Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Fiorucci

Fiorucci

10-05-2018 om 08:14

DUO

Even een DUO vraag. Mijn zoon doet nu de Entreeopleiding, MBO1, en is op dezelfde school al aangenomen voor MBO2, komend schooljaar. Hoe zit dat met studiefinanciering, loopt dat door in de zomer, moet hij aangeven dat hij is geslaagd voor de ene opleiding en aangenomen op mbo2..hoe werkt dat precies?

De datum dat school de opleiding stopt bij DUO

https://duo.nl/particulier/opleiding-stoppen-of-wijzigen/diploma-behaald.jsp

Je vult de wijzigingshulp in. Als het niet lukt dan bel je met DUO. Het is een gedoe, maar je moet zelf aangeven dat je van opleiding verandert ook al wijzigt de studiefinanciering dan niet.

Je vraagt aan de opleiding per welke datum zij bij DUO opgeven dat de opleiding afgerond is. Dan stopt de stufi, en als je zelf dan niet opzegt krijg je een rekening.

Vanwege berichten in de krant bleek dat dit nogal een heet hangijzer is. Zoon, op HBO, heeft op school een afspraak gemaakt, op papier dat ze de opleiding pas opgeven als stopgezet per eind juli. Tot die tijd heeft hij namelijk nog stage.
Dus soms zijn er ook mogelijkheden om daar zelf een afspraak over te maken met de opleiding, maar zorg dan dat je dat wel op papier hebt.

Je kunt de stufi weer aanvragen voor het moment dat de nieuwe opleiding begint. Nogmaals hun datum en jou datum moeten overeenkomen.

Denk ook aan ov. Tijdig opzeggen en weer aanvragen of alleen wijzigen.

Er is voor zover ik weet, het is een groot stelsel, geen specifieke regel voor het mbo. Het hangt van de school af wanneer zij de opleiding als afgerond opgeven bij DUO.

V@@s

V@@s

10-05-2018 om 13:49

Overbrugging

Van de ene naar de ander MBO opleiding kun je vier maanden overbrugging krijgen. Het is dus niet zo dat je zoon in de zomer zonder geld zit.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.