Home » Forum » Ouders en school » Andere school 7

Andere school?

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
nannatural
Andere school?

Mijn dochter (groep 5) gaat al sinds groep 2 niet met plezier naar school. We hebben een sterk vermoeden van hoogbegaafdheid/hoogsensitiviteit. De leerkracht en de ib-er zijn op de hoogte. Ze krijgt nu meer- en pluswerk aangeboden. Ik heb daar vaak overleg voor gepleegd, en ben zeer bereid dat te blijven doen, ook op een eventuele andere school.

Voor mij een groter probleem: in de klas en op deze school is uitjouwen en pesten normaal. De autistische jongen in de klas wordt (hierdoor) regelmatig fysiek/ aggressief. De juf pakt een en ander wel goed op, maar met gym of in de pauzes is het weer mis.

De directeur wist tot voor kort van niets (communicatie!?). Er zijn veel personele wisselingen (halverwege vorig jaar ging de juf naar een andere school: een dieptepunt voor de klas.) Nou is dat geloof ik op meer scholen een probleem.

Er zou dit jaar een anti-pestprogramma worden geïmplementeerd, maar daar is nog niets over bekend. Er zou vorig jaar voor de zomervakantie een extra ouderavond komen: die is nog niet geweest. Er beginnen in de klas nu meer ouders vragen te stellen. Er zijn hierdoor inmiddels al een aantal kinderen van school gegaan. Ik sta op het punt ook mijn dochter naar een andere school te doen. Een Jenaplanschool, waar ik een goed gevoel bij heb. Mijn dochter wil liever blijven, want ze kan slecht tegen verandering.

Moeten we de huidige school nog een kans geven?

AnnaNiem
Volg je gevoel!

Waar denk je dat je dochter het meest last van heeft, een vervelende klas op een niet communicerende school of de verandering van school. Al weet je natuurlijk niet hoe communicatie en de klas daar zal zijn. En komt het gebrek aan plezier op school van het pesten/sfeer (waar ze als potentieel hooggevoelig last van heeft!) of is de geboden uitdaging niet voldoende? Oftewel misschien moet je de tijd ook benutten om daar je vinger op te gaan leggen voor je bij de nieuwe school toch weer tegen problemen gaat aanlopen.

nannatural
AnnaNiem

Dank voor je reactie. Ik ga eerst maar weer in gesprek, en zo nodig op de barricades bij de huidige school. Het is deze week de Week Tegen Pesten, daar kan ik mooi op inspelen. Weglopen voor problemen is uiteraard geen oplossing, en dat wil ik mijn dochter ook niet leren.

Tamar
Nou

er zijn situaties waaruit je maar beter kan weglopen. Misschien dat een heel goede juf deze klas tijdelijk weer in het gareel kan krijgen. Maar dat het in groep 2 al zo slecht gaat is toch wel uitzonderlijk. Meestal beginnen dit soort problemen veel later in de schooltijd. Daar zou ik mijn kind niet tussen laten blijven, want elke dag dit gedoe richt schade aan. Je moet je kind ook leren dat je soms wel moet weglopen, dat dat ook een adequate reactie kan zijn.

nannatural
Switch

We zijn inmiddels van school gewisseld. De oude school deed te weinig om de situatie op te lossen. Ik hoor van andere ouders dat er nog niets is veranderd ondanks toezeggingen...

Ook zijn we nu naar een Psycholoog/orthopedagoog om haar door te laten testen.

Mijn dochter vindt school nog steeds niet het summum, maar al na een paar weken zie we een positieve verandering:
-ze slaapt door + op een normaal tijdstip in
-'s morgens geen buikpijn/hoofdpijn
-ze zingt veel, is spontaan en maakt grapjes

Kortom: we zijn blij dat we de knoop hebben doorgehakt, ondanks de heftige twijfel! Dank voor de reacties:-)