Over het forum Over het forum

Over het forum

Redactie Ouders Online

Redactie Ouders Online

25-05-2018 om 11:57

AVG en het forum

Beste forumgebruikers,

Sinds vandaag zijn we geheel AVG-bestendig! Dat waren we natuurlijk altijd al, qua geest van die wet, maar nu hebben we het geformaliseerd in de vorm van een nieuwe Privacyverklaring.

Vermoedelijk komt het onderwerp inmiddels je neus uit, waardoor je waarschijnlijk geen zin hebt om die verklaring helemaal te gaan lezen, maar er staan toch wel een paar belangrijke dingen in. Onder andere over het forum.

Voor het gemak herhalen we hieronder even twee onderdelen die voor jullie van belang kunnen zijn. (Hoewel je nog steeds van harte welkom bent om de volledige verklaring te lezen. We hebben er erg ons best op gedaan

9. Verwijdering van forumberichten
Forumberichten gelden als persoonsgegevens, en kunnen met een beroep op de AVG dus verwijderd worden. De wet kent echter een uitzondering, die moet voorkomen dat forumdiscussies (ook wel 'draadjes' of 'threads' genoemd) onleesbaar en onbegrijpelijk zouden worden als er zomaar berichten uit die discussies verwijderd worden. (Zie o.a.: Geldt het vergeetrecht onder de AVG ook bij forumdiscussies? op Iusmentis.com, de site van ICT-jurist en privacy-deskundige Arnoud Engelfriet.)

In de praktijk zullen we dus altijd een afweging maken tussen het belang van degene die wil dat zijn of haar forumberichten verwijderd worden, en het belang van de overige gebruikers die recht hebben op begrijpelijke forumdiscussies. In voorkomende gevallen zullen we dus overleg met u hierover voeren. De praktijk wijst uit (sinds onze oprichting in 1996) dat dit altijd leidt tot oplossingen die voor alle partijen bevredigend zijn.

10. Doorgave van contactgegevens
Regelmatig krijgen we de vraag van mediaredacties (van radio, tv of kranten) om een blik ouders open te trekken. Netter gezegd: om in contact te komen met ouders die iets kunnen zeggen over een bepaald onderwerp. We gaan nooit in op dat soort vragen, en geven nooit contactgegevens van onze bezoekers door aan mediaredacties. In plaats daarvan stellen we deze redacties altijd in de gelegenheid om in het openbaar, op het forum, een (betaalde) oproep te doen voor het werven van ouders.

Ook krijgen we regelmatig verzoeken van specifieke bezoekers, om in contact te komen met ouders die ooit hun ervaringen hebben geuit op onze website. Meestal gaat het dan om vragen als: 'Hoe is het afgelopen?' of: 'Kunnen we samen iets opzetten qua lotgenotencontact?' Ook dan verstrekken we nooit contactgegevens, maar zenden we het verzoek door naar de ouders waarmee contact wordt gezocht. Die kunnen dan zelf beslissen wat ze met dat verzoek willen doen: negeren of erop reageren.

Kortom: we zullen de contactgegevens die van u bij ons bekend zijn, nooit doorgeven aan derden.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-05-2018 om 13:25

Gelezen

En begrepen

Redactie Ouders Online

Redactie Ouders Online

25-05-2018 om 13:46

Dank!

Altijd fijn om te weten dat je teksten ook nog gelezen worden

En goed om te horen dat het begrijpelijk was.

Henk Boeke
Redactie Ouders Online

oortsma

oortsma

12-06-2018 om 17:29

verwijderen

Hey verwijder die posts. Waar zit die knop hiervoor?

Angela67

Angela67

12-06-2018 om 19:54

"hey oortsma"

... kun je niet lezen? Je hebt dit al eerder gevraagd vandaag volgens mij. En toen kreeg je ook dit antwoord:

Via deze link kom je bij Forumbeheer:

https://www.ouders.nl/forum/contact?context=forum&path=node/446224&node=node/446224&title=AVG%20en%20het%20forum&forumname=Over%20het%20forum&subforum=460

Hier kun je vragen of forumbeheer je posting wil verwijderen.
gr Angela

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.