Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Relaties Relaties

Relaties

Eigenaar buurhuis uitgelokt

Zoals jullie inmiddels allemaal weten heb ik geen beste verstandhouding met de buren. Eén van jullie opperde dat hij zijn huurders zich expres laat misdragen om mijn huis erbij te kunnen kopen. Om eens te kijken hoe de zaken ervoor staan, heb ik hem ge-sms-t dat er belangstelling was van een leuke familie met vier kinderen voor mijn huis en dat ze gingen kijken of ze een financiering rond kregen. Ogenblikkelijk kwam er een sms terug met de vraag of we konden onderhandelen, zodat hij het huis kon kopen. Ik heb hem laten weten dat ik wel begreep wat hij aan het doen is en heb hem gevraagd of hij zíjn huis misschien wil verkopen. Vanaf dat moment werd het stil...
Jullie hadden dus gelijk! Daarmee is de situatie overigens niet veel beter geworden...


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Stoepkrijt

dappere actie! Maakt de zaak opeens wel erg helder, vind je niet?

Ik weet niet zo 1-2-3 wat nu wijsheid is, maar het maakt wel duidelijk dat eigenaar geen enkel belang heeft bij keurig huurdersgedrag van zijn huursters (en hun herenbezoek).

Groetjes van Purk

Rafelkap

Rafelkap

04-02-2009 om 19:53

Zo!

Zo! Jij hebt lef zeg! Nu is e.e.a. wel meteen duidelijk. De buurvrouwen zitten ook niet in een comfortabel schuitje, die kunnen er dus zo uitgezet worden als huisbaas verkoopt. Kan ze dat iets schelen? Zo ja, dan kun je vredesonderhandelingen beginnen om samen zo lang mogelijk in het huis te blijven wonen om de huisbaas te zieken
Geen idee verder, hopelijk heeft iemand tips, behalve verhuizen. Sterkte!

Pennetje

Pennetje

04-02-2009 om 20:33 Topicstarter

Ja!

Ja, stoer ben ik he? Laten we inderdaad maar eens zo'n feestje doen. Dan nodig ik de leuke buren ook uit, hebben die er geen last van. Fladder, als je langs wilt komen, gezellig! Die speakers kunnen wel even getest worden voor het slaapkamerraam van de domste. Ik ben wel heel benieuwd of er nog een reactie van de eigenaar komt.
In ieder geval weet ik nu zeker hoe de zaken ervoor staan. De financiering van die zogenaamde familie met vier kinderen is helaas niet gelukt, ahhhh. Als iemand nog leuke nieuwe stappen weet houd ik me aanbevolen!

Pennetje

Pennetje

04-02-2009 om 20:37 Topicstarter

Pelle

Het nadeel voor mij is dat ik iets nieuws moet kopen en op dit moment geen nieuwe hypotheek krijg wegens het opstarten van een nieuwe zaak. Bovendien zit ik hier prima, afgezien van de buren dan. Hij moet wel erg veel geld betalen wil ik er iets mee opschieten. En nu ik weet wat voor spelletje hij speelt heb ik ook absoluut geen zin om het aan hem te verkopen. Liever inderdaad aan een luidruchtig gezin, heeft ie er zelf ook last van als hij zelf in het huis wil gaan wonen.

Jose van Polanen

Jose van Polanen

04-02-2009 om 21:28

Aha

Dacht ik het niet. Ik zei al, dit komt vaker voor. Hij wil jouw huis vermoedelijk goedkoop hebben, maar ook niet dat het aan zijn neus voorbij gaat. Ten eerste kwam er hier toevallig een mail in mijn busje ik geef je de link: http://www.yeon.nl/congres/1447-Een-vuist-tegen-woonoverlast/speakers.html
Deelname aan het congres is achterlijk duur en ik denk niet dat je daar iets mee op zou schieten. Dus dat raad ik niet aan. Wel bestaat de sprekerslijst uit deskundigen, o.a. van gespecialiseerde advocaten waar misschien nog eens een gesprek mee mogelijk is (togatarief?). Daarom geef ik de link toch maar. Ik weet uit eerdere draadjes dat je al juristen in je netwerk hebt, maar ik wou je de link toch niet onthouden.
Zou het verder iets zijn om deze beste man duidelijk te maken dat als hij niks aan het gedrag van zijn huurders doet, je het huis inderdaad te koop zult zetten. Maar dat je dan alvast zeker weet dat je het nooit aan hem zult verkopen, want zoveel haast heb je nou ook weer niet. Desnoods zet je het te koop en haal je het na een tijdje weer van de markt. Kan hij zich zorgen maken dat het aan zijn neus voorbij zal gaan. Wat een rotzak. En wat slim van jou, die SMS!!
Of, zit ik te denken. Laat hem een bod doen, maar zorg dat dat op papier of via de mail gebeurt. Misschien handig voor de dossieropbouw? Nou ja, ik ben niet deskundig op dit terrein dus het zijn maar wat losse flodders. Trouwens, je redt je wel. Nu ga ik nagenieten van die SMSactie van jou!

Pennetje

Pennetje

04-02-2009 om 21:36 Topicstarter

Jose

Dank je! Je weet nooit waar die mensen uit die link nog te pas kunnen komen, al was het maar met een beetje "name dropping". Ik ga nu eerst eens een tijdje achterover leunen en kijken wat er gebeurt. Ik moet overigens oppassen dat ik de eigenaar niet ga onderschatten, je weet nooit wat hij allemaal bedenkt. Misschien verkoopt hij zijn huis wel aan nog ergere randdebielen en dan ben ik mooi de klos. Morgen ga ik even contact zoeken met de eigenaar van het achterste stuk van het kerkje waar ik woon. Die heeft daar een kantoor in. Hoor ik nooit iets van. Misschien staan we samen nog sterker. Kan ik hem meteen vertellen dat die meiden brandende peuken op zijn teerdakje gooien.

Inge M

Inge M

04-02-2009 om 21:44

Waarom heb je eigenlijk gereageerd?

Als je vaag gereageerd had op zijn reactie het huis te kopen, had je hem veel langer aan het lijntje kunnen houden.
Nu weet hij dat jij hem door hebt. Ik vraag me af of dat handig is.

Pennetje

Pennetje

04-02-2009 om 21:52 Topicstarter

Inge

Ja, daar heb ik wel even over nagedacht. Maar hij is nogal pitbullachtig, dus hij zou me blijven bestoken met sms en mail. En ik houd er wel van om af en toe eens lekker kort door de bocht te zijn. En ik hoop dat hij zijn lawaaierige snollen terugroept als hij geen poot aan de grond krijgt.

Tirza G.

Tirza G.

04-02-2009 om 22:59

I love it

Stoepkrijt, vooral die nuance in je berichten. Heerlijk heerlijk. Ik zou geen seconde met je willen ruilen, maar mèn, wat speel je het goed.

Tirza

Pennetje

Pennetje

05-02-2009 om 09:51 Topicstarter

Rare wending

Het verhaal heeft een rare wending genomen. In die eerdere sms, waarin ik liet weten hem door te hebben, had ik ook gevraagd of hij zijn huis misschien wilde verkopen. Vanmorgen kwam er een bericht binnen dat hij dat graag wilde en dat hij niet eens de verbouwingskosten wilde terugverdienen. Nu koel blijven! Want als ik te snel hap, weet hij dat ik heb gebluft met dat gezin dat mijn huis wil kopen. Mijn zus heeft wel interesse in het huis beneden en haar heb ik veeeeeel liever als buurvrouw. Ik ga straks eerst even dat kantoor hierachter bellen. Wordt vervolgd!

Sancy

Sancy

05-02-2009 om 11:07

Stoepkrijt

Als je een Keurig Gezin met 4 kinderen nodig hebt om je verhaal geloofwaardiger te maken, kun je hier vast wel een oproepje doen

*reikt magnum aan*

Hier, om je hoofd koel te hourden. Want dat heb je wel nodig, zo te lezen. Gó.

Pennetje

Pennetje

05-02-2009 om 11:14 Topicstarter

Sancy

De eigenaar is nogal een racist, dus ik had het leuke gezin een prachtig kleurtje en een shoarmazaak gegeven. Een beetje naar het voorbeeld van mijn ontzettend leuke Egyptische buurvrouw toen ik nog in Amsterdam woonde, die zich met haar man en vier kinderen duizend keer beter gedroeg dan die gekken hier beneden. Ik zou blij zijn met weer zulke buren, eigenaar zou er niets van moeten weten.
Ik zou dus een keurig gezin met een tintje nodig hebben. Drie kinderen en één op komst mag ook hoor

Pennetje

Pennetje

05-02-2009 om 11:16 Topicstarter

Genista

Dank je wel hoor!

Pennetje

Pennetje

05-02-2009 om 11:18 Topicstarter

Knurf

Ja, inderdaad. Zus was hier net en vindt het eigenlijk net iets te klein. Ik ga ook even wat andere mensen polsen.

Pennetje

Pennetje

05-02-2009 om 11:50 Topicstarter

Boerka

Of je trekt een bourka aan, dan ziet niemand dat je te wit bent. Hoe zien je kinderen eruit? Een exotische man kan ik nog wel regelen, ik heb altijd diepe gesprekken met Hassan de pizzabakker, die serieus niet begrijpt waarom zijn relaties met Nederlandse vrouwen altijd op de klippen lopen. Want vrouwen willen toch graag een echte man en dat is hij. Zo'n echte man willen ze nou ook weer niet, Hassan.
Ik zou het huis heeeeel graag als kantoor willen hebben, maar ik kom ongeveer twee ton te kort. Als iemand nog tips heeft hoe ik daaraan kan komen houd ik me meer dan aanbevolen.

Prulletje

Prulletje

05-02-2009 om 12:20

Ho!

Hij kan de huidige huurders er toch helemaal niet uitzetten? Huurdersbescherming en zo?
Ik hoop voor jou dat ik het mis heb.

Prulletje

Pennetje

Pennetje

05-02-2009 om 12:35 Topicstarter

Prulletje

Het is allemaal reuze illegaal gegaan. De vriendin van de eigenaar staat ingeschreven op het adres, maar woont bij de eigenaar. Handig voor de belasting. Zij verhuurt het zogenaamd onder aan de drie meiden. Ik heb dit wel al aangegeven bij de politie, die doen er verder niks aan maar zeggen wel dat meiden geen poot hebben om op te staan. Bovendien zegt eigenaar dat het duidelijk eerst voor één jaar is verhuurd met een optie op langer. Dus desnoods zitten we dat jaar uit en beëindigen dan de overeenkomst.
Nu die twee ton nog! Heeft niet iemand een veel te rijk familielid dat graag wil investeren?

Pennetje

Pennetje

05-02-2009 om 14:47 Topicstarter

Reuze bezig

Het verhaal houdt me wel bezig! Het plan is nu om de eigenaar van het kantoor hierachter te vragen het huis te kopen (hij heeft veel meer onroerend goed) en het in delen te verhuren aan kleine zelfstandigen. Ik ben hier in het straatje enorm aan het lobbyen en heb al twee ruimtes verhuurd. Alleen ik krijg die man niet te pakken. En geduld is niet mijn sterkste kant: ik wil het NU METEEN regelen

emmonis

emmonis

05-02-2009 om 20:29

Geduld

Geduld is nu ERG belangrijk! Het zou toch jammer zijn als je nu te snel gaat.

Pennetje

Pennetje

05-02-2009 om 20:33 Topicstarter

Ja, ja

Ik weet het! MOEILIJK!

Alsjeblieft

Uw Magnum om uw hoofd koel te houden en een flesje geduld voor vandaag. Niet overhaasten, niet overhaasten...

Pennetje

Pennetje

06-02-2009 om 11:48 Topicstarter

Haha

Ik zal vanmiddag een tijdje mijn hoofd in de vriezer stoppen. Gelukkig heb ik nog heel veel werk liggen, dat leidt wel af.

Spannend

zou toch mooi zijn als er iets verbeterd, jeetje ja stay cool !

Pennetje

Pennetje

06-02-2009 om 12:12 Topicstarter

Manda

Hoe is de stand van zaken bij jou?

Hier

nog geen enkele reactie gehoord, dus volgens mij zijn ze zo stom om ook dit te negeren. Maar nog een paar weken, ze hadden 6 weken gekregen geloof ik om te reageren.

Pennetje

Pennetje

06-02-2009 om 16:30 Topicstarter

Duimen

Duimen maar! Als ze die zes weken voorbij laten gaan wordt je verzoek bij verstek toegewezen. En dan meteen doorpakken!

Haha

ik hoop het ook dat ze het laten liggen en we inderdaad dan hup de boel rond hebben, zalig idee lijkt mij als dat ding hier uit de grond getrokken wordt en zij niet meer over onze grond heen gaan.

Maar goed, eerst nog even afwachten. We zien ze wel elke week slepen met meubels, mijn vriend zei hoopvol 'goh misschien gaan ze wel verhuizen', maar dat zal wel niet want er komen ook nieuwe meubels via onze poort naar binnen.

bluh, stomme lui.

Hoe'st dit weekend bij jou ?

Pennetje

Pennetje

07-02-2009 om 23:27 Topicstarter

Tja...

Weekenden zijn meestal nogal onrustig hier, want dan zijn de vriendjes ook vrij dus dan is er extra kabaal. Mijn ouders kwamen even een stoel brengen die mijn vader voor me had gerepareerd en konden op honderd meter van het huis de disco al horen. Thuis heeft mijn moeder de politie gebeld om melding te doen, maar die konden er niks mee omdat mijn moeder niet kon vertellen of 'het lawaai nog voortduurde'. Het was natuurlijk weer een andere agent dan die ik eerder had gesproken. Volgende week is het buurjongetje van de leuke buren jarig, dan zal ik wel eens een offensiefje beginnen onder de buren.
De dames zijn net toeterend en met harde muziek in de auto vertrokken dus die zullen wel om een uur of vijf knetterlam thuiskomen. Het bed op zolder staat klaar.
Oja, wat ik nog zat te denken voor je, als straks de uitspraak er is, dan krijgt je advocaat een 'grosse' en een afschrift. Op de grosse staat een blauwe stempel In naam der Koningin. Als je de schutting uit de grond rukt en de buren bellen de politie, heb je die nodig. Zorg dus dat je die krijgt van je advocaat. Vaak vinden advocaten hun clienten nogal dom en slordig en houden ze de grosse liever in hun eigen dossier. Als je advocaat 'm niet wil geven kan hij een tweede grosse aanvragen. Maar in principe moet ie 'm gewoon geven. Misschien ook handig om met de grosse in de hand even preventief naar de politie te gaan onder het mom dat je bang bent dat de buren agressief worden of jouw nieuwe schutting gaan vernielen. Op het moment dat dat dan inderdaad gebeurt, weet de politie al van de zaak af en hoef je ze alleen maar even te bellen.

Achterdochtig

Als ik jou was zou ik toch niet te vroeg juichen. Stel dat hij jouw tactiek doorheeft, en nu jou in de maling gaat nemen? Hoe meer mensen er vanaf weten, des te eerder zal bij hem ook duidelijk zijn hoe de vork in de steel zit.
Ik denk dat je het beste vanaf nu he-le-maal gedeisd kunt houden. Dat zal bij hem waarschijnlijk onzekerheid veroorzaken, en dan zit jij goed.

Gr. Poezie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.