Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
An.

An.

10-02-2019 om 21:32

Goede beroepskeuzetest gezocht (of zijn er alternatieven)

Dochterlief van 15 doet in mei mavo examen. Daarna wil e naar het MBO. Ze wil echt met een praktische opleiding verder; havo wil ze absoluut niet. Wij vinden dat prima maar de opleiding op zich is een probleem. Ze had, op basis van de uitkomst een beroepskeuzetest (met 60 mogelijke uitkomsten...) een keuze gemaakt maar (na een gezellig bezoek aan de kapper) wil ze switchen naar kapster. Wij vinden dat een beetje van de hak op de tak en willen graag dat ze echt achter een keuze kan staan. Voor zover dat kan als je 15 bent.
Wat is nou de beste beroepskeuzetest? Iemand ervaring?

Yanea

Yanea

11-02-2019 om 06:53

Snuffelstage?

Kan ze wat snuffelstages lopen? Twee dagen bij de kapper, twee dagen bij een dierenarts, twee dagen in een supermarkt (bijvoorbeeld)? Dan heeft ze in ieder geval een beter beeld.

Mijntje

Mijntje

11-02-2019 om 18:23

voor kapper

Voor kapper moet je niet een allergie krijgen voor al die producten, anders kan je je vak niet meer uitoefenen.
Verder is er mn in de zorg meer dan genoeg werk: bv in de kinderopvang of het werken met gehandicapte kinderen of de ouderenzorg.
Ik vind snuffelstages een goed idee, omdat je op die leeftijd vaak een afkeur/voorkeur hebt voor een beroep maar vaak nergens op gestoeld.
Als je googelt op beroepskeuzetest mbo zie je verschillende linken naar testjes.
Succes!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.