Home » Forum » Ouders en school » Ervaring met thorbecke college rotterdam

Ervaring met Thorbecke College Rotterdam?

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mama van twee
Ervaring met Thorbecke College Rotterdam?

Voor onze zoon (volgend jaar groep 8) zijn we aan het orienteren op voortgezet onderwijs. Voorlopig advies is vmbo kader/tl. Sportief kind, sport graag en is er ook echt goed in. Speelt in selectieteam bij de hockeyvereniging, maar vindt alle sporten leuk. Nu hoorde ik dat Thorbecke in Rotterdam een vmbo voor sport en dans heeft. Is wel ruim een uur reizen met OV.

Heeft iemand ervaring met deze school? Of iets van horen zeggen? Omdat de school niet bij ons in de buurt is, kennen we echt helemaal niemand die erop zit....

Verder sta ik ook open voor tips over andere vmbo-scholen die iets extra's met sport doen. We wonen ietsje ten zuiden van Rotterdam.

Triva
Volgens mij

kun je beter een school dichtbij zoeken. Dan heeft je kind 5-8 uur per week extra tijd om te sporten.

Sportmoeder
Dichterbij naar school

Helemaal eens met Triva. Een uur reistijd is heel veel hoor! En in het selectieteam zitten -niet onaardig bedoeld- is ook nog wat anders dan aan topsportstatus hebben. 5 jaar geleden hebben wij ook gekozen voor dichterbij naar school.
Geen ervaringen met scholen aaan de zuidkant.

Mama van twee
Logisch

Kind zou dan niet in topsportklas komen, maar in highschool hockeyklas. Vier uur per week hockeytraining onder schooltijd en verder extra focus op sport en bewegen.

Reden dat we er serieus over nadenken is dat kind school heel vervelend vindt, en juist wel heel graag sport. Op een school waar die twee gecombineerd worden heeft ie het allicht fijner én kan hij ook eens uitblinken (wat qua schoolse vaardigheden eigenlijk nooit lukt).

Die reistijd vinden we wel een ding. 20 minuten fietsen naar het station en dan een half uur in de trein. Met op tijd zijn voor de trein en overstappen zit je dan op ruim een uur. Maar als dat het verschil gaat maken tussen een redelijk leuke middelbare schooltijd en een vervelende middelbare schooltijd, dan heeft hij het er grif voor over. Zegt ie. Nu. Twijfelen echt wat wijsheid is.

Dichterbij kunnen we wel sportklassen vinden maar vanaf vmbo tl. En wij schatten zelf in dat ie dat niveau niet gaat halen. En een vmbo kader groenschool vindt ie echt helemaal niets aan...

Aagje Helderder
In de provincie

zijn er genoeg kinderen die een uur enkele reis moeten fietsen naar hun middelbare school. Die hebben dus ook twee uur reistijd per dag. Zo uitzonderlijk is dat dus niet.

Dus....het is vooral iets waarvoor je kunt kiezen als hij het leuk vindt en het reizen niet op voorhand problematisch vindt.

Aagje

mirreke
Mijn kinderen reizen ook een uur.

Al jarenlang. Als dat het verschil is tussen een rottijd en een fijne schooltijd, zou ik het zeker overwegen. Uiteindelijk moet hij het doen, dus laat hem zelf beslissen. Is hij al op die school wezen kijken?

Onze twee oudsten zaten ook op een kunst-sportschool (look-loot, net als het thorbecke). Zij zaten er voor de kunst/cultuur. Voordeel is dat er veel kinderen zijn die aan sport of kunst doen. De school is wel wat gewend, erg flexibel.

MarSy
Wisselende verhalen

De topsportklas vanthorbecke is heeeel goed. Word ook betaald door de knzb en knvb.

De overige klassen zijn minder goed, veel wisselingen van docenten, veel organisatorisch gedoe. Dus dat staat minder goed bekend...

Mama van twee
MarSy

MarSy, ken jij het Thorbecke uit eigen ervaring of van horen zeggen? Ik ben heel benieuwd naar begeleiding van de leerlingen en of het een sociaal veilige school is (met name de vmbo basis/kader afdeling aangezien zoon daar dan terecht zou komen).

Zag dat de beoordeling van de onderwijsinspectie op dit moment onvoldoende is. Volgens mij gaat dat echt over de kwaliteit van het onderwijs, niet over de sfeer of de begeleiding op school... Niet fijn natuurlijk dat ze niet voldoende scoren, maar mogelijk wel gunstig dat ze dan ws flink aan de bak gaan om dat te verbeteren....

MarSy
Geen ervaring

Alleen horen zeggen van kennissen die er gewerkt heb en kennissen van wie de kinderen erop zitten.

De onvoldoende is niet voor het eerst, de school heeft in de afgelopen 20 jaar zeer wisselende kwaliteit. De nadruk ligt op de echte sportklassen die gefinancierd worden door de grote sportbonden. Daar zijn ze goed in. De andere klassen hangen er een beetje bij.

Dat organisatorische gedoe en wisseling van docenten is natuurlijk te merken in de klas. Ondanks dat zijn er genoeg kinderen die daar geen last van hebben en het er prima naar hun zin hebben. Inderdaad veel extra sportlessen en dat is natuurlijk fijn.

Marija1982!
Highschool hockey

Mijn dochter zit in het 2e jaar bij Thorbecke. Ze zit wel op Vwo. Ik weet niet of het iets uitmaakt. Toen wij haar inschreven was ik erg huiverig door de slechte verhalen die er rond gaan over het Thorbecke.

Maar tot nu toe verloop het super. De communicatie met school is fijn, de lessen zijn goed en de resultaten ook.

Wel heeft me dochter het soms zwaar. Ze hockeyt 4 avonden per week en dan nog 4 uur hockey op school, en 2 uur gym op school is fysiek erg zwaar.
Wel zitten er veel kinderen in haar klas die een uur reizen. Vanuit nissewaard, Bar gemeenten etc.

Kennis Thorbeck...
Heb er wel wat over gehoord

Ik ken een flink aantal oud-leerlingen. Of het zo'n slechte school is als de verhalen weet ik niet. Gezien het grote aantal leerlingen dat er eindexamen doet en dus niet tussentijds van school wisselt zal het wel meevallen.
Wel hoor ik vaak dat het erg tegenvalt op deze school omdat de school zich vooral richt op de topsporters en dat mijn kennissen vaak liever op een andere school hadden willen zitten.
Misschien is het een uitmuntende school voor als je kind bij Feyenoord speelt, maar voor de rest denk ik niet dat er veel meerwaarde is ten opzichte van andere scholen.