Home » Forum » Rugzak vo

rugzak VO

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Marit
rugzak VO

Hoi allen,

Volgende week start mijn oudste op de middelbare school. Ik twijfel nu of we nog een andere rugzak moeten kopen, en zo ja, dan wat voor 1. Ze heeft een eastpak rugzak, die ik destijds een keer voor weinig geld bij de kruidvat in de aanbieding heb gekocht, dus wellicht kan ze daar mee doen, al moet er dan mss nog een rugzakje voor gym oid bij. Ik heb alleen echt geen idee hoeveel liter de inhoud is en of dat dus voldoende gaat zijn. Daarnaast heeft ze ook een laptop (15.6 inch) die ze dagelijk mee moet gaan nemen, dus wat is dan wijsheid, wel / niet rugzak met apart laptopvak of juist met een hoes in een gewone rugzak. Ze heeft een rugzak, dus in die zin is het niet acuut, want ze kan gewoon kijken of het werkt met die tas, en we gaan natuurlijk nog kijken of de laptop er in past, maar ik ben wel benieuwd wat jullie kinderen voor rugzak gebruiken naar het VO.

Alvast bedankt voor jullie input,

Marit

Guera
Ja wel

Met apart laptopvak is echt wel fijn ook qua bescherming.
Onze -nu 2e klasser- heeft eastpak met apart vak. Ze hebben toch best veel mee soms. Paar boeken, laptop, dikke etui, rekenmachine, lunch. Die tas is snel vol
Veel succes met brugklas

Lente
Gewoon eerst proberen

Dan weet je wat er precies mee moet. Voor de eerste maanden is een aparte hoes voor de laptop prima.
Als er dan een nieuwe tas moet komen, weet je tenminste precies welke maat je nodig hebt.

Dendy Pearson
Dakine

Mijn dochter is in de brugklas begonnen met een tas van Dakine met laptopvak. Ik denk 33 liter maar weet niet zeker.
Inmiddels zit ze nu in de 6e en gebruikt ze een kleinere eastpak en zoon gebruikt nu de Dakine. Is nog helemaal goed.

Knurf
Hier ook Dakine

Mijn dochter begon met een Eastpak, maar die bleek al snel te klein. Sindsdien heeft ze een grote Dakine. Stevig, waterafstotend. Brede schouderbanden.

Niki73
Met laptopvak

Hier een grote Eastpack met apart laptopvak. Nooit spijt van gehad, doet het na 5 jaar nog steeds prima.

Phryne Fisher
Grappig

‘De rugzak’ is alleen in de brugklas een issue. Daarna nemen de kinderen hun spullen gewoon mee in om het even welke tas. Mijn jongste liet bij voorkeur al haar boeken op school, dus die ging alleen met een klein tasje met haar brood en drinken heen en weer. Oudste heeft een tassentic dus die heeft wel 20 tassen afwisselend gebruikt.
Een normale middelgrote Eastpack is prima voor de brugklas. Daar zit ook een laptopvak in.

Niki73
Niet iedereen hoor Phryne

Hier worden de rugzakken elke (school)dag gebruikt, ook door oudste, die nu naar 6 VWO gaat.

Phryne Fisher
Niki

Is jouw oudste een meisje?
Het zal vast overal weer anders gaan. Van belang is om in het begin niet al te erg uit de toon te vallen, en later vind je je eigen weg daarin.

Zomer
Klopt

Jongste dochter gaat naar de 3e en heeft net een shopper/tas besteld. Oudste dochter is sowieso meer van de afwisseling en had halverwege klas 1 al iets anders. Ik zou mij daar niet zo druk om maken en aan dochter overlaten wat zij wil.

Knurf
Niet overal

'De rugzak’ is alleen in de brugklas een issue. Daarna nemen de kinderen hun spullen gewoon mee in om het even welke tas. '

Nee hoor. Hier gaat de halve klas nog steeds met strevige rugzakken naar school (5 vwo). En sinds een vriendin van mijn dochter 10 boeken moest afrekenen omdat ze werden afgekeurd bij het inleveren (nat geworden, gescheurd, gekreukeld) gebruit die ook weer een stevige rugzak.

AnneJ
Later inderdaad

https://unitedwardrobe.com/nl/product/11965963?n=true

Dochter begon in de brugklas met een van mijn Eastpack's. In de Kerstvakantie hebben we een grote rugzak, met veel grote en kleine vakken en vakjes, met haar gekocht in een kleur die ze leuk vond.

Daar heeft ze tot voor kort mee gedaan, ze is er zo'n 9 jaar mee naar school geweest. met een losse gymzak met een koordje.

Niki73
Phryne

Mijn zoon en dochter gaan allebei met hun rugzak naar school. Ze hebben geen zin in rugproblemen, en een rugzak draagt gewoon gemakkelijker dan een tas over 1 schouder, zeggen ze.

Dendy Pearson
Phryne

Hier gaat ook vrijwel iedereen met een goede rugtas naar school. Ik vermoed ook om de boeken te sparen. De boeken zijn van school zelf en ze zijn bij het inleveren niet mals. Om die reden moet dochter van ons ook een goede tas gebruiken. Ook om de ipad/laptop goed te vervoeren.

Marit
dank zover

Ik denk dat we het inderdaad even aan gaan zien. Maar er moet in elk geval een hoes voor de laptop komen, en dan evt. later nog een rugzak met laptopvak. Ik heb het idee dat de rugzak die ze nu heeft niet kleiner is dan die uit de link van AnneJ.
Ik heb geen idee hoe streng ze hier zijn met inleveren van de boeken, maar ze krijgt ze idd van school, dus een goede tas lijkt me vooralsnog wel van belang, zowel voor haar rug als voor de boeken.

Bedankt voor de tips in elk geval :)

Marit

Triva
meestal

past de 'out of office' rugtas van eastpak wel (laptopvak 14 inch) maar ja met een grotere laptop of met heel veel werkboeken of veel dagen met verschillende vakken red je het niet.

Gebruik van het kluisje voor het overnachten van boeken kán handig zijn als je geen chaoot hebt die dus thuis huiswerk moet maken uit de boeken die op school liggen ;)

Knurf
Ja

'Gebruik van het kluisje voor het overnachten van boeken kán handig zijn als je geen chaoot hebt die dus thuis huiswerk moet maken uit de boeken die op school liggen'

Dat dus 😁

Lente
Hoes bij Action?

Daar vind je heel eenvoudige hoezen, simpel met een rits.
Altijd handig om te hebben.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.