Home » Forum » Als schoonmoeder komt pffttttzenuw

Als schoonmoeder komt, pfftttt....zenuw...

89 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sannie
Als schoonmoeder komt, pfftttt....zenuw...

Hoi

Wie weet hoe ik wat relaxter hiermee om kan gaan ?

Schoonma woont aan de andere kant van Nederland, ze heeft ook nog eens geen auto.
We zien haar om die reden dus niet heel vaak. Als wij naar haar toe gaan (met auto) blijven we meestal een weekendje. Gezellig maar lang zat (ze woont heel klein).

Ongeveer 3 tot 4 keer per jaar komt ze onze kant op. Een pittige reis, want ze komt per trein en is van deur tot deur ongeveer 4 uur kwijt aan de reis (naast het feit dat het ook nog eens heel duur is).

Enfin, gezien de afstand/tijd/kosten komt ze uiteraard dan niet voor een dagje over, meestal blijft ze 7 tot 8 dagen logeren.

En dat is het punt; enerzijds gezellig dat ze er is, anderzijds hele week op je tenen lopen. Ze is erg aanwezig/dominant en bemoeit zich met alles van het huishouden tot opvoeden van de kids. Ik prent mezelf steeds in dat het een bejaarde vrouw is, dat het fijn is dat ze nog KAN komen enz... Maar rond dag 3 is het eigenlijk alleen nog maar irritatie en zenuwen. Ben blij als ik dan mag werken/sporten en naarmate de dag vordert dat ze weer vertrekt word ik steeds opgeluchter.

Hoe houd ik zo'n hele week een beetje gezellig met elkaar ? Ze is toch de moeder van m'n man en de oma van onze kids..

Manlief heeft die week trouwens ook moeite met haar..

Ik wil gewoon wat relaxter in zo'n week staan, what to do ?

gr. Sannie

Genista
Korter!

"Visite en vis blijven drie dagen fris" luidt de volkswijsheid. Wat mij betreft zit daar ook heel veel wijsheid in. Een week is gewoon te lang! Ja, er zijn mensen die bij mij zonder problemen langer in huis kunnen zijn, maar die beschouw ik dan ook anders :-)

Juliea
3 ot 4x per jaar een hele week?

Dat vind ik echt ontzettend lang, zeker omdat jullie ook nog eens weekendjes die kant op gaan.

Wat doet ze dan zo'n week? Hoeveel dagen werk jij dan? Ik zou full-time werken denk ik.

Toch vind ik het te lang, ik zou dat gaan minderen als ik niet zoveel zou werken zodat zij de kinderen kan opvangen en doen in huis wat zij wil als ik er maar niet bij hoef te zijn.

Volgens mij zie jij haar langer per jaar als iemand die de schoonmoeder eens per 2 weken een uurtje op de koffie krijgt.

Merel
Korter ja

Jullie moeten gewoon korter gaan joh, dan blijft het leuk. Familie van ons woont in het buitenland (4 en een half uur rijden) en dan gaan we de ene dag heen, en de dag erop in de avond terug (om een uur of half 8, zijn we om 0.00 weer thuis) dus het is maar een nachtje slapen, vinden we lang genoeg, volgens mij blijft het dan gezellig.
Je zou je schoonmoeder tegemoet kunnen komen door voor haar de kosten een beetje te drukken, bijvoorbeeld haar ophalen en dat ze dan op de derde dag weer naar huis gaat met de trein. Dan heeft ze maar een keer kosten voor de trein en de rit is natuurlijk ook best vermoeiend. (want ik neem aan dat ze zo lang blijft omdat de reis zo lang is en het ook nogal duur is?)

dc
Niet gezond

Niemand kan het aan zo lang iemand over de vloer te hebben hoor. Ik kan het heel goed vinden met mijn schoonmoeder, maar na 4 dagen hebben we allebei pauze nodig.

Ik zou je man aan je schoonmoeder uit laten leggen dat 4 dagen toch wel het maximum is. Ik zou wel financieel proberen tegemoet te komen.

IngridT
Pfiew.

4 keer 8 dagen, da's een hele maand per jaar joh!!!

Echt, veel te veel.

Terugdraaien is vast lastig als je deze traditie al hebt opgebouwd, maar ik zou met je man in overleg gaan hoe je eea zo tactisch mogelijk kunt brengen. Een lang weekend van vrijdag tot maandag of zo lijkt me meeeeer dan genoeg!

Ingrid

Ernesta
Te lang!

Ik ben dol op mijn moeder (heb gelukkig geen schoonmoeder meer, daar was ik niet dol op). Maar ik hoef haar toch ook echt niet 8 dagen om me heen! Dat zou gaan irriteren, want hoe lief ook bedoeld, sommige dingen worden dan toch gezien als bemoeien. Mijn zus woont verder weg, daar logeren mijn ouders weleens 'n nacht (of twee). Meer toch echt niet.

tonny
.. sterker nog:

ik zou mijn volwassen uitwonende kinderen ook niet 8 dagen te logeren willen hebben (tenzij er sprake is van ziekte of andere narigheid natuurlijk) en dat is wederzijds.

Ik sluit me bij de anderen aan: het mag gerust wat korter! Lang weekend is mooi genoeg.
Zoals Genista zei, en ook mijn schoonmoeder: een logé en vis blijven drie dagen fris.

En zo erg is reizen nou ook weer niet, boek mee, muziekje mee. Buiten de spits reizen. Dan gaat het best. Ik neem aan dat je schoonma een kortingkaart van NS heeft, dat kan makkelijk uit als ze viermaal per jaar komt.

tonny

Maylise
Maar een week?

Dat valt wel mee. Mijn schoonmoeder kwam altijd minstens een maand of langer :) Dat was trouwens na dag 3 ook al vermoeiend.

Hoe ermee om te gaan? Wat ik deed was zoveel mogelijk proberen mijn eigen routine betreffende werk en alles te volgen. Daarnaast gebruik maken van de gelegenheid door haar regelmatig met de kinderen er op uit te sturen. Vonden kinderen leuk en ik had tijd voor mezelf. 'S avonds regelmatig andere mensen uit nodigen. Nieuwe mensen voor haar om haar verhaal tegen te doen & afleiding voor mij.

En verder gewoon heel zen doen. Moeilijke gesprekken vermijden. Vervelende opmerkingen negeren. Dat soort dingen. Schoonmoeder kon hier ook nogal bazig doen. Althans tegen mij. Als haar Prins thuis kwam niet want die was alles in haar ogen. Wat hielp was haar inderdaad wat zeggenschap geven over een aantal dingen en haar wat dingen te laten regelen. Werkte prima.

Voor een week zou ik je aanraden om aan de ene kant je eigen routine te blijven volgen en aan de andere kant te zorgen voor afleiding (in de vorm van uitjes, vrienden op bezoek)

En ach nu zoveel jaar na haar dood mis ik haar ook wel weer. Het was een moeilijke, vaak onmogelijke vrouw maar ze was ook ergens heel lief.

Dus dat is mijn belangrijkste advies. Bedenk dat dit maar een fase is. Er komt een dag dat ze niet meer zal komen dus geniet van de tijd die jullie samen hebben; ook en misschien juist van de moeilijke momenten en van de onmogelijkheden van haar karakter. Probeer de leuke dingen van haar aanwezigheid in te zien en de vervelende dingen te negeren van aan het eind van de dag zijn die helemaal niet zo belangrijk.

+ Brunette +
Een bejaarde vrouw hoeft niet duur te reizen.

Op die leeftijd heb je toch een kortingkaart met dagen waarop je gratis met de trein kan reizen? Als jij haar dan van het station ophaalt zijn de enige kosten die van haar huis naar het vertrekstation. Ze heeft tijd zat dus zó vreselijk is het nou ook weer niet om een lange reis te maken. Ik reis al decennia regelmatig met de trein of maak lange busritten en zie daar altijd een beetje tegenop maar eigenlijk stelt het niets voor. Boekje mee, muziekje, lekkere hapjes, best leuk eigenlijk.

schoondochter
Door zoiets

Door zo'n zelfde soort situatie loopt het al jaren niet lekker tussen mij en mijn schoonouders, andersom is er geen probleem, geloof ik. Die komen ook altijd erg lang want 4 uur onderweg. Ze bleven ook rustig een nacht of 5 a 6. En er niet met z'n tweetjes op uit trekken, nee, verwachten dat ik entertain. Dat was mij veel te lang want ik moet me af en toe even kunnen terugtrekken. Door zo'n lange tijd bij iemand te logeren ga je je op een gegeven moment enorm ergeren en dan is het nog moeilijk steeds maar vriendelijk te blijven. Ik ben hierdoor weerzin gaan voelen voor die bezoek'jes'. Mijn man heeft toch gevraagd of ze wat korter willen komen, ook hij vindt het te lang. Ze komen nu "nog maar" 3 nachten,
Wil je de familiebanden prettig houden, dan zou ik toch vragen of je man laten vragen of ze wat korter komt. Dan is het voor iedereen leuker. Zolang vind ik niet normaal.

Maylise
Een week

Ik zat hier nog even over na te denken. Niet zozeer over wat Sannie schreef maar wel over alle reacties die unaniem zo'n beetje weer geven dat een week te lang is.

Eigenlijk vind ik een week helemaal niet lang. Mijn schoonmoeder was geen makkelijke vrouw, daarom had ik het ook wel moeilijk met haar langdurige aanwezigheid maar niet zozeer met de tijd die ze hier door bracht.

Toen mijn eigen moeder ver weg woonden logeerde ze ook altijd weken achter elkaar bij mij & andersom ik ook bij haar.

Tonny schrijft dat ze haar eigen uithuizige kinderen niet 8 dagen over de vloer wil hebben behalve in uitzonderingsgevallen. Mijn getrouwde dochter is net drie weken bij mij geweest (terwijl haar man gezellig drie weken bij zijn ouders zat), mijn andere uithuizige dochter was van het zomer 5 weken hier, mijn uithuizige zoon is ook net weer voor 2 weken geweest... Ik ga straks 1 week bij hem logeren. Ook toen we minder ver van elkaar afwoonden (nu 8 uur rijden, toen 2 uur rijden) kwam hij altijd weken achter elkaar bij ons logeren. Nou ja, van mijn kinderen zie ik het niet als logeren. Dit is ook nog hun thuis. Ook trouwens betreffende mijn moeder. Ze woont nu vlak bij ons maar anders zou ze ook niet als bezoek aan voelen, het is mijn moeder.

En ze zijn niet de enigen, familie van mijn man, familie van mij, vrienden van ons, ze blijven allemaal hier soms lang. Nu net weer een neef een paar weken over de vloer gehad die hier gaat studeren maar niks geregeld had betreffende huisvesting dus dat moest allemaal nu gebeuren (lees, dat moesten wij allemaal regelen)

Mijn kinderen hebben vrienden/vriendinnen die ver weg wonen en die hier vaak ook voor weken komen logeren.

Dit gaat niet zozeer over het dilemma van Sannie maar wel over het collectief een week te lang vinden. Dat verbaasd mij dus oprecht want in mijn omgeving is het heel normaal om langdurig bij elkaar te logeren.

dc
Maylise

Ik denk dat het enorm afhangt van de houding van de logés. Ik merk dat mijn schoonouders heel veel hun eigen gang gaan, en dan kan ik het veel beter hebben. Ik heb ook wel familie (nederlands) op bezoek gehad, die inderdaad bij alles naar mij kijken voor hun entertainment. Verwachten dat ik ze de stad laat zien (zo, wanneer gaan je ons oxford laten zien?), rustig op de bank wachten tot ze koffie geserveerd krijgen, niet helpen met koken, afruimen of wat dan ook, etc. En dan is 3 dagen echt het maximum!

En mensen die zich tegen de opvoeding van je kinderen aanbemoeien, nou, dan is 1 dag al veel :-)

albana
Eens met maylise

Ook hier is het 'normaal' om bij familie langer te logeren. En ik ben ook altijd verbaasd met de moeite die het gros ermee heeft. Het is gewoon een kwestie van een beetje 'zen', oortje in, oortje uit. Dat soort dingen. Je standaard ritme een beetje los kunnen laten en je aan kunnen passen. Mijn schoonmoeder is wel eens 3 maanden geweest ! En je moet het positief zien....maak er gébruik van. Je kán ze entertainen....dus maak daar zélf ook gebruik van. Je gaat lekker naar de dierentuin met ze en chocolademelk drinken in de stad. Op een dag dat je het 'normaal' nooit zou doen. Schakel ze ook gewoon in voor 'nuttige' dingen (eten, boodschappen etc.). Niet dat je ze opdracht geeft........maar overleg! Dus zeg tegen schoonmoeder : " Ik heb werkelijk géén idee wat we vandaag moeten eten..." En zie waarmee schoonmoeder komt. En dan neem je d'r mee en haal je wat schoonmoeder oppert (mits je daar zelf mee kan instemmen natuurlijk). En met een beetje geluk doet schoonmoeder het zelf. Of je zegt erna dat als zij vast begint met die geweldige gehaktballen die zij alleen kan maken dat jij ondertussen even de mail checkt en dan ga je mooi o.o-en.
Strijk je niet goed? Nu laat haar onmiddelijk het voor doen ! En graag uitgebreid, je hebt toch nog wel een wasmand vol? En daarna geef je d'r nog een compliment als man een overhemd door haar gestreken aan heeft. Tuurlijk kan jij het zo niet! En je leert het ook nooit, daar zorg je maar voor....:)
En als je het écht,écht niet meer volhoud, ga je mooi jezelf even verwennen en ergens 'alleen' heen waar je graag zit (vriendin,ergens in centrum koffiedrinken,bieb etc.etc.) en doe je rustig op je gemakkie want schoonmoeder is toch in huis voor de kinderen, terwijl je haar een smoes op de mouwen speld (vergadering op werk ofzo).
Zó doe je dat.
groeten albana

Genista
Sinilind, albana, maylise ea

Zoals ik zelf ook al aangaf: er zijn mensen die moeiteloos langer bij mij in huis kunnen - maar die beschouw ik ook niet als "visite". Dat zal vast ook wel een beetje een dingetje van ons zijn - in principe hebben wij zo'n huis met elastieken muren. Maar er hangt gewoon ook veel af van de gast(en) in kwestie. Er kunnen altijd mensen bij, maar ons gewone leven gaat door. Als ze volledige verzorging en entertainment willen, moeten ze naar een echt hotel gaan :-) Drie dagen is dat in het algemeen leuk en goed en prima op te brengen, maar ik merk ook dat er daarna vaak ergernissen ontstaan - behalve bij de eerder genoemde "niet-visite". Want alles leuk en wel, ik kán niet een week lang iemand gaan entertainen, zelfs niet als ik vrij neem. En Albana, inderdaad leuk als je de gast in kwestie inschakelt bij het huishouden, dat is ook mijn tactiek (wil jij de kinderen van school halen?), maar wat als een gast dat niet als entertainment ziet?
Er zijn mensen die ik probleemloos 2, 3 weken in huis kan hebben en bij wie ik het dan nóg spijtig vind dat ik ze moet uitzwaaien, maar dat zijn dan de mensen die gewoon een sleutel krijgen en zelf ook wat doen om zich te vermaken. Hoeven ze niet eens iets in huis te doen...

Trees
Verschillend

Mijn familie woont op 2 uur rijden hiervandaan met de auto. In het begin bleven we nog wel eens slapen, maar je leven wordt steeds drukker en ik ben dan liever de volgende dag (meestal zondag) toch lekker thuis. Op een gegeven moment zijn we dus begonnen om terug te gaan, zelfs al was het al 11 uur. In het begin keken ze er een beetje raar tegen aan, maar dat wende al snel. Als ze hier komen gaan ze ook terug of ze nemen een hotel, wat ik dan wel weer wat lullig vind, maar dat hebben ze zelf besloten. We hebben ook niet echt plek hoor moet ik eerlijk zeggen, dan worden het echt matrassen op de grond en dat soort werk.
Mijn schoonzus woont hier 1400 km vandaan en die heeft regelmatig mensen over de vloer. Wat haar voordeel is is dat ze een zeer slechte gastvrouw is. Toen ze nog hier woonde moest je al zelf koffie maken als je langs kwam. Verder heeft ze een hekel aan koken, dus elke gast die langs komt weet dat hij geacht wordt te koken. Als ik bezoek krijg ga ik erbij zitten, maar zij gaat gewoon strijken, stofzuigen en weet ik wat als ze dat net van plan was. Daarom kan zij dus wekenlang bezoek hebben, geen enkel probleem. Ik weet niet hoe ze dat financieel doet. Wij zijn zelf nooit echt lang langs geweest, maar meestal nemen we 2 karren en halen zij gewoon de dagelijkse dingen, zoals melk, water, broodbeleg en wij halen dan het avondeten oid. Ik denk dus ook niet dat die vele logees ze extra geld kosten. Mijn mans oma had niet eens een eigen huis, die was op toernee, woonde bij elk kind 3 maanden. Een van de kleinkinderen stond zijn kamer af en ging bij broer of zus slapen. Ze hebben het er allemaal nog vaak over, ook vrienden van mijn man die hij nog van de middelbare school kent hebben het vaak over zijn oma, iedereen vond het geweldig als ze er was. Ook mijn schoonmoeder (haar schoondochter) vond het heerlijk. Ik heb haar helaas niet gekend, maar als ze op mijn schoonvader leek (wat men zegt) dan snap ik dat wel.

Ella2007
Verbazing

Ik zit met verbazing te lezen dat mensen gerust langere periodes andere mensen over de vloer willen hebben.
Voor mij zou dat echt een noodgeval zijn, ik heb af en toe al moeite met mijn eigen huisgenoten en vind het zaaaalig op gezette tijden alleen thuis te zijn. Ben vrij introvert tiepje en heb ook echt rust en stilte nodig.

Altijd samen in de woonkamer, altijd afwachten wanneer de badkamer vrij is of je moeten haasten omdat er nog meer mensen in moeten, ik moet er niet aan denken. Bij mij mogen mijn schoonouders hoogstens een en als het echt niet anders kan maximaal twee nachten blijven en dan wil ik echt het huis weer voor mezelf. Ik zou eerder nog zelf de kosten van een vakantiehuisje of B&B betalen dan ze een week in huis te hebben. Daarom wil ik ook nooit gezamelijke vakanties, tot groot verdriet, maar dat trek ik gewoon niet.

Moet wel zeggen dat het ook aan het gezelschap ligt: sommige vriendinnen heb ik wel eens vaker een paar dagen tot een week over de vloer gehad. Een ervan stak geen poot uit, zij heeft zelf geen kids en ik wel, en dat irriteerde me toen wel mateloos. Was ik de kids aan het helpen met aankleden, zette zij een kopje thee voor zichzelf en ging een boek zitten lezen.....kon ik daarna nog zelf het ontbijt verzorgen. Voor een dag niet erg maar wel voor een week.

tonny
Cultuur en ruimte

Inderdaad denk ik dat cultuur (wat betreft familiegevoel en te reizen afstanden) een grote rol speelt. En ruimte. Als je moeiteloos een of meer gastenkamers over hebt en een extra badkamer, dan is langer logeren al makkelijker.
In mijn huidige woning zou ik echt niet graag langer dan een flink weekend logé's hebben.

AnneJ
Samen

We zijn niet meer gewend om met veel mensen samen te zijn en wat van elkaar te accepteren en er met flair mee om te leren gaan.
Bij ons thuis kwamen ook altijd schoonmoeders en nichten en familie logeren. Dat was leuk en en niet leuk, ik heb er een aantal hilarische anekdotes aan overgehouden maar ook een aantal dierbare herinneringen.
En ik heb goede herinneringen aan eigen logeerpartijen bij vrienden en verre ex-familie. Soms best lastig om mee om te gaan maar ik heb er veel van geleerd. En weer hilarische anekdotes maar ook dierbare herinneringen. Ik zou het zo weer doen.

rodebeuk
Cultuurdingetje idd

Ik wil niet de vaste cultuurmiep worden, maar nu er al een voorzet is gebleven sluit ik me aan bij de constatering dat de houding van de gast heel veel uitmaakt. En ja, mijn buitenlandse familie was daar toch echt een stuk beter in. Als ik op bezoek was bij mijn tante in een ini mini appartementje in Parijs was dat altijd nul probleem.

Maar de leukste herinnering vind ik wel het ontbijt in het centrale halletje van het appartement van mijn oma, waar drie slaapkamertjes en een woonkamer aan grensden, en hoe dan de een na de ander het codewoord "badkamer is weer vrij" riep. Het voegde zich allemaal prima en om half tien had iedereen gegeten, was de keuken opgeruimd en was iedereen aangekleed. Zonder dat mijn oma zich ergens druk over maakte. Dan had je algauw een gast of 8 a 10 om de tafel zitten. Heerlijk!

Laatst heb ik 2 vriendinnen van een neef op bezoek gehad die voor een congres in NL waren en geen goede hotelkamer meer konden krijgen. Die ruimen ook ff de vaatwasser in en nemen leuke kadootjes mee, verwachten niets maar zijn wel gezellig... en ik had ze nog nooit ontmoet!

Genista
Andersom

Ik ben zelf ook met regelmaat de logé die ergens een tijd zit. We hebben een vast clubje met wie we al jaren carnaval samen vieren. Nu ik al jaren niet meer in het zuiden des lands woon, logeer ik dus bij één van de carnavalsmaten. De laatste jaren is dat steeds mijn vriendin. Daar draai ik inderdaad als een soort huisgenoot mee. Zij helpt de ene dochter om zich klaar te maken voor de dansmarietjes, ik ga met de andere boodschappen doen in de plaatselijke super. Zij kookt, ik vouw intussen de was op. En tussendoor praten we zo ongeveer een heel jaar bij. Het zij gezegd dat haar man me weliswaar oprecht verwelkomt elk jaar, maar ook oprecht blij is als ik weer vertrek. Hij is liever onder ons en heeft überhaupt een hekel aan carnaval :-) Maar vriendin en ik zijn heel gelukkig met de gang van zaken. Dus nee, in die omstandigheid voel ik me niet in het minst bezwaard. Maar goed, deze vriendin is dan ook van het kaliber "bijzonder".

Tirza G.
Veel te lang

Mijn schoonmoeder komt elke dag (ja, u leest het goed) ongeveer een half uurtje-drie kwartier koffiedrinken. Soms (2-3 keer per maand) twee keer op een dag. En dan ben ik het ook wel weer zat ja. Zeven-acht dagen is veeeeeel te lang; visite en vis blijven maar drie dagen fris. Ik ben mezélf al zat na een week (op een hotelkamer ofzo) laat staan een ander.

Tirza

Fiorucci
Sini

Maar jij kent "de meeste nederlanders" toch niet? Ik ken hele gastvrije mensen en nurksen op dat gebied, en dat geldt ook voor niet nederlanders.

Beatrijs ritsen maar
Visite en vis.

Visite houdt (even kort door de bocht) in dat je achteroverleunt en vermaakt wordt, je biedt hooguit aan te helpen met afwassen, wat de gastvrouw of -heer al dan niet wegwuift. Langdurige logeerpartijen vind ik niet onder de noemer visite vallen, en dan gelden andere normen: je wordt geacht je aan te passen aan de ongeschreven huisregels, een handje te helpen in het huishouden en meer je eigen gang te gaan, waarbij je moet denken aan een boek lezen in je logeerkamer en er zonder begeleiding op uit te trekken. Je wordt eigenlijk een soort tijdelijke medebewoner. Eigenlijk horen hier geen woorden aan vuil te worden gemaakt maar aan sommige mensen moet je het uitleggen. Wie zich zelfs dan niet bescheiden weet op te stellen tijdens een logeerpartij die meer dan drie nachten duurt, roept over zich af het huis uitgekeken te worden.

"Beatrijs"
Ervaringsdeskundige op beide fronten.

Vic
Ruimte

Het valt me op dat sommige mensen veel minder ruimte voor zichzelf nodig lijken te hebben dan ik. Zoals bijvoorbeeld Maylise die zonder problemen allerlei familie en kennissen in huis haalt en eigenlijk nooit zónder is. Volgens mij heb ik ooit eens gelezen dat haar kinderen ook niet allemaal een eigen kamer hebben. Is het dan ook cultuurbepaald dat je zoiets leuk vindt? Ik wil 's avonds een uurtje de woonkamer voor mezelf hebben. Een eigen kind mag daar dan wel bij zitten (maar niet elke dag), maar ik moet er niet aan denken om gasten te hebben die net gaan doen of het hun huis is.

Judith-t
Verantwoording

Kan je haar geen 'taak' (klinkt zo onaardig, dat bedoel ik niet) of iets om handen geven. Gewoon om haar aandacht op iets te laten focussen? Verder lijkt het mij ook niet erg makkelijk om 8 dagen met een dominant persoon in de rol van schoonmoeder in huis te hebben hoor!

dc
Sini en fio

Ik ben het helemaal eens met Sini, het is een van de dingen die mij het land uitgejaagd hebben.

Ik heb nog in geen enkel ander land de agenda nodig gehad voor leuke dingen afspraken, en het oprotbakkie kennen ze verder ook nergens. In dit gebied vind ik dat de nederlandse botheid zijn utopie heeft gevonden!

(verder hou ik van de nederlandse cultuur hoor).

Ely
Pfieuw

Ben ik ineens onverwacht on-Hollands :)
Hier de zoete inval, zonder afspraak. Geregeld begin ik een vrije dag zonder een plan is het de hele dag gezellig :). Heb 1 vriendin al maanden niet gezien omdat ze stavast pas over zes weken kan afspreken, me nog zal bellen voor precieze datum en dat dan vergeet (want druk). Snap ik niet, je kunt toch ook gewoon ff uurtje bijkletsen, spontaan?
Laatst vond ik mezelf met vriendin x terug bij vriendin y, x en y kenden elkaar voordien niet maar zo liep het en het was reuze gezellig. Heerlijk vind ik dat.

Het grappige is dat ik dus juist weleens twijfel omdat ik nog niet weet wat ik volgend weekend doe en dan denk dat ik geen sociaal leven heb :).
Dus een opsteker voor mij, ik heb wel een sociaal leven maar een onhollands :))

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Poezie
Lijkt me heerlijk!

Te pas en te onpas bij vriendinnen op bezoek gaan en andersom. Jammer alleen dat ik (normaal gesproken als ik weer werk heb) de hele dag van huis ben, en 's avonds wel wat anders te doen heb. Ik vraag me dan toch af wat ik dan fout doe??

Gr. Poezie.

Maylise
Cultuur

Ik weet niet of het cultuur is. Ik ben gewoon Nederlandse. Mijn moeder is ook Nederlandse. Toch kwam ze altijd weken bij mij logeren en vice versa. Ik heb daar ook nooit zo verder over nagedacht. Voor mij is het vanzelfsprekend dat je ook langere periodes bij je naasten of bij goede vrienden welkom bent.

Maylise
Vic

Mijn kinderen hebben inderdaad niet allemaal een eigen kamer maar dat is gewoon wegens gebrek aan ruimte. Als we meer ruimte zouden hebben dan zouden ze uiteraard allemaal een eigen kamer krijgen. Ze delen niet met elkaar omdat ze zo gastvrij zijn :) Wel is het natuurlijk zo dat als er mensen komen logeren ze inderdaad hun slaapruimtes ook moeten delen met meer want we hebben geen aparte logeerkamer.

Ik heb inderdaad niet zoveel ruimte/tijd voor mezelf nodig. Gelukkig maar want ik heb de woonkamer nooit voor mezelf. Daar heb ik geen gasten voor nodig. Daar heb ik kinderen voor.

Pagina's

Onderwerp gesloten