Home » Forum » Ouders en school » Wiskunde b doen in vakantie

Wiskunde B doen in vakantie?

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Zus
Wiskunde B doen in vakantie?

Mijn oudste zit in 6vwo. Nu wil ze een studie gaan doen waar ze wiskunde B voor nodig heeft. Ze heeft wel natuurkunde, biologie en scheikunde in haar profiel, maar met wiskunde A. Zijn er een soort verkorte cursussen om B alsnog te doen na het eindexamen? En is dat te betalen? En belangrijker nog, is dat wel te doen? Lijkt mij best zwaar namelijk...

Flavia
nu al beginnen

kan ze het misschien oppakken als extra vak?
Misschien met is er met hulp van school een mouw aan te passen.

Maartje-2
Ja, dat kan

Bij Boswell Beta in Utrecht: http://www.boswell-beta.nl

Ze geven het hele jaar door cursussen, ook in de zomer juni en juli, voor alle beta-vakken. Kosten 1115 euro, exclusief examengeld. Er zijn verschillende examens mogelijk: CCVX, James Boswell examen, staatsexamen. Het is verstandig even bij de studie die je dochter wil gaan doen na te gaan welk examen ze vragen.

Onze zoon gaat dit volgend jaar ook doen voor natuurkunde. Heb van zijn school hier goede verhalen over gehoord.

De universiteit van Amsterdam organiseert ook zoiets. Is korter,maar 4 weken.
http://kdvi.uva.nl/education/zomercursus/wiskunde-b/zomercursus-wiskunde...

Succes voor je dochter,

Groet, Maartje-2

braam
NHA/LOI

Kijk eens naar de NHA/LOI/NTI. Ik heb zelf voor wiskunde goede ervaringen met de NHA. Ik zou nu al beginnen. Kijk wel even wat de opleiding eist: of je echt een vwo-certificaat nodig hebt (dan zou ze staatsexamen moeten doen, schriftelijk op zelfde tijd als andere examens, plus nog een mondeling examen) of dat een toelatingstest op vwo-niveau ook kan.

Tamar
MOOCS

Er is een MOOC (Massive Open online Course) die "pre-university calculus" heet. Geeft geen officiële kwalificatie, maar kan wel ondersteunen.

Zus
Dank

Bedankt voor jullie goeie adviezen. Ik heb alles opgezocht en even op een rijtje gezet. Allemaal goeie opties eigenlijk. Flavia, als extra vak was wel handig geweest inderdaad, alleen doet ze al twee extra vakken (waarvan 1 dus bijna zelfstandig omdat het niet meer in rooster paste).

OND
W A/B

Ik heb eens gekeken naar het verschil tussen wiskunde A en B bij jullie en het is toch wel een behoorlijke slok, hoor.
Naar Vlaamse maatstaven ongeveer vertaald komt het neer op het verschil tussen de wiskunde in een richting met "gemiddelde wiskunde" (4 à 5h/week) en een richting met "sterke wiskunde" (7 à 8h/week).
Ik heb dat verschil ooit overbrugd (moest voor een promotie op het werk), toen ik rond de 30 was met zelfstudie en wat examens bij de hier beruchte "middenjury" (officieel: de "Centrale Examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap".
Daar ben ik toch bijna een jaar mee bezig geweest aan 2h/dag, zonder veel begeleiding.
Ik was geslaagd, maar hoe en in welke mate weet ik niet: de examencommissie geeft geen cijfers vrij.
Ik heb geen wiskundeknobbel. Destijds op school zat ik wat dat betreft in "het betere deel van de middenmoot".

Blondie
Kan dit echt?

Ik heb er geen verstand van, maar ik zie niet voor me hoe je in een paar weken drie jaar wiskunde B lesstof kunt leren. 😳

Zus
Niet makkelijk

Het lijkt mij ook een hele uitdaging om het in een jaar, laat staan in 4 weken, te leren. Volgens de UvA is er na de zomercursus 70% kans dat je het examen (colloquium doctum) haalt. Anders 50 of 60% (weet precieze cijfer niet meer). Aan de andere kant, zonder al de extra 'fluff' die in normale lessen op de gemiddelde school erbij komt, kun je het best wat korter doen dan drie jaar. Maar 4 weken is wel extreem ja. Ik ga haar die korte cursus ook niet aanraden.