me famelie en is me dochter door me zus opgevangen. Kort daarna moest ik ook voorkomen maar kon daarna kort weer gaan aangezien ik al een tijd in voorarrest heb gezeten. Nu ben ik wat dat aangaat een "brave" moeder die gewoon werkt partime en vrijwilgerswerk doet.

Maar stel dat ik bij jullie in de buurt woon zouden jullie je kind met mijn dochter laten spelen ?

Ben heel benieuwd naar de racties.

Ha!

Ik dacht al dat er meer achter zat dan een gezellig 'wat heb jij op je kerfstok-inventarisatie'.

Zoals jij jouw situatie schetst is er niemand in de buurt die jouw verleden kent, tenzij jij het zelf vertelt. Ik geloof niet als ik jouw verhaal wist dat het voor mij reden zou zijn om mijn kinderen niet met de jouwe te laten omgaan. Voor vragen wat je zou doen als je NU crimineel bezig bent, kun je beter terug gaan naar het draadje wat er staat, toch?

Minka

Minka

07-01-2011 om 13:59

Ja hoor

Jouw kind mag rustig bij mij spelen Sas, en ook wel in jouw huis. Mijn dochter heeft een vriendin van wie de vader een strafblad heeft wegens heling. Dat is wijd en zijd bekend hier, hij heeft er zelfs een bijnaam aan overgehouden.
Verder heb ik een heel goede vriend die in allerlei duistere zaken is verwikkeld (amfetaminen, agressie dreiging en geweld, fraude), en ik ben blij dat het een vriend is want ik zou hem niet als vijand hebben hahahah. Hij heeft ook een strafblad.
Ook mijn man heeft een strafblad. Toevallig heeft hij nu een VOG nodig en als het goed is krijgt hij die ook omdat zijn veroordeling al 10 jaar oud is.
Zelf heb ik geen strafblad trouwens, maar ik heb wel in mijn jeugd strafbare dingen gedaan.
Minka

Tijgeroog

Tijgeroog

07-01-2011 om 14:21

Sas

Of je je kind ergens laat spelen hangt toch van heel veel af, en vooral wat voor gevoel je erbij hebt. Als ik alleen het verhaal "heeft gevangen gezeten" ken zou ik best kritisch zijn.
Maar als mijn kind met jouw kind zou willen spelen ken je ik waarschijnlijk als een normale moeder van het schoolplein, waar het wel of niet mee klikt. Die werkt, vrijwilligerswerk doet, een leuk kind heeft (anders wil mijn kind er niet mee spelen ;-)) Die misschien meehelpt op school, of altijd van die leuke staartjes bij haar dochter in het haar doet. En nog veel meer dingen. Dat speelt allemaal mee. En als daar dan een keer het verhaal "voor m'n dochter geboren is er veel gebeurd" is dat nog maar een klein stukje van jou, van lang geleden, en dan zijn al die andere dingen veel belangrijker.
Loop je er wel eens tegenaan dat kinderen om die reden niet met je dochter mogen spelen?

sas

sas

07-01-2011 om 14:47

Reacties

Er zijn een paar mensen in mijn omgeving die weten van mijn verleden. Sommige gaan gewoon met mij om en hebben totaal geen moeite als hun kind bij met mijn dochter speelt hier thuis. Maar er zijn ook een paar die totaal mij negeren. Maar goed ik maak me daar niet meer druk vroeger wel. En die laten hun kind dus niet met mijn dochter spelen. Van hun standpunt heb ik daar wel begrip voor. Maar wat ik niet fijn vind is dat mijn dochter soms wel wordt uitgesloten door die kinderen en uitgescholen. Dus ja dan is het voor mij ook altijd even slikken.

Nee Silone ik zou echt nooit meer criminelen activiteiten meer uithalen. Toen ik na 6 weken mijn dochter moest afstaan ging echt helemaal kapot. En dat is echt het ergste voor een moeder. Geniet nu van de tijd dat ik met mijn dochter heb en mijn vrijheid dat is me dus teveel waard om dat weer op tegeven.

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

07-01-2011 om 20:14

Nee

niet braaf....maar ook weer niet zo stout. Geen strafblad, maar wel een aantal boetes. Geen strafblad, maar wel eens wat gejat in een winkel (gummetje ofzo). Geen grote of spannende dingen. Dronken? 2 keer, zo ziek dat ik het nooit meer gedaan heb. roken, wellicht mijn enige zonde, maar al ruim 15 jaar niet meer....

+ Slimme Brunette +

+ Slimme Brunette +

07-01-2011 om 20:58

Anoniem

Strafblad vind ik niet zo belangrijk, als de ouder(s) maar goed voor hun kind zorgen, en het mijne als het er blijft spelen of slapen. Ben benieuwd of de aarzeling om je zoon of dochter om te laten gaan met een kind met een ouder met een strafblad puur voortkomt uit of ze wel goed op jouw kind passen of dat status e.d. meespeelt.

Zelf kom ik uit een goed nest en heb geen strafblad. Wel rook ik graag een jointje als dochterlief slaapt. Hoe erg is dat?

Massi Nissa

Massi Nissa

07-01-2011 om 21:25

Kobi krimi

Ik heb werkelijk nog nooit een agent aangetroffen die met meer dan twee vingers kon typen (of kon spellen). Zou dat gewoon verplicht zijn? "Mevrouw Jansen, u bent helaas gezakt voor de politie-opleiding. Uw typsnelheid is veel te hoog, 132 woorden per minuut. Zo krijg je dat mensen in minder dan drie-en-een-half uur aangifte kunnen doen, en dat leidt weer tot meer werk. Wij raden u Schoevers aan."
Wat gemeen trouwens dat je je sigaretten moest afgeven. Pure mishandeling. Dat je de pil wel mocht nemen, is eenvoudig te verklaren: je wilt toch niet dat zulk tuig maar aanjongt? Tssss.
Die cosmetische uitdaging was erg leuk. Ik moest er even over nadenken, eerst nam ik aan dat je bedoelde dat bij sommigen met een lage score de eerste de beste partner cosmetisch zo'n uitdaging vormde (een stuk, dan wel een potentieel stuk in wording), dat anderen automatisch niet meer boeiden. Later viel het kwartje pas.
Ik heb trouwens geen strafblad. Kwestie van geluk en neurotische angst om gepakt te worden. Man heeft er wel eentje. In zijn land is een eigen mening genoeg voor een strafblad. Ik zou een strafblad op zich geen reden vinden voor uitsluiting op het schoolplein. Ligt er helemaal aan wat er dan gebeurd is, hoe lang geleden het is en hoe de zaken er nu voor staan.
Groetjes
Massi

Kaaskopje

Kaaskopje

07-01-2011 om 22:08

Sas

In jouw geval zou ik mijn kinderen met een gerust hart bij je laten spelen. Ik zou waarschijnlijk niet eens weten wat je verleden was. Waarom zou je het erover hebben met schoolouders of buurtgenoten?
Van mijn 20ste tot mijn 24ste heb ik de bloemetjes buiten gezet en ging ook met vage vriendjes. Ik pikte oorbellen, dat had ik tot 'hobby' verklaard. Niet zo vaak hoor, maar een paar keer per jaar 'moest' het weer even. En ik heb geld van mijn moeder gepikt als kind. Sinds mijn 24ste ben ik de braafheid zelve. Mijn man wordt zelfs wel eens iebel van mijn braafheid:-)
Ik had overigens wel grenzen aan waar ik mijn kinderen had laten spelen. Zo zat mijn dochter in de klas bij een kind waarvan ik wist dat de vader op zijn minst contact had met mensen uit het criminele circuit. Hij is uiteindelijk vermoord. Bij die mensen wilde ik liever niet dat mijn dochter binnen speelde. Niet dat ik bang was voor haar veiligheid, maar ik wilde gewoon niet dat ze in aanraking kwam met die vage contacten. Maar mijn dochter mocht wel met dat kind buiten spelen. Geen probleem.

koentje

koentje

07-01-2011 om 22:44

Nou lidwientje

dat was vlak voordat ik bijna 'hap' zei..........☺

Best braaf...

Ik heb een paar jaar gerookt, maar niet veel, ik drink heel weinig alcohol, ik heb 1x een bekeuring gehad voor fietsen zonder licht, en dat was omdat mijn koplamp 10 minuten eerder van de fiets was gevallen en ik dacht: die maak ik op mijn werk wel even. Ik heb wel wat gejat uit winkels toen ik een jaar of 12 was, en mijn eerste lover was een niet met mij getrouwde man. Ter compensatie voor deze zondes heb ik me eens aangeboden als getuige toen ik een man een vrouw zag trappen, ik heb zijn kenteken opgeschreven en samen met mijn adres aan de bertokken vrouw gegeven. Ik rij niet zwart, en heb zelfs een keer een nieuw treinkaartje gehaald toen ik de mijne liet vallen en zag verdwijnen tussen de roltraptreden.
En mijn kinderen mogen bij iedereen spelen, want ik zou waarschijnlijk niet eens door hebben dat er iets was, tenzij je het met grote rode letters op je voorhoofd zet. Ik hoor dat soort dingen gewoon nooit, terwijl ze toch best voor zullen komen bij ons. En daarbij duurt het meestal ook een tijdje voordat ik goed weet welke ouders, broertjes en zusjes bij welk kind horen. Ik heb wel eens bijna een verkeerd kind meegegeven na een partijtje aan een moeder. Dus, Sas, ALS ik al weet dat er "iets" met jou is moet ik ook nog weten welk kind daarbij hoort en dan zal ze waarschijnlijk nog wel mogen spelen. Zo kwam ik er pas een paar maanden geleden achter dat een klasgenoot van mijn oudste (groep 6) op "het kamp" woont. En haar moeder is samen met mij overblijfmoeder (ik wist wel dat dat haar moeder was, dat had ik al na 5x overblijven door, maar niet dat ze daar woonden). Ze heeft daar nog nooit gespeeld maar het zou wel mogen.

En ik ben de tweelingzus van egberdien

En dus ook erg braaf. Tegen de tijd dat ik door heb dat er íets'met die ouders is of het hoor heeft 1 van de kinderen daar vast al tig keer gespeeld.
Zelfs als ik het weet....dan vergeet ik het weer. Ik sla het niet op. En tegen de tijd dat ze dikke vriendinnen zijn en iemand het zou zeggen tegen mij komt het dan pas weer boven...'O,gut ja, dat was die' ofzoiets.
Het interesseerd me ook niet écht. Als het daar thuis veilig is vind ik het prima. En zo'n kind kan er toch niks aan doen dat die ouders zo'n verleden hebben?
En buiten dat....zeker als het al jaren geleden is,iedereen verdient een 2de kans, toch?
groeten albana

He albana, gezellig,

ik heb altijd al een tweelingzus willen hebben!

Trouwens,

ik weet ook hier op het forum van bijna niemand de woonplaats, aantal kinderen, situatie, eerdere nicks. Van een stuk of 10 misschien, terwijl ik hier al 5 jaar kom. Dus mijn kinderen mogen ook bij jullie komen spelen, ondanks mogelijke biechten en ontboezemingen in bv "seksualiteit", "werk, geld en recht" of "zorgenkinderen".

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.