Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Lilian

Lilian

24-02-2014 om 16:21

Fysiotherapie voor verbetering schrijven niet onder schooltijd?

Op advies van school zijn we met ons zoontje van 8 naar de kinderfysiotherapeut gegaan. Hij schrijft namelijk volstrekt onleesbaar.
De fysiotherapeut heeft op dit moment alleen maar ruimte onder schooltijd. Gelukkig heeft ze nog wel een plekje weten te vinden aan het einde van de middag en onder zijn gymles. schade beperkt, leek ons.
Nu komt school er mee dat de behandeling perse buiten schooltijd moet.Hier begrijpen we dus helemaal niets van. En: ons zoontje wordt er de dupe van. Want zijn schoolwerk lijdt ook enorm onder het slechte schrijven.
Iemand tips, advies, informatie waar ik wat mee kan?

briefje van de fysio

Misschien wil de fysio wel een briefje schrijven dat hij op dit moment geen tijd buiten school heeft maar zodra dit mogelijk is de tijden kunnen veranderen?
Met een briefje wil de school soms nog weleens meewerken.
En benadruk nog eens dat het schoolwerk van zoon er onder lijdt.

fysio

En als de fysio weet dat school druk uitoefent kan de fysio besluiten om toch nog een gaatje buiten schooltijd te vinden.

Tango

Tango

24-02-2014 om 21:45

Onder schooltijd

Jullie gaan naar de kinderfysio op advies van de school. Dan moet het toch ook onder schooltijd kunnen? Natuurlijk is het prettiger als het na schooltijd is, maar ja dat lukt nu even niet. Overleg met de fysio dat wanneer er een tijdstip vrij komt na schooltijd, jullie daarvoor in aanmerking komen (als tenminste niet heel veel andere ouders dit ook al hebben gedaan) en geef school inderdaad even een verklaring van de fysio.
Hier deed school overigens ook moeilijk over fysio onder schooltijd vanaf groep 3. Mocht ook niet. Dyslexie-begeleiding dan weer wel. School heeft toch van allebei voordeel lijkt me dus ik snap dat onderscheid ook niet zo.

Dalarna

Dalarna

24-02-2014 om 22:38

Hmm

Gelukkig heb ik hier geen problemen mee gehad (zowel schrijftherapie als dyslexietraining) maar school heeft wel de gymles verschoven tussen de klas van mijn zoon en de parallelgroep. Ik kan me best voorstellen dat als mijn zoon precies de uitleg die dag mist dat dat vervelend is maar school kan en mag dit gewoon niet eisen. Je kunt niet alle therapeuten en specialisten na schooltijd laten werken.

Pien

Pien

25-02-2014 om 22:33

Onzin

Wat een onzin! Je kunt moeilijk van fysiotherapeuten/huisartsen/orthodontisten/kinderartsen en alle andere hulpverleners verwachten dat ze hun consulten buiten schooltijden plannen. Rare werkdagen zouden die krijgen!

Ik werk zelf op een school en er zijn regelmatig kinderen die ergens heen moeten. Per keer beslis ik of er werk ingehaald of mee naar huis gegeven moet worden.

Mijn eigen zoon heeft ook fysio en dat is onder schooltijd, niks aan te doen. Hij heeft nog niks in hoeven halen, al vult hij uit zichzelf weleens lege bladzijdes in werkboekjes die hij mee naar huis krijgt, alsnog in (vindt hij leuk).

Hmm Pien

Hier werken de logopedisten en orthodontisten uitsluitend onder schooltijden. Afspraken kunnen alleen tussen half negen en drie. Da's weer het andere uiterste. Best vreemd dat je je werktijden plant op de tijden dat je doelgroep wettelijke verplichtingen elders heeft.

skik

Dalarna

Dalarna

26-02-2014 om 09:39

Skik

Tja als je zelf kinderen hebt op school en ze niet naar de kinderopvang wil brengen?

Clowntje

Clowntje

26-02-2014 om 17:55

Dalarna

Tja, dan had je iets anders moeten regelen.
Het is wel raar dat je alleen onder schooltijden wilt werken als je belangrijkste doelgroep naar school gaat.

Wil niet zeggen dat alle afspraken na school moeten, onder schooltijd moet zeker ook kunnen. Maar ik zou het raar vinden als ik met een kind naar een behandelaar moet die alleen onder schooltijd werkt. Dat iemand níet alle dagen werkt, begrijp ik prima.

Dalarna

Dalarna

26-02-2014 om 18:22

Clowntje

Maar wat maakt het uit als die uren toch altijd vol zijn? Dan heb je toch geen keus?

Clowntje

Clowntje

26-02-2014 om 19:44

Dalarna

Als die uren altijd vol Ijn, dan werkt die therapeut tenminste wel na schooltijd.
Dan kan je beginnen onder schooltijd en op decachrlijst voor na schooltijd. Dat is natuurlijk prima.
Ik vind het niet kunnen als zo'n therapeut alleen onder schooltijd werkt en er dus überhaupt geen mogelijkheid is om na school te komen.

Katniss

Katniss

26-02-2014 om 19:49

Lastig

Mijn oudste heeft maanden therapie gehad op maandagmiddag waarbij ze het laatste uur van de schooldag miste. Dat is nooit een probleem geweest. Ik zou zelf dus school gewoon laten mopperen. Jullie hebben je best gedaan om een oplossing te zoeken waarbij hij zo min mogelijk mist.

Dalarna

Dalarna

26-02-2014 om 21:14

Clowntje

Jij vindt het niet kunnen? Dat maakt die persoon toch zelf uit? Ze prijst zichzelf uit de markt als er iemand in de buurt zit die wel buiten school werkt maar ik vind niet dat jij of ik iets te maken heeft met die keuze. Blijkbaar heeft ze er nog steeds genoeg werk mee.

Lilian

Lilian

27-02-2014 om 12:29

Bedankt allemaal, gelukkig opgelost

Vandaag bij de fysio geweest voor het oudergesprek en gelukkig was er net een gaatje opengekomen na schooltijd, om kwart over vier. Gelukkig ook maar, want de resultaten waren redelijk dramatisch, niet alleen qua schrijven maar ook qua grove motoriek.
Ik was anders wel de discussie aangegaan met school, maar toch prettig dat dat niet hoeft over het hoofd van mijn kind heen. Die heeft al genoeg aan zijn hoofd. Zwaar dyslectisch (heeft ie ook begeleiding voor - buiten schooltijd!), moeite met schrijven en ik begrijp nu ook helemaal waarom hij zo'n hekel heeft aan gym....
Nu dus maar eens de nadruk bij hem gaan leggen op wat ie allemaal wel kan en hopen dat de fysiotherapie hem wat extra steun geeft.

Dalarna

Dalarna

27-02-2014 om 13:26

Lilian

Ik was juist zo blij dat mijn kind 's ochtends vroeg de dyslexiebehandeling kreeg en niet nog na een lange schooldag. Let daar wel op, het kan ook een beetje te veel zijn al die 'schoolse dingen'. Trainen voor sport is dan weer iets heel anders en dat kan wel lekker zijn na school.

Aisha

Aisha

13-05-2016 om 16:23

ze moeten niet zo moeilijk doen

Ik snap niet helemaal waarom de school zo moeilijk doet. Ik ken het gedoe met scholen, gelukkig heb ik er geen last van met mijn kinderen, maar het systeem in Nederland denkt dat onderwijs heilig is en dat er niks anders is dan dat. Fijn dat het nu is opgelost. Als je nog eens een keer een klacht hebt, ik heb vaker mensen geholpen en mijn eigen fysio verwezen, [link verwijderd door forumbeheer]

mijk

mijk

13-05-2016 om 16:47

onze fysiotherapeut kwam naar school

En werkte dan met werk wat hij toch moest doen. Juf kwam dan ook even kijken zodat ze in de klas kon herinneren aan tips fysio. Was erg luxe maar wel fijn! Ik ging niet altijd zelf ook maar soms wel...

Mijk

Tango

Tango

16-05-2016 om 22:23

Heftig

Wij hebben dat hier ook aan de hand gehad. Zoon, inmiddels 11, heeft eerst logopedie gehad toen hij nog in groep 1 zat, in groep 2 fysio. Toen hij naar groep 3 ging mocht dat ook opeens niet meer onder schooltijd. Hij is toen nog wel een aantal keer onder schooltijd geweest, totdat er een andere plek vrij kwam. Daarna, in groep 5 had hij dyslexiebegeleiding. Onder schooltijd, maar wel helemaal aan het begin van de dag. Was gelukkig geen probleem.
Ik vind fysio en dyslexiebegeleiding naast school best heel veel hoor. Kijk inderdaad of je kind dit aankan en ga met school in gesprek als het niet lukt. School heeft er toch ook voordeel van als je met deze dingen aan de slag kan.
Sterkte, ook voor je zoon. Ik vind het heel knap dat hij het allemaal doet hoor!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.