Home » Forum » Heel prematuur vragen jaar met gezin naar buitenland

Heel prematuur: vragen! Jaar met gezin naar buitenland

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Cindy
Heel prematuur: vragen! Jaar met gezin naar buitenland

Mijn man en ik denken er over om bij zijn bedrijf aan te geven dat we wel voor een jaar naar het buitenland willen. Dit is deels omdat het voor onszelf een goede ervaring zou kunnen zijn, maar ook deels omdat het voor de kinderen een meerwaarde zou kunnen bieden. Op de basisschool dreigen ze beide vast te lopen (ze zijn alletwee hb en lopen meer voor dan de school aankan) en een jaartje andere ervaringen opdoen zou goed voor ze kunnen zijn. Maar eigenlijk hebben we geen idee! Wat komt er bij kijken? Waar moet je rekening mee houden? Hoe moet dat met de kinderen? Wat kan/moet het bedrijf voor ons regelen? Waar moeten we zelf achteraan? Kortom: heel veel premature vragen!

Annet
Een jaar heeft niemand wat aan

Je kinderen niet, het werk niet, jullie niet, etc.
Een uitzendperiode is meestal 2-4 jaar. Een jaar is te kort. Jullie moeten verhuizen, wennen, inwerken op het werk, etc.
Ik weet uiteraard niet bij wat voor soort bedrijf je man werkt. Dus het zou kunnen dat bij dit bedrijf een jaar wel lonend is. Maar volgens mij gaat het gezin dan niet mee (meestal).
Als je zoiets aangeeft, geeft dus zelf niet de termijn aan maar alleen de interesse en de bereidheid het gezin mee te verhuizen.

Het is inderdaad een geweldig ervaring als je er voor open staat, ook voor de kinderen.

dc
Mee eens

Ik zou meer voor ten minste 2 jaar gaan. Een jaar is echt zo voorbij.

Mijn man is net een paar maanden geleden overgeplaatst naar Engeland (vanuit Frankrijk, hij is frans). Het bedrijf heeft de verhuizing betaald (was ongeveer 6000 euro, dus is je man's bedrijf bereid dit te investeren voor een jaartje en dat dan 2 keer neer te tellen??). Of kun je gemeubileerd huren, en je meubels in NL houden?

Verder heeft het bedrijf informatief geholpen met tips over waar het wel en niet leuk wonen is, het maken van een lokaal contract om een bankrekening te openen (en de bank en verhuurders vragen soms ook aan het bedrijf om garant te staan).

Eerst zul je een woning moeten vinden, om vandaaruit scholen te vinden voor de kinderen. Het is handig om wel even te kijken of er in de buurt goede scholen zijn en of er plek is...

Een woning vinden gaat vaak niet op afstand, dus je zult waarschijnlijk eerst een weekje moeten komen om op huizenjacht te gaan. Wij hadden er 3 dagen voor uitgetrokken, maar dat was eigenlijk veel te optimistisch. Regel dan ook gelijk de bankrekening. Voor een huis huren heb je deze vaak nodig (maar voor de bank heb je een adres nodig, dus eerst huis vinden, dan bankrekening openen, en dan huurcontract regelen. Beetje gedoe).

Anyway, ik heb het hier nu wel naar m'n zin na 3 maanden, en de kinderen ook. Het is leuk om de wereld eens van een andere plek te zien!

Sylvia
Beetje kort idd

Een jaar naar het buitenland is idd wel een beetje kort. Dan spreek je in mijn ogen niet echt over "verhuizen" maar meer over een hele lange vakantie. Wij wonen al ruim 8 jaar in het buitenland, inmiddels op de 3e bestemming en uit ervaring kan ik zeggen dat het eerste jaar alleen maar wennen is en uitvinden hoe alles werkt, het 2e jaar begin je je dan op je gemak te voelen en pas in het 3e jaar ga je je thuis voelen in je nieuwe land. Uiteraard ligt het er ook wel aan naar welk land of werelddeel je dan zou willen verhuizen. Dat maakt nogal een groot verschil, is het een Engelstalig land waar de kinderen naar een reguliere school kunnen of is het een anderstalig land zodat ze waarschijnlijk naar een internationale school moeten. Gaat de werkgever dat dan betalen? En afhankelijk van het land is vaak ook of je een zgn "expat-contract" hebt of een lokaal contract e.e.a. maakt veel verschil in wat de werkgever nog allemaal extra gaat betalen, in sommige landen misschien zelfs de huisvesting, 1 ticket per familielid per jaar naar NL, scholing etc.
Misschien is het handiger om eerst met de werkgever te gaan praten om te zien wat concreet de mogelijkheden zouden zijn alvorens hier een beslissing over te nemen?

Cindy
Fijn!

Zoals ik al meldde: het is allemaal nog héééél prematuur! De tip om langer dan een jaar te gaan is al een hele nuttige. Ik kan me inderdaad voortstellen dat een jaar vrij kort is. Voor je bent gewend, moet je al weer terug. Meer tips zijn welkom!
Mijn man werkt bij een vrij grote bank; ze hebben op verschillende plekken wereldwijd wel eens mensen nodig voor verschillende trajecten. Hij gaat binnenkort eens informeren naar mogelijkheden! Hij heeft wel al begrepen dat er voor trajecten langer dan een jaar van alles voor het gezin ook mogelijk is, maar "van alles" is natuurlijk wel een heel rekbaar begrip.

ozzieozzie
Een jaar is best hoor

ben het niet eens met dat een jaar veel te kort is; ja, een jaar is inderdaad 1 groot avontuur, maar als dat nou de bedoeling is? da's toch best? wij zijn destijds ook voor een jaar weggegaan, was prima en we hebben het heerlijk gehad. wat zie je als toekomst? terug naar nederland? emigreren? expatten? allemaal heel verschillende dingen, met heel verschillende gevolgen, voor en nadelen...

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.