Home » Forum » Amerika

Amerika

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
muppy
Amerika

Na onderwijs gehad te hebben in Nederland, Duitsland en Oostenrijk is nu Amerika aan de beurt. Wie heeft tips voor een 18-jarige jongen, VMBO-basis niveau, topsporter qua onderwijs in Sioux City Falls? Of meer algemene info over het onderwijs in Amerika?

Alvast bedankt,

muppy

Olief
Senior?

Wat wil je precies weten dan? Begrijp ik dat hij zijn Senior year in Amerika "moet" doen?

muppy
Hoi olief

Wat ik graag wil weten is hoe het Amerikaanse onderwijssysteem in elkaar zit. Hij is een topsporter en zal twee jaar nu naar Amerika gaan. Daarna (waarschijnlijk) weer terug naar Europa. Wat sluit het beste aan bij zijn niveau (vmbo-basis/kader). Hoe zitten beroepsopleidingen op het gebied van sport in Amerika in elkaar. Ik wil wat voorbereid zijn, want de ervaring leert dat als ik het helemaal aan de club overlaat het vaak niet het juiste type onderwijs voor hem is. Het is vaak te moeilijk voor hem, wat natuurlijk enorm frusterend is.

Alvast bedankt voor jouw reactie.

Groetjes,

Muppy

Hibiscus
High school of al college

Gaan ze op die leeftijd niet al naar college? High school is dan al voorbij, ik was 16 toen ik mijn senior year daar deed. Ik was wel de jongste van de klas.

Ik weet niet veel van colleges, wel dat er jongeren met een sportbeurs naar toe kunnen en dat ze dan toch een soort uitzonderingspositie hebben, omdat ze punten scoren voor het college team. Ze hoeven dan minder hard voor de academische vakken te werken. Maar mijn beeld is wellicht verkleurd door tv/films en het feit dat ik er alweer 25 jaar geleden woonde.

Hibiscus

koffiekwast
Junior college

Ik denk eigenlijk ook dat hij met 18 te oud is voor highschool. Vooral ook omdat hij Europa waarschijnlijk al een middelbare school diploma heeft gehaald. Voor de meeste uitwisselingsorganisaties is het op dit moment bijna onmogelijk om oudere leerlingen op middelbare scholen geplaatst te krijgen.

Misschien dat je kan kijken of er een junior college in de buurt is. Niveau is wat redelijker dan college in het algemeen en er zijn ook vooral praktische vakken. Ik denk dat dit meer bij hem past.

Mooi trouwens dat hij daar kan geen spelen. Zorgt het team voor een gastgezin?

Mocht hij ooit een introductie willen bij James van Riemsdijk (kent ie vast wel - Philedelphia/US National team) dan mag je het aan mij melden.

Succes met zoeken

Koffiekwast
Hieronder een paar links

junior college wordt ook wel community college genoemd. Terwijl veel studenten bij de reguliere colleges op campus wonen, woont de meerderheid bij de meest community colleges gewoon thuis.

Hieronder de belangrijkste in Sioux Falls

http://kilian.edu/
http://www.southeasttech.edu/Pages/default.aspx
http://www.coloradotech.edu/Sioux-Falls

muppy
Voor koffiekwast

Hoi Koffiekwast, blijkbaar ben ik toch heel herkenbaar. Ik zit me echt af te vragen wie jij bent. Het ijshockeywereldje is wel heel klein zo. Dankbaar wil ik gebruik maken van jouw contact!!! Ik weet niet hoe dit te regelen is. Je weet blijkbaar al wie mijn zoon is anders stuur even een mail naar chrisenbertie@hotmail.com dan geef ik je alle info.

Nog even een aanvulling: natuurlijk James van Riemsdijk is hier bekend. Hij speelt op dezelfde positie als mijn zoon!!
Left wingerd.

Groetjes,

Muppy

Onderwerp gesloten