Home » Forum » Ouders en school » Verbod klimrek

Verbod klimrek

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jolanda
Verbod klimrek

Mijn dochters klas heeft een verbod om op het klimrek te gaan. Dit komt omdat drie meiden de baas waren over het klimrek wat voor ruzies zorgde en de juf besloten heeft dat heel groep 4 niet op het klimrek mag in de pauze.
Mijn dochter vind dit heel erg en ik vind het kindermishandeling... De twee speeltoestellen zijn laatst gezaagd en weggehaald vanwege splinters. Enige wat er nu is is een klimrek zandbak en voetbalplein. Dit zijn niet dochters interesses.

Ik wil graag een brief schrijven naar de juf over het klimrekgebeuren maar hoe pak ik dit aan? Als ik naar de drie meiden wijs staan die straks hier voor de deur.

vlinder72
Zeven jaar

Die meisjes zijn 7 jaar. Het zal dus wel meevallen met dat voor de deur staan.

Ik zou het nu even laten zitten. Het is bijna kerstvakantie. Kijk het daarna aan en na verloop van tijd mogen ze vast weer op het klimrek. En zo niet dan loop je dan langs bij de juf om te vragen hoe het zit en wanneer er weer gespeeld mag worden.

Marianna
Serieus?!?!

Er is gedoe over het klimrek, de juf kiest even voor een snelle oplossing en jij wil daarover in de pen klimmen? Het is bijna vakantie, veel kinderen zijn wat vermoeider en wat minder gezellig. Grote kans dat na de vakantie na een klassengesprek de regel aangepast wordt. Je dochter zet zich die ene week dat ze niet op het klimrek kan er maar overheen hoor.
Kindermishandeling is echt iets heel anders. Hoe je het aan moet pakken? Nou, niet.

@Emma
nee niet reageren

Als jij wat afstand houdt zal je dochter dat van jou overnemen (ook als je er een geweldig drama van maakt). Wacht het nieiwe jaar even af, laat het op zijn beloop Echt, kindermishandeling is iets anders.

Watervrouw
Nee, brief is niet nodig

Schijnbaar wilde de juf wat doorbreken. Niet leuk maar ook geen ramp. Ik zou me er niet mee bemoeien.
Ik zou wel balen dat kinderen die geen ruzie maken nu ook de dupe zijn van het gedoe van die meisjes. Ik denk dat het klimrek na de vakantie weer wordt "vrijgegeven".

Ginny Twijfelvuur
Helemaal eens, maar

Het is natuurlijk niet zeker dat het in het nieuwe jaar meteen weer goed gaat. Daar zou ik het wel even met de juf over hebben. Over hoe zij de groepsdynamiek ziet. En als je verwacht dat die 3 meiden dan meteen voor de deur staan zou ik het er zeker eens over hebben met de juf.

En dat zou ik dus niet per brief doen, maar gewoon in een persoonlijk gesprekje.

Limi
?

Ik las dit toen er nog helemaal geen reacties waren, maar ben ik de enige die uiteindelijk tot de conclusie kwam dat dit helemaal niet echt is?

Ginny Twijfelvuur
Nee

.

Flavia
groep 4

Weet je heel zeker dat het verhaal van je dochter klopt?
In groep 4 hoorde mijn dochter vaak wel de klok, maar de klepel van het verhaal bleek vaak heel anders te zijn.

Ga eerst eens vragen aan de juf of het verhaal van je dochter klopt. Gewoon even voor of na school aanschieten. Geen brieven dat is met een kanon op een mug schieten die er waarschijnlijk niet eens is.

@Emma
Limi

Wat is volgens jou niet echt, het verhaal van de dochter of de post hier van de moeder?

Limi
nou

De omschrijving kindermishandeling
De meisjes uit groep 4 waarvoor je bang moet zijn
Precies die 3 meisjes weten waar je woont
Alleen groep 4 op een klimrek / groep 4 heeft nooit pauze tegelijk met de rest van de school?
Brief schrijven in plaats van navragen

Het is wat opmerkelijk.

AnnaNiem
Tikje overdreven

Jr vraag lijkt fake omdat je wel erg overdreven reageert. Verveel je je en zijn de vragen over RedBull en Cola recent al gesteld? Maar goed, je lolletje... Groep 4? Waarschijnlijk zijn de dames in kwestie vooral intimiderend naar de kleuters. Goed dat school daar paal en perk aanstelt. Tja en soms moeten de goede onder de kwade lijden. Wellicht hoopt school dat het na de vakantie wegebt en dat sociale druk van de rest van groep 4 er voor gaat zorgen dat de 3 helse dames zich gedragen. Want ze moeten wel hels zijn als je bang bent dat ze aan de deur komen.... Hier hebben ze een conflict gehad over het kooivoetbal waar de grote jongens (6/7/8) de kleintjes (3/4/5)niet toelieten. Er is nu een schema gemaakt wanneer welke klas er op mag. Werkt prima, kun je ook voor het klimrek doen. Laat je dochter het voorstellen, scoort ze punten mee bij de juf. Maar bemoei je er verder niet mee.

debbie
kindermishandeling?

Jeetje dat je dit al ziet als kindermishandeling?

Er zijn ook scholen die helemaal niks op een plein hebben staan en waar kinderen met een bal overgooien is dat dan erg? het zal niet je dochter haar eerste keuze zijn maar ja soms heeft een kind geen keuze.

Maar goed ik zou er niet naar vragen en ook geen brief sturen.

Dendy Pearson
Goh

Dat gebeurt hier ook wel eens hoor. Vooral met het voetballen in de pannaveldjes. Soms teveel gedoe en dan gaat een klas maar lekker een weekje wat anders doen. Krijgen ze niks van en brengt ze na wat gemopper vaak op originele ideeen. Zeker in een onrustige periode vlak voor een vakantie een simpele oplossing voor iets waar vaak de vinger niet goed op te leggen is.

Maar ik neem dit verhaal ook niet zo serieus. Dit kindermishandeling noemen is behoorlijk idioot.

Mariya
Laten gaan

Ik zou me niet druk maken over een verbod op het klimrek. Je schrijft dat de speeltoestellen wegens splinters zijn omgezaagd. Dat zal ook niet van de een op de andere dag zijn gegaan. Hoe ging dat dan in de tijd dat de kinderen er niet meer op mochten? Waarom zouden de kinderen dan ook niet een paar dagen uit de buurt kunnen blijven van het klimrek?

Ik weet niet wat je bedoelt met "straks staan de kinderen hier voor de deur", maar veel meer dan een grote mond zullen meisjes van ongeveer 7-8 jaar niet hebben. Daarnaast hebben ze, als het goed is, ouderlijk toezicht.