Home » Forum » Ouders en school » Op welk niveau geven ze les in een combiklas

Op welk niveau geven ze les in een combiklas

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
LilaLenie
Op welk niveau geven ze les in een combiklas

Ik heb begrepen dat wanneer een kind in een havo/vwo brugklas terecht komt het niet vaststaat dat hij/zij les krijgt op het hoogste niveau, de ene school kiest voor les geven op havo niveau en de ander voor les geven op vwo niveau.

Hoe is dit bij jullie kinderen op school? Is het niet beter om les te krijgen op het hoogste niveau? Is het in dat geval dan zo dat je bij allemaal voldoendes door mag naar 2vwo of moet je dan gemiddeld alsnog een 7 staan voor alle vakken? Wat zijn de criteria om over te gaan naar het hogere niveau bij jullie kinderen op school?

V@@s
zinloze vraag

Die kun je alleen aan de school stellen.

Flavia
Per school

Kijk in de studiegids van de school daar staan dit soort dingen in.

LilaLenie
Snap dat het overal anders is

En dat ga ik ook zeker vragen tijdens de opendagen in januari maar mijn vraag is hoe dat bij anderen is zodat een ik alvast een idee heb.

Staan studiegidsen online? Dat wist ik niet

Thera
Wat ik gehoord heb

Toevallig ben ik net naar een open dag geweest. Daar werd het zo uitgelegd dat het eigenlijk havo niveau wordt in de lessen maar dat soms 'de thermometer er wat dieper ingestoken wordt' en gekeken wordt welke kinderen dat aan kunnen.

Triva
Cijfers

Vaak is de les op het hoogste niveau maar de cijfers op het laagste. Het motiveert niet erg als je een leerling bent die afstevent op het laagste niveau en allemaal onvoldoendes haalt. Het is dan dus makkelijker in een havo/vwo klas om gemiddeld een 7 te staan dan in een vwoklas.

Maar elke school kan het anders doen. Persoonlijk zie ik het nut niet van een dakpanbrugklas (combiklas is groep 4/5) als er les wordt gegeven op het laagste niveau. Dan kun je het net zo goed een gewone brugklas noemen op dat laagste niveau.

Atisfa
Viva
Dendy Pearson
Hier

Kregen de leerlingen les op het hoogste niveau werd gezegd. Maar de meeste boeken waren voor beide niveaus, ervoor gemaakt dus. Dus ik neem aan dat er een bepaalde methode werdt gevolgd. De toetsen werden op twee niveaus beoordeeld.

Pluk
Methode

Als de methode h/v is zegt dat niet zoveel over het niveau van de les en de toetsen. Ook op vwo worden deze methodes gebruikt, namelijk.

Mijntje
havo en vwo vragen

Hier worden in de schakelklas (2 havo/vwo) in de toetsen zowel 'havo' als vwo 'vragen'gesteld. En ook in de tweede klassen havo en vwo moeten de kinderen gemiddeld een 7 staan en 1 of 2 achten. Maar per school is dat verschillend.

Triva
inderdaad dendy

H/V boeken zeggen niet dat dat voor een Havo/VWO klas is. VWO kan sneller gaan, kan vragen hebben die Havo niet hoeft te doen en andersom.

Bosbes
Ze doen maar wat

Dat ligt niet eens zozeer aan de school, meer aan de docent. Als het goed is reageren ze op de klas hè. En zet je in eerste instantie een beetje hoog in. Maar dat lukt dan niet altijd.
Echt, ik ben ervan overtuigd dat de meeste docenten ook maar wat proberen.

Vergeet trouwens niet dat tegenwoordig de meerderheid van de docenten zelf geen VWO heeft gedaan.

Dendy Pearson
Snap ik

Maar ik kan me voorstellen dat er voor een dakpanklas een soort middenweg wordt bewandeld.

Alkes
inderdaad schoolgids

Mijn dochter zat in een brede brugklas (m/h/v). In de tweede was dat een h/v klas. Ik ben vergeten hoe ze dat precies hadden geregeld, maar inmiddels zit ze in 6v en haalt ze prima cijfers. Ze heeft in de basis dus niet onvoldoende aanbod gekregen (denk ik)

.
Zes gemiddeld

Havo is altijd 6 gemiddeld. Vwo verschilt per school. Kan 7 of 8 zijn.
Sommige scholen geven twee cijferlijsten.

Waarom zo’n verschil voor vwo per school? Geen idee. Havo is havo en overal een 6 dus je zou denken dat het niveau hetzelfde is, maar dat zal wel niet helemaal kloppen.

Flavia
nee hoor .

. Dit verschilt echt per school op elk niveau.

In dochters havo (geen dakpanklas) moet je gemiddeld 6.3 staan om naar havo2 te gaan.
In de dakpanklas gelden dezelfde eisen als voor de havo klas om naar havo2 te gaan en de eisen voor mavo2 voor de mavo cijfers, haal je die ook niet ga je naar kader.
haal je in de mavo1 klas gemiddeld 7.8 ga je naar havo2. vanuit mavo2 kun je ook nog opstromen naar havo3 ook daar zijn duidelijke eisen voor die in de schoolgids staan.

Phryne Fisher
Hier

In de mh-brugklas werd op mavo+ niveau lesgegeven. Bij een 7,5 voor alle vakken mocht je over naar 2 havo. Dat waren er dus maar twee uit de hele klas. Nu in 2 mavo is er nog een mogelijkheid over te gaan naar 3 havo, wederom bij alles boven 7,5.

Sinilind
Bij ons hoogste

Ik geef bij voorbeeld nu les in een combi havo-vwo klas, we gebruiken de vwo boeken, niet de havo boeken. De leerlingen krijgen voor elke toets 2 cijfers, eentje op havo niveau en eentje op vwo niveau.
Sini

.
6,3 gemiddeld

Ik mag hopen dat een 6,3 gemiddeld om over te gaan op het "laagste" niveau/geen dakpanklas een uitzondering is. Anders zou dat betekenen dat het niveau dat wordt aangeboden eigenlijk ondermaats is.