Home » Forum » Mentrix mailen

Mentrix mailen?

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mi_randa
Mentrix mailen?

Mijn dochter zit dit jaar in de brugklas. Haar cijfers zijn tot nu toe goed. En ze heeft ook nieuwe vriendinnen gekregen. Alleen de laatste paar weken is haar gedrag thuis en op school wat minder. De afgelopen 2 weken is ze al 3 keer uit de klas gestuurd. Dat is nu ongeveer net zo veel keer als al die jaren op de basisschool. Ook tegen haar jongere broer is ze ook gemeen. En tegen mij is ze ook brutaal. Mijn man maakt zich er niet druk om en denkt dat het over een tijdje over is met haar puberale gedrag. Gisteren heeft ze ook strafwerk gekregen van een lerares die haar er uit heeft gestuurd en daar door kon ze ook niet naar de voetbal training. Ze zei al dat ze niet meer vervelend zal zijn op school. Want ze baalde flink van dat ze niet naar de voetbal training kon. Voor mijn man was dat voldoende en vind ook dat we er niet meer over moeten hebben. Maar ik twijfel of ik toch even haar mentrix zal mailen. Want het zit me toch niet helemaal lekker.

guera
nee niet doen waarom?

Wat op school gebeurt, gebeurt op school. Is haar gedrag pubergedrag denk je of is er reden te geloven dat er iets speelt (gepest? op haar tenen lopen? ) waardoor haar gedrag anders is.?
Hier ook een puberella die altijd superbraaf was en in de brugklas ineens praatjes kreeg, een plek moest veroveren, mee wilde doen, eruit gestuurd werd. Ze zit nu in de 3e en dat is nog steeds zo :). Laatst heb ik wel de mentor gemaild omdat ze zeer gestressed was over de toetsweek. Dat vond ik dermate opvallend gedrag dat ik dat toch even wilde bespreken. Het bleek nl dat een behoorlijk aantal docenten denkt dat het de kinderen motiveert door ze bang te maken met uitspraken als: goed je best doen in de toetsweek want het wordt alleen maar moeilijker, de 3e is het moeilijkst, als je het nu al moeilijk vind blijf je zitten. Geen idee watvoor suffe teksten. Mijn dochter raakte daar echt van van de leg en klapte dicht waardoor ze helemaal niet meer tot leren kwam. Dat wilde ik toch wel even melden aan de mentor. Verder laat ik het lekker, zeker als ze eruit gestuurd zijn of een laag cijfer of iets hebben. Mag ze zelf oplossen en regelen.

Menorquina
Wat niet?

'Want het zit me toch niet helemaal lekker.'

Wat zit je precies niet lekker? Denk je dat ze gepest wordt op school en daarom nu zo dwars is?

rode krullenbol
Wat ik me afvraag ...

Om welke reden(en) zou het het niet doen?

Rode krullenbol

AnneJ
TJa

Hangt van de mentor af. Met sommigen heb je een heel goed contact, dan kun je er wel een opmerking aan wagen.

Maar in dit geval zou ik het nog even bij je dochter laten en proberen of ze je wil vertellen wat haar belemmert om zich goed te gedragen, tenminste als het nu niet al afgelopen is met het gedoe, want dat kan echt wel.

Beetje geduld betaald zich uit.

Mi_randa
Reacties

@gueara Hoe jij je dochter omschrijft dat denk ik dat het ook nu het geval is bij is mijn dochter. Op de basischool was ze ook braaf en die keren dat ze straf kreeg was op 1 hand te tellen. Dus vandaar dat ik een beetje geschrokken ben dat het al 3 keer is voorgekomen in korte tijd. Nee ze wordt niet gepest veel meiden uit haar klas en van haar voetbal team komen geregeld langs hier. En ze spreekt ook met die meiden af.

@Menorquina Nee ze wordt niet gepest. Dus weet ook niet waarom ze tegen haar broer rot opmerkingen maakt en tegen mij brutaal is. Mijn man vind het gewoon een puberale fase. Maar goed tegen hem is ze niet brutaal.

@rode krullenbol Mijn man vind het niet nodig dus daarom twijfel ik.

Guera
Wat zou je zeggen?

Goede vraag van rode krullenbol
Ik doe het niet omdat dochter mij dat nooit zou vergeven. Het is haar wereld. Alleen met haar toestemming mag dat.
In dit geval mocht dat

Maar wat zou je zeggen tegen de mentor? Of willen weten?

Jippox
Puber

Klinkt als een gewone puber. Ik zou het dan ook even zo laten. Mocht haar gedrag erger worden op school dan nemen ze wel contact met jullie op 😀
Vervelend gedrag thuis kun je natuurlijk zelf met haar bespreken. Zolang ze het verder goed doet (cijfers oké, genoeg sociale contacten, plezier in diverse activiteiten) dan is er niet zo veel aan de hand verder lijkt mij.

Mi_randa
Reacties

Ik zal het voor nu laten gaan. Aangezien ze zelf ook baalde dat ze niet naar de training kon gaan omdat ze flink wat strafwerk had gekregen. Dus ik denk (hoop) dat ze nu zal stoppen met vervelend doen in de klas. De rot opmerkingen tegen haar broer en het brutale gedrag tegen mij hier thuis wil wel indammen.

Wendelmoed
13

Mijn oudste zei op die leeftijd een keer zielig "ik wil het dan niet zo zeggen maar dan heb ik het toch al gezegd" en dat heb ik mezelf altijd maar voorgehouden bij de anderen daarna.

13 is een rotleeftijd vind ik, ik was toen ik zelf 13 was heel verbaasd dat ik zoveel op mijn kop kreeg ineens.
Later bij mijn eigen kinderen zag ik dat een kind op die leeftijd niet goed doorheeft hoe het op anderen overkomt en dat leert doordat steeds de wal het schip keert (oftewel, doordat je overal moppers over krijgt terwijl je zelf niet doorhebt hoe vervelend je gedrag op anderen over komt).

Ben je eenmaal de 14 gepasseerd dan zijn ze ineens weer veel redelijker, tot 16,5 want dan vinden ze dat ze het zelf wel kunnen en willen ze op kamers en is thuis alles stom, tot de 18de verjaardag nadert en dan is het toch wel eng om straks alles zelf te moeten regelen en hoe zit het dan met....

Enfin, als het makkelijk was kon iedereen het, zeg ik altijd maar. En puber zijn is vaak nog veel vervelender dan er eentje hebben. Ik geniet er nog dagelijks van en soms een beetje minder maar ook vaak best veel.

Het helpt enorm als je jezelf niet te serieus neemt, en de puber wel.

Yaron
13

Hier een dertien jarige die vrolijk aan tafel komt zitten om vervolgens halverwege de maaltijd boos naar boven te stampen, zonder dat we weten waarom ze boos is. Na een uur kan ze zomaar weer vrolijk beneden komen. Haar zusje heeft het soms ook zwaar te verduren met vervelende opmerkingen en gemene blikken, als ik puber erop aanspreekt zegt ze ook dat ze het zo niet bedoeld heeft en dat ze niet weet waar haar gedrag vandaan kwam. Als ze erg boos is vraag ik of ze behoefte heeft aan een knuffel en dat heeft ze dan meestal, dan is het huilen en ze vertelt dan ook vaak wat eraan de hand is of dat ze het soms even niet meer weet. Een lastige leeftijd, vooral voor puber zelf, maar ook een mooie leeftijd vind ik, het ene moment krijg je een knuffel en het andere moment ben je niet meer in beeld, tijd om zich beetje bij beetje los te maken van haar ouders.

Ginny Twijfelvuur
Wow Wendelmoed

Die komt binnen. Dat is exact van toepassing mijn jongste de laatste tijd. 12 jaar en opeens een en al strijd.
We snappen er allebei soms niets van...

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.