Home » Forum » Annuleren vakantie vanwege gebroken arm man

Annuleren vakantie vanwege gebroken arm man?

39 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tihama
Annuleren vakantie vanwege gebroken arm man?

Man heeft 4 weken geleden zijn arm gebroken. Drie weken geleden gingen wij op wintersport. Vanzelfsprekend. Het kwam geen seconde in ons hoofd op dat zíjn gebroken arm een reden tot annuleren zou zijn. Of hij nu kon skiën of niet.
Nu hoorde ik de afgelopen weken regelmatig vragen in die richting. Mensen die aannamen dat wij gingen annuleren omdat hij zijn arm gebroken had. Huh? Een kennis van me uit de reiswereld vertelde dat het veel voorkomt: man kan niet skiën, DUS hele gezin blijft thuis. Het omgekeerde: vrouw kan niet skiën is klaarblijkelijk zelden een aanleiding tot annuleren.

Ik vond dat erg vreemd. Ik heb er meteen allerlei feministische gedachten bij, maar misschien vergis ik me. Dus heeft iemand hier een verklaring voor?

Tihama

Vic
Hmmm

Volgens mij is dat verschijnsel ook aan de orde gekomen in het draadje over schaatsen. Vrouwen gaan misschien minder mee om te skiën, maar voor de gezelligheid of om eten te koken. Mannen gaan voornamelijk op wintersport om de hele dag op de latten te staan. Daarbij, hoe kom je in je wintersportgebied als hij niet kan autorijden? Ik ken maar weinig vrouwen die in hun eentje 1000 km durven te rijden.
Waarschijnlijk zijn jouw feministische gedachten wel terecht ;-)

Tihama
Jaaaa

dat rijden ook. We zaten in Frankrijk, dus dat was 1200 km enkele reis. Ik heb notabene complimenten gekregen dat ik dat he-le-maal in mijn eentje durfde te rijden. Nou ja, zeg.

Maar wat beweegt die vrouwen dan om het niet te 'durven'? Ze hebben toch een rijbewijs? Dat is ook in de rest van de wereld geldig.

Ik kan me trouwens niet voorstellen dat vrouwen meegaan voor de gezelligheid en niet voor het skiën. Dat lijkt me wel heel raar. Misschien als je bejaard bent of zo?

Tihama

Rosase
Skien

is bij ons vooral mijn man zijn ding. En van onze oudste.

Ik weet nog niet wat ik zou doen in voorkomend geval. Ik kan best lekker aan de ski gaan met onze oudste, terwijl man met de jongste twee in het appartement blijft. Maar dat zou ik dan echt voor oudste doen en niet voor mezelf. Ik vind skien wel leuk, maar ik kan best een jaartje zonder.

En of me dat een paar honderd kilometer rijden over ijzige wegen waard zou zijn? Ligt er denk ik ook aan hoe teleurgesteld oudste zou zijn en of er nog een kans op inhalen van de vakantie zou zijn. Ik denk dat ik zwager in onze plaats zou laten gaan en oudste zou meesturen ofzo...

Schat namelijk in dat we ook geen annuleringsverzekering afgesloten zouden hebben, doen we namelijk nooit....

Is dat niet-feministisch? En weet je zeker dat in het andersom niet ook zo zou gaan? Ik ken geen voorbeelden van vrouwen met gebroken armen die toch op skivakantie gaan...

Rosase
En tihama

Tuurlijk heb ik een rijbewijs en mag ik daar ook mee in het buitenland rijden. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik het prettig vind omdat 12 uur of langer aan een stuk te doen. Ieder zijn ding hè.

Vic
Skiën

Het kan ook door het skiën komen. Ik heb 5 jaar groepslessen gehad en 2 jaar privéles, en durf eigenlijk alleen maar een blauwe piste af. Sinds mijn scheiding heb ik dus ook nooit meer geskied, en die skivakanties met mijne ex waren altijd al een aanleiding voor echtelijke ruzies omdat hij dan al tien keer naar beneden was geskied terwijl ik halverwege een piste stond te bedenken hoe ik in godesnaam beneden moest komen.

Tihama
Prettig

Het gaat niet zozeer om prettig. Het is gewoon een noodzakelijkheid om op de bestemming te komen. Ik vind 1200 km autorijden ook niet prettig. Net zo min als schoonmaken of breien. Allemaal onprettige dingen, maar als het noodzakelijk is, dan doe ik het wel;-)

Ik was ook best blij dat de wegen sneeuwvrij waren, maar Mijn man vindt autorijden overigens wel erg leuk, dus normaal gesproken rijdt hij het leeuwendeel. Maar als hij niet kan, dan is het voor mij vanzelfsprekend dat ik het doe.

Maar het verschil is dan vermoedelijk dat ik skiën heel veel waard vind. Ook 16 uur reizen.

Tihama

Vic
En het rijden

Als ik met mijn vriend ergens heen ga, rijdt hij altijd. Ik denk dat hij echt zijn arm moet breken voordat ik een keer achter het stuur kruip. Maar ik ga dan wel weer in mijn eentje met de auto naar Frankrijk, dus dan moet ik ook rijden. Ik ben denk ik geëmancipeerd als het mij uit komt ;-)

Hanne.
Reden voor annuleren

Ik snap wel dat het breken van een arm van één van de gezinsleden reden tot annuleren is.

Wij zouden bij een gebroken arm wel overwegen om te annuleren. We gaan naar de sneeuw om te skieen. Als dat niet kan is annuleren een serieuze optie. Ik ga ook niet naar het zwembad als ik niet mag zwemmen.

Moet wel zeggen dat zijn gebroken arm eerder tot annuleren zou leiden dan mijn gebroken arm. Vooral door verschil in behoefte. Voor hem is het skieen het hoogtepunt van de vakantie (9-17 op de piste verder niets). Wel naar de sneeuw maar niet skieen is dan reden voor veel frustratie. Ik kan me makkelijker aanpassen en kan ook heel gelukkig worden van een boekje op het balkon.

Tihama
Lol

Nou, het drama voor mijn man was iets minder groot uitgepakt. Hij is eigenwijs toch op de ski gestapt. Braaf blauwe pistes en met 1 stok om te voorkomen dat hij per ongeluk op zijn arm leunde. Hij heeft ook veel minder geskiet dan ik, want hij merkte wel dat het niet allemaal even geweldig ging, maar het was niet alleen ElBalconia. Hij heeft vantevoren wel tegen iedereen gezegd dat hij wel met de biografie van Jobs in het zonnetje ging zitten. Sociaal-gewenst antwoord, noemde hij het. Want als hij zijn werkelijke plannen van te voren geventileerd zou hebben.....

Annuleren zou trouwens om nog een reden gewoon wreed zijn. Hij gaat namelijk volgende week met zijn werk ook nog een week skiën. De winstcijfers zijn namelijk vorig jaar wederom overschreden, dus ze gaan met het voltallige bedrijf weer skiën. De tragiek zou dan geweest zijn dat WIJ hadden moeten annuleren vanwege ZIJN gebroken arm, waarna HIJ dan twee weken later WEL mag skiën. Ik geloof dat ik niet zo'n enorm aanhankelijke vrouw ben die de gunfactor zo hoog heeft staan.

Maandag gaat het gips eraf en donderdag gaat hij skiën. De bofkont

Tihama

Maylise
Nee

Ik zou niet een vakantie annuleren omdat een persoon in het gezelschap zijn arm heeft gebroken. Het zou wat anders zijn als degene met gebroken arm de enige is die skieen echt geweldig vindt. Ik ga er echter vanuit dat alle gezinsleden in dit geval de wintersport leuk vinden. Ik zou dat niet annuleren omdat een gezinslid maar beperkt mee kan doen.
Eind in mijn eentje rijden maakt me niks uit. Ik rij sowieso wel regelmatig een flink eind in mijn eentje. Het gaat veel iets minder vlug natuurlijk omdat je dan niet af kan wisselen maar ook dat zou ik absoluut geen reden tot annuleren vinden.
Wij zouden dus gewoon gaan.

Yura
Denk het niet

Ik denk niet dat wij zouden annuleren. Wel zouden we dan de hond mee nemen, zodat man lekker met hem kan gaan wandelen. We zijn alle vier fanatieke skiers, dus de anderen willen toch wel skien. Het is in al die jaren een keer voorgekomen dat ik niet kon skien en dat was toen ik zwanger was van oudste, we hebben toen overgeslagen. Jongste kwam mooi in september, zodat ik begin januari nog net niet wist dat ik zwanger was en de volgende wintersport mooi aansluitend op mijn zwangerschapsverlof viel. Ok toen heb ik alleen de ochtenden geskied, 's middags een slaapje met de kinderen. Nu we met 4 skiers zijn zouden we wel gewoon gaan als ik een arm oid zou breken.
Overigens zie ik inderdaad best veel dames (40+) die niet skien hoor, mannen skien eigenlijk altijd wel. Vrouwen zijn toch angstiger is mijn ervaring. Ik kan mijn man ook niet echt bijhouden ondanks dat we tegelijk begonnen zijn. De kinderen bij houden probeer ik niet eens meer. Ken ook gezinnen hier in ons dorp waar de man 1x per jaar met vrienden gaat skien, maar waar de vrouw er geen zin in heeft. Kan me er niks bij voorstellen.

mijk
Ik heb geen rijbewijs

dus 1200kilometer in de bergen zou niet geheel legaal zijn ;). Wij doen die afstanden dus ook niet..... maar in jouw geval zou ik ook niet annuleren.

Mijk

Roosje Katoen
Annuleren

Ik heb een keer mijn vinger gebroken een week voor de skivakantie en ik kon niet eens annuleren... kreeg maar 10% van de reissom terug.

Als het hele gezin graag skiet zou ik ook niet annuleren, en die 1200 km moet ook geen probleem zijn. Nee ik zou dezelfde keuze maken als jullie.

Roosje Katoen
En cobi

wat een briljante posting toch weer :-)

Tijgeroog
Verplaatsen

Ik zou kijken of we de vakantie zouden kunnen verplaatsen. Maar aangezien we nu toch echt gebonden zijn aan de schoolvakanties zit dat er niet meer in. Dus wij zouden denk ik ook gewoon gaan, en degene die niet kan skieen wat extra vertroetelen. Ik ben ook al eens meegeweest toen ik 20 weken zwanger was. Toen heb ik wel geskied, maar weinig en rustig aan. De rest van de tijd heb ik me ook vermaakt.
Maar zeker als hij nog een skivakantie in het vooruitzicht zou hebben, zouden we gaan. Ik ben het volledig met je eens! :-)

Ella2007
Paar jaar geleden ook zo

Manlief brak arm 4 weken voor de wintersport. Wij hebben wel geannuleerd, om de simpele reden dat je wel een hoop geld uitgeeft en dat er dan één niet kan skiën. Waar je toch voor gaat. We kregen het volledige bedrag dan ook terug, zodat we dat op een later tijdstip weer konden uitgeven. Ik begrijp juist niet dat je dan niet annuleert. Je gaat toch om te skiën ?

Op zomervakantie zou ik denk ik niet annuleren, daar kan je genoeg doen als je je arm niet kan gebruiken. Alleen rijden maakt me niet uit, heb ik ook wel eens gedaan naar Zuid Frankrijk in mijn eentje met twee kids. Doen idd veel vrouwen niet. Ik rij veel en graag, dat scheelt misschien.

Maar puur voor het niet kunnen hebben van de skipret hebben we geannuleerd. Hadden we ook gedaan als ik niet had kunnen skiën. Uiteindelijk zijn we twee maanden later gegaan.

Rosase
Noodzakelijk?

Ja maar dat is nou juist de vraag. Is dat wel noodzakelijk? Als we diep in Frankrijk staan en man breekt zijn arm, rij ik echt wel naar huis. Als het moet met caravan en al.
Maar als we nog thuis zijn, ligt het voor mij anders. Als ik dan zou gaan rijden zou dat vooral voor oudste zijn. En als ik hem op een andere manier blij kan maken is me dat net zo lief, zo niet liever.

Tihama
Later tijdstip?

Maar, Ella, wélk later tijdstip dan? We hadden de krokusvakantie geboekt. De eerstvolgende vakantie zou pas begin mei zijn.
Maar serieus: als 1 van de 4 niet kan skiën, dan moeten de andere 3 dus ook slikken?

Is het dan niet veel logischer dat de pechvogel het de rest van het gezin wel gunt?

Tihama

Ella2007
Kerst

We hadden toen met kerst geboekt. Zijn daarna in de voorjaarsvakantie gegaan.

Elisabeth B.
Ik rijd altijd

Grappig, bij ons ben ik degene die altijd rijd, manlief zijn vakantie begint al de dag dat we wegrijden en hij slaapt dan voornamelijk. Het is regelmatig voorgekomen dat ik zo ongeveer de hele rit van 1200 km rijd naar wintersport.
Ik ben 1x meegegaan op wintersport toen ik zwanger was en niet kon snowboarden. Leuk maar niet voor herhaling vatbaar. Maar annuleren zouden we niet snel doen. Vijf van de zes personen in ons gezin snowboarden en skiën (en de zesde komt wel die is nog te jong :-)

mirreke
Rijden

Wij hebben twee auto's. Ik rij altijd in de mijne, en hij in de zijne. Dus, als wij met z'n tweetjes in dezelfde auto rijden hangt het af van de auto waar we in zitten. Nou komt dat niet zo heel vaak voor. Ons hele gezin past nl. niet in een auto, dus meestal rijden we beiden, en dan ook even ver.
Ik hou overigens enorm van autorijden, en zou een vakantietrip echt niet door manlief alleen laten rijden. Wat inmiddels wel wat meer voorkomt is dat lief steeds meer commentaar gaat geven op mn rijstijl. Dus ofwel ik ga steeds slechter rijden ofwel hij wordt een oude zeur :-) Misschien dat dat bij sommigen ook meespeelt? Commentaar vanaf de bijrijderstoel?

Elisabeth B.
Geen commentaar

Manlief valt altijd snel in slaap op de bijrijders stoel. Of hij zit te werken.

Yura
Eigen situatie

Iedereen beantwoordt natuurlijk vanuit zijn eigen situatie. Verplaatsen is voor ons geen optie. Wij gaan altijd in de kerstvakantie, krokus is ivm mans werk onmogelijk. Dus annuleren met kerst betekent dat er helemaal geen skivakantie komt dat jaar. En inderdaad wat iemand vroeg wij gaan elk jaar op wintersport, zou het financieel niet meer mogelijk zijn dan zouden wij de zomervakantie opgeven en niet de wintersport. Overigens gaan wij met een hele groep waarin niet iedereen skiet, anderen skien ook wel eens een halve dag of slaan een dagje over. Het is dus niet zo dat je dan helemaal eenzaam in je hotel achter blijft.

Tihama
Elk jaar

Wij hebben een aantal jaren onderbroken vanwege zwangerschappen, kinderen, ziekte, werk, verbouwing (elk jaar was er wel een reden etc.) Maar nu we het weer opgepakt hebben, is het wel weer elk jaar. Ik kan ook bijna niet begrijpen hoe ik het zo lang heb kunnen missen. Misschien is dat ook wel een reden waarom ik annuleren zo ontzettend geen optie vond.

Ik moet bekennen dat vrijwel iedereen die ik ken, die op wintersport gaat, dat ook elk jaar doet. Sommigen zelfs 2 keer per jaar.

Ik heb dus de indruk dat het merendeel van de wintersporters inderdaad elk jaar gaat.

Tihama

Elisabeth B.
2x

Inderdaad: decadent maar waar, we gaan de laatste jaren zelfs 2x... Het is ook zo'n leuke familievakantie, lekker bezig en buiten!
Eigenlijk sinds mijn zwangerschap, al ben ik dat jaar de tweede keer thuis gebleven met de jongste. Sinds de kleinste geboren is gaan we zowel rond kerst en oud&nieuw en de voorjaarsvakantie.
Kwam me trouwens hier op het forum op veel kritiek te staan, baby mee op wintersport :-)

Tihama
Elisabeth

"Kwam me trouwens hier op het forum op veel kritiek te staan, baby mee op wintersport :-)"

Toevallig moest ik vanochtend inderdaad denken aan die discussie. Het ging toen, als ik me goed herinner, niet zozeer over de combi baby en wintersport, maar vooral de hoogte waarop je verbleef ivm de lagere zuurstofconcentratie.

Maar jij lijkt me inderdaad ook een uitstekende kandidaat voor 2 keer per jaar. Mijn man heeft het de afgelopen jaren, dankzij zijn werk, ook gehad. Dus ik opperde gisteren dat we ook nog met Pasen kunnen gaan. Zegt ie doodleuk: "Ja, maar ik denk dat ik na volgende week wel voldaan ben, hoor".

Tihama

Coco
Kinderen?

Ik heb makkelijk praten, want mijn man en ik geven allebei niets om wintersport (veel te koud). Ik denk alleen dat ik zelf niet veel plezier zou hebben als ik zou weten dat de ander zich een beetje zit te vervelen.
Wat zouden jullie trouwens doen als een van de kínderen met een gebroken arm/been zou zitten (je hebt het over gezinsleden en daar vallen de kinderen ook onder)? Ik denk niet dat ik het over mijn hart zou kunnen verkrijgen om mijn kind in z'n eentje op het balkon te laten zitten terwijl de rest van het gezin lekker gaat skiën.

Tihama
Toerbeurt

Nou, toevallig hadden wij dat deze periode ook bij de hand. Zoon kreeg de eerste dag een ongelukje en ook direct de griep. We hebben dus de runs de volgende dag een beetje verdeeld, zodat hij niet alleen was. Gelukkig zit ons appartement aan de piste, dus je skiet een uurtje en kunt dan ook weer terugkomen. En dan kan de ander weer skiën.. Gelukkig was hij de volgende dag weer opgeknapt.

Gewoon een beetje verdelen. Net zoals we dat ook doen als er een thuis ziek is.

Tihama

Hanne.
Toch anders

Ik vind het toch anders of je op vakantie ziek wordt, of thuis al ziek bent.

Zou je je kind met griep ook in de auto hebben gezet om 1200 km te gaan rijden? (als je de volgende dag weer beter bent is het imo overigens geen griep)

Wij hadden vorig jaar ook een flink ziek kind op vakantie. Ruim 40 graden koorts en ijlend in bed. Dús we gingen in toerbeurten terwijl de andere partner naast het bed zat en met koude washandjes het kind zat af te deppen.

Was het kind thuis al ziek geworden had ik nieteens overwogen om te gaan.

Conference
Proest

Ik heb ooit ruim 600 km gereden met mijn man naast mij, dat is absoluut niet voor herhaling vatbaar, ik heb hem nog nooit zo saggerijnig meegemaakt. Dat doe ik onze reisgenoten niet meer aan, hij mag het hele stuk lekker zelf rijden.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.