Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

een 1 in groep 3

Tjonge, ik dacht dat cijfers geven in het basisonderwijs (onderbouw) niet meer van deze tijd is. Deze oma ziet altijd rapporten met vriendelijke positieve verhalen erin. Maar nu hoor ik van kleindochter (groep 3) dat ze een 1 kreeg omdat er teveel woordjes fout waren geschreven. Een  1 - lekker stimulerend. Ook zo'n starter in groep 3 weet heel goed dat een 1 het laagste cijfer is. Ze is er heel verdrietig om en de ouders moeten dagelijks oefenen - niet perse bevorderlijk voor leesplezier. 

 Hoe is dat bij jullie op school? Ook huiswerk in groep 3? Lezen, rekenen, aan-elkaar-schrijven? 


ja hoor in de klas van mijn zoon is ook weleens een 1 uitgedeeld maar dat is niet alleen vanwege de woordjes het gedrag van het kind speelde erg mee 

wat is dat voor school??? Hier in groep 3 niet eens onvoldoende, voldoende of goed. 
Een 1. Kind houdt straks geen zelfvertrouwen meer over. 

Mijn kind zou sowieso nooit naar een school gaan waar ze zo vroeg al cijfers geven en dan ook nog zo laag. 

Idioot. Wat leert een kind daarvan? 

"huiswerk" is voor dochter, in groep 3, 10 min lezen per dag. Niet eens verplicht maar is het advies aan ouders om dit te doen met hun kind. 

Echt huiswerk geloof ik vanaf groep 6.

Die leerkracht is een idioot. Wie gaat er nou een kind van 6 of 7 jaar een 1 geven. 
Maar waar ik dan benieuwd naar ben is hoe het komt dat die leerkracht niet een creatievere oplossing kon bedenken voor het kind. Een herkansing op speelse manier of wat dan ook. 

Hmmm dit heb ik nog nooit meegemaakt of gehoord en ik ken veel mensen in het onderwijs. Klopt het verhaal van kleindochter?

Hier heeft kind in groep 3 wat moeite nog met automatiseren bij het lezen. Krijgt ook wat hulp hierbij met de ib-er etc. De leestoetsen zijn ook niet echt goed en laatst hebben ze een niet af gemaakt omdat het niet ging (ook stukje focus etc). Er wordt in het systeem een 1 gezet maar dat wordt verder niet met de kinderen gecommuniceerd. Juist veel aandacht en hulp (wat extra leeswerk voor thuis etc) vanuit school en ze is aan het inlopen!

op thuis lezen na geen echt huiswerk nog. 

een 1 in groep 3. Belachelijk. Kinderen komen net de wereld ontdekken. De een gaat sneller dan de ander. Nou lekker dan als kind met veel spanning op rapport wacht en een 1 ziet staan. Zoals hierboven werd gezegd, daar gaat alle zelfvertrouwen. 

Ben trouwens zowieso geen fan van beoordelen met cijfers.

Nou zeg, ik geloof niet dat ik het daar mee eens ben. Ik ben 50 en mijn lagere school deed niet eens aan cijfers. Alleen onvoldoende, zwak, matig en goed. Wat voegt een 1 nu toe? Kind zit 3 maanden in groep 3? Lekker stimulerend ook.

Mijn zoon had ernstige dyslexie en die kreeg onvoldoendes op het rapport en daar was de dyslexiespecialist het niet mee eens. Ze heeft contact gezocht met school en voortaan kreeg hij een 6*, dat sterretje gaf dan wel aan dat ik niet moest denken dat hij voldoende scoorde maar een onvoldoende geef je aan een kind die er iets aan kan doen. Hij kon er niks aan doen. Je geeft een kind in een rolstoel ook geen onvoldoende voor gym.

Pepperoni schreef op 30-11-2022 om 16:55:

Die leerkracht is een idioot. Wie gaat er nou een kind van 6 of 7 jaar een 1 geven.
Maar waar ik dan benieuwd naar ben is hoe het komt dat die leerkracht niet een creatievere oplossing kon bedenken voor het kind. Een herkansing op speelse manier of wat dan ook.

Sommigen zijn zelfs nog jonger in groep 3. Vriendinnetje van dochter is 5 bijna 6. Ook groep 3. 

PinkFlower schreef op 30-11-2022 om 17:25:

[..]

Sommigen zijn zelfs nog jonger in groep 3. Vriendinnetje van dochter is 5 bijna 6. Ook groep 3.

Ja daar heb je gelijk in. Ik vind het maar een rare actie. 

Mijn dochter krijgt vanaf groep 3 huiswerk. Eén blaadje taal/spelling en één blaadje rekenen per week en het verzoek om thuis ook te lezen. Op rapporten staat zeer goed/goed/voldoende/matig/onvoldoende, maar ze krijgen geen cijfers per toets mee naar huis. En er staat ook altijd een tekst op het rapport die motiverend is. Dat kan best iets zijn als 'je hebt nog moeite met spelling, maar je doet erg je best en rekenen gaat al heel goed, ga zo door met je inzet'. Ik vind het erg demotiverend en ontzettend slecht voor het zelfvertrouwen om een kind dat pas net is begonnen met leren een 1 te geven omdat er te veel fout is. Het hoeft echt niet allemaal goed geteld te worden en administratief een één opschrijven kan, maar niet zo naar het kind communiceren van 'je kunt er niks van'. Ik geloof dat ik hier zeker een gesprek over aan zou gaan met school. Vooral over wat ze hiermee willen bereiken en of ze zich realiseren wat dit met het zelfbeeld van kinderen doet.

Wat idioot.

Desnoods geef je maar punten op hun naam juist schrijven.
Maar je geeft geen 1 aan een 5- à 6-jarige. Tenzij ie gewoon totaal niets heeft ingevuld. (En dan zou ik gewoon geen punten geven.)

Mijn kind zit in groep 3 en heeft geen cijfers. Tsjonge, het zou wat zijn ook! Uiteraard wel bijvoorbeeld scores voor leestoetsjes of rekentoetsjes (aantal goed bijvoorbeeld), maar dat is het dan wel. 

-Nienke- schreef op 30-11-2022 om 18:16:

Mijn kind zit in groep 3 en heeft geen cijfers. Tsjonge, het zou wat zijn ook! Uiteraard wel bijvoorbeeld scores voor leestoetsjes of rekentoetsjes (aantal goed bijvoorbeeld), maar dat is het dan wel.

Misschien is dat de 1 in dit verhaal. Van alle woordjes één goed. Dus niet dat kind een 1 gekregen heeft maar dat wel denkt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.