Home » Forum » Basisschool buiten het dorp

Basisschool buiten het dorp

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Asje84
Basisschool buiten het dorp

Hallo mede ouders.

Ik ben nieuw hier op dit forum maar wil even mijn verhaal delen en hopen dat ik tips krijg.
Ik begin bij het begin. Mijn gezin en ik zijn vorige week verhuist naar 2 dorpen naast ons.(6 km hier vandaan: ) ik wilde altijd graag verhuizen omdat ik bij mijn partner ben in getrokken en ik ook iets van ons samen wilde . Dat ging niet altijd zoals we wilde en inmiddels hebben we er samen 8 jaar gewoond en 3 kinderen gekregen waarvan de oudste nu in groep 2 zit. Hij zit nu nog op de school in ons oude dorp. Omdat ik zo twijfel wat ik moet doen. In dit dorp zit 1 school waar ik zelf vroeger ook op hen gezeten maar daar wil ik hem eigenlijk het liefst niet op. Er zit een jenaplan school 3 km verder op. Maar dan haal ik hem uit zijn sociale leven hier. Het dorp waar we nu wonen is klein en hecht. Maar het liefst zou ik hem op de school laten waar hij nu zit omdat hij het daar zo na zijn zin heeft. Maar dat is het zelfde onderwijs als in dit dorp. Dat voelt nu dan ook als een hele keuze om zo te laten. Mijn zoontje is heel gevoelig en voelt zich daar zo thuis.
En dan komt er nog bij dat ik ook teijfels heb dat ik in dit dorp wil blijven. Misschien toch ooit terug. Wat zouden jullie doen??

Angela67
nu veranderen

als je wilt veranderen moet je het nu doen, gezien zijn leeftijd en de leeftijd van de andere kinderen.
ik zie zelf veel praktische voordelen voor jou en je gezin en die zou ik de doorslag laten geven; zo dichtbij mogelijk. Als je in groep 2 zit kun je makkelijker switchen en hij zal het niet tegen je gebruiken als ie 18 is :-).
gr Angela

Triva
Tja

Dat had je moeten bedenken voor je ging verhuizen. Ik vind dat je bij verhuizen heel erg aan je kinderen moet denken en ik vind dat een basisschool op 6 km afstand alleen kan als je daarbij ECHT een voordeel bij je kind ziet (maar je hebt er nog 2).

Kinderen moeten als het even kan in de buurt van school wonen, dat is handig met spelen en contacten. Bedenk wat er gebeurt als je straks 2 of 3 kinderen op school hebt en eentje wil in dat dorp bij iemand spelen. Dan moet je dus 4x6 km gaan rijden in een middag en altijd moeten alle kinderen mee. Echt niet handig.

Waarom wil je je kind niet op jouw oude basisschool?

Arda
Dorp

Als de school een beetje redelijk is zou ik de kinderen gewoon in het dorp op school doen. Zoals je zelf aangeeft zullen ze er anders toch wat buiten vallen. Logistiek is het ook veel handiger met speelafspraakjes en dergelijke. Mochten jullie in de komende 6 jaar weer verhuizen dan zie je dan wel weer verder.

Ik merk waar wij wonen ook dat de kinderen die niet in het dorp op school zitten er wat buiten vallen. Speelafspraakjes worden vaak spontaan op de dag zelf gemaakt, kinderen spelen makkelijker op straat met klasgenootjes, de ouders kennen elkaar beter... Mijn kinderen kennen wel wat kinderen in de buurt die hier niet op school zitten maar die horen inderdaad wat minder bij de groep. Die zijn er minder vaak, hebben vaak speelafspraakjes in de buurt van hun school en door het tijdsverschil komen ze vaak pas buiten als de andere kinderen al lang aan het spelen zijn.

Als het onderwijs heel slecht was zou ik een andere keuze maken. Wij hebben een kleine stad dicht in de buurt met veel keuze uit scholen en dat zou logistiek ook wel te doen zijn maar ik vind het wel heel makkelijk dat we 's ochtends gewoon naar school kunnen lopen.

Toen we een school kozen had ik voorkeur voor een school in de stad qua onderwijs (en die voorkeur heb ik nog steeds) maar uiteindelijk gaf de logistiek en de dorpsgemeenschap de doorslag. ik heb ook geen spijt van deze keuze. Het scheelt veel gedoe en de kinderen zijn echt thuis hier in het dorp.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.