Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

Cld molenhuispad of stanislas westplantsoen

goedendag wij zijn ons aan het oriënteren voor een middelbare school in Delft voor onze zoon 
Wij zijn bij deze 2 scholen gaan kijken en vragen ons af wat de beste keuze zou zijn en wat de verschillen en plus en minpunten zijn van deze scholen 
Hebben jullie enig idee? 
bvd 

Peiling

Welke school
10 stemmen
50%
50%

Geen idee, ik woon niet in Delft.

Heb je al naar de cijfers gekeken ? Slagingspercentage , opstromers , afstromers etc.

https://allecijfers.nl/middelbare-scholen-overzicht/delft/

Wat lijkt je zoon zelf het leukst?

Ik zou gaan voor de school waar je zoon zich het prettigst voelt. Heb je enig idee?

Van ouders die kinderen op het CLD hebben, hoor ik heel positieve verhalen. Ik ken er eigenlijk geen die kinderen op het Stanislas hebben. 

Ik zou die poll van je niet te serieus nemen. Er hebben vannacht 5 mensen gestemd. Geen van hen heeft de keuze toegelicht. De kans is groot dat ze helemaal niks weten van scholen in Delft. 

Lees jezelf in. Bekijk schoolresultaten. Zoek je een grote of kleine school? Welke school past het best bij jullie levensvisie? Hoe zit het met doorstromen en afstromen naar andere niveaus? Heeft je kind een voorkeur? 

Elk kind heeft andere behoeften. Wij hebben niet voor elk kind dezelfde school gekozen. 

Je kunt toch niet op de mening van anderen afgaan. Je moet zelf voelen welke geschikt is.

Het gaat om twee scholen waar heel veel mensen een belangrijke tijd van hun leven doorbrengen. Treurig dat je daar anoniem op kan schieten. Het zijn verdorie geen automerken. Zelfs die doen dat beter.

ik zou eerst eens zelf gaan kijken samen met zoon. Daarnaast vragen aan mensen in je omgeving (ouders van vriendjes met oudere broers/zussen, via ouders sportclub) wat hun ervaringen zijn (tenzij je vanuit een andere regio die kant op gaat verhuizen). 

Maar dat hangt toch ook af van waar je je meer thuis voelt en of het schoolaanbod aansluit bij wat je zoon wil. CLD biedt technasium (en daarom gingen onze kinderen naar het CLD), Stanislas bij mijn weten niet (maar wel weer tweetalig onderwijs). Maar zoon van een goede vriendin heeft een heel fijne tijd op het Stanislas gehad. Ik zou vooral naar open dagen gaan en kijken welke je meer bevalt. Hoe 'voelt' de school, hoe word je welkom geheten - het zegt zo veel. En misschien vind ik daarin wel heel andere dingen fijn en belangrijk dan jij - dus wat IK van een school vind hoeft niet jouw mening te zijn.
Wat ik in het verleden wel hoorde is dat Stanislas meer (en lovende) aandacht geeft aan leerlingen die goed zijn, dit kan heel stimulerend werken. CLD heeft die specifieke positieve aandacht voor mensen die al heel goed presteren minder en biedt (ook) veel aandacht aan mensen die dat om welke reden dan ook nodig hebben. Maar goed, dat was in het verleden, het is goed mogelijk dat de scholen meer naar elkaar toe getrokken zijn.

priscillavanl

priscillavanl

22-01-2023 om 13:56 Topicstarter

bedankt voor jullie reacties m’n zoon zit pas in groep 7 dus we hebben nog even de tijd . We zijn al naar open dagen geweest en gaan uiteraard nog naar meer open dagen. 
Beide scholen spreken ons aan . 
dus ik dacht ik open een topic in de hoop dat ik ervaringen kan lezen 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.