Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Onderzoeks-oproepen en enquêtes Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Onderzoeks-oproepen en enquêtes

Daan Blaauwgeers

Daan Blaauwgeers

03-04-2012 om 21:40

Vragenlijst elektrische fiets

Beste Lezers,

Vooraf wil ik graag melden dat ik toestemming heb gekregen van de redactie van ouders online om de vragenlijst op dit forum te plaatsen.

Voor het afronden van mijn studie bedrijfskunde ben ik bezig met het schrijven van een bedrijfsplan voor het openen van een fietsenwinkel, gespecialiseerd in elektrische fietsen. Door middel van een vragenlijst wil ik de belangrijkste doelgroepen potentiële klanten bepalen en de behoefte van de potentiële klanten in kaart brengen.

Ik wil u van harte uitnodigen om de online vragenlijst in te vullen.

Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 6 minuten en is anoniem. Onder alle mensen die de vragenlijst hebben ingevuld, worden (mits het e-mailadres is ingevuld) 2 VVV-bonnen ter waarde van € 20, - verloot.

De link naar de vragenlijst is http://www.tinyurl.com/elek-fiets

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Met vriendelijke groet,

Daan Blaauwgeers

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Vic

Vic

04-04-2012 om 09:15

Leuk onderwerp

Ik heb er wel eens over gedacht om een E-bike te kopen, om benzinekosten uit te sparen. Een collega van mij fietst 30 km. enkele reis naar zijn werk op zo'n ding, terwijl het helemaal geen sportief (uitziend) type is. Maar ja, ik hoorde laatst dat slechts 10% van de E-bikes door 40 minners wordt gekocht, en ik ga daar geen voortrekkersrol in spelen Maar wel een leuk onderwerp.

Ik ben aan het invullen

maar ja, hoe vaak gebruik ik m'n (niet electrische) fiets. Ik vind het verschil tussen "wekelijks" en "1 of enkele keren per jaar" wel heel groot. Ik fiets alleen als het mooi weer is, ik niet ver weg moet zijn en niet teveel boodschappen mee hoef te nemen. In de winter fiets ik dus nooit, zomers bijna dagelijks. Dat is per saldo toch wel wekelijks?

Ik ben boven de 40 dus ik zou met goed fatsoen een electrische fiets kunnen kopen en toch is er iets wat mij tegenhoudt. Maar goed, als we het er lang genoeg over hebben ga ik misschien wel overstag. Tenslotte heb ik in mijn OOL-jaren ook al een tuttentrolly gekocht.

Brianna F

Brianna F

04-04-2012 om 11:31

Dagelijks

Ik gebruik mijn fiets dagelijks bij gebrek aan rijbewijs. Ook grotere afstanden (naar de stad, vriendinnen) op de fiets, hoewel ik merk dat dat steeds minder gebeurd omdat ik eigenlijk een hekel heb aan fietsen. Zo'n e-bike lijkt me een geweldig alternatief. je niet meer de plempes trappen in tegenwind. Misschien kom ik er zelfs mee bij mijn dochter die op 55 km afstand woont. Ik ben altijd afhankelijk van iemand met auto, omdat er geen OV die kant op is.

Vic

Vic

04-04-2012 om 11:34

1 keer per jaar

Daar kwam ik op uit, maar dan stond er bij redenen alleen 'recreatief (fietstochten)'. Ik fiets elk jaar wel een keer ergens heen, maar een bezoekje aan een activiteit op 5 km afstand kun je moeilijk een fietstocht noemen

Hé vic

dat is een fietstochtje.....

Vorig jaar had mijn man het plan opgevat naar mijn moeder te fietsen. Ik had geloof ik een overmoedige bui dus hup daar gingen we. Man en jongens fietsten onvermoeibaar door, ik - op m'n omafiets met dochter voorop - was halverwege de heenreis al bijna in tranen. Na 21 (!!!!) kilometer waren we er. We hadden mijn moeder niet van te voren gebeld maar godezijgedank was ze thuis. Na verkwikkende thee en spekkoek moesten we ook weer terug. Nu woont mijn moeder bij een winkelcentrum en ik wilde wat drinken voor onderweg meenemen. Wijze les voor volgende keer: nooit met zijn vijven een supermarkt in, ik had op de terugweg niet alleen m'n dochter extra maar ook kilo's boodschappen in m'n fietstassen en fietsmand. Natuurlijk was de wind gedraaid en moest ik die vermalijde 21 km weer tegen de wind intrappen. Halverwege fiets geruild met oudste, maar ja, die is 2 meter dus op zijn fiets moest ik bijna staand fietsen. Kortom: ik fiets nooit meer dan 3 km of zo, ik ben voor eeuwig genezen.

Vic

Vic

04-04-2012 om 12:10

Ja, wrijf het maar even in Jij bent er al, toch? hahaha

Ingevuld

maar wel voor zoon want die rijdt er dagelijks op en ik maar een keer per maand of zo.

Goed gedaan, daan

En netjes toestemming aan forumbeheer gevraagd en ook nog eens een overzichtelijke en behapbare enquete met duidelijke vragen. Dat zien we hier wel eens anders.

Hier een veelfietser - ook geen rijbewijs - maar ik koop nog geen e-bike. Fietsen is de enige vorm van fitness die ik heb, als ik nu een e-bike koop dan weet ik het wel, dan vliegt het gewicht eraan en de spiermassa eraf.

Groeten,

Temet

Rosase

Rosase

05-04-2012 om 08:39

Nee hoor temet

Met een e-bike krijg je alleen een duwtje in de rug. Tis net alsof je altijd wind mee hebt, zeg maar...

De fietstocht die Savon beschrijft zou perfect zijn om met een e-bike te doen.

Heb een tijdje gebruik mogen maken van zo'n ding en ben nu op zoek naar een betaalbaar alternatief.

Rosase

Hoe je het ook wendt of keert: dezelfde afstand met een e-bike kost je lijf minder energie dan wanneer je die afstand op een gewone fiets moet afleggen. Dus je spieren moeten toch minder werken -dat is nou net het hele punt van zo'n ding - en mijn redenering klopt dus volgens mij wel degelijk. Natuurlijk is een e-bike dan altijd nog vele malen beter dan een scooter.

Groeten,

Temet

Ook ingevuld

En met Temet eens: dit was een goed invulbare enquête, Daan. En netjes met toestemming, hartstikke goed.
(ik ben een vrijveelfietser zonder elektrische ondersteuning).

kaatje66

kaatje66

05-04-2012 om 12:00

Ebike

Ik heb er een. Voornamelijk om toch nog te fietsen zonder al te veel pijn in mijn rug etc. Het trapt lichter dus minder kracht dus minder pijn. Die van mij staat nu bij Halfords voor 649 euro. Het is een omafiets. Wat zelfs onze dochter gaaf vindt.
ps het was een mooie enquete.

Daan Blaauwgeers

Daan Blaauwgeers

05-04-2012 om 21:31

Dankjewel

Ik wil iedereen bedanken die de moeite heeft genomen om de enquete in te vullen! Ook het compliment van een goede enquete neem ik graag in ontvangst . Ik zit inmiddels op 129 ingevulde enquetes. Voor een waargetrouwd onderzoek heb ik er bijna 400 nodig.
Maar zoals het nu gaat, heb ik goede moed dat ik dit ga halen. Als er mensen zijn die de link willen doorsturen naar anderen zoals vrienden, familie en kennissen zou helemaal super zijn!

Nogmaals bedankt!!

Mvg,

Daan

tonny

tonny

05-04-2012 om 23:05

Geen e-bike

Ik fiets veel, op een gewone huis-tuin-en-keukenfiets; met fietstassen. Het is mijn fitness, zonder fietsen zou ik al gauw vijf kilo meer wegen, vrees ik (en dat is veel bij mijn lengte).

Een e-fiets is duurder, diefstalgevaarlijker, hij kost electriciteit (en belast dus het milieu en mijn portemonnee meer dan een gewone fiets), er kan meer aan kapot (tja...) dan aan een gewone fiets.

Ik vind het echt een geweldig vervoermiddel voor mensen met een lichte fysieke beperking, daar is-ie fantastisch voor. Ook voor dagelijks woon-werk-verkeer op een wat langere afstand (20 km heen, 20 km terug of zo), je komt dan niet zo transpirerend aan dan bij gewoon stevig doorfietsen. Maar zelf heb ik geen e-fietswens.

Rosase

Rosase

05-04-2012 om 23:16

Ja klopt temet

Het is ook niet zo dat ik jou aan de e-bike wil praten, het is meer dat ik het idee kreeg dat je de e-bike verwarde met een veredelde scooter...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.