Home » Forum » Ouders en school » 1 april grap voor op school

1 april grap voor op school

48 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
juf
1 april grap voor op school

Hallo daar!

Ben benieuwd of iemand van jullie nog een leuke 1 april grap heeft voor op de basisschool waar ik werk.
Er is die dag een plantjesmarkt op school als afsluiter van de Vastenactie.
Iemand een idee?

egberdien
Water

plantjes hebben water nodig. Dat wordt te duur voor school. Alle kinderen moeten een fles water meenemen.

Genista
Wij hebben het eerste grapje al gehad...

Namelijk dat 1 april dit jaar niet "gevierd" ging worden, omdat er internationaal zoveel gaande is in de wereld, dat het niet gepast is en dat daarom 1 april wordt overgeslagen. En daar zijn er al heel wat in getuind ;-)

Marjanne
T-shirts

Toen mijn kinderen nog op de basisschool zaten kregen we eind mei een brief dat voor het gemak/ beter overzicht in de pauzes, de kinderen voortaan per klas een gekleurd t shirt aan moesten.
Lijstje erbij welke klas, welke kleur. Ingangsdatum 1 april
Marjanne

NaShA
Marjanne, dat is inderdaad een leuke grap

eind mei die brief, was het dan voor het jaar daarop? ;-)

Rafelkap
Plantenspuit

Misschien alle plantjes die dag door de luizenmoeder laten besproeien onder het mom van: dan krijgen die planten tenminste geen luizen. Kinderen mogen ook mee besproeid worden, preventief. (uiteraard met water)

Geerke
Heel leuk

Bij ons is er een keer in de bovenbouw een brief uitgegaan waarin stond dat er zo vaak geklooid werd met wc papier (steeds rollen weg) dat ieder kind voortaan zijn eigen rol moest hebben en dat bleef dan in de klas. Je moet dan wel voor wat voorbereiding zorgen, zodat het echt lijkt:
- kom af en toe met commentaar op de klas over gerotzooi met wc rollen
- zet niet de datum van 1 april in de brief, maar zet erin dat het gewoon "per direct" ingaat. Geef de brief dan 31 maart mee.
- op de dag zelf ontvang je kinderen met "goed zo, zet je naam er maar op en zet hem daar maar op de kast" (plek vrijmaken), zo maak je het geloofwaardig. Pas later vertellen dat het een grap is (als alle kinderen er zijn en je hebt al een setje boze ouders bij je bureau staan).

Geerke
En een ander idee

Hebben we ook een keer gedaan in de bovenbouw: allemaal in sportkleding komen omdat er een toernooi is (of een sportdag ik weet het niet meer). Ze vonden het NIET LEUK toen ze hoorden dat het een grap was. Iedereen kwam in sportkleding.

koentje
Of die van de schoolkapper?

Lang haar is slecht voor de concentratie, ook als men het in een staart gebonden heeft. Het treklt dan teveel aan het hoofd waardoor de concentratie te veel beinvloed wordt.
Daarom heeft school besloten dat alle kinderen kort haar moeten hebben en komt volgende week vrijdag voor het eerst de schoolkapper!

Aagje Helderder
Hier

kregen we op 31 maart een brief van de juf dat er de volgende dag een proef gehouden zou worden in overleg met de universiteit in de buurt: er was een constatering of een vermoeden (dat weet ik niet meer) dat kinderen met een warm hoofd betere concentratie hadden. De volgende dag zou dit ook in de klas van kind bekeken worden. Alle kinderen moesten een muts meenemen en deze de hele morgen op houden.
Kind was not amused: we dachten toch niet dat het met een muts in de klas ging zitten. Man was enigszins boos: ze dachten toch niet dat ons kind zonder onze toestemming aan een experiment mee ging doen. Ik heb het een tjdje aanhoord en toen gevraagd of man en kind wisten welke dag het de volgende dag was..... Ik vond het wel een geslaagde grap.....
Aagje

Marjanne
Nasha

oeps.........Ik bedoelde dus ma-aart

ijsvogeltje
Grap?

"Hebben we ook een keer gedaan in de bovenbouw: allemaal in sportkleding komen omdat er een toernooi is (of een sportdag ik weet het niet meer). Ze vonden het NIET LEUK toen ze hoorden dat het een grap was. Iedereen kwam in sportkleding."
Huh, ik vind dit ook helemaal geen grap. Wat is hier nu lollig aan? De meeste scholen hebben zeker twee sportdagen per jaar. Nu noem je een verkeerde datum, en dan heb je lol dat iedereen 'erin trapt'? Nee, voor mij is een goede 1 april grap juist iets dat 'raar' is. Waarvan de mensen achteraf denken 'hoe heb ik daar nu in kunnen trappen?!'.

Tango
Hier

Heb ik diverse grappen zien passeren.
De eerste was volgens mij dat met ingang van 1 april, de kinderen de juffen geen hand meer mochten geven (hier doen ze dat altijd bij binnenkomst) maar een hoofdknik. Er zat een heel verhaal bij over bacterien en dat ze het in landen zoals Zweden ook zo doen.
Wel grappig.
Ook was er een keer een grap over een schoonmaakdag, alle kinderen moesten een emmer meenemen. Er werd nog daadwerkelijk schoongemaakt ook, totdat er werd gemeld dat het een grap was.
Een hele flauw grap vond ik, vooral omdat ik in eerste instantie intuinde, de grap dat ze de overblijf niet meer rondkregen en ze de kinderen regelmatig per klas thuis zouden moeten laten eten, of dat er anders hele dure opvang moest komen. Hij was erg geloofwaardig omdat ze in die tijd erg liepen te rommelen met een tekort aan overblijfouders.
Mijn dochter heeft overigens een grote hekel aan 1 april-grappen, omdat zij op die dag jarig is. En dat is dus GEEN grap. Ze vindt het zelf nog steeds niet leuk, maar ja ze wilde nou eenmaal niet nog net dat half uurtje blijven zitten destijds, zodat ze op 2 april zou zijn geboren.

Jolijt
Die kleuren shirts...

hadden ze bij ons nog wat verder doorgevoerd! Namelijk dat onderzoek had uitgewezen dat de school te onrustig was. Per groep mocht slechts nog maar 1 kleur shirt worden gedragen, van katoen, op een spijkerbroek.
Verder kwamen er rustgevende muren met afbeeldingen van stranden en bossen en zou en tijdens het werken medidatie muziek gedraaid worden en de klas kreeg ook licht in de 'juiste' kleur.

De brieven en telefoontjes stroomden binnen; zeker nadat de eerste (en enige!) deurposter met palmboom was opgehangen en er in de hal tl-bakken werden beplakt met gekleurd folie.

Chippie
Leuk

Hier moesten de kinderen allemaal witte sokken aan omdat ze zo de gewaxte vloer goed konden uitpoetsen.

En ook leuk, luizencontrole bij de deur van de klas. Iedereen die is goedgekeurd krijgt een soort van blauwe, papieren badmuts op. Reden: luizen-uitbarsting.

skik
Hier een leuke

In de nieuwsbrief van afgelopen vrijdag stond dat wegens de projectweek de leerkrachten het zo druk hebben dat ze hulp van ouders vragen om schriftjes na te kijken. Morgenochtend is er om 8.30 uur een instructiebijeenkomst voor ouders.

Ik vind hem hilarisch, vooral het afsluitende zinnetje onderaan het bericht: Immers, vele handen maken licht werk!

Er zijn al heel wat verontwaardigde of zelfs briesende ouders bij de directie langsgeweest.

skik

clip
Gekke haren dag

Hier is het morgen gekke haren dag. Iedereen mag zo leuk mogelijk voor de dag komen. Degene met het leukste kapsel krijgt een prijs.
Dochters willen niet geloven dat het wel eens een 1 april grap zou kunnen zijn en gaan wel met staartjes, klemmetjes en kleurtjes in het haar naar school. Maar ze wilden nog iets extra's. Daarom hebben we een briefje geschreven aan de juffen en meesters dat het leuk is dat deze 17e eeuwse feestdag eindelijk weer in ere is hersteld en dat het in de loop der eeuwen is verworden tot een kind-verwendag. Vandaar ook dat de kinderen mogen snoepen tijdens de les. De kinderen krijgen een zak paaseitjes mee die ze mogen uitdelen.

Tango
En hier, vers van de pers

Zojuist lees ik onderstaande brief via de mail. Dochter had het er al over gehad toen ze uit school kwam. En dan is het handig dat ze op 1 april jarig is, want ze zei natuurlijk direct dat het een 1-aprilgrap was. Ze gaat dus echt geen handdoekje meenemen:

Beste ouders,
De afgelopen weken zijn de kinderen actief geweest met het waterproject en het milieu. Als school vinden we het belangrijk om een milieubewuste organisatie te zijn. Wij zamelen o.a. oudpapier in en versturen veel post via de mail. Wij willen graag nog minder papier verspillen door de kinderen allemaal een eigen handdoekje te laten meenemen voor het afdrogen van hun handen. Morgen ontvangen wij haakjes om deze kleine handdoekjes aan de achterkant van de stoeltjes te bevestigen. Mocht u thuis dus een klein handdoekje met lusje hebben, wilt u dit dan aan uw kind meegeven. Alvast bedankt voor uw medewerking

Geerke
Hey tango

Nog net niet erin gezet: "graag de naam van uw kind erin zetten" haha. ik vind 'm wel grappig maar wel doorzichtig.

Varodi
Bericht op omroep gelderland

BUREN - Ouders van leerlingen van de Koningin Beatrixschool in Buren hebben vrijdag een 1-aprilgrap van de school omgedraaid. Zij doorzagen de grap en namen de meesters beet.

De meesters hadden de kinderen gezegd dat ze vrijdag (1 april) een flesje water mee moesten nemen om de toiletten door te spoelen. Dit omdat het waterverbruik veel te hoog is.

De ouders schakelden daarop de plaatselijke brandweer in om de school van water te voorzien. Eén leerling had een T-shirt aan met voorop een flesje water en achterop heel groot '1 april!'.

Ik vind hem erg leuk!!!!

Kiki
Ik vond deze ook wel leuk

kreeg hem van iemand briesend van woede doorgestuurd

http://www.mobypicture.com/user/timknol/view/9108144

Kiki
Ongetwijfeld :)

Ik ben altijd de laatste die dingen opmerkt, maar hij werd zo vol verontwaardiging doorgestuurd, dat ik hem uitermate lollig vond.

Het herinnerde me gelijk aan de conversatie die wij met onze postbode hadden in ons vorige huis.
Hij klaagde over het feit dat mijn katten zijn hand krabbelde als hij de post bezorgde. Zijn briefje was echt hilarisch, hij had het namelijk in stripvorm gedaan, met plaatje voor plaatje wat er dan gebeurde en de klauw van mijn kat getekend als de klauw van een tijger. Echt geweldig.

Omdat wij er niets aan konden doen (open trap, geen opsluitmogelijkheden voor de katten) hebben wij toen een briefje buiten de deur gehangen met twee pleisters erin en een tuinhandschoen en een komisch briefje terug over dat we helaas niets aan de overlast konden doen, maar dat hij van ons de pleisters kreeg en dat hij voortaan die handschoen kon gebruiken.

Een paar weken later kregen we het personeelsblaadje van die postbode in de bus, waarin hij het voorval beschreef :)

Maar de overlast bleef en toen de krantenbezorger dezelfde klachten kreeg zijn we maar snel verhuisd naar een huis met een hoge brievenbus.

Maar goed, dwaal ernstig af, dat krijg je als je op je werk zit maar je niet kan concentreren. Elk excuus om je werk dan niet te doen is mooi meegenomen.

Kiki
O ja pelle

dat herinnerde ik me nog wel als krantenbezorger, die brievenbussen met veer. Daar kreeg je de zaterdagkrant ook niet doorheen zonder scheuren.

Ik ging niet alleen maar verhuizen om die katten hoor. Het was het eerste jaar dat wij samen woonde en we hadden niet zoveel geld en we woonde in een portiekwoning in een van de Vogelaarwijken. Geen fijne wijk om te wonen. Hoewel wij weinig last hadden van de buurt, maar je moet het niet gaan uitlokken door een buitenbrievenbus te nemen.
Een buitenbrievenbus zou zeker gejat worden, in brand gestoken worden, of mijn krant en post zou er uit gejat worden of ze zouden er troep ingooien zoals lege bierblikjes of god weet wat.

Maar wat ik ook gewoon niet snapte is dat zowel postbode als krantenbezorger gewoon stelselmatig die vingers mijn brievenbus instaken. Dan wil je je werk echt goed doen, want ik had ook meerdere keren aangegeven het niet erg te vinden als de krant nog zou uitsteken als het echt zo erg was.

Nou goed, de postbode deed gewoon heel reëel over en nam het goed op. Was een hele aardige man. Maar de krantenbezorgster was helemaal panisch voor die katten van mij en die weigerde toen de krant in de brievenbus te doen en legde hem voor mijn deur neer, waarnaar hij natuurlijk stelselmatig gejat werd. Ik boos want dat is geen oplossing natuurlijk, heel gedoe nog met de krant en ik kreeg uiteindelijk mijn krant van de distributeur zelf die hij hoogstpersoonlijk bij mij afleverde nadat al zijn kranten waren opgehaald. Die zal een gat in de lucht gesprongen zijn toen wij verhuisde :)

Ach jeetje, ik lijk Rodebeuk wel zo off topic als ik ga, zal denk ik komen omdat we weer gaan verhuizen en mijn huis volgende week op funda komt. Dat ik ga reminiceren over de vorige verhuizing.

Shonagh
Een oude 1 april grap

Wijlen mijn vader was (ook) postbode en op 31 maart was er in het Journaal dat de volgende dag een grote controle zou plaatsvinden naar zwartkijken (niet betaald hebben van kijk-en luistergeld: ik weet niet of deze term nog wordt gebruikt ;o)) Maar als je zilverpapier achter de brievenbus zou plakkken zou je niet als zwartkijker gepakt kunnen worden. Nou jullie begrijpen het al, hij had zo een lijst van alle zwartkijkers kunnen doorgeven !

egberdien
De kleuters hier...

hebben de concierge voor de gek gehoden.
Dochter (4) vertelt: Er was namelijk een kindje heel erg gevallen in de klas, dit was eigenlijk geen echt kindje, maar een pop, mama! En toen gingen wij naar juf A (=concierge) toe. Juf B (=eigen juf) ging ook mee. En ik moest we giegelen maar toen hield in snel mijn hand voor mijn mond en toen zag juf A dat niet. En toen ging die mee en de klas in en toen riepen wij allemaal snel 1 april!!!
Tja, die juf A, die natuurlijk helemaal _niets_ doorhad toen een juf en 26 kleuters in "paniek" naar haar toe kwamen...

Fiorucci
Hmm..

Nou sorry, vind ik ook op het randje, ik zou me echt naar schrikken als ik hoor dat een kind ernstig is gevallen.....

anoniempje123
1 april grap voor op school

uw kunt tegen de kinderen zeggen we gaan lezen en dan doen ze dat en dan zet u keihard muziek op

Juno
Computers

De ontwikkeling van kinderen raakt ernstig in gevaar door al het digitale geweld dat op ze af komt. Ze kunnen zich minder goed concentreren, hun spreek- en schrijfvaardigheid wordt minder, ze kunnen geen stukken tekst meer lezen. We hebben daarom besloten om per direct alle tablets, laptops en computers weg te doen. Mocht u interesse hebben dan kunt u na schooltijd een apparaat ophalen. Alles wat we om 16.00 nog hebben staan gaat mee met het grofvuil.

Hanne.
geniaal!

Geniaal idee. Voor dit jaar te laat maar voor volgend jaar houd ik hem er in

Tango
Zoon hier

Heeft zelf maar een 1 april grap bedacht. Morgen gaan ze met school naar het theater, groep 3,4 en 5. De vraag was nu of de kinderen in verband met deze voorstelling een atlas en een aardappel mee konden nemen. Vond ik al dubieus, een aardappel? Op 1 april. Maar goed het gaat alleen om deze 3 groepen en meestal hebben ze een 1 april grap voor heel de school.
Zoon echter dacht dat het wel degelijk een 1 april grap was. De atlas wilde hij wel meenemen maar die aardappel! Nee dus. In plaats daarvan neemt hij zijn meneer Aardappel (van Toystory) mee morgen. Grapje voor de meester dus.

Petuut
hier

Moesten de groepen3 vandaag een wcrol meenemen, omdat ze veel te veel papier gebruikten in vergelijking met de andere groepen. En van 1 groep 8 moesten alle kinderen een hard gekookt ei meebrengen. Van allebei werd vermoed dat het zomaar eens een 1 april grap zou kunnen zijn.
Vanmorgen dus zonder wcpapier maar met een nep-ei (ziet er uit als een gewoon bruin ei, maar is een stuiterbal) naar school vertrokken. Zoonlief wilde hem naar de meester gooien (rustig natuurlijk) met de opmerking: je wilde een ei? Hier is ie!
Vanmiddag eten we warm, omdat oudste vroeg moet gaan sporten, maar daar denken ze van dat ik echt een 1 april grap maak.

Pagina's