Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Wileenhond

Wileenhond

30-08-2009 om 13:03

Zoek een hond....

Ik ben er over aan het nadenken om een hond aan te schaffen. Maar...wat voor hond?
In eerste instantie is het voor de veiligheid. Wij hebben een bedrijf aan huis en je hoort soms zulke rare dingen dat er mensen snachts inbreken omdat ze denken dat je geld in huis hebt.
Maar.. we hebben ook twee kinderen tussen de 5 en de 10 en daar moet de hond ook lief voor zijn. Liever niet een langharige hond.
Wie heeft er tips voor mij??

Holiday

Holiday

30-08-2009 om 14:16

Rottweiler?

Wat voor hond je ook neemt, zorg in ieder geval dat hij van een betrouwbare fokker komt.

Allereerst moet je je gaan verdiepen in de verschillende rassen. Dat kun je prima op internet doen maar je hebt er ook boeken voor in de bieb. Daar kun je per ras de eigenschappen vergelijken.

Als je dan het ras hebt gekozen kun je je aanmelden bij een rasvereniging en informeren naar pups.

De combinatie waaks/kortharig/lief voor kinderen roept bij mij beelden op van een rottweiler. Sommige mensen zijn een beetje bang voor deze hond (en dat is dus mooi in jouw geval) maar een goede betrouwbare rottweiler vind het heerlijk om het gezin (en je kinderen) te beschermen. Neem hem als pup zodat hij vanaf begin af aan weet dat de anderen de baas zijn, zelfs de jongste kinderen. Zo'n hond heeft een goede consequente opvoeding nodig en dan kun je er heel veel plezier van hebben. Zowel als waakhond als gezinshond.

Balletmama76

Balletmama76

30-08-2009 om 16:49

Duitse herder

Groot genoeg om indruk te maken, een goed instinct voor mensen, die niet deugen en perfecte gezinshond, hierbij super-slim.

Wel zal ik eerst een boek kopen over hond en kind z'samen en deze punten goed doorpraten met je kinderen.

Onzere DH-dame (helaas Dinsdag overleden) was absoluut super met kinderen, alle kids waren gek op haar.

Ik weet niet, of je voorkeur uitgaat naar een asielhond of een pup van een fokker.

Bij een fokker moet je er wel op letten, dat het geen broodfokker is en beide ouders moeten HD-vrij zijn. Ook moet de hond al goed socialisiert met kinderen zijn, kijk goed naar de leefomstandigheiden van de pups: Leven ze in huis bij het gezin? Of buiten in een kennel? Kennel moet niet betekenen, dat ze slechter socialisiert zijn, maar kan wel. De eerste 12 weken zijn cruciaal kwa socialisatie van een hond.
Een goede fokker zal jullie ook goed advies geven, welke pup het beste bij jullie past. Het beste is, als je beide ouders ook kan zien, dan kan je al een goed beeld krijgen kwa latere gedrag van de hond en hoe hij eruit komt te zien.

Als je voor een asielhond gaat, neem in elk geval je kinderen mee - dan kan je ook meteen zien,of en hoe het tussen hond en kind klikkt.

Onzere kroatische herder heeft dochterlief (nu 9) als zijn nieuw baasje uitgekozen in het asiel, hij luistert nog steeds het beste op haar.
En onzere DH vond gewoon iederen leuk...;-)

Kaaskopje

Kaaskopje

30-08-2009 om 20:29

Boxer

Een kindervriend, voor sommige mensen toch een hond die je niet moet uitdagen, kortharig, een echte gezinshond.
Op de een of andere manier voelde ik me 's avonds laat nog veilig op straat met deze hond, door het idee dat een griezel zich wel zou laten afschrikken door een boxer. De realiteit was echter dat deze hond iedereen lief vond en inbrekers al kwispelend voor was gegaan.

Balletmama76

Balletmama76

30-08-2009 om 20:33

Echter...

...een hond is een roedeldier, een domesticierde hond voelt zich het lekkerst, als hij dicht bij zijn gezin kan zijn.

Als een hond in een kennel buiten zit, kan hij je ook niet helpen als er ingebroken wordt.

Maar afgezien ervan, dat het band met een hond veel hechter is, als hij binnen bij jullie leefd.

Dus als jullie een hond vooral voor de bewaking willen, denken jullie nog eens goed naa, een hond is zoveel meer dan een security-systeem op 4 poten.

Als jullie bereid zijn om een echte band in te gaan met de hond en ook voor hem gaan zorgen, als hij oud en ziek wordt en misschien niet meer kan waken - ga ervoor!

Wij willen ook zo snel mogelijk weer een DH erbij en dat ik me met zo'n hond veiliger voel (manlief werkt s'nachts) is mooi meegenomen, maar nooit een hoofdredenen voor de aanschaf van een hond.

Zo stoer grote honden eruitzien, het zijn toch ook levende wezens met een sensible ziel en behoefde aan liefde. Zonder twijfel zal onzere DH ons verdedigt hebben, dat het ooit nodig geweest was. Zij voelde meteen aan, als iemand niet deugde.

Natuurlijk is er niks mis mee, een hond een taak te geven, mits hij als volwaardig gezinslid behandelt wordt - in tegendeel, zeker duitse herders willen dolgraag werken voor hun gezin, door bijvoorbeeld huis en erf te bewaken.

Ik weet niet, hoeveel ervaring jij heb met honden, maar ik zal zeker als je geen ervaring heb, een goede gehoorzaamheids-cursus bezoeken met de hond (goed betekend voor mij, dat er met beloning gewerkt werd, niet met straf en ook niet met slipkettingen etc). Zeker als beginner is het moelijk om een hond heelemaal alleen te trainen.

Later, als je je hond goed kent, kan je hem ook zelfst een heleboel aanleren, maar voor de basics is een goede hondenschool cruciaal.

Denk ook aan dierenartskosten - zeker een grote hond kan duur worden, omdat medicijnen afhangelijk van gewicht toegedient worden. Een antibiotica-kuur van 5 dagen kost gauw zo'n 50 Euro, voor een operatie kan je tenminste 500 Euro rekenen. Goed hondenvoer is ook niet goedkoop.

Hierbij komen routine medicaties zoals vlooienmiddelen en ontworming, waarvan een grote hond van nature meer nodig heeft als een kleine of middelgrote hond.

Jaarlijkse inentingen en dan natuurlijk hondenmand/kussen, halsband, voerbakken etc.

En korthaarige honden verhaaren niet minder dan langhaar of halflanghaar-honden, het komt meer op de typ haar aan dan op de lengte van het haar.

Onzere kroatische herder (halflange zachte vacht) verhaart bijna niet, terwijl onzere DH erg verhaarde, vooral de laatste tijd toen zij ziek was. DHs hebben een dichte onderwol, en hier tegen kom je eigentlijk alleen maar met een special-borstel en een hele goede stofzuiger aan.

De combo van Furminator en Dyson-stofzuiger werkte goed voor ons.

Ik wil honden hebben niet zwartpraten, hoor - ik kan niet zonder honden leven! - maar veel te veel mensen nemen een hond zonder te weten, wat het allemaal inhoudt en deze honden belanden dan helaas vaak in het asiel.

Een hond moet ook zo'n 3 - 4 keer dagelijks wandelen - bij elk weer. Mij maakt het niks uit, ik geniet ervan - maar andere mensen verklaren mij weleens als gek als ik bij stromende regen en windkracht 9 aan het wandelen ben...:-D

Verkijk je inderdaad niet op de lengte van het haar

Mijn schoonouders hadden twee beagles (korte stugge haartjes inderdaad). De honden zijn nu 1,5 jaar dood (zijn kort na elkaar gegaan) en ze vinden die korte haartjes nu nog in huis (ik bedoel maar). Wij hebben sinds 6 weken een Cocker Spaniel (een zwarte met inderdaad redelijk lang haar.) Hij verhaart nog niet maar ik weet dat een zwarte pluk van de vloer beter te zien is en op te rapen dan die venijnige korte stugge haartjes die overal tussen gaan zitten. Het is een prachtig mooi hondje (middelmaat qua grootte), en in dit geval al behoorlijk waaks ook al zal hij vrees ik een inbreker niet afschrikken. Maar bij gerommel aan de deur 's nachts zal hij absoluut kabaal maken en vaak is dat al genoeg om een inbreker te doen besluiten het maar bij een andere deur te proberen. Onze Morris is superlief met de kinderen. Zoals ik zeg; een echte doedeldoep Hij vindt alles prima. Het is natuurlijk ook maar net waar je voor valt. Ik heb helemaal niets met herders, bouviers, rottweilers etc. Maar op hun beurt 'gruwelen" zij waarschijnlijk weer van onze Cocker.

Marith

Maylise

Maylise

31-08-2009 om 10:11

Nee hoor marith

Ik heb nu geen honden mee (helaas) maar ik heb vroeger zowel Engelse Cocker Spaniels als een Bouvier gehad. Ik vind het allebei geweldige honden. Cockers zijn zo heerlijk eigenwijs. Maar als je een waakhond wilt die afschrikt is een Cocker niet echt geschikt natuurlijk. Daarvoor zien ze er veel te lief uit :)
Bouviers vind ik ook schatjes over het algemeen maar die zijn natuurlijk al weer een stuk imposanter om te zien. Over het algemeen zijn het wel echte familie honden mits ze goed opgevoed zijn. Bouviers moet je wel veel tijd in de opvoeding steken. Het zijn over het algemeen hele gevoelige honden en daarom kunnen het echt leuke familie honden worden maar kan je ze ook makkelijk bederven. Een harde opvoeding is zeker niet geschikt voor een bouvier.
Ook een goede waakhond/gezinshond is de Riesenschnauzer. Vind ik ook hele geschikte honden om te houden.
Inderdaad ook herders in alle soorten en maten. Belgische herders bijvoorbeeld zijn ook vaak erg waaks.
Maar nogmaals zoals al eerder is aangehaald veel zit ook in de opvoeding.

Maylise

Balletmama76

Balletmama76

31-08-2009 om 13:10

Onze kroatische herder...

...is ook heel waaks. Een deurbel hebben wij dankzij hem niet meer nodig, zodra iemand op het erf komt, meldt hij het.

Interessant bij hem is, dat hij blaffen kan als een reuze duitse herder bijvoorbeeld, maar als je hem ziet, zal je niet erg onder de indruk zijn: Hij lijkt een beetje op een te groote zwarte chihuahua met schattige pluisoren en witte borstvlek, schouderhoogde 50cm.

In Kroatië worden kroatische herders vaak als waakhonden ingezet. Veel bijtkracht hebben ze echter niet: Als onzere DH nog leefde, liet hij zijn kauwbotten altijd van haar voorkauwen...:-D
Hij is wel erg snel, dus zal een inbreker wel kunnen pakken, maar zonder veel schade te maken.

Wileenhond

Wileenhond

01-09-2009 om 10:02

Dank je wel

Tja een beveiligingssysteem is natuurlijk ook wel wat maar geeft zo weinig gezelligheid...
Was wel toevallig, ik vertelde mijn man dat ik mijn hoofd had gehaald om een hond te willen en dat had hij ook die dag bedacht.
We vinden beiden een labrador wel leuk maar twijfelen nog erg....de komende dagen schijnt het erg slecht weer te worden en dan moeten we maar eens bedenken of we er dan uit zouden willen met een hond....
Ook een probleem van ons is dat mijn man vaak midden in de nacht al weg moet en dan geen tijd heeft om de hond uit te laten. Dat zou ik dan smorgens weer doen.
Zou zo'n hond dat snappen dat er iemand beneden komt die met 20 minuten weer weg is en dat de rest van het huis nog verder wil slapen?

Ja hoor dat snapt ie

na een paar keer heel goed. Mijn man gaat ook altijd om half 6 naar beneden en 6 uur weg. Hij negeert de hond dat gewoon en die slaapt dan ook weer verder. In het begin heeft hij hem wel een keer uitgelaten maar daar zijn we na 2 weken toen mee gestopt.

Hillary

Hillary

01-09-2009 om 11:31

Sinds kort een labrador

Wij hebben sinds januari een labrador. Hij is nu 9,5 maand. Wij hebben al gezegd dat als we ooit weer een labradr nemen, we een herplaatser nemen. De eerste maanden zijn loodzwaar. Je neemt een soort ongeleid projectiel in huis dat overal in bijt en krabt, inclusief jouw armen en benen en die van je kinderen. Hij rende als een kip zonder kop door het huis en stond zelfs eens bovenop de eetkamertafel (toen was hij dus echt nog zo'n schattig pupje van de page-reclame he). Ga maar eens de film Marley and Me kijken om een indruk te krijgen. We zijn wel snel op cursus gegaan en dat is zeer nuttig. Op een bepaald moment trokken we het echt niet meer en hadden we het er serieus over om de fokker te bellen om hem terug te brengen. De kinderen en ik zaten angstig op de bank met opgetrokken benen en armen als hij vrij liep. Beest zat dus eigenlijk alleen nog maar in de bench. Maar net of hij het gehoord had ofzo want een paar dagen later leek het wel of we opeens een nieuwe hond hadden. Hij was gestopt met bijten en ook een stuk rustiger in huis. Inmiddels is hij ruim 9 maanden en uiteraard moet hij nog veel leren, maar hij is ook lief en gezellig. Hij is nu echt op ons gericht en niet meer een soort buitenaards projectiel ofzo zoals in het begin. Je hebt nu echt contact met hem en hij weet redelijk goed wat wel en niet mag. De bench is zelfs al helemaal weg, wie had dat gedacht. Groot nadeel is dat hij gek is op mensen en kinderen. Buiten springt hij tegen iedereen op en dat vind ik toch wel erg vervelend. Dit schijnt vrij hardnekkig te zijn bij labradors, maar hij is nog jong dus wie weet. Ik vermoed dat hij ook gek op eventuele inbrekers zal zijn, dus als waakhond zeker niet geschikt. Sterker nog een paar weken geleden is in een voertuig voor onze deur ingebroken. We hebben niks gehoord. Kijk eens op de site van de Nederlands Labrador Vereniging, daar staan altijd nestjes en verwachte nestjes. Dan is volgens hun regels gefokt en weet je zeker dat je niet met broodfokkers te maken hebt. Ook worden hier wel eens herplaatsers aangeboden. Uitlaten vind ik niet echt erg, zelfs niet als het regent. Valt me alleen tegen hoe hard hij trekt en dat de kinderen hem dus niet uit kunnen laten. Wat me verder tegen valt is de hoeveelheid haarverlies en het zand dat hij mee naar binnen neemt. Om het hier enigszins toonbaar te houden, zou ik twee keer per dag moeten zuigen en om de dag dweilen.

Hillary

Hillary

01-09-2009 om 15:16

Pandia (ot)

Bedankt voor de info, op dit soort zaken zijn we ons net een beetje aan het orienteren. Meer dan 30 kilo weegt hij zeker al en ik heb ook inderdaad al eens in de struiken gelegen. Laag proberen we te leren en hij kent de betekenis wel, maar vergeet dat in zijn enthousiasme. Is zaak om hem daar niet voor te belonen, maar ja dat gebeurt helaas 9 van de 10 keer omdat de besprongene toch gaat aaien.
Heb je ook nog nuttige tips voor het zuigen en dweilen? ;-)

Balletmama76

Balletmama76

01-09-2009 om 16:08

Furminator

Wij hebben deze ook en dat ding is een zegen met een sterk verhaarende hond!

Verder glimmt de vacht ook mooi als je de Furminator gebruikt, omdat het huidvet een beetje naar boven gehaalt wordt en dan werkt als een conditioner.

Onzere DH was er ook gek op, het voelt begelijkbaar ook heel angenaam voor een hond. Zonder Furminator verhaarde zij echt, alsdat zij hiervoor betaalt werd.

De Furminator is niet echt goedkoop, maar wel echt zijn geld waard.

Verder een Dyson-stofzuiger, bespaart heel wat aan stofzuigerzakken en zuigt heel erg goed. Je heb ook een speciale "Animal"-Dyson, maar ik heb de DC21 en dan heb ik er nog zo'n dierhaar borstel bij gekocht met rotierende borstel (goed om stokhaar uit tapijt te krijgen).

Bij TV-shopping hebben ze ook een pet-vaccuum, een bekende van ons heeft deze en is er heel tevreden mee. Hij heeft ook een duitse herder.

Kari1

Kari1

01-09-2009 om 23:02

Hillary (beetje o.t.)

Ik griezel van je verhaal! Zo'n hond die tegen iedereen opspringt...ik ben als 4-5 jarige eens omvergelopen door zo'n hond, en ik ben nooit meer over een zekere mate van hond-angst heengekomen. Nog láng nachtmerries gehad van die kwijlende kop boven me terwijl ik op mijn rug lag. Die wilde ook alleen maar spelen, zei het baasje aan het andere eind van de riem...denk er aan wat je anderen ermee aandoet!
Kari

Hillary

Hillary

02-09-2009 om 09:11

Opspringen en furminator

Nou die furminator klinkt heel goed, ga ik aanschaffen. Wat betreft het opspringen. Natuurlijk probeer ik dat te voorkomen. Als ik buiten ben en er komen mij mensen tegemoet lopen houd ik de lijn al heel kort. Dus volgens mij is het met name voor mij lastig omdat ik continu op mijn hoede moet zijn dat hij niet iemand eerder ziet dan ik. Plus dat ik met mijn volle gewicht aan die lijn moet hangen. Veel mensen en kinderen lopen ook juist naar hem toe om te aaien ofzo en dan wordt het helemaal lastig, dan kan ik hem echt niet houden. Ik roep dan wel dat hij springt, dus in zekere zin vind ik het dan ook wel eigen keus hoor. Ik vind het schandalig dat een hondeneigenaar het zover laat komen dat een hond over een onbekend 5-jarig kind heen staat.

Hillary

Hillary

02-09-2009 om 09:13

Wileenhond

Sorry dat ik je draadje een beetje heb overgenomen. Aan de andere kant hoop ik dat je ook wat hebt gehad aan een kijkje in het leven van een hondenbezitter om een weloverwogen beslissing te nemen.

Wileenhond

Wileenhond

02-09-2009 om 11:41

Hillary

Helemaal niet erg hoor. Ik lees met belangstelling mee.
We hebben deze week bedacht dat we het er niet meer over hebben en dat we te klein wonen voor een hond (valt wel mee) maar hebben geen bijkeuken of zo voor als ie vies binnenkomt.Daarentegen wonen we 50 mter van het bos, en lekker wandelen trekt ons wel weer erg aan. We moeten allebei kilo's kwijt en zonder hond loopt het ongezelliger.
Afijn we weten het allemaal nog niet.....

Hillary

Wij hadden ook een springende Labrador. Wat bij ons heeft geholpen is haar elke keer laten zitten voordat we de voordeur open deden voor bezoek. En elke keer als we iemand tegenkwamen tijdens het uitlaten, moest ze gewoon in hetzelfde tempo naast ons doorlopen. Lees anders iets van de Dog whisperer (Cesar Millan), www.cesarmillaninc.com. Heeft ons erg geholpen.

Muusje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.