Home » Forum » Leerling mishandeld gecorrigeerd door forumbeheer

Leerling mishandeld (gecorrigeerd door forumbeheer)

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jasper
Leerling mishandeld (gecorrigeerd door forumbeheer)

Hallo allemaal!

Ik ben nu 0,5 jaar mentor van 3 TTO, een hartstikke leuke klas. Ik geef ze al les sinds ze in de eerste klas zitten. Nu zit er 1 meisje tussen die we voor het gemak even Julia noemen. Julia is een super vrolijke meid. Ze is altijd vrolijk en daarmee vrolijkt zij ook andere mensen op. Ze is altijd heel geïnteresseerd in alles.
Alleen, ik heb het vermoeden dat ze niet altijd zo vrolijk is. Soms staart ze uit het raam en dan is haar gezichtsuitdrukkingen best wel verdrietig. Nu heb ik van een andere leerling gehoord dat ze nooit zin heeft om naar huis te gaan.
Ik ging eens een keer privé met haar praten, en toen bracht ik langzaam haar thuissituatie naar boven, en toen klapte ze volledig dicht en ging met een smoes snel weg. Ik weet dat haar moeder in een kliniek zit omdat ze een drugs verslaving heeft. Haar vader is ook niet een geweldig typetje heb ik gemerkt in de ouder gesprekken.
Nu heb ik de gymles overgenomen omdat de gymdocent ziek was, en toen zag ik dat ze onder de blauwe plekken zaten.
Ik heb echt geen flauw idee wat ik moet doen, ik heb haar vader al geprobeerd te contacteren maar die antwoord niet terug. De andere docenten denken dat ik me teveel zorgen maak, dat die blauwe plekken gewoon van haar sport komen en dat ik hallicuneer dat ze er soms verdrietig uit ziet. Nu zou ik graag jullie mening hier op willen weten en wat jullie zouden doen in zo een situatie. Zoals ik al zei, met haar praten valt niet te doen. Ze klapt dicht en gaat weg.

Hilde
Zorgcoödinator

Ga eens naar de zorgcoördinator van de school en praat erover. Dit moet je niet zelf willen oplossen, dat is onprofessioneel je helpt er niemand mee.
Bovendien: mishandeld moet hier met een -d. Nu lijkt het alsof jouw leerling iemand anders mishandelt.

M Lavell
Vraag het haar

Ik denk dat je zo verstandig moet zijn om eerst eens met haar te praten.
Wie weet heeft ze zelf wel een uitstekende verklaring. Of, dat kan ook, wie weet neemt ze je wel in vertrouwen en vertelt ze van de hoed in de rand en dat ze inderdaad hulp wil.
Raden zolang je kunt vragen is geen goed idee.

Overigens: In de zin “De leerling wordt mishandeld” is mishandeld met een d.
Ik dacht dat je een leerling in de klas had die actief aan het mishandelen was geslagen als in “De leerling mishandelt zijn klasgenoten”

ipacarai
leraar en niet kunnen spellen?

en verder ga ik ervan uit dat school hier protocollen voor heeft.
(de scholen die ik ken in ieder geval wel)

MoederVan3
Trol?

Klinkt als een bericht van een trol.

Jasper
De spellingfout

Het spijt mij voor de spellingfout. Ik ben opgegroeid in Argentinië. Mijn ouders hebben mij daar opgevoed. Ik woon nu in Nederland voor 1 jaar. Ik praat nog steeds niet perfect Nederlands, daarom ben ik blij dat ik tto les geef, dan kan ik Engels spreken en schrijven. Beetje jammer dat er van uit word gegaan dat dit een trol is.

ipacarai
het wordt er niet veel beter op

je woont nu 1 jaar in Nederland - en geeft al sinds de 1e klas les aan de klas die nu de 3e is. Ik neem aan dat je dat via skype hebt gedaan dan?

Je zal toch met sterkere argumenten moeten komen. Gezien het groot aantal trollen de laatste tijd zijn we toch wat wantrouwend geworden.

Maar het antwoord op wat te doen, heb je overigens al gehad. Even nakijken hoe het protocol werkt op jullie school. Dus mocht je geen trol zijn, dan weet je nu wat je te doen staat.

Hanne.
Voor de zekerheid

Ik ga er voor het gemak even vanuit dat er echt sprake is van een vermoeden van mishandeling en iemand die daar wat mee wil maar niet weet wat.

(Of het nou een echte leerkracht is of een mede leerling die zich voordoet als leerkracht of een leerling die wil weten wat er gebeurt als hij/zij een leerkracht in vertrouwen neemt.)

Onderstaande link verwijst naar een site van de rijksoverheid waar je precies kan zien wat je moet doen zowel als het om een (mede) leerling gaat als als het om jezelf gaat.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huiselijk-geweld/vraag-en-antwo...

Indien nu niet relevant dan misschien wel voor de volgende die dit wil weten en per ongeluk op dit draadje stuit.

Indien nu wel relevant: succes en sterkte in welke positie je je ook bevindt.

AnneJ
VT

De tip om naar VT te gaan lijkt me geen handige. Beter is het om toch te proberen in gesprek te komen. Maak een afspraak, benoem concreet wat je denkt en biedt je hulp aan om samen een oplossing te zoeken, er is vaak meer mogelijk dan je denkt.
Doe dat dan ook. 1 poging tot een gesprek is maar een poging. Laat zien dat het je serieus is. En ga niet iemand doorgeven aan instanties. Dat wordt een confrontatie thuis voor de leerling en haar ouders die het vertrouwen in een oplossing schade doet.
Geef haar een gevoel van regie en verantwoordelijkheid.

Hanne.
Niet alleen vt

Graag verder lezen dan alleen de eerste alinea en af en toe een stokpaardje los laten.

Net zoals een telefoontje naar 112 er niet meteen toe leidt dat hulpdiensten met gillende sirenes aan komen rijden leidt een telefoontje naar VT niet automatisch tot een melding. Je kan ze (net als 112) ook voor advies bellen, ze komen echt niet meteen in actie en je hoeft niet meteen een melding te maken).

Bovendien meldt de link ook de kindertelefoon, de hulplijn seksueel geweld en de meldcode voor professionals (waaronder leraren).

Als er echt wat aan de hand is lijkt het me het ook niet zondermeer en top plan om zonder dat iemand enig idee heeft van wat een hoe te handelen maar een gesprek aan te gaan en een oplossing te gaan bedenken.

Maria
nieuwe meldcode

Sinds 1 januari 2019 is er een nieuwe meldcode. Je zorgcoördinator is ongetwijfeld op de hoogte. 1e stap is die raadplegen, daar lijkt het forum me een minder geschikte plaats voor (welke vraag hoop je hier precies beantwoord te krijgen?)

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huiselijk-geweld/meldcode

Succes.

Hilde
Melden

Als je iets gaat melden doe je dat als school, nooit als individu die toevallig in de buurt is, want dat ben je niet. Je bent een professional in een organisatie.

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.