Home » Forum » Dochter kijkt tegen voortgezet onderwijs op

Dochter kijkt tegen voortgezet onderwijs op

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
thee
Dochter kijkt tegen voortgezet onderwijs op

..Ze is bang gepest en geslagen te worden. Er speelt ook iets dat een meisje waar ze laatst ruzie mee had( die op dat moment in de 2de zit ). haar wel even slaan als ze op school zou komen het zou niet een leuke tijd gaan worden voor haar.

Heet iemand tips om hier op te reageren t.o. mijn dochter?

AnneJ
Sterkamp

https://www.stichtingdester.nl/

Als er nog plek is zou ik haar snel inschrijven voor Sterkamp. Daar kunnen kinderen op een plezierige manier, met andere kinderen, werken aan hun onzekerheid.

AnnaNiem
faalangst/sociale training

Angst is een slechte raadgever. Ze lijdt nu het meest, onder het lijden dat ze vreest. Dat andere meisje vindt jouw dochter bang maken leuk, dat zegt meer over haar dan over je dochter. Alleen blijkbaar is je dochter zo onzeker dat het vat op haar krijgt. Want hoe vaak zal ze dat andere meisje gaan zien als deze 2 klassen hoger zit? Nieuwe klas geeft ook nieuwe mogelijkheden tot kinderen die wel leuk zijn, vakken die interessanter zijn dan wat ze nu op de lagere school krijgt. Leg ook geen druk op schoolresultaten zodat ze daar geen stress over krijgt. Je kan de schoolleiding informeren over haar situatie met dat andere kind zodat ze het een beetje in de gaten gaan houden als ze op die school zit. Wellicht heb je nog tijd voor een faalangst/sociale training/cursus zelfverdediging om haar hierbij te helpen zodat ze weerbaarder wordt in dit soort situaties.

thee
#Annaniem

Mijn dochter zit op karate sinds groep 7 en dit heeft haar zelfvertrouwen al omhoog gekrikt,ze is ook wel een die niet op haar mondje gevallen is.

Alleen voortgezetonderwijs is al spannend genoeg natuurlijk,en als dat meisje dat tegen iedereen zegt zal ze haar gaat slaan geeft dit nog meer spanningen natuurlijk.

Heb ook uitgelegd dat op de grote school ook regels zijn en ook het gene dat ze niet bij elkaar in de klas zitten.maar mijn dochter is bang haar tegen te komen in de pauzes of buiten school dat ze het alsnog doet

Pirata
de school

En.... wat zegt de school ervan?
Als zo iets zou spelen, zou ik zeker vooraf naar die school toestappen met dit verhaal.

thee
Pirata

Ze zit op dit moment nog op de bassischool, maar er komt nog een kennismakingsgesprek voor ook de ouders waar ik het zeker ga aankaarten

Flanagan
In gesprek met haar moeder/vader

Je kunt ook contact opnemen met de ouder van dat meisje. Kijken hoe de twee meiden hetgene dat speelt uitpraten. In ieder geval weten de ouders dan ook dat er iets tussen hen is voorgevallen.

Aankaarten; natuurlijk zegt een school dat elke vorm van intimidatie uitgezocht wordt en dat je dochter het altijd moet melden. Het gaat mij er om hoe je het kan voorkomen dat het zover komt.

Het is mogelijk dat het meisje niet eens van bewust is hoe dit je dochter raakt. Dat je dochter zich zorgen maakt om niets, terwijl het meisje het allang vergeten is. Bespreek het eerst buiten school om.

thee
Flagan

Ze is het nog niet vergeten want ze had het deze week bij een van haar klasgenootjes gemeld. Ze weet wel dat het mijn dochter raakt

Ik kan het met de ouders bespreken maar straks word dat het er misschien ook alleen maar erger van.

Mijntje
aankaarten

Als er geslagen wordt, of ze voelt zich bedreigd moet ze dit meteen aangeven aan haar mentor/conrector of wie dan ook. Vindt uit wat de wegen zijn op school, bij wie zij of jullie moeten zijn voor het geval dat. Ik neem aan dat school dit soort gedrag niet tolereert.
Goed mogelijk dat dat meisje niks doet, bang om er door school op aangesproken te worden. Zo had mijn zoon ook geen last van wat pesters. Dus het kan ook meevallen. Vertel dat ook. Soms verdwijnen de beren vanzelf..

Flanagan
Dit snap ik niet

Het meisje blijft roepen dat ze haar later op het vo gaat pakken. Wie garandeert dat ze dat niet doet als je dochter haar volgende week op straat tegen komt?
Wil je je dochter in deze onzekerheid laten?

Het punt is dat als iets op het vo gebeurt en het vo hoort dat dit al speelt s8nda je dochter nog op de basisschool zat, ze zich gaan afvragen waarom jij zelf geen poging hebt genomen dit uit de lucht te halen maar het laat sudderen zodat zij het mogen oplossen. Dit komt misschien niet fijn over, maar ik snap je afwachtende houding niet;
je maakt je wel zorgen maar je doet er niets aan.

thee
Dubbel

@Flanaga ik kan het wel met de ouders gaan bespreken , maar wie zegt dst het dan niet erger gaat worden? Want dan denk ze dat dochter bang is

En ze heeft idd al aangegeven haar te slaan mocht ze haar tegen komen.

Ik ga het sowieso met haar mentor bespreken (gesprek voor ze naar het vo gaat) dat dit speelt

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.