Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Katy

Katy

11-06-2019 om 08:47

Meer mogelijkheden ingrijpen bij slecht functioneren scholen

Ter info.
Misschien vinden jullie het prettig dit te weten.

Meer mogelijkheden ingrijpen bij slecht functioneren scholen

Nieuwsbericht | 07-06-2019 | 18:00

De overheid moet sneller en in meer gevallen kunnen ingrijpen wanneer een school ernstig onder de maat presteert. Ook moet de bekostiging van een school in meer gevallen beëindigd kunnen worden. Deze maatregelen zijn onderdeel van een pakket dat ministers van onderwijs Slob en Van Engelshoven vandaag presenteren. Hiermee willen zij meer mogelijkheden hebben om in te grijpen bij scholen die slecht functioneren. Bijvoorbeeld in gevallen waarin de basiswaarden en grondrechten van onze samenleving niet worden nageleefd.

Bij een aantal ernstige incidenten is gebleken dat de overheid niet altijd snel en adequaat kan optreden. Voor de meeste situaties voldoen de huidige mogelijkheden. Er zijn echter uitzonderlijke situaties waarbij dit nog niet het geval is. Voor die situaties willen de ministers maatregelen nemen.

Zie verder:

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/06/07/meer-mogelijkheden-ingrijpen-bij-slecht-functioneren-scholen

Hypocriet

De eerste scholen die zich ertegen verzetten zullen religieuze scholen zijn. Zoals ze dat altijd al gedaan hebben en steeds weer zullen doen (zie bijvoorbeeld het begin van de ellende waar we nu in zitten met kinderen met "iets" https://www.trouw.nl/home/scholen-vrezen-leerling-met-rugzakje-~abd6b79f/)

Er is maar één manier om scholen beter aan te kunnen pakken en dat is het veranderen van de grondwet art 23. We zouden moeten doen wat de Belgen wel hebben gedaan tussen 1848 en nu met hun vrijheid van onderwijs.

Die van ons is nog steeds de vrijheid van scholen (Het geven van onderwijs is vrij....) Ouders, leerlingen, ze worden in het artikel niet eens genoemd.

De Belgische vrijheid van onderwijs is van onderwijsgevers en onderwijsontvangers samen. In het Vlaamse Grondwetsartikel (art.24) is naast het vrije recht om onderwijs te geven, ook het leerrecht voor leerlingen opgenomen.

Tamar

Tamar

11-06-2019 om 15:37

Mwah

Dit lijkt vooral over islamitische scholen te gaan, niet over scholen die een potje maken van passend onderwijs of bijvoorbeeld het eindexamen. Zelfs de mogelijkheden die er nu al zijn worden niet benut.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.