Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Lies

Lies

29-11-2011 om 20:35

Horrorfilm sint groep7/8

Mijn dochter vertelde mij vanmiddag dat men in haar klas (combi 7/8) de film "Sint" van Dick Maas wil gaan vertonen a.s. vrijdag. Ik kon mijn oren haast niet geloven!
Ben ik nou gek dat ik dat niet geschikt vind voor kinderen van 10 en 11 jaar?
Die film heeft een kijkwijzer codering van 16 jaar en ouder!

Ik aarzel alleen om het aan te kaarten omdat veel kinderen in de betreffende klas de film blijkbaar graag willen zien (zeggen ze althans) en ik dan de boeman ben als ik het tegen ga houden....

Wat zouden jullie doen?
(Mijn dochter wil 'm overigens niet zien.)

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Guinevere

Guinevere

29-11-2011 om 20:38

Niet toestaan

Ik zou dit wel aankaarten en de leerkracht inlichten dat jóuw kind dit niet mag en wil zien. Dus dat ze dan een alternatief programma moeten aanbieden. En anders houd je haar thuis.
Overigens compleet idioot, zo'n film op de basisschool. Wedden dat 80% van de ouders dit ook niet wil?

Fransien

Fransien

29-11-2011 om 20:40

Zijn ze nou helemaal betoeterd?

Dat is tenminste mijn eerste reactie. Wat ik zou doen is voorzichtig even bij de leraar informeren, soms doen er wel eens plannen de ronde bij kinderen die helemaal niet door de leerkracht gesteund worden. Maar ik zou mijn kind dat niet laten zien. De kijkwijzer is niet voor niets op 16 jaar en ouder gezet, in de bioscoop was een 10-jarige er volgens mij niet eens in gekomen, en dat dan bij wijze van pakjesavond-idee op vrijdag in de klas laten zien...

Vic

Vic

29-11-2011 om 20:41

Belachelijk

Als mijn kind met dit verhaal zou komen, zou ik het eerst even checken bij de leerkracht. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ze deze film draaien in groep 7. Dat zou echt belachelijk zijn. En mocht dat toch het geval zijn dan zou ik via de directeur zorgen dat dat niet gebeurt, zonder aarzelen.

Ely

Ely

29-11-2011 om 20:57

Hier ook weleens

Gehad dat oudste thuis kwam met aankondiging dat ze een 16+ film gingen kijken en 1x eentje hadden gezien. Bij doorvragen bleek toen dat juf niet vantevoren had bedacht dat film ongeschikt was en draaide het op tijd terug. Het gezien hebben van de andere film (die ordinaire, hoe heetie nou?) bleek een klein stukje te zijn geweest, ik neem aan zorgvuldig gekozen.

Hier leverde het helaas wel weer de waarom-ik-niet-en-mijn-beste-vriend-wel discussie op. Beste vriend is jongste in gezin van vier en ouders hebben leeftijdsdingen afgeschaft.

Enniewee, even met de juf praten lijkt mij goed idee. Wie weet bedoelde zij een hele andere film...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Lies

Lies

29-11-2011 om 21:10

Echt die film

Het schijnt toch echt die film te zijn, ik dacht eerst ook misschien gaat het om een andere film of misschien is er een ander misverstand, maar mijn dochter weet zeker dat het die film is (imdb film opgezocht en laten zien), en dat ze 'm echt gaan kijken.

Ze (dochter) had tegen de juf gezegd dat ze de film niet wilde zien (is daar heel open in en heeft dan ook niet de behoefte om stoer te doen tov haar klasgenoten). Volgens dochter was reactie van de juf: "ja maar misschien is ie ook wel grappig". Nu schijnt er ook humor in te zitten hoor, daar niet van, maar dat doet m.i. niets af aan het feit dat 10 en 11 jarigen te jong zijn om die film te zien.
Inmiddels heb ik ook wat andere ouders opgebeld, en het blijkt nu dat de kinderen mogen kiezen, de film kijken of gaan tekenen....tsja.....

Het vreemde is dat ik verder erg tevreden ben over de school en dat deze normaal gesproken erg correct is...dus ik kan het niet goed plaatsen eigenlijk.

Thuishouden zou overigens ook geen optie zijn want dan mist ze de surprise-middag.

Tango

Tango

29-11-2011 om 21:22

Aankaarten

Ik zou dit toch echt aankaarten bij school hoor, bij de juf en als zij de plannen toch doorzet bij de directie. Ik vind echt dat het niet kan hoor. Kan me ook niet voorstellen dat er niet meer ouders zijn die hier ernstig bezwaar tegen hebben. Hier op school maakte laatst al een moeder bezwaar tegen Brief voor de Koning, vond haar dochter veel te eng. Harry Potter deel 1 idem.
Mijn dochter van 10 kan echt wel tegen een enge film, Harry Potter vindt zij geen probleem, maar zo'n film voor 16 jaar en ouder, ik zou het echt niet goedvinden. Zou haar gewoon thuis houden.

Gestoord

Wat volgt? Saw 3D? Ik wil de film Sint zelf niet eens zien. Belachelijk dat school zich niet aan de leeftijdsgrens van films houd. Wat andere mensen thuis doen moeten ze zelf weten.
Ik zou de juf nog eens aanspreken hierover, en als dat niet helpt naar de directrice gaan. Vind het sowieso een zwaktebod al dat film kijken op school. Waarom niet een leuk spel doen met z'n allen?

Chippie

Chippie

30-11-2011 om 00:15

Moeilijk

In groep 1 liet juf Schrek zien waarin flink werd gevochten. Zoontje schrok op en zei heel hard "oh, dat mag ik niet zien van mijn mama' . De juf heeft toen gezegd: 'ach, dan moeten we het mama maar niet vertellen'. Achteraf heeft mijn mannetje natuurlijk alles aan mama verteld, de schat. Ik ben niet naar school geweest (ik wist het niet van te voren) en toch vind ik eigenlijk dat ik er best wat van had kunnen zeggen...
Een leuke film, maar dan echt een film die wat bijdraagt, ach dat mag van mij best.

Fiorucci

Fiorucci

30-11-2011 om 06:59

Mja

De kinderen zijn 10,11 jaar. Zou het nou een 12 + film zijn, dan is het tot daar aan toe. Maar 16+ vind ik toch een brug te ver. Vooral ook,als je je als ouder niks aan trekt van die kijkwijzer, maak je de inschatting puur en alleen voor je eigen kind. Maar in dit geval ligt dat anders,het gaat om een hele klas.

Tineke

Tineke

30-11-2011 om 08:20

Geen twijfel

Absoluut ongeschikt, roepen mijn 16-jarigen. "Kan niet. Mag niet. Verboden. Strafbaar."
Ik vind dat het niet kinderachtig is om het te verbieden. In eerste instantie de school erop aanspreken. Directeur dus. Mocht juf zo idioot zijn om het toch door te drijven, zou ik mijn kind thuishouden.
Ouders kunnen over hun kind beslissen of het wel of niet kan, maar een juf kan het onmogelijk bepalen voor een klas. Kijkwijzers zijn er niet voor niets. Er zijn trouwens genoeg leuke sintfilms voor die leeftijd geschikt, als er dan toch al zo nodig film gekeken moet worden in kostbare onderwijstijd.

Hanne.

Hanne.

30-11-2011 om 08:22

Shrek

Dan hoop ik dat juf Shrek 2 heeft laten zien. De andere Shrek films hebben de classificatie 6 jaar.

Primavera

Primavera

30-11-2011 om 08:33

School moet kijkwijzer aanhouden

Voor ouders zie ik de leeftijdsaanduidingen op films meer als een adviesleeftijd, waarbij ze zelf moeten inschatten of hun kind een film aankan of niet. Alleen ligt dat IMHO voor scholen anders. Juist omdat ze moeilijk met alle preferenties van alle ouders rekening moeten houden aangezien het ene kind horror van 16+ ziet en het andere kind van dezelfde leeftijd bij wijze van spreken De smurfen nog te eng vindt, moet school zich gewoon aan de nationale leeftijdindicaties houden.
Of de rest van de klas de film nou graag wil zien of niet doet er niet toe. Als de school als criteria aanhoudt dat de keuze van films bepaald wordt door wat de meerheid van de klas wil zien, dan loop je het risico dat in de tweede klas V.O, bij wijze van spreken pornofilms op het programma komen te staan.
Overigens met ik niet op zich tegen het vertonen van films op school al gaat mijn voorkeur uit naar wat educatievere films, literatuurverfilmingen of documentaires.
Groeten Primavera

Vic

Vic

30-11-2011 om 09:14

Hmmm ja

Ik heb het wel eens aangekaart toen er op de bso een 6+ werd gedraaid voor de onderbouwers (vanaf 4 jaar). Zelf vond ik dat niet persé een probleem, maar het 'mag' natuurlijk niet. Mijn dochter heeft tijdens een logeerpartijtje wel eens naar Jurassic Parc gekeken. Dat vond ik een stuk 'aparter'.

toja

toja

30-11-2011 om 09:22

Mag niet

Als moeder van een angstig kind trek ik bij dit soort dingen aan de bel. Eerst bij de leerkracht, zonodig bij de directie. Harry Potter durft hij ook niet te kijken. Zouden ze wel zo'n film draaien, dan moeten ze een alternatief bieden. Maar een 16+ film mag gewoon niet, ook niet als er "grappige" stukjes inzitten. Juf heeft er 's avonds geen last van als een kind bang is geworden, jij wel.
Goed dat je dochter zegt dat ze de film niet wil zien!
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Lies

Lies

30-11-2011 om 13:40

Opgelost

Men heeft besloten de film niet te vertonen.

Eind goed al goed dan maar hè

Cobi

de horror is onderdaad wel belachelijk, maar ik denk niet dat 10-11-12 jarigen dat ook zien. Ik denk dat hij voor hen echt te eng is. Verder vond ik het overigens een verschrikkelijk slechte film.

groetjes van Charlotte

Fiorucci

Fiorucci

30-11-2011 om 16:39

Cobi

Hier in de bios een nieuwe regel: Een veertienjarige mag bij een 16+ film naar binnen, mits hij/zij door een IDkaart kan aantonen minimaal 14 jaar te zijn en vergezeld van een van zijn/haar ouders.

Anne Carin

Anne Carin

30-11-2011 om 19:13

Sint

In de klas van mijn zoon (15, 3 VWO) mochten de leerlingen zelf een film bedenken om te kijken als alternatief voor een sintviering. Het idee was ook om naar 'Sint' van Dick Maas te gaan kijken. Maar dat werd niet goedgekeurd door de schoolleiding, inderdaad vanwege de leeftijdskeuring die 16 is! Zoon vond het natuurlijk spijkers op laag water zoeken maar ik gaf de schoolleiding gelijk.
Het idee alleen al dat ze dat in groep 8 zouden tonen!! Hoe komt zo'n juf erbij !?! Zou ik niet mee accoord gaan maar het is inmiddels al afgelast begrijp ik.

Marjoleine64

Marjoleine64

30-11-2011 om 20:53

Hier in de brugklas

had de klas ook voorgesteld om Sint te gaan kijken op 5 dec. Ze waren allemaal erg enthousiast, maar gelukkig is de juf (mentor) er achteraf op teruggekomen 'want de kijkwijzer is er niet voor niets'. Ik vond het al vreemd dat zij niet gewoon wist dat die film niet voor 12 jarigen is, maar goed dat ze een alternatief gezocht heeft. Jammer overigens dat ze niet gewoon sinterklaas vieren met surprises vind ik.
Marjoleine

Wat een giller!

Degene die dat had bedacht had de film zelf zeker niet gezien? Ik en mijn vriend zijn vorig jaar naar Sint geweest omdat we wel fan zijn van het B-horrorgenre. Het was erg grappig (maarja, wij vinden dat leuk) maar zeker ook zeer smerig hier en daar en goeie schrikeffecten. 16+ geldt misschien niet voor alle kinderen, maar kinderen jonger dan een jaar of 14 zou ik het nog niet laten zien. Zowiezo.... er zijn toch heel veel mensen die niet van horror houden?

Offtopic, maar goed en misschien niet helemaal verantwoord: mijn zoontje van 6 ligt wel helemaal dubbel bij Monti Python's Holy Grail. Is eigenlijk 12+, maar in deze film is alles wel heel erg nep en absurd. Zoon is dan ook fan van griezelige dingen en vind echt niks eng....en zijn leeftijd vooruit met dit soort dingen. Alleen dingen als dat iemand zijn moeder kwijtraakt bijvoorbeeld, dat vind ie erg zielig en wil hij niet zien.... geen Bambi en Dombo dus hier

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.