Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Elise

Elise

17-07-2019 om 23:00

Zindelijkheid

Hallo ouders ,

Even een ingekorte versie over mijn dochtertje.....

Zij is sinds begin juli 4 jaar , en zou in het nieuwe seizoen naar school toe gaan.
Maar ze heeft een lichamelijke beperking , en loopt grof motorisch 16 maanden achter. Ze heeft op een medisch kdv en revalidatie centrum heel hard geknokt. Ze begon als meisje van ruim 2 en kon nog niet staan , laat staan lopen! Dit ging op een gegeven moment met behulp van spalken , en rollator en uiteindelijk alleen met SOS schoenen. (Tot de dag van vandaag) mijn dochtertje is niet zindelijk nog , en school wist van haar beperking en achterstand. Maar omdat over 6 weken de school begint vroeg ik aan de fysio hoe wat waar ?! Die gaf aan dat het wellicht met haar bekkenbodem te maken heeft ..... maar tegen school zei ze dat het wellicht niet medisch is ?!?! Waardoor ik een e-mail van school gekregen heb en ze niet naar school mag als ze njet zindelijk is . (De kans is groter als er medische “stempel” op gedrukt word . Wat nu te doen ? Ons dochtertje heeft totaal niet door als ze in haar onderbroek plast ! ( zonder luier in onderbroek of broek al heel vaak gedaan ook op het kdv) wat als ze niet naar school mag ?? Hoe moet ik dat dan doen met werk etc ? Hebben niet bet rijkdom met een vader en moeder om op te passen.

Een puzzel

https://www.ncj.nl/richtlijnen/alle-richtlijnen/richtlijn/?richtlijn=19&rlpag=775

Ik ben geen fan van de Jeugdgezondheidszorg, maar in dit geval zou je dat kunnen consulteren

Je kunt ook overleggen met de belastingdienst of je voor je kind een gastouder in kunt schakelen waarbij je een toeslag krijgt vanwege een medisch ontwikkelingsprobleem. Dan laat je in het midden hoe het met de zindelijkheid is, maar je toont de motorische achterstand en de behandeling daarvoor aan..

En tja, er zijn meer kinderen niet zindelijk met vier jaar. Het kan echt een probleem zijn. Het kan medisch zijn, het kan ook niet medisch zijn.

Er is iets tegenstrijdigs met school. Je kind is al aangenomen, dus zij zouden een oplossing moeten vinden of een andere onderwijsmogelijkheid regelen voor jou, maar ze mogen blijkbaar ook kinderen weigeren die nog niet zindelijk zijn.

Enna M.

Enna M.

18-07-2019 om 23:48

speciaal onderwijs?

Vergeef mij als ik de plank missla.... ik weet er niet zoveel van namelijk. Gaat jouw dochter naar regulier basisonderwijs nadat ze op een medisch kinderdagverblijf heeft gezeten met een lichamelijke beperking? Ik dacht altijd dat er voor zulke kinderen een mytylschool is (daar is niet zindelijk zijn geen probleem in elk geval).

Ik weet van een paar gezinnen in mijn omgeving die een kind hebben die daar naartoe gaan, met verschillende gradaties van handicaps (van zwaar rolstoelgebonden en mentaal in orde, tot enigszins zwakbegaafd en een lichte motorische achterstand waar je weinig van merkt).

Scheelt per kleuter school

Mijn dochter is ruim 4 en half, en blijkt sinds kort een incontinentie probleem te hebben. De kleuterschool deed eigenlijk niet echt moeilijk, misschien omdat het kinderdagverblijf er aan vast zit (zij verschonen haar wanneer nodig) We zijn ook sinds kort overgestapt op incontinentiemateriaal ipv pampers, waardoor minder vaak verschoond hoeft te worden. Speciaal onderwijs is ook nooit ter sprake geweest gezien ze verder gewoon normaal ontwikkeld

Eppos

Eppos

25-08-2019 om 10:59

SVB

Bij de svb kun je dubbele kinderbijslag aanvragen weet ik. Dat moet je wel onderbouwen.

Ben ook wel benieuwd of het gewoon basisonderwijs of Speciaal bo is waar ze heen gaat? Heb wel ervaring met medisch kdv. Maar zo uit je verhaal begrijp ik dat het toch wel medisch lijkt. Ik zou dan ook als de school is begonnen nog eens om een gesprek vragen.

Je hebt al een hele weg vanaf de geboorte achter de rug.De fysio heeft blijkbaar dan geen antwoord op je hoe wat waar en heeft dus eigenlijk geen duidelijke oorzaak aangewezen. Wellicht medisch maar school heeft denk ik als reden geen tijd voor kinderen met een onzindelijkheid. Ik zou niet bang zijn voor een stempel. Soms betekent een stempel juist aandacht en hulp.

Zolang er niet met zekerheid kan worden gezegd waar de oorzaak ligt zou ik wel willen weten waar je qua onderwijs terecht kunt. En als de school je verder niet helpt waar je dan wel je dochter heen kan laten gaan zou ik eerst langs je eigen huisarts gaan, die heeft ook vaak een praktijk ondersteuner. Verder bestaat er nog schoolmaatschappelijk werk die ook het gehele plaatje kan bekijken. inderdaad is consultatiebureau ook nog optie maar zoals AnneJ zegt ben ik ook geen fan.

Zou vooral iemand zoeken die nauw betrokken is (geweest) en die de situatie goed kent. Is er bijv. een specialist die ze nog bezoekt naast de fysio? Iemand die echt weet wat mogelijk is en goed met je meedenkt. daarom denk ik het eerst aan de huisarts.
heel lastig! Ik hoop dat je komende weken weet waar je aan toe bent.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.