Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Emaile

Emaile

25-01-2019 om 17:57

Mogen scholen zo maar verbouwen

Aankomende week, maandag en dinsdag is de school van onze kids dicht wegens een verbouwing en opknappen van de hallen, aula en ingang. Vandaag was de start van de verbouwing in de middag, zaterdag en dan de dagen erna. Erna moeten alle kinderen hun jassen, tassen en ander spul op een grote tijdelijke gaderobe in de aula hangen in plaats van de schoolkapstokken.

Opvang van de kids is voor de ouders, wat ik nu al weet voor vele een probleem zal zijn.

Ze hebben we twee maanden eerder aangekondigd.

Maar mag een school zomaar verbouwen op een gewone schooldag?

Marisola

Marisola

25-01-2019 om 18:05

Nee

Dat moeten ze doen op eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag, zodat jullie als ouders geen extra last van je eigen kinderen hebben omdat zij en jij dan toch al vrij zijn. En dat de bouwvakkers dan op nationale feestdagen moeten werken is niet erg, want het is veel belangrijker dat een verbouwing geen overlast voor ouders oplevert.

Dees

Dees

25-01-2019 om 18:06

Ja hoor dat mag. Bij ons deden ze dat 2 dagen voor de zomervakantie maar dat was een verhuizing. Bij jullie maken ze er een lang weekend vsn.

Wij moesten ook zelf voor opvang zorgen, of inkopen bij de BSO organisatie.

Zolang de kinderen hun normuren maar maken.

Ja, mits

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schooltijden-en-onderwijstijd/overzicht-aantal-uren-onderwijstijd

"De medezeggenschapsraad op school moet vooraf instemmen met de planning van de dagen waarop er geen onderwijs is."

Studiedag

Ik ga er vanuit dat dit de basisschool is, gezien de opvang. Pubers hoef je toch wat minder voor te regelen. Een school mag zomaar verbouwen, net als dat ze zomaar studiedagen inplannen. Mits ze aan de urennorm voldoen of toestemming hebben af te wijken. Een basisschool moet per jaar gemiddeld 940 uur lesgeven om aan de urennorm te voldoen van 7520 uur over 8 schooljaren. Daarnaast mogen ze 7 weken een 4-daagse schoolweek hebben, los van de feestdagen die voor een kortere week zorgen. Dit wordt een 3-daagse schoolweek. Blijkbaar kon het niet anders en hebben ze er toestemming voor van de MR en inspectie.

Yanea

Yanea

25-01-2019 om 18:40

Marisola

LOL!

Tijgeroog

Tijgeroog

25-01-2019 om 20:04

Tuurlijk mag dat. Er moet een bepaald aantal lesuren per jaar gegeven worden. Als er dan dagen over blijven kan daar vanalles mee gedaan worden. Sommige scholen geven een extra week vakantie, er worden studiedagen gepland en er kan verbouwd worden. Bij een studiedag moet je ook zelf opvang regelen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.