Home » Forum » Ouders en school » Wanneer naar directeur toe stappen juf laks

Wanneer naar directeur toe stappen, juf laks.

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Karin0609
Wanneer naar directeur toe stappen, juf laks.

Hoi hoi,

Ons kindje zit in groep 1, maar hij wordt al een lange tijd lastig gevallen door een ander kindje, knijpen, slaan, schoppen en bijten etc..
Ik heb hier al meerdere malen al iets van gezecht tegen zijn juf, juf zegt dat het gewoon spelen is. En dat er geen pesten in het spel is, maar ook zegt ze ja maar ik heb niets gezien, ook mijn zoon ging regelmatig naar de juf, tot wij op een gegeven moment met hem in gesprek waren gaf hij aan dat hij het niet meer vertelde tegen de juf : juf doet er toch niets aan. Ook zegt hij tegen het kind dat dat niet mag maar er schijnt niet naar hem geluisterd te worden. Keer op keer, nu zegt juf telkens tegen mij, goed dat je het verteld ik zal het in de gaten houden,

Nu krijgt mijn zoon telkens buikpijn ook op school( juf zei dat hij dat maar met zijn mama moest uitvissen, had ze tegen me gezegd) zijn gedrag gaat veranderen, hij begint in zijn broek weer te plassen en in bed. Hij wordt agressief en begint nu ook te knijpen slaan etc.. gaat hysterisch worden om zijn zin door te drijven etc.
Totdat het kindje af en toe eens een keer een dag vrij was van school en wij opeens merken dat zijn gedrag 360 graden omdraaid.
Nu heb ik met die juf ook andere voorvallen gehad, niet eerlijk antwoorden, valse beloftes doen, commentaar omdat ik mijn zoon zijn schoenen even snel uitdeed, dat ik te laat kwam, zei ze: alle kinderen zitten al te wachten en dat is niet leuk voor de kinderen (gaat ze lachen en zei maar ja er zijn nog wel meer ouders te laat hoor zegt ze er achteraan, tsja zeg dan niks denk ik) mijn zoon betrekken en gesprek tussen haar en mij ( zoon geeft een ander antwoord dan dat hij thuis gaf) en ging daarna op mijn gevoel praten. Etc..

Maargoed nu ben ik zelf in gesprek gegaan met de ouder van het kind, ze wist nergens iets van af en is gelijk in gesprek gegaan met de juf, juf bleek dit weer als spelen af te schuiven, en ze had niets gezien.
Nu had ik mijn zoontje verteld dat ik dat had gedaan en dat het hopenlijk snel beter zou worden, hij was de volgende dag een heel ander kind en ik vroeg hem s'avonds of alles wel goed met hem was, toen zei hij: mamma ik ben heel erg blij dat je met die mama hebt gepraat daar ben ik heel blij om ( nou dan gaat je moederhart even heel raar doen als je dit hoort) was zo zielig om te horen.

Nu was ik zo kwaad, en heb ik besloten om een brief te schrijven, ( geen dreigende brief, maar netjes en wat er aan de hand was en hoe het voor mijn zoon en ons voelt) oké gesprek is beter maar ik wil alles op papier hebben wand het vertrouwen in die juf is compleet weg en ook door het gelieg van haar. En wat denk je? Ze hebben het kind bij mijn zoon weggehaald, eerdere dingen waar ze op zou moeten letten is ze nu gaan doen. Etc.. serieus! Was er echt een mail voor nodig zodat zij pas dingen gaat ondernemen?

Ik vind haar heel laks, heb ook wel gezecht, ik snap dat jullie niet alles in de gaten kunnen houden en dat jullie ook wel weten dat kinderen juist dingen doen als je niet kijkt, maar waarom als wij steeds keer op keer iets aangeven dat je dat maar als spelen blijft afschuiven en niet eens gaat kijken van goh zou er dan toch iets aan de hand zijn??

Nou vraag ik me af wanneer zouden jullie naar de directeur toe stappen??? En wanneer is een keer genoeg is genoeg??
Trouwens er is nog een moeder die ook al het nodige met haar aan de stok heeft waar ze ook tegen zit te liegen.

Sorry heel verhaal haha groetjes.

bicyclette
Snap het niet helemaal

"En wat denk je? Ze hebben het kind bij mijn zoon weggehaald, eerdere dingen waar ze op zou moeten letten is ze nu gaan doen. Etc.. serieus! Was er echt een mail voor nodig zodat zij pas dingen gaat ondernemen?"

Ik geloof dat ik je niet helemaal snap. Je stuurt de leerkracht een mail en ze onderneemt daarop (eindelijk) actie. Je actie is dus geslaagd, lijkt mij. Maar zo zie je het niet, je lijkt er juist een bevestiging in te zien dat het een foute juf is.

Karin0609
Niet serieus genomen worden.

Nee natuurlijk niet, het gaat mij erom dat mijn zoontje en ik het al tig keer hebben aangegeven en dat we gewoon niet serieus worden genomen, dat mijn kind er problemen van heeft gekregen.
Zelfs andere kinderen geven aan in die klas dat dat kindje zit te pesten.

Het lijkt gewoon alsof het de juf het allemaal niets meer uitmaakt, terwijl het duidelijk is dat het kind zit te pesten. Maar zei zegt niets te zien.

En dat nu ik een mail heb gestuurd dat ze er dan pas wat aan gaan doen.
Wat op ons overkomt van chips nu staat er iets op papier nu moet ik oppassen en even weer mijn best doen.

mijk
Welkom op school ;)

Goed geregeld. Ik zou de directeur pas inschakelen als je iets veranderd wil hebben. Nu heb je wat je hebben wil. Een gesprek voelt misschiejnwel goed maar ik zou dat strategisch bewaren voor een volgende keer. Er gaat best ongetwijfwld nog wel eens iets mis. Je weet nu dat je soms echt moet optreden bij een leerkracht. En daar kan je ook directeur bij nodig hebben.
Je wilt niet te boek staan als een zeurende ouder en als je niets concreets nodig hebt lijkt dat nu eenmaal eerder zo..

Mijk

Lente
Ze hebben het kind bij jouw kind weggehaald?

Wat bedoel je daarmee? Zit het kind niet meer in het groepje van jouw kind? Of is het kind verplaatst uit de klas?

Ik ben het eens met mijn voorgangers. Je wilde iets en hebt het geregeld. Geen reden om een klacht in te dienen. Daar zou je ook niets mee bereiken, eerder weerstand tegen jou als persoon. Bewaar dit soort acties voor als het echt nodig is.