Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Tirza G.

Tirza G.

23-07-2012 om 16:27

Zomergasten

Doen we dit jaar weer een zomergasten-draadje?

Tirza

Zus

Zus

23-07-2012 om 18:30

Ja!

Nou, meteen mijn mening dan maar: ik had mij verheugd op Hennie Vrienten (ja, was een Doe Maar fan), maar ik vond de gastheer maar saai en hij ging ook helemaal niet in op Hennie's verhalen, jammer. Vond de fragmenten leuk gekozen. Wegens saaiheid halverwege uitgezet. Vond het een gemiste kans eigenlijk.

Grappig

Grappig hoe verschillend je zo iets ervaren kan. Ook ik vond DoeMaar erg leuk ooit, maar vond Henny zelfingenomen en saai. Kreeg het idee dat hij Jan monddood maakte door alles beter te weten en te moeten overtreffen, ook de triviale dingen... Vond Jan Leyers wel sympathiek overkomen, knap hoe hij met zo'n moeilijk toegankelijke gesprekspartner omging en ben benieuwd wat die verder zal laten zien. Fragmenten vond ik trouwens ook wel interessant.

Tirza G.

Tirza G.

23-07-2012 om 22:58

Nou ja zeg

Ik heb Doe Maar nooit wat aan gevonden; ze zijn uit de jaren 80 en ik was toen natuurlijk al ubercool. Veeeeeel te suf, een hollands bandje. Dus die Hennie/Henny heeft me ook nooit kunnen boeien.
Vond ik het gisteravond toch een bijzonder boeiend programma! Heel veel nieuwe dingen gehoord over muziek, hij heeft echt meer lagen en diepgang gekregen, ik ben zijn DoeMaar-periode helemaal vergeten.
Ik vond het juist wel mooi dat Jan niet zoveel aan het woord was enzo. Een gastheer hoort op de achtergrond te zijn, het is niet de Jan Leyers show.

Grappig grappig grappig.

Tirza

Kaaskopje

Kaaskopje

23-07-2012 om 23:48

Doe maar niet cool?

Ik wil niet zeggen dat ik een grote fan van Doe Maar was, maar ik vond ze wel erg leuk en heb er menig keer op rondgesprongen in de discotheek. Je hoefde je er echt niet voor te schamen als je daar fan van was. Beslist niet oncool dus. Ik vond Ernst Jansz overigens wel de knapste en dus niet Henny.
Als je nu pas opmerkt dat Henny Vrienten meer in zijn mars en meer diepgang heeft, heb je toch wel een poosje onder een steen gelegen Tirza!:-)) Hij doet zoveel op muziekgebied, het zal je verbazen.
Ik vond het een aardige avond, met moeizame momenten. Dat lag aan Henny, maar ook aan de onwennigheid van Jan Leyers. Hij moet duidelijk nog in deze rol groeien. Als er een iets betere wisselwerking tussen de gast en hem is, zal het met die rol ook wel goedkomen denk ik.

Bellefleur

Bellefleur

24-07-2012 om 09:25

Ik vond het ongemakkelijk

En saai. Jan Leyers vond ik niet geschikt. Ik hoop dat hij nog in z'n rol groeit.

Vraag over la guerre du feu

Ik kan nog niet oordelen over de uitzending, heb nog maar het eerste uur gezien. Eerste indruk: ongemakkelijk gesprek, waarin de heren elkaar steeds in de rede vallen, zich daarvoor verontschuldigen, grapjes over en weer worden niet begrepen en zelfs uitgelegd. Als die kramp nog uit het gesprek wil trekken, kan het nog een boeiende uitzending worden wmb. Vind Henny Vrienten een beschaafde, ontwikkelde, bescheiden man, en de presentator sluit daar goed bij aan ;-)
Maar die film: ik wil hem eigenlijk vanavond bekijken met mijn 9-jarige zoon. Kan nergens een leeftijdsindicatie vinden, wat denken jullie: is de film geschikt voor die leeftijd?

Oja, over cool

Natúúrlijk was Doe Maar hartstikke cool (ik was echt fan), maar is het niet nog veeeeeel cooler om daarboven te staan? ;-)
Ik was vroegâh erg voor Ernst Jansz, maar geef mij nu Vrienten maar.

Tirza G.

Tirza G.

24-07-2012 om 12:49

Meisjes

Ik ken die andere namen niet eens van de DoeMaartjes :-) In de jaren 80 was ik zwaar underground (of hoe heette dat, een soort zijstroom van de punk), discotheken kwam ik sowieso niet, komopzeg. Nederlandstalig was natuurlijk helemaal fout, dat ontsteeg het niveau van Wilma en Vader Abraham niet. Ik luisterde naar intellectuele dingen, die dan ook eindeloos beschouwd moesten worden. PinkFloyd comes to mind, en de Bonzo(DooDah)Dog Band. En the Tubes - of hoe heetten ze. Geweldig he? Het is toch zo heerlijk om uniek, bijzonder en ruimdenkend te zijn.
En wat ik dan het allerleukste vind is dat je als je groot bent gewoon met alles mee mag zingen. Blijk ik al die Top40-nummers tijdens de top2000 (de Sweet, Mud, SuziQuatro, Slade) gewoon vlekkeloos te kennen :-)
Wat dan wél weer mocht en een soort van cult was, was ToontjeLager - want die waren maatschappijkritisch en die man zong zo heerlijk vals. Dat was dan wel weer goed. Jaaaaaa, spitsroeden lopen hoor, muziek :-)

Tirza

Zus

Zus

24-07-2012 om 14:56

Als je destijds geen fan was an Doe Maar, dan was je het van die andere NL talige groep, kan even niet op de naam komen, ze zongen "Belgie" en 'waar is hier de nooduitgang" . In mijn kringen (haha) luisterde je vol overgave de ene of naar de andere. In mijn agenda stonden verder keurig namen van popgroepen gekladderd waar ik niet eens de muziek van kende, maar die wel cool waren, the Kinks en zo, haha. Daar kende ik trouwens wel een nummer van :-)

Kobalt

Kobalt

24-07-2012 om 15:23

Anneque

De film is 16 plus. Er wordt in gevochten en verkracht.
Ik vond het wel een aparte film. Af en toe knullig, toch ook wel weer boeiend. We hebben hem toch maar afgekeken, lang na bedtijd!
Ik was ook Doe maar-fan (niet hysterisch, maar ik kan alle liedjes nog meezingen). Wat mij weer duidelijk werd, (ik wist het eigenlijk al) was dat die gasten eigenlijk helemaal niet pasten in het beeld wat die jonge meisjes van hen hadden. Ze waren volgens Vrienten een soort hippies, met behoefte aan 'gewoon lekker spelen'.
Wat een raar fenomeen is dat, meisjes hysterie.
En ik vond het verder wel erg gematigd, dat gesprek. Geen straf om naar te kijken, maar ook geen monumentale tv.

Fiorucci

Fiorucci

24-07-2012 om 15:55

Tirza

The Tubes treden as donderdag op,hier in Sweetlake City,er zijn nog kaarten!

Fiorucci

Fiorucci

24-07-2012 om 15:57

Nee zus

Ik was geen DoeMaar fan en geen Het Goede Doel fan..:))
The Clash,Iggy Pop en elk jaar naar Herman Brood,dat was mijn jeugd.

Kobalt

Wow, ben blij dat je het zegt! Had al half en half besloten er samen met hem naar te kijken vanavond, maar dit is me te gortig. Dan wordt het toch maar de slimste mens oid ;-)
Bedankt!

jessica 5

jessica 5

24-07-2012 om 23:35

Kaaskopje

Ik was ook geen groot fan van Doe Maar. Maar gek genoeg kan ik die teksten nu nog wel meezingen. En ook ik vond Ernst Jansz veel knapper.
De uitzending vond ik matig.

jessica 5

jessica 5

24-07-2012 om 23:45

Fiorucci

Leuk Herman Brood. Bij het afscheidsconcert van Doe Maar Was hij er ook bij.
http://www.youtube.com/watch?v=tq7DPCsrI5g

Tirza G.

Tirza G.

25-07-2012 om 00:05

Fiorucci

Echt waaaaaaaar? Achgossie. Nou, ik laat het graag aan mij voorbij gaan, ik kan niet lang staan en al zeker niet in mensenmassa's. Helaas, die tijd is geweest.

Tirza

Zus

Zus

25-07-2012 om 11:20

Ojaaaa het goede doel!

Zo heetten ze dus. Ik was vroeger trouwens ook fan van Simon&Garfunkel, zeer uncool. Ik had alle LP's. Vorige week was Paul Simon nog in Amsterdam met Graceland.

Fiorucci

Fiorucci

25-07-2012 om 21:10

Tirza

Ja echt,geweldig he..:))
Ik ga ook niet, mijn ma is jarig en dat gaat voor. Overigens, in de zaal waar ze spelen kun je ook wel een zitplekkie vinden hoor. Geldt voor veel concertzalen!

Kaaskopje

Kaaskopje

26-07-2012 om 00:57

Tirza

Ik moest ook niets van Nederlandse muziek hebben. En van de niet Nederlandszingende, moest ik ook niet zoveel van de Golden Earring hebben, ja.. een paar nummers daargelaten. Maar Doe Maar dus wel. Ik hield (naast meer) van reggae, ska en dergelijke, daar paste Doe Maar wel tussen.
Enne... ik kwam gewoon overal waar het leuk was. Disco, alternatief, bruine kroeg, vage tenten, illegaal zaakje... Lang leve de lol.

Tonny

Tonny

29-07-2012 om 20:57

En vanavond

Vind ik het niet erg op gang komen. Ben benieuwd of het nog wat wordt. Is het suf dat ik de hoofdpersoon van vanavond niet ken?

Kaaskopje

Kaaskopje

29-07-2012 om 21:26

Pfoe...

Wat een ingewikkeld gedoe met deze gast. Terwijl ik dit schrijf is hij even wat minder ingewikkeld bezig dus ik geef het nog even de kans.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-07-2012 om 23:06

Grappig

Hoe langer het programma duurt hoe meer hij op zijn gemak raakt en het kijken leuker wordt. Hij had gewoon nog een paar uur extra moeten krijgen.

Cabaretier

Dat is hij blijkbaar. Tikje deprimerende fragmenten maar hij heeft echt iets te melden, over de verplichte vrolijkheid van DWDD bijv.

Micha wertheim

ik zei de hele tijd dat ik die stem kende, het uiterlijk zei me niets..die stem..oh, hij is cabaretier..ohhhh, het mis Micha http://www.elsevier.nl/upload/62cfa818-1048-4434-8c56-4f83d80b989b_wertheim.jpg die ken ik alleen zo..met kale kop, zonder baard (gatjakkie, ik hoop niet dat alle mannen met zo´n jaren 70 (?) baardje gaan lopen..(o.t.)

Het boeit me niet echt, zomergasten, deze afleveringen. De interviewer interrumpeert te snel, haalt regelmatig de vaart uit de reacties..zonde..het lijkt wel alsof hij zelf intelligent uit de verf wil komen..(?).

Maar goed, gisteravond wel het hele programma aan laten staan en zo nu en dan gekeken (tussen het computeren door) dat is meer dan vorige week, toen weggezapt.

Kobalt

Kobalt

30-07-2012 om 10:36

Niet zo...

Ik vind Micha Wertheim altijd wel een apart mens, kan altijd met interesse naar hem kijken/luisteren. Hij vertelde wel interessant over wat cabaret volgens hem is. Ik vind cabaret ook een zeer interessante theater vorm. En ik vond dat de fragmenten goed pasten bij zijn uitleg over cabaret. Dat ene fragment in die tank vond ik overigens werkelijk gruwelijk, brrr. Een nachtmerrie.
Ik ergerde me vreselijk aan de presentator. Die had zo weinig te melden, zo weinig in te brengen. Wertheim nam gewoon de leiding van de uitzending over. Het leek wel een college van Wertheim over cabaret, in plaats van een interview.
Ik denk niet dat ik volgende week ga kijken. Dan is er een gaste die mij niets zegt, dus...

Zus

Zus

30-07-2012 om 11:55

Vond het leuk!

Ik kende de hele man niet, maar raakte meteen geboeid door zijn manier van praten. Zo onzeker in het begin en steeds meer op dreef en inderdaad zo'n beetje de regie overnemend (die de presentator toch steeds weer terug probeerde te krijgen door toch weer iets eraan toe te voegen, irritant!). Ik vond de meeste fragmenten ook leuk. Micha kwam oprecht over, leuk.

Egel

Egel

30-07-2012 om 13:24

Micha!

Ja ik vond dat Micha het goed deed, ik vond hem daarvoor toch al origineel, slim, grappig (en aardig). Het was vaak ook erg grappig wat hij zei, en hoe hij het zei, zonder dat het op dit moment cabaret was!
Op twitter waren de reacties meestal ook zeer positief.
Overigens vond ik dat het niet erg persoonlijk werd (over zijn gezin bijv).
De interviewer vond ik minder goed presteren, best jammer.
Groeten, Egel

kamille

kamille

30-07-2012 om 19:49

Sáái!

Ik viel gisteren middenin de uitzending. Vorige week vond ik het nog wel leuk met Henny Vrienten. Zijn keuze boeide me als muziekliefhebber, en dat hij verder de deksel op zijn antwoorden hield, och, dat is zijn goed recht. Ik heb in ieder geval genoten van de filmpjes!
Maar gisteren kon ik er niets mee. Niterink en Ederveen waren nog leuk (die scene kende ik niet), maar de rest? Nee, heel erg niet mijn ding.
De film na afloop vond ik wel geweldig. Ik kende de film nog niet, het onderwerp sprak me ook niet zo aan, maar toen ik hoorde dat Tom Waits meespeelde kon ik de tv niet meer uitzetten :)))))
Geen spijt van gehad!

Tango

Tango

31-07-2012 om 22:38

Micha

Ik heb wel deels gekeken. Niet omdat ik het nou zo boeiend vond, maar ik ken Micha van vroeger. Hij woonde bij ons in het dorp en ik was hevig bevriend met zijn oudere broer. Is dan wel weer grappig om dit te zien. Verder ben ik niet zo'n fan van hem en had ik het inderdaad leuker gevonden als er iets meer over zijn priveleven was verteld.

Egel

Egel

01-08-2012 om 20:25

Tango

Dan weet ik uit welk dorp je komt...!
Maar zijn broer kende ik niet.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.