Home » Forum » 3 dagjes weg en geen zin om te gaan

3 dagjes weg en geen zin om te gaan

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

37 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sinilind
3 dagjes weg en geen zin om te gaan

Manlief kwam een week geleden met het idee om 3 dagen naar Centerpark te gaan in Limburg: een collega van hem had geboekt, het zag er leuk uit, en er was een grote korting. Ik heb wijzelijks niets gezegd, ik had er niet al te veel zin in, was liever thuis gebleven, moet ongesteld worden, moe, had liever in mijn eigen tuin gezeten met een goed boek. Afin. We gaan. Alles is ingepakt, maar nu heeft man buiten mijn medeweten afgesproken om met zijn collega, zijn vrouw en hun baby te gaan eten: hij heeft ze uitgenodigd in ons bungalow... Hoe kan ik "diplomatisch" vertellen dat ik het absoluut niet zie zitten? De 3 dagen Centerpark, ok, misschien wordt het leuk. Maar het idee van de diner verpest het helemaal. Wie weet raad? Mijn man vindt me chagrijnig, niet leuk etc.. Ik vind dat hij mij om mijn mening had kunnen vragen voordat hij zoiets regelt. Kan ik het maken om het dineetje af te bellen?
Sini

Olief
Sini

Op zich kan ik me je humeur heel goed voorstellen als je aan het PMS-en bent. Ik wil dan ook meestal niks Moeten.
Maaaarrrr....Ik zou het niet afzeggen! Je bent op Centerpark, niemand verwacht haute cuisine. Maak gewoon wat satéetjes, stokbrood, salade en laat de mannen lekker bbq-en (hier in VS altijd mannentaak ;-)) terwijl jij lekker relaxed een wijntje drinkt met de vrouw van. Nogmaals, ik snap je wel hoor, en van wat ik lees in Gezondheid ben je echt even aan ontspanning toe! Lief van je man om het te boeken om je die ontspanning te geven, compromiseer door te zorgen dat het eten er is, en zoals ik al zei: laat hun lekker barbequeën(?)!
Heel veel plezier en relaxation toegewenst meid!
groetjes, Olief

Hemeltje
Nou

Ik vind idd dat je man dit eerst ff met je had kunnen overleggen, ook al neemt hij de bereiding van het etentje op zich, of komt dit ook op jouw neer soms?
(Hij heeft wellicht zonder er verder bij na te denken deze collega uitgenodigd met vrouw en kind?)
Mocht dit laatste het geval zijn( dat jij of samen met je man voor het diner gaat zorgen) zou ik je man dit laten oplossen en het min of meer veranderen in uit eten gaan, zodat er niemand hoeft te koken, we hebben toch vakantie en die duurt maar 3 dagen tenslotte?
Hij bedenkt maar iets!
Succes.

Asa Torell
Herkenbaar

Maar dan andersom, man hier is vaak niet blij met door mij gemaakte afspraken. (ik zeg hiermee trouwens niet dat jij ook vaker niet blij bent Sinilind, geen idee namelijk). Maar ik heb daarvan dus wel geleerd het altijd met hem kort te sluiten voordat ik iets definitief afspreek. Als ik iets zonder overleg afspreek is het altijd iets waar hij zich (vrijwel) buiten kan houden door niet mee te gaan of thuis zijn eigen gang te blijven gaan. In ons geval zou zoiets als jij beschrijft dus inderdaad tot afzeggen kunnen leiden, overigens zou ik dat dan moeten doen (als de afspraakmaakster) en waarschijnlijk zou ik wel met een soort 'te moe /hoofdpijn' achtige smoes komen. Dat zou ik dus ook doen als ik jou was.
Maar wat ik me erbij nog afvraag is of je man wel wist dat je zowiezo niet heel erg zin hebt en liever thuis was gebleven met rust aan je hoofd? En hoe dit soort dingen anders bij jullie gaan, is er altijd overleg behalve dit keer?
Oja en trouwens, ik vind man in dit soort situaties ook vaak 'chagrijnig, niet leuk, etc' maar ja, dat is dan de teleurstelling en de gene dat ik iets weer moet afbellen. Terwijl hij de rust op zo'n moment gewoon echt nodig heeft.
Ik hoop dat jullie er een beetje uit komen!

sus-anne
Niet slim

je man is er waarschijnlijk van uit gegaan dat jij dit ook leuk zou vinden,maar het is niet slim om niet even te overleggen,ik zou daar ook van balen.
verder zou ik het etentje niet afzeggen,maar wel je man duidelijk maken dat hij de boodschappen doet,het eten kookt en afwast,het was tenslotte zijn idee.
ondanks alles ,veel plezier,wie weet kan je er op plaats van bestemming wel van genieten!

Jaymza
Come on

Zou ik niet doen, je zet hem dan toch in zijn hemd naar die collega toe. En waarom wil je niet dat ze komen eten? Mag je ze niet? Uiteraard had hij het eerst met je moeten overleggen, dat wel.

Jaymza

Maylise
Niet afzeggen

Afzeggen kan je man eigenlijk niet maken tegenover zijn collega. Wel kan je van je man verwachten dat hij de logistiek rond het etentje op zich neemt omdat hij het immers heeft bedacht. Hij kan dus de boodschappen doen en koken.

Hier gebeurd het ook wel dat mijn man mensen uitnodigt zonder met mij te overleggen. Ik weet dat het uit een goed hart komt maar ik ben er ook niet altijd blij mee. Ik heb vele malen liever dat dit eerst even met mij overlegd wordt omdat het soms echt niet uitkomt. Daar hebben we dan wel eens woorden over :)

Maar je man laten afzeggen vind ik te ver gaan want dat kan de werk relatie met zijn collega ook weer verstoren.

En ach als je er zo tegen op ziet dan kan het alleen nog maar meevallen :)

Maylise

Kaaskopje
Na mijn gemopper

van vandaag kan ik hier eigenlijk niets meer van zeggen, hihi. Terwijl ik lag te slapen heeft manlief ingestemd met dat mijn schoonouders langs zouden komen. en dat terwijl het huis niet echt netjes was en ik me eigenlijk op een dagje luieren had ingesteld. Ik was een poosje niet te genieten.
Ik zou als ik jou was de afspraken nemen zoals ze zijn. Het is nu afgesproken en ik zou er gewoon het beste van maken. Ik zou voor iets makkelijks kiezen. Inderdaad een barbecue waarbij je man met de vleestang mag zwaaien of sla met lekker vlees en gebakken aardappelen. Je bent op vakántie. Je kunt ook nog sneaky voorstellen om samen úit eten te gaan in een van de restaurantjes. Je kunt best lekker eten bij Centerparcs.

Asa Torell
Goh

Ik ben dus de enige die zich best kan voorstellen dat het wordt afgezegd. Ik denk dat het komt omdat ik invul dat dit vaker voorkomt en het de zoveelste keer is, zoals het bij ons zou zijn.
Ik vind dat als Siniman weet dat zij echt liever rust heeft en alleen in overleg afspraken maakt, dat hij dan degene is die dit verlies maar moet nemen. Ok, misschien tenzij zijn carriere er echt van afhangt maar bij afmelden wegens niet lekker voelen (al is het een smoes) kan ik me dat echt niet voorstellen.
Is het echt een eenmalig pechgevalletje dat dit gebeurde, dan kan ik me wel voorstellen dat je je inderdaad even door de zure appel heen bijt en afspreekt dat het niet nog eens zo gebeurt.

Josephine*
Zijn uitnodiging

Hij heeft ze uitgenodigd zonder te overleggen, dus hij zorgt voor het eten, inclusief de boodschappen en de afwas. Dit is hier in huis de regel en werkt prima.

Asa Torell
Haha die ken ik

man is hier duitser en ik ben ook al vaak verbaasd geweest dat hij van al die 80 miljoen duitsers sommige niet leuk vindt, hoe kan dat nou ;-).
Nou, sterkte maar morgen. Ik zou zeggen, lekker over haar baby laten praten (dat wil ze vast wel?) en over je heen laten komen... en als man niet eens wil koken sta je toch helemaal in je recht om uit eten te gaan op te eisen. Met de 'moe' smoes (en dat is het nog geen eens!) moet dat toch wel te rechtvaardigen zijn naar de genodigden.

Yvon Meijer
En..

Ik zou wel meteen keiharde afspraken dat hij in de toekomst zoiets eerst overlegd.. Groetjes, Yvon.

Wiske
Even praktisch

Of barbecuen kan weet ik zo niet (er hoort geen barbecue bij de inventaris volgens mij), maar je kunt wel van alles in de bungalow láten bezorgen bij Centerparcs. Dat zou een hoop werk schelen, misschien is het een idee?

liora
Sini

Hoi Sini,

Misschien kan je man dan met haar praten en jij met die mannelijke collega? Of is er een soort ongeschreven regel bij dit soort dingen dat je alleen een gesprek mag hebben met degene met dezelfde gender?

Liora

Angela67
Juist wel ingewikkeld koken!

< er ging iets mis met vorige posting>
Sini, ik zou juist iets lekker ingewikkelds koken waardoor je ca. 45 minuten lang voorafgaand aan het eten in de keuken moet staan. Dan borrel je wel even mee, gaat dan aan de slag en als er dan iemand met je wil babbelen hoef je alleen maar ja en amen te zeggen en een paar keer hmm te zeggen. Na het eten zelf afruimen, zelf koffie/toetje maken etc. GEwoon lekker bezig zijn dan hoef je niet veel te kletsen. En houd je zelf maar voor dat het maar drie dagen is en het bezoek een uurtje of 4 a 5 (maximaal toch?).
Sterkte,
Angela

Aukje
Relatie

Ik vind het opvallend dat enkele mensen de relatie van de man van Sinilind met zijn collega belangrijker vinden dan zijn huwelijk.

Als je aan je man vraagt om te koken zegt hij af. Dan is het probleem opgelost toch?

Voor mij zouden de paar dagen weg anders verpest zijn door zo'n ongewenste afspraak waarvoor ik alles zou moeten doen.

Kaaskopje
Aukje

Om even voor Sinilind te praten weet ik zeker dat dit dipje geen relatiebreuk tussen haar en Siniman veroorzaakt. Het is een tegenvaller dat hij afgesproken heeft en meer niet. Soms gebeurt dat.
Al met al neemt het toch ook niet het hele weekendje in beslag? Ze komen ´s avonds, dus ik zou op de boodschappen na gewoon lekker de hele dag doen wat we van plan waren en rond 5 uur naar huis gaan voor de voorbereidingen. De avond is dan inderdaad ´verloren´ maar er zijn nóg 2 avonden. In een relatie is het geven en nemen.

MaximeM
Uit eten!

Hoi,

Ik zou daar écht gaan uit eten. Heb je ook wat andere mensen om je heen dan alleen jullie vieren. Ik zou ze ook daarna niet meer uitnodigen in jullie huisje maar desnoods ergens anders nog een afzakkertje halen. Daarna kan je lekker gaan wanneer je het zat bent, als ze IN je huisje zitten is het vaak moeilijker ze de deur uit te werken.
Als uitleg zeg je gewoon, "ik heb ook een paar daagjes vrij, geen zin om voorbereidingen te treffen en te koken, we gaan lekker uit eten!"

Maxime

Aukje
Kaaskopje

Ik zeg ook niet dat je meteen moet scheiden als je man zoiets doet :-)
Ik vond het gewoon opmerkelijk dat een paar mensen zeiden dat afzeggen niet kon omdat dan de relatie tussen siniman en collega in gevaar kwam. Ik vroeg me gewoon af hoe zit het dan met de relatie tussen sinilind en haar man? Waarom moet hij dan geen rekening houden met haar?

Olief
Praten

Ze zal inderdaad graag over haar baby willen praten :-) En gaat je zoontje ook mee? Dan zorgt die waarschijnlijk toch ook wel voor een beetje afleiding?
Joh, lekker op je af laten komen, gewoon makkelijk eten of inderdaad uit eten en proberen te relaxen. Zonder verwachtingen de avond ingaan. Ik heb het motto: ze nemen me maar zoals ik ben (ook al heb ik pms ;-) off-topic: ken je dat "auto"bord dat zegt: from 0 to Bit** in 0.3 seconds ?) haha!
Olief

Massi Nissa
Heeeeel makkelijk koken

Koop drie stokbroden, wat kaasjes, een grote bak salade bij de Appie (compleet met dressing), een zak soep om op te warmen, sateetjes erbij. Klaar. Is het voor de stemming misschien iets om een gezelschapsspel te doen? Skipbo ofzo? Is ook leuk voor jouw zoon.
Groetjes en veel plezier
Massi
PS: Ik heb ook zo'n man die rustig thuiskomt met collega's of mensen van vroeger die hij toevallig op straat tegenkwam. Daar sta je dan met je kliekjes van gisteren (net genoeg voor jouw gezinnetje). Ach, dan stuur ik hem naar de Turk voor wat Turkse pizza's of doner broodjes.

tonny
Als ik het goed begrijp

was het weekendje weg het initiatief van die collega - Sini's man vond het ook leuk en boekte eveneens.
Dat etentje is voortgevloeid uit dat 'leuk weekendje weg idee' en dat kan ik me best voorstellen.

Ik zou gewoon bij Centerparcs gaan eten met die collega plus aanhang. Paracetamolletje tegen de menstruatietoestanden en hop, maak er wat van!

tonny

Poezie
Afblazen

Ik zou niet meegaan. Punt 1 heeft je man zonder jouw toestemming/medeweten dit weekend geboekt, en met de verkeerde intenties.
Punt 2 wil hij jou nog op laten draaien voor een etentje ook nog.

Gr. Poezie.

snoopy
Uit eten

het weekendje weg zou ik op zich niet zo erg vinden maar dan wel de hele avond met mensen opgescheept zitten waar ik niks mee heb, nou nee! Ik zou voorstellen om met die mensen uit eten te gaan onder het mom dat we er lekker een paar dagen tussenuit zijn om te relaxen (dus niet om te koken). Daarna nog eventueel een afzakkertje te nemen waarna ieder vervolgens naar zijn eigen huisje terug gaat.

Mariel81
Centerparcs kan dat voor je regelen

Kijk even op de Centerparcs website - ze kunnen een aantal paketten met eten voor bijvoorbeeld gourmetten voor je regelen. Kost wel wat, maar minder dan uit eten, meer dan zelf kopen dat wel. Maar ze brengen het en halen het weer op.

Ik zou trouwens "not amused" zijn, maar ik denk dat je nu moeilijk kan afzeggen.

Mariel

Rafelkap
Ik zou

meteen gaan scheiden!!!! :-)
En iemand zoeken die niet van dit soort vakantieparken houdt :-) Zonder gekheid, mij zou je er met geen stok inkrijgen!
Lastig dilemma, jij durft niet te veel zeggen wat je wilt omdat je man je dan een saaie piet vindt?
Zit je er al? Neem maar een laptop mee dan kan je van je afschrijven. En in het vervolg: samen overleggen, zo is het niet leuk.

Rembrand
Sini!

Mooi is die streek inderdaad !
Mijn ouders hebben er jarenlang op een camping gestaan met een stacaravan ( Well ).
Ik denk dat ik weet waar je hebt gegeten ( een mooi restaurant vlak aan het water ).
Fijn dat je zo'n lekker weekend hebt gehad.
M.

j@ost
Haha

fijn dat het toch een leuk weekend is geworden. Maar als ik alles had gedaan wat jij hebt gedaan dit weekend lag ik nu total loss op bed :)

Kaaskopje
Nah...

...zo zie je maar weer dat je de dingen soms gewoon over je heen moet laten komen:-)
Sunparcs is trouwens een ander 'merk' parken dan Centerparcs. Zo zijn wij járen geleden naar een Sunparcs-park bij Vielsalm in de Ardennen geweest in januari. Leuk hoor.

Ayanna
Nou wel verdorie...

Ben jij afgelopen weekend op Sunparks geweest???? Toevallig ook nog bij de receptie geweest??? En zo ja, heb je een blonde dame met paardenstaart gezien???? Dat was ik .... Nou ja...zit er een OOL-er op mijn park, weet ik van niks! Wel leuk dat je zo genoten hebt. Mooie omgeving toch!
Enne....hun tom-tom had ze niet de verkeerde kant op gestuurd....dat was ik!!!! Haha, grapje!

Ayanna
Ja..

..dat was ik! Grappig hoor...

Pagina's

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.