Home » Forum » Ouders en school » Problemen scheldende medeleerlinge

Problemen scheldende medeleerlinge

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Atisfa
Problemen scheldende medeleerlinge

Mijn dochter zit sinds de zomer van 2017 op de huidige school, nu in groep 7.
Al sinds vorig schooljaar zijn er problemen op het schoolplein met een meid die een klas hoger zit.
Die meid noemt mijn dochter bijvoorbeeld "hoer" en neemt vaak twee vriendinnen mee om mijn dochter (en haar vriendinnetjes) uit te schelden.
Mijn dochter en haar vriendinnetjes willen dit niet.
Als ze naar de pleinwacht gaan is het "maar ik deed niets".
Het is zelfs zo erg dat mijn dochter een keer met wat meiden binnen zat in de pauze want ze durfde niet naar buiten door die meiden, toen is ze toch naar buiten gestuurd.

Wij hebben de problemen vorig jaar al op school aangekaart. De reactie was: die meid heeft gilles de la tourette dus daarom scheldt ze. Wij hebben onze dochter vertelt dat ze het schelden moet negeren omdat de meid door een ziekte scheldt.
Het gaat maar door. Op dat er minstens twee meiden regelmatig meedoen wordt niet ingegaan.

We hebben besloten terug te gaan naar de schoolleiding, maar de reactie bestaat iedere keer uit dat ze door een stoornis zo scheldt.

Ik heb dochter verteld dat over een paar maanden die meiden van school zijn, maar dat is voor een meisje dat twee keer per dag op het plein met die meiden moet zijn heel lang.

Iemand advies voor wat ik zou kunnen doen?

GdlT
schelden

Scheldt dat meisje alleen jouw dochter uit of loopt ze vaak ook in het wilde weg te schelden en vreemde dingen te zeggen?In het laatste geval kan het echt door haar ziekte komen, en dan zou ik het mijn kind uitleggen.
Hoe meer het kind er op aangesproken wordt hoe erger het vaak wordt, omdat het spannng geeft.
Ik ken een kind met Gilles de la Tourette en die vind het meer dan erg dat ze vaak schelt en rare dingen zegt.
Als andere kinderen meeschelden moet er natuurlijkwat van gezegd worden.

Atisfa
Reactie

Het is voor mij lastig te beoordelen of dat schelden vaker gebeurt en niet alleen bij mijn dochter. Wij hebben ook uitgelegd: als ze naar je toe komt, ga dan gewoon weg. Maar dan lopen ze haar dus achterna. Over de andere kinderen wordt niks gezegd, of zij er op aangesproken zijn weten wij niet.

Temet
tja

Als ze scheldt door een ziekte is dat éen ding, maar dan is het niet zo heel logisch dat ze er vriendinnetjes bijhaalt om een potje mee te schelden. Gilles de la T is niet besmettelijk dacht ik.
En ook dat achternalopen is raar. Dus dat zijn punten die je nog eens aan kan kaarten: niet alleen het schelden op zich, maar ook het gezamenlijk doen en je dochter niet met rust laten. Het lijkt me dat meneer La Tourette daar de schuld niet van hoeft te krijgen...

Groeten,

Temet

wil40
Oog om oog, tand om tand.

Het gaat maar door, pleinwacht doet niets en school verzint excuses.

Dan maar zelf oplossen.
Tijd om eens flink terug te schelden voor je dochter en dan samen met haar vriendinnen.
"Ik deed niets" zeggen als ze er op aangesproken worden, dan heeft schelden geen consequenties, en anders maar wel. Ik zou er wel een uurtje straf voor over hebben.
En wel gelijk goed doen, ze moeten wel een beetje indruk maken, je dochter en haar vriendinnen.

Anneque
Gilles de la T

"die meid heeft gilles de la tourette dus daarom scheldt ze." Hmm. Zou kunnen, al is het een minderheid van de GdlT-patiënten die ongecontroleert scheldt en vloekt.
Maar het is aperte nonsens dat achternalopen, samenspannen, _gericht_ uitschelden én liegen daarover bij GdlT hoort.
Dus ik zou dit nogmaals met het schoolhoofd bespreken. En niet laten wegkomen met de uitlvucht GdlT. Je hebt argumenten die hier tegen pleiten.
Als dat niet helpt, dat meisje en/of ouders zelf aanspreken.

Amel
Zorgplicht

De school moet zorgen dat de omgeving aldaar veilig is. Gedrag van leerlingen in de zin van een leerlinge die andere leerlingen stelselmatig lastigvalt hoort daar niet bij. Ook niet als het gedrag door een stoornis verklaard kan worden.

Als de school al langer weet van de problemen op het schoolplein en er wordt niets geprobeerd om het op te lossen, kan je een klacht indienen bij het bestuur en daarna bij de geschillencommissie.
De vraag is alleen of je wel een strijd met de school moet aangaan, nu je dochter nog 1,5 jaar erheen moet.