Home » Forum » Hoe communiceren jullie met familie en vrienden

Hoe communiceren jullie met familie en vrienden?

Dit wil je weten over zonbescherming!

Twee dermatologen geven alle ins en outs: lees het hier.

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
vivo
Hoe communiceren jullie met familie en vrienden?

Ik vraag me dat af. Ik ben erg blij met de communicatiemogelijkheden die er zijn, we hebben snel internet en kunnen gemakkelijk, dagelijks en (bijna) gratis met familie en vrienden kletsen & chatten.
Alleen, geen een methode werkt perfect. Hieronder een lijstje met onze communicatiekanalen. We gebruiken alles door elkaar en schakelen over vooral als er regelmatig iets niet werkt.

Skype videochat
voordeel; goede kwaliteit en gratis
nadelen; soms ben je niet online, dus is het wat minder spontaan. Met sommigen mensen probeerden we het maar werkt het niet, waarom niet is ons een raadsel. Dat uit te zoeken kost veel tijd zijn we bang.
Voipbuster
voordeel; gratis gewoon spontaan bellen naar vaste telefoons, en je hebt een eigen telefoonnr in NL, dus mensen kunnen je bellen met lokaal tarief! Erg handig om bijv. instanties te bellen.
nadelen; soms een rare echo voor de ontvanger, en je moet online zijn, iedere 3 maanden moet je een klein bedragje uploaden om gratis te kunnen bellen.
Gmail videochat;
voordeel; lekker handig als je je email open hebt staan. De chat werkt bijna altijd.
nadeel; videochat en het geluid heeft vaak storing
televergelijk.nl; voor als we gebeld moeten worden met de vaste telefoon is dit een voordelige oplossing, altijd een laag tarief

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen...

Juul M
Communicatie

Eigenlijk heb ik alleen telefoon contact met mijn ouders en gebruiken we voornamelijk skype. Mijn mans skype wordt door geschakeld naar de telefoon als we het niet horen of niet online zijn. Met anderen heb ik dus geen telefoon contact, alleen email en facebook. Zit zeker al te lang in het buitenland. Mijn man heeft nog wel regelmatig contact met familie en zaken in Nieuw Zeeland (vanuit Australie) en dat gaat ook via skype. daar hebben we dan weer een locaal telefoonnummer die gebeld kan worden en dan doorgeschakeld naar ons nummer.
Juul

dirksmama
Facebook

Voor de bredere familie- en vriendenkring gebruik ik vrijwel alleen Facebook.
Waar wij wonen is erg weinig bandbreedte, waardoor Skype meestal helemaal niet werkt, telefoon er vaak uitligt. Gmail-talk werkt beter, dat gebruikt minder bandbreedte blijkbaar, maar dat kan weer alleen naar mensen die ook een PC met internet hebben.

De mobiele telefoon (SMS, bellen) werkt vaak nog het beste. SMS is wel betaalbaar, maar bellen, nou ja, niet goedkoop.

mamaita
Communicatie

Ik zit al heel lang in Spanje. Bellen naar vaste nummers in Nederland doe ik via Espantel, je belt dan naar een nummer in Spanje en typt daarna het nederlandse nummer in. Je belt dan tegen lokaal tarief en dat is hier in Spanje gratis als je een vaste telefoon hebt. Met vrienden gaat het contact meestal via facebook, gmailchat, msn.....soms een sms of, als je vaste telefoon hebben, af en toe bellen....

Maylise
Hier

Ik gebruik skype vrij veel. Verder heb ik een telefoonabonnement waarmee ik gratis onbeperkt naar vaste nummers over bijna de hele wereld kan bellen. Dat is ideaal en de prijs valt mee. Ik betaal rond de 40 euro per maand voor tv, onbeperkt internet en onbeperkt bellen naar vaste nummers over de hele wereld. Best ideaal dus. Ik woon in Frankrijk maar dat zal je elders ook wel hebben.

Voor minder vaste contacten is Facebook en MSN handig.

Sms'en doe ik vaak via what's app naar andere mensen met dezelfde applicatie op hun telefoon (=gratis) en anders gewoon smsjes sturen. Dat valt financieel ook wel mee.

Voor mij is het wel belangrijk om veel te kunnen communiceren met andere landen want alleen al ons gezin woont verspreid over drie landen en de familie van mijn man over minstens 8 landen dus goedkoop kunnen bellen is handig.

Maylise

dc
Gewone telefoon

Met mijn vaste lijn hier kan ik gratis naar nederland en frankrijk bellen. Betaal ik iets meer per maand, maar verder dus geen extra kosten.

Skypen doen we soms. Verder hou ik facebook bij voor mijn vrienden en familie. nou ja, bijhouden, 1 keer per maand wat foto's :-)

Petal
Voornamelijk telefoon

Net als DC betaal ik iets van 3 pond per maand voor ongelimiteerd bellen naar meerdere landen. Geen gedoe met eerst een ander nummer te hoeven bellen en de kwaliteit is goed.

Verder heel af en toe video chat met Skype of een emailtje.

En ik hou een eigen website bij waar familie in kan loggen voor verhaaltjes en foto's van zoon.

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.