Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

Laag niveau/hoog niveau Draad is dubbel geplaatst en wordt gesloten

Ik zit met een vraag waar ik niet uit kom...Onze zoon heeft vorig jaar het voorlopig schooladvies HAVO gekregen.Ook na gesprekken die dit jaar al hebben plaatsgevonden komt al naar voren dat dit advies zo blijft of evt. nog VWO wordt.
Nu lees ik overal dat het schooladvies en begeleiding van leerlingen o.a. bepaald wordt door het opleidingsniveau van de ouders.En daar zit mojn probleem: ik ben laag opgeleid ( mijn ouders zagen geen heil in vervolgopleidingen voor meisjes), mijn man hoog.Bij het inschrijven op de basisschool was dit al direkt één van de eerste vragen waarbij we raar werden aangekeken tien we antwoord gaven.Nu ben ik dus bang dat onze zoon afgerekend gaat worden op een kortzichtige keuze die mijn ouders voor mij hebben gemaakt.Ik bemoei me dus zo weinig mogelijk met school en laat mijn man zoveel mogelijk naar oudergesprekken enzo gaan in de hoop dat ik niet door de mand val als 'dom' . Nu wil mijn man me echter wel gaan betrekken in de overstap naar het VO en dat zorgt zowat voor een paniekaanval bij mij.Maandag is de eerste open avond en hij heeft ons aangemeld voor een 1 op 1 kennismakingsgesprek met de beoogde school voor onze zoon.Mij lijkt het echter zeer onverstandig om mee te gaan omdat ik bang ben dat onze zoon dan direkt 1-0 achterstaat. Wat is wijsheid hierin? Natuurlijk wil ik graag betrokken zijn bij wat er speelt in het leven van ons kind maar ik wil niet dat hij daardoor onterecht teruggezet wordt naar mijn niveau...

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Mijntje

Mijntje

27-11-2019 om 11:55

in je hoofd

School weet allang wat jullie opleidingsniveau is en zo niet dan zullen ze er niet naar vragen. Of het havo of vwo wordt is ook geen probleem, meestal komt je kind in een gemengde brugklas (tenzij je je kind op het gym wil hebben of een aparte vwo klas)
Ik vrees dat het meer in je hoofd zit. Je opleiding of je iq staat niet op je voorhoofd geschreven

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.