Home » Forum » Ouders en school » Welke rekenmachine bovenbouw vwo

Welke rekenmachine bovenbouw vwo?

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mrs. Robinson
Welke rekenmachine bovenbouw vwo?

Zoon gaat naar 4 vwo, met alle bètavakken en wis B. Ik vind op de site van school nergens welke rekenmachine hij nodig heeft. Wegens schoolwissel heb ik misschien ook geen (complete) lijst gehad, dat kan. Hoe dan ook: is er een standaard rekenmachine voorgeschreven waarmee hij tot het eindexamen voort kan? Of verschilt dit nog van school tot school?

Yaron
Hp Prime

Wij hebben hierover van de week mail gehad, de HP Prime heeft de voorkeur bij onze zoon op school, maar de volgende machines zijn ook toegestaan: (geknipt en geplakt uit de mail)

Texas Instruments
TI-84 Plus T, de basisversie met LED lampje

TI-84 Plus CE-T

TI-Nspire CX (alleen de versie zonder CAS)
Deze raden we echt af, de machine is te complex.

Casio
fx-9860GII(SD) met examenstand

fx-CG20 met examenstand

IngridT
T is wel fijn...

Om exact dezelfde te hebben als ‘iedereen’. Het zijn best ingewikkelde dingen met veel mogelijkheden en het is wel zo handig als de docent en je medeleerlingen ‘jouw’ apparaat ook hebben/kennen. Ik zou dus even checken met een aankomend klasgenoot, en anders even wachten tot na de vakantie. Je hebt t ding zo besteld/ gekocht.

De examenstand is trouwens verplicht. Dus let daar wel op! Oudere modellen ( of 2e handsjes) hebben dat niet standaard.

En vergeet niet...bij natuurkunde/scheikunde/bio etc is de grafische rekenmachine NIET toegestaan. Dus zorg dat je kind ook zo’n gewone basic Casio heeft...

Ingrid

IngridT
En (aanvulling)

De meeste scholen kiezen dus ( zie bericht nr 1) voor ‘een standaardmodel’. Maar welke dat is kan per school verschillen. Ik zou echt pas iets kopen als jent zeker weet!

Ingrid

Mrs. Robinson
Oké

Dan wacht ik maar even tot school begint idd. Bedankt!

IngridT
Mes robinson

Woon je in wen grote plaats? Of niet? In de buurt van het ‘dorp’ waar ik woon is eigenlij maar 1 lyceum/ gymnasium. De lokale kantoorboekhandel ( is er ook maar 1) heeft ‘het voorkeursmodel’ van de school in kwestie in grote stapels klaar liggen. Als jij ook in zo’n soort plaats woont kun je dat ook nog proberen...😀. In Amsterdam gaat dat niet werken..

Ingrid

Mrs. Robinson
eh...nou

Ik woon in een bijzonder kleine plaats maar we verhuizen naar een bijzonder grote stad ;-)

AnneJ
Gemeld

Bij forumbeheer

V@@s
boeken bestellen

Als je de schoolboeken bestelt, krijg je vaak ook een lijst aan opties om bij te bestellen. De door school gewenste grafische rekenmachine zit daar in het algemeen bij. (en vervolgens kun je zelf natuurlijk gewoon de goedkoopste aanbieder zoeken).

Mrs. Robinson
O, kan ik daarvan uitgaan?

Ik moest bij de gevreesde van Dijk bestellen, voor het eerst. De boeken zijn er zelfs al, ik was stomverbaasd.
Maar inderdaad kreeg ik daar een optie om zo'n rekenmachine mee te bestellen. Mag ik er blind vanuit gaan dat die dus door betreffende school wordt gewenst?
Nu je het zegt, ik moest idd ook school e.d invoeren in het proces...(zit in een hectische fase dus dat soort details ontgaan me).

V@@s
Van dijk

heeft driekwart van de markt in handen, dus logisch dat de meeste klachten ook op hun betrekking hebben. Hier gaat het bijna altijd goed, en van Van Dijk nog nooit een boete gehad (en zo netjes zijn mijn kinderen niet).

neobee
Officieel toegestane rekenmachines