Home » Forum » Ouders en school » Schoolangst

Schoolangst

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Silleke
Schoolangst

Hallo ik ben nieuw hier en een dringende vraag mijn dochter van 12 is net begonnen op voortgezet onderwijs en werd direct overvallen door de drukte (waar ze altijd al moeite mee had )
En nu erge paniekaanvallen en schoolangst.
Ik heb haar in de drogist iets rustgevend gehaald, breng en haal haar al (als ze al gaat ) maar elke morgen huilen huilen huilen, ze word niet gepest heeft veel vriendinnen en we hebben nu de zorginstelling ingeschakeld om ons tips te geven want vind school belangrijk maar m'n kinds gevoel ook, hebben jullie advies?

Drietje
Paar tips

Ik heb helaas ooit hetzelfde meegemaakt met één van mijn kinderen. Echt vreselijk, dus sterkte.

Mijn tips:
-niet naar school brengen maar juist samen met vriendinnen laten fietsen. In de auto blijft ze langer in de paniek en dan moet ze alleen de school in.
-naar school laten gaan. Het wordt erger als ze thuis mag blijven.
-wel zorgen dat ze op school goed wordt opgevangen. Dat ze iemand heeft waar ze naartoe kan gaan als het even niet meer gaat. Kopje thee, beetje aanrommelen en dan weer terug naar de klas. Bij ons was dat de congierge. Ben die man eeuwig dankbaar.
-uitzoeken wat de oorzaak is. Bij ons was dat ADHD, maar het kan ook iets anders zijn.
-als ouders, positief en sterk blijven en vertrouwens uitstralen dat het wel weer over gaat (het komt echt veel voor hoor!)

Bij ons was het na een paar maanden voorbij. De echte paniek duurde een paar weken.

Sterkte!

FENJ
Samen fietsen

Naar school laten gaan en zoveel als mogelijk zelfstandig.....niet brengen.

Neem anders ctnaxtnop met de (of een van de) ouders van een vriendinnetje die bij haar op school en wellicht ook in de klas zit of zij haar elke morgen willen ophalen thuis (for the time being). Leg het probleem uit aan de ouder(s) mocht je dochter niet willen dat vriendinnetjes het weten.

Verder, praat en luister maar besteed er niet teveel aandacht aan, het gaat over echt.

en.......als je toch besluit naar shool te brengen, overleg dan met een ouder dat je een vriendinnetje of vriendinnetjes ook ophaalt met de auto dan kunnen ze voor school samen uitstappen en gaan.

Het klimt misschien hard, maar ik denk dat als je meegaat met haar angst, het niet helpend is en het alleen maar langer duurt of wellicht erger!

Bermbrand
Drukke school

Je dochter wordt overvallen door de drukte op school schrijf je. Is een andere, meer kleinschalige school, misschien mogelijk in jouw regio?

Je hebt bij de drogisterij ‘iets rustgevends’ voor haar gehaald schrijf je ook, ik weet niet wat dat is maar met pillen haar angst te lijf gaan lijkt mij geen oplossing (en een verkeerd signaal naar je kind). De gegeven tips helpen je dochter wel duurzaam van haar angst af.

cnieuwkoop
herkenning

beste silleke

onze dochter van 12 heeft precies hetzelfde, we hebben al een gesprek gehad met mentor met mentor en maatschappelijk werk met psycholoog met tot nu toe geen resultaat.. dochter blijft zich veel te druk maken over de lessen en het huiswerk huilt elke dag tijdens de lessen wil het liefst 1 op 1 les krijgen maar dat is de klassen van 30 kinderen geen optie. Ze wordt op school wel goed opgevangen door zorgcoordinator en medeleerlingen maar alles zonder resultaat, dit alles duurt nu al 8 weken en lijkt alleen maar slechter te gaan