Home » Forum » Aangifte politie partner

Aangifte politie? [partner]

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
echtanno
Aangifte politie? [partner]

In reactie op twee heftige draden in deze rubriek vraag ik mij af: wanneer geef jij je partner aan bij de politie?

Nou ja, ik in elk geval als partner dronken (meer dan 3 bier) in de auto stapt en daadwerkelijk handtastelijk wordt tegen tienerdochter waarover meneer al jaren fantaseert.

Maar meestal komt het niet zover toch?

Of is er dan nog wel een reden om dan niks te ondernemen? Tot hoever gaat iedereen hier eigenlijk om maar hun 'goede' relatie te redden?

Ik voel me erg down over de bovenste twee draden en dat komt omdat ik er ook ooit voorgestaan heb denk ik. Ik heb alleen nog nooit aangifte gedaan. Ik heb wel de relaties beeindigd dat wel. En ooit de politie gebeld omdat partner dronken in auto dreigde te stappen. Ik heb nooit aangifte gedaan en wel mijn hulp geboden maar ook de politie gebeld. Bij het geringste vermoeden van incest ben ik nooit de gangen nagegaan van mijn (toenmalige) partner omdat ik zo'n wizkid ben maar heb ik deze partner doodeenvoudig geelimineerd.

Maar ik bedoel: je kan toch niet de wereld verbeteren? Dan beeindig je toch in elk geval de relatie ook? Is dat de reden waarom ik liever alleen ben? Ik begin echt aan mezelf te twijfelen als ik die twee wanhoopsdraden hierboven lees.

Sorry, de vraag is dus: waar ligt voor jullie de grens? Zijn er nog gelukkige relaties waarbij deze niet zo enorm bewaakt hoeven te worden? Ligt het aan mij dat ik niet hard genoeg gevochten heb?

Ik stop gewoon de relatie hoor, bij dit soort vraagstukken. Had ik dan echt moeten doorzetten bij dit soort s**t vraag ik me af? Wat is er eigenlijk mis met GEEN relatie?

+ Brunette +
Ik weet niet of ik ruzie zou maken maar trek wel mijn conclusies

Ook ik denk dat aangifte doen en verbreken van de relatie samengaan. Als je in staat bent je partner aan te geven denk ik dat je gevoelens voor die persoon op dat moment al danig bekoeld zijn. Denk dat er dan ook geen weg terug meer is, ook niet van de andere partij want die zal zich verraden voelen. Eerlijk gezegd heb ik weleens dubieus gedrag getolereerd maar het knaagde aan me en achteraf was het de voorbode van het einde. Het komt erop neer dat het moeilijk is te houden van iemand die jouw waarden met voeten treedt.

rode krullenbol
@echtanno

Je schrijft: ¨Ik begin echt aan mezelf te twijfelen als ik die twee wanhoopsdraden hierboven lees.¨

Niet aan jezelf en aan de liefde gaan twijfelen, hoor! Liefde maakt niet blind. Het is de wanhoop, die dat doet.

Wees blij dat jij je niet door wanhoop laat leiden in je leven!

tasje
Persoonlijk

Als de veiligheid van mij en de kids in gevaar komt door geweld doe ik aangifte, ongeacht wie het is.
Als hij dronken in de auto stapt niet, maar rij ik niet mee en maak er ruzie over (is nog nooit gebeurt).
Ga het dan toch door is dat einde relatie.
Aangifte bij de politie is zowiezo einde relatie. Je red het dan niet meer met: voor je eigen bestwil etc.

An
Zeker weten

Toen ik daartoe in staat was, heb ik direct de politie gebeld. Hij had mij flink mishandeld en was dronken in de auto gestapt met één van de kinderen. Ik wist geen andere weg om mijn kind zo snel mogelijk weer heelhuids terug thuis te krijgen. De politie heeft alles toen keurig geregeld en ik heb aangifte gedaan. Mijn huwelijk deed er niet meer toe op dat moment, bij de eerste klap was geen haar meer op mijn hoofd die er over dacht om met een man door te gaan, die in staat was zulke dingen te doen.
Hij brengt nog wel eens keer de kinderen thuis met de auto in aangeschoten toestand. Dan bel ik ook meteen de politie. Het is afwachten tot het een keer fout gaat, hopelijk blijft dat de kinderen bespaard.

tasje
An

helemaal mee eens. Had precies hetzelfde gedaan. sterkte verder

Belle Époque
Jouw grens

"Sorry, de vraag is dus: waar ligt voor jullie de grens? Zijn er nog gelukkige relaties waarbij deze niet zo enorm bewaakt hoeven te worden? Ligt het aan mij dat ik niet hard genoeg gevochten heb? Ik stop gewoon de relatie hoor, bij dit soort vraagstukken. Had ik dan echt moeten doorzetten bij dit soort s**t vraag ik me af? Wat is er eigenlijk mis met GEEN relatie?"

Dat klinkt alsof je je behoorlijk schuldig voelt. Niet nodig, denk ik. Als jouw man over jouw grens (of die van je kinderen) is gegaan, wordt het hoog tijd om af te vragen: wil ik zó oud worden, op deze manier?
We maken allemaal wel eens fouten. En veel dingen zijn het vechten waard. Als iemand er van leert, als iemand bereid is om te zeggen: "Ja, ik was fout en dat zal niet weer gebeuren." Maar soms houdt het op.
Bijvoorbeeld als die iemand telkens weer in de fout gaat. Alcohol is een beruchte. Dat is voor mij een reden om héél snel uit de relatie te stappen, want tegen alcohol kan je het als partner zelden winnen.
Incest en seksueel geweld (ook passief geweld) is een andere, héél beruchte. Iemand die zo'n neiging heeft krijgt niet eens een tweede kans van me, dan ben ik meteen al weg. Geweld, andere veslavingen, misdaad, idem dito.
Of er normale relaties bestaan? Vast wel! Maar dat zijn dan ook de relaties van "tot de dood ons scheidt". Als je ouder bent en een relatie wil opbouwen, zal je toch wel een grotere kans hebben om een "fout type" tegen het lijf te lopen (en dat geldt zowel voor mannen als vrouwen) ;-) In ieder geval ben ik alweer jaren alleen inmiddels en wat ik tot nu toe aan date-materiaal heb gehad was niet bepaald om blij van te worden ;-)
En er is niks mis met GEEN relatie, maar altijd en eeuwig de boel in je eentje moeten rooien is niet altijd even leuk, en soms zelfs ronduit vervelend. Dat heeft niks met gebrek aan eigenwaarde en een slecht zelfbeeld te maken, maar met een bepaalde behoefte aan "samen" die wij mens-als-groepsdier bijna allemaal wel kennen.
Maar helaas. De besten zijn het eerst bezet en we hoeven echt geen genoegen te nemen met iemand die niet goed voor je is, omdat hij er een verborgen alcomobilistenleven op na houdt (zie hier boven), wel erg lekker naar jouw dochter zit te staren, losse handjes heeft, je verbaal telkens onderuit weet te schoffelen, alleen met 100 decibel wenst te communiceren, een onverklaarbaar gat in zijn hand heeft (gokken, cocaine?), een complexe gedragsstoornis heeft of heel enge vriendjes met wie hij regelmatig zaakjes doet die het daglicht niet kunnen verdragen.

Dan maar liever de rest van mijn leven alleen ;-)

+ Brunette +
Mooi gesproken, belle e.

Gisteren heb ik trouwens een date gehad met iemand die ik al langer kende, twee keer gescheiden, en ik merk dat ik voor het eerst van mijn leven denk: wat zal deze man nou weer voor lijken in de kast hebben?

Hombre
Weduwnaars dan maar?

Als ik B.E's verhaal zo lees is de enige optie om dan maar voor een weduwnaar te gaan?

Fély
Weduwnaar ook niet zonder risico

Luguber misschien (en in aansluiting op Brunette), maar ik zou wel naar de doodsoorzaak van zijn vrouw informeren.

Maar ze bestaan wel hoor, de goeierds zonder twijfelachtig verleden danwel heden. Bagage en vastgeroeste eigenaardigheden hebben ze natuurlijk allemaal op die leeftijd (wij ook denk ik).

Toen ik mijn eerste wankele stapjes op het gladde date-ijs zette, heb ik wel zorgvuldig de lieden vermeden die beweerden "schuldloos gescheiden" te zijn.

Zelf goed je grenzen bepalen en vooral blijven bewaken.

Belle Époque
Nee, hoor, hombre :)

Ik heb ooit een weduwnaar gedated die een fors alcoholprobleem bleek te hebben ;-)

En ik denk best dat er ook "goede" single mensen rondlopen. Maar die zijn misschien niet op zoek, of hebben nog tijd nodig om hun vorige relatie te verwerken. Of ze zien jou gewoon niet zo zitten, dat kan ook gebeuren. Ze zijn dus niet beschikbaar óf zó weer bezet ;-)

Bennikki
Hahaha fély

"Luguber misschien (en in aansluiting op Brunette), maar ik zou wel naar de doodsoorzaak van zijn vrouw informeren"'
Mocht de betreffende weduwnaar zijn vrouw inderdaad vermoord hebben, hoe ga je daar dan achter komen? (Tenzij je hem in een TBS-kliniek hebt ontmoet natuurlijk.. )

rode krullenbol
Even een wat cynische kijk op de zaak

Mannen of vrouwen met lijken in de kast kiezen hun levenspartner doorgaans heel zorgvuldig uit. En je kunt de selectie met een gerust hart aan hen overlaten. Tegen de tijd dat je erachter komt, blijk je de ideale partner voor zo´n persoon: een goede prater met therapeutische kwaliteiten, iemand die goed geheimen kan bewaren, of op de juiste momenten even de andere kant opkijkt ... noem maar op! Om met Darwin te spreken: is het niet geweldig (fascinerend)?

Belle Époque
Rode krullenbol

Cynisch? Welnee, meid, dit is een posting die te waar is om mooi te zijn! ;-)

Nee, serieus, het is hartstikke waar. Geldt trouwens niet alleen voor partners, maar ook voor vrienden. Sinds ik in real life me niet meer laat misbruiken als onbetaald therapeut voor andermans makke, zijn er een aantal mensen heel erg lelijk tegen mij gaan doen. Gelukkig gaat het om vage mensen die ik uit mijn leven kan bannen, en niet om partners waar ik om diverse redenen (verliefd, angst, geld, kinderen, huis) aan vast ben komen zitten ;-)

+ Brunette +
Is dit cynischer?

Als je in het begin van het nieuwe kledingseizoen een winkel binnenloopt, heb je keus zat. Tegen de tijd dat de uitverkoop eraan komt, is de collectie al aardig uitgedund. In de uitverkoop is er nog redelijk veel keus maar aan het eind ervan zijn de meeste leuke dingen weg of alleen nog te verkrijgen in een maat die je niet past. Maar zelfs dan kun je tegen de ideale jas, trui of broek aanlopen. Een dat ook nog eens voor de helft van de helft van de prijs, lees: na een aantal missers weet je een leuke, normale man juist extra te waarderen en zul je nóóóit een draadje starten met als titel: "Hellup, ik heb een hele leuke lieve man maar ik fantaseer er toch over een minnaar te nemen". Hè, wanneer begint er weer eens iemand zo'n draadje? Ik vind ze altijd zo vermakelijk.

Vic
Of

"Ik zie em al bij de Etos staan met mijn nieuw uitgekozen uitverkoopman: hij valt toch een beetje tegen, kan ik \'m ruilen? "
Goh, wat een leuke. Als hij je niet meer past, mag ik hem dan overnemen?

Rosase
Tjee zeg

Zelden een draadje zo leuk zien ontsporen :-)

Het begon al bij Ely, hilarisch gewoon die opmerking.

echtanno
Uitverkoop

hahah! Heerlijk om te lezen jullie reacties, bedankt. Ik denk dat ik binnenkort maar weer eens uitverkoop houd. Zelf heb ik alleen ook nog wat lijken in de kast inderdaad, die geef ik er dan gratis bij! Ach, het zal wel bij het ouder worden horen. Lieve groetjes

liat
In de uitverkoop kun je juist geweldige koopjes scoren

een andere vrouw heeft ze al gedrild in het spontaan opruimen van de sokken, enz.

Vertigo
Die sokken

Daar is toch niets aan af te richten of ben ik nou gek? :)

app-sent

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.