Home » Forum » Graag advies

Graag advies!

48 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Cristina
Graag advies!

Hoi allemaal,

Wat een problemen zeg allemaal, als ik het zo lees. En dat terwijl het leven al moeilijk genoeg is. Waarom maken we het elkaar zo moeilijk he?

Maar goed zo heb ik ook, net als iedereen, het een en ander. Mogelijk herkent iemand dit en kan mij helpen.

Ik ben bijna 11 jaar getrouwd en mag wel zeggen over het algemeen gelukkig getrouwd. Wordt ook altijd door derden/vrienden bevestigd, jullie zijn zo'n paar samen zeggen ze dan. Echter is er een storing in het geheel.

Ik heb mijn man meerdere keren betrapt op het sturen van mailtjes naar dames, waarbij de inhoud, mijns inziens net de lijn passeert.
Een voorbeeld: hij noemt iedereen schat en heeft het over mij alsof ik niks ben, het zich groot doen voor andere vrouwen zg maar.
Nu zou je denken wat is daar erg aan, maar ik vind het niet respectvol. Ik ben zijn vrouw en moeder van zijn kind. Daarnaast mailt hij vaak met zijn vriend en hebben het dan over vrouwen, nu weet ik dat mannen dat meer doen dan vrouwen, maar ik voel mij dan zo laag en dat heb ik hem ook al verteld, hij weet dat.

Gisteren heb ik hem wederom betrapt op een mailtje van hem en een collega bij ons op het werk. Echter werkt zij op een hele andere afdeling, dus vraag ik mij af waarom moet je haar mailen? Zij hebben dus blijkbaar regelmatig contact over de mail. Waarschijnlijk ook over ons priveleven. Want dat ga je krijgen, je wordt achterdochtig, onzeker etc. Terwijl ik helemaal niet zo ben. Ik begrijp het gewoon niet. Waarom doet hij dat?
Hij weet het niet, zegt ie, en zegt ook dat het allemaal niks betekent. Maar als het zo is, waarom doet ie het dan? Is dat iets mannelijks?

Het grappige is ook dat hij die mail gewoon op MIJN pc open had staan, omdat de kleine op zijn pc bezig was. Hij is ook nog eens zo stom om het open en bloot te laten.

Nog een voorbeeld: laatst hadden wij een pc bij Dell gekocht dit allemaal online gedaan en ja hoor, even later vond ik hele lange mails met een dame van die klantenservice. En dat ging niet over koetjes en kalfjes, het ging er echt over om elkaar te ontmoeten!! Zeg nu zelf..... wat was er gebeurd als ik niet had ingegrepen?

Heb hem gisteren gezegd dat ik dit niet meer wil en mij het beste lijkt om ieder zijn kant op te gaan. Dit wil hij niet, hij heeft me op zijn knieen gesmeekt om te blijven. Hij zegt dat ik de enige ben in zijn leven en de rest boeit hem niet. Hij heeft werkelijk als een kind zitten huilen.

Wat moet ik nu? Ik vertrouw hem gewoon niet meer, ik wil het wel, maar het gaat niet. Vertrouwen is toch je basis van een relatie??

Het doet ook zo'n pijn omdat ik echt helemaal gek op hem ben. Nog steeds na al die jaren, hij bezorgd me nog steeds vlinders snap je?

Dames, heren, wat moet ik en hoe denken julie hierover?

Groetjes,
Cristina

Tinus_p
Net niet duidelijk

Cristina:
"Gisteren heb ik hem wederom betrapt op een mailtje van hem en een collega bij ons op het werk. Echter werkt zij op een hele andere afdeling, dus vraag ik mij af waarom moet je haar mailen? Zij hebben dus blijkbaar regelmatig contact over de mail. Waarschijnlijk ook over ons priveleven. Want dat ga je krijgen, je wordt achterdochtig, onzeker etc. Terwijl ik helemaal niet zo ben. Ik begrijp het gewoon niet. Waarom doet hij dat?"
Je verhaal blijft net een beetje hangen, omdat het net niet duidelijk genoeg is wat je man nu precies doet en schrijft. En waar je precies achterdochtig over bent; je hebt het niet over vreemdgaan, het lijkt meer te gaan om roddelen.
Op zichzelf is het normaal dat je gezellig om gaat met collega's, zeker omdat je die 40 uur/week ziet. Bovendien is het ook normaal dat sommige goede collega's het één en ander weten van je privéleven.

MariaRosa
Cristina

Een vraag: vindt hij zelf dat hij over de grens is gegaan?

MR

Cristina
Ja hij heeft spijt

Hoi,

Bedankt voor jullie snelle reacties.

Ja, hij zegt inderdaad dat het niet goed is wat hij doet. Maar blijft zeggen dat het niks voorstelt.

Op de tweede vraag hier een reactie.

Tuurlijk moet je onderling met een collega gezellig kunnen mailen. Maar niet op een vrijdagmiddag zeggen, nou SCHAT ik ga, ik hoor je dinsdag weer....
Dat kan toch niet, we zijn man/vrouw, maar ook collega's bij hetzelfde bedrijf!!! Ik doe dat niet hoor!

Kijk waar eindigt het, misschien chat ie wel met meer mensen, weet ik het, dat maakt mij zo onzeker.

Hij vroeg die ene meid van Dell, in de mail wat ze het weekend ging doen en dat ze misschien wat konden afspreken, want hij ging ook uit met zijn vriend. Ja zijn dit loze, stoere woorden of was het echt gebeurd als ik het niet gelezen had!!!!

Er zijn 2 dingen waar ik niet tegen kan, liegen en niet kunnen vertrouwen. En dat is precies wat hier speelt.

Help!!!!!!!!!!!!!!!!

vert
Herkenning

Hier ook zo, ik herken wat je schrijft, wel een beetje anders hier, maar toch....
Zo had ik een tijdje geleden op zijn telefoon allemaal smsjes gelezen van en naar 1 bepaalde collega, steeds elkaar aansprekend met schatje en met -tje achter de namen, hoe lief ze elkaar toch wel vinden, afsluitend met dikke kussen heen en weer...
Omdat hij mij écht niet wil verliezen, en ik ook nog wel veel van hem hou, was de afspraak dat hij met deze collega enkel nog het hoogstnodige zou bespreken, en dat in mijn ogen 'geflirt' achterwege zou laten,
nu zag ik gisteren op zijn gsm-rekening dat hij dezelfde college zo ongeveer om de andere dacht telefoneert, niet zomaar eventjes 5 of 10 minuutjes, neen, een half uur tot een uur aan 1 stuk door, toen ik hem naar uitleg vroeg,zei hij dat dat enkel gesprekken waren over het werk...ja, ik ben misschien wel naief, maar dit lijkt mij net iets te goedgelovig !!
Mijn vertrouwen heeft al een flinke deuk gehad bij hem (op een ander vlak) en dit er bovenop, maakt het niet gemakkelijk voor mij
Ik wil hem nog wel, maar wil hem ook kunnen vertrouwen, want het voelt zooo pijnlijk aan, ...

klokje 2
Cristina

er bestaan vele hobby's en het lijkt er op of jouw man als hobby heeft: aandacht van vrouwen krijgen.
Dit is niet lullig bedoeld hoor, en het is maar psychologie van de kouwe grond die ik hier orakel. Maar je man lijkt me niet gefixeerd op één bepaalde vrouw. Dat is gunstig, misschien. Niet leuk is, dat jij je voelt bedonderd en niet meer weet of je hem kunt vertrouwen. Maar heb je dit nooit eerder gemerkt? Is het iets van de laatste tijd? Is het midlife?
Misschien is het volkomen onschuldig, maar ik kan me goed voorstellen dat je er enorm van baalt. Ik zou er nog eens een goed gesprek aan wagen, dat je er erg onzeker van wordt. Waarom heeft hij dit nodig?
Nog iets, het feit dat hij er zo nonchalant mee omgaat en alles ter inzage voor jou laat liggen is misschien ook een teken dat het niet zo diep gaat bij hem. Toch is het goed dat je alert bent.

Cristina
Klokje 2

Hoi,

Thanks voor je medeleven. We hebben al zoveel gesprekken gehad, gisteren nog, zitten we allebei heel zielig te huilen op de bank samen. Maar waarom doet hij het, dan toch.

Het is net wat jij zegt, het is niet een vrouw. Het is inderdaad die aandacht, mannen zijn daar toch gevoeliger voor ofzo?

En wat ook een hele belangrijke is, hij laat het gewoon open staan. Maar ja is hij niet gewoon vergeten dicht te doen???? Zo ga je denken, het is nou eenmaal een beetje een verstrooide man... op dat gebied.

Ik weet het niet allemaal, maar scheiden is toch ook geen oplossing? He wat een gedoe zeg......

Ik voel me intens verdrietig.

Groetjes,
Cristina

MariaRosa
Spijt

Okay, hij heeft spijt. Maar heeft hij spijt om wat hij gedaan heeft, of spijt het hem dat het van jou niet 'mag" en dat jij er nu verdrietig om bent?
Met andere woorden: vindt hij zelf dat hij een probleem heeft?

MariaRosa

Sancy
Wat opmerkingen en zo

ik knip en plak even wat opmerkingen uit je eerste posting en laat mijn gedachten even de vrije loop hoor.
"Ik ben bijna 11 jaar getrouwd en mag wel zeggen over het algemeen gelukkig getrouwd. Wordt ook altijd door derden/vrienden bevestigd, jullie zijn zo\'n paar samen zeggen ze dan." --> je kunt wel tégen de relatie van een ander, maar niet ín een relatie van een ander kijken. Voor mij zal het worst zijn wat een ander over mijn relatie vindt, *ik* heb ermee te leven en het belangrijkst is dus dat *ik* er tevreden over ben en dat mijn partner dat is. dit roept bij mij wel de vraag op waarom jij schijnbaar bevestiging van anderen nodig hebt? En heb je die bevestiging nú nodig, of heb je die behoefte altijd al gevoeld?
"Zij hebben dus blijkbaar regelmatig contact over de mail. Waarschijnlijk ook over ons priveleven. Want dat ga je krijgen, je wordt achterdochtig, onzeker etc."--> maar waarom dan onzeker worden? waar komt die achterdocht vandaan? "Terwijl ik helemaal niet zo ben. "--> blijkbaar ben je wél zo, in ieder geval reageer je nú zo. Strookt dit niet met het beeld dat je van jezelf had? Wat stoort je aan het idee dat jullie privéleven met een ander besproken wordt?
"Hij weet het niet, zegt ie, en zegt ook dat het allemaal niks betekent. Maar als het zo is, waarom doet ie het dan? Is dat iets mannelijks?" --> maakt het iets uit voor jouw situatie of het 'iets mannelijks' is of niet? Als ik bevestig dat alle mannen dit doen, wordt het dan acceptabel voor jou? ik kan me best voorstellen dat je vraagt waarom hij het doet. ik kan me ook voorstellen dat je een uitgebreider antwoord wilt krijgen dan 'het betekent niks'. Zelf ben ik een beetje allergisch voor uitdrukkingen als 'het heeft niets te betekenen' of 'het maakt me niets uit' en ik mag dan ook graag reageren op die opmerkingen met de tegenopmerking: 'als het niets te betekenen heeft, kun je er zonder moeite mee ophouden' / 'als het jou niets uitmaakt, kunnen we het dus op mijn manier doen want mij maakt het wél wat uit.' Levert die reactie protesten op, dan ga ik doorvragen (vragen hè? niet ruziën of beschuldigen) en meestal komen er dan wel argumenten naar boven en blijkt dat er tóch meer achter zit. op die manier krijg ik dan meer duidelijkheid over achterliggende motieven.
"Het grappige is ook dat hij die mail gewoon op MIJN pc open had staan, omdat de kleine op zijn pc bezig was. Hij is ook nog eens zo stom om het open en bloot te laten." --> je noemt het grappig en stom. Gezien je reactie lijkt het me dat je het allesbehalve grappig vond. en stom? Het zou stom zijn als hij het voor je verborgen probeerde te houden en dán vergeten was de sporen uit te wissen. Als het een onschuldige actie is, is het toch niet stom dat hij het niet verbergt voor je? Ik zou het niet erg vinden om zo'n bericht te lezen hoor.
"Heb hem gisteren gezegd dat ik dit niet meer wil en mij het beste lijkt om ieder zijn kant op te gaan. " --> dit komt op mij over als een wel heel heftige reactie! Op basis van wat mailtjes naar andere vrouwen die hij niet eens angstvallig en krampachtig voor je verbergt, vind jij dat het misschien maar beter is uit elkaar te gaan?
Ik weet niet of je met deze reactie van mij wat kunt. Maar misschien helpt het om voor jezelf eens na te gaan wát er nu eigenlijk zo erg is, waaróm dat zo erg is, en wat je nu van je man verwacht.

Sancy
En vert

in jouw geval gaan bij mij helaas alarmbellen rinkelen (bij Cristina niet). Hoop dat ik het helemaal fout heb.

vert
Vrouwen

Het is zo dat m'n man altijd graag vrouwen rond zich heeft, maar ik heb wel altijd vertrouwen in hem gehad,ik zeg niet dat ik het fijn vond dat hij in bvb z'n beroep steeds vooral vrouwen als collega's heeft, en dit ook echt wel verkiest, maar ik wist dat hij mij verkoos, en dat hij meer van vrouwelijke gesprekken houdt dan van de erg stoere mannentaal
tot er op een ander vlak iets scheef liep en ik dus bovendien de sms-jes las van die bepaalde collega, dat ging mij te ver, maar omdat ik het er moeilijk mee had, verwachtte ik dat hij zich wel aan de afspraak zou houden, van de contacten met die collega te versoberen...blijkbaar niet dus...
ik wil wel geloven dat hij met haar niet vreemdgaat, maar m'n vertrouwen heeft (alweer) een flinke deuk gekregen, als hij er geen relatie mee had, was het toch niet zo'n grote opdracht wat afstand te houden, lijkt mij,
ik kan mij de pijn van christina levendig voorstellen, ookal stelt het misschien allemaal in het echt niet bijzonder veel voor (?) je voelt je toch wel belazert
misschien is het een woort verslaving van zulke mannen om zo met vrouwen om te gaan ?

Cristina
Sancy en vert

Hoi,
Bedankt voor je reactie sancy maar helaas kan ik er niks mee. Je analyseert de situatie teveel. Er is binnen ons huwelijk niet meer en niet minder dan ik vertelt heb in vorig verhaal. Ik ben van mezelf niet achterdochtig of onzeker, maar het is toch niet zo gek dat je dat wel wordt door de acties.
Onzeker in de zin van, het is al 3x keer gebeurd, ik heb nog nooit in de tussentijd aan hem getwijfeld of gedacht, goh laat ik eens in zijn mail kijken als dat toevallig een keer open staat.....tot gisteren.... dat zegt genoeg toch over mij.

En het is wat jij zegt, als het niks voorstelt, stop er dan mee.... en ja het is de 3x.

En het feit dat ik aangaf dat mensen ons zien als het ideale koppel, was dus gewoon een statement. Gewoon, om jullie een beeld voor te leggen snap je? ik heb geen bevestiging van niemand nodig.

Ik probeer juist, door dit forum, achter te komen hoe mannenhoofden werken. Want laten we eerlijk zijn, wij vrouwen maken ons veel sneller zorgen om dingen dan mannen. Sorry maar ik zeg toch ook geen schat tegen een collega, jij wel soms? Voor mij gaat dat te ver en dat weet hij.

En scheiden, je denkt toch zeker niet dat ik dat wil en zeker niet na een keer..... nee dit is de zoveelste keer al, dat is het probleem.

Het domme van die pc actie vind ik het feit dat hem kennende hij gewoon vergeten is dat ding uit te zetten. Bij mij komt dan de vraag: wat is er allemaal gezegd/gedaan in de mailtjes die ik NIET zie!!!

Iets wat mij ook altijd dwars heeft gezeten (AL JAREN) is het feit dat hij altijd na enen naar bed gaat. Steeds achter de pc zit tot die tijd. Wat doe je dan zoal. Wat doen mannen zoal tot zo laat? We hebben het daar uitvoerig over gehad, maar nu zet het me toch aan het denken!!!

Ik weet dat je het goed bedoelt en mij probeert te helpen, maar het blijft gewoon een lastige situatie.

En voor jou vert, ik begrijp je heel goed, maar heb ook geen antwoord voor je.

Genista
Nou...

Kijk uit met "wij vrouwen" en "zij mannen".
"Wij vrouwen maken ons veel sneller zorgen om dingen dan mannen. Sorry maar ik zeg toch ook geen schat tegen een collega, jij wel soms?"
En waarom niet? Ik vind dat Sancy heel zinvolle dingen zegt.

Kiki
Om heel eerlijk te zijn vind ik de e-mail niet zo schokkend

Ik zou daar niet zo over vallen om eerlijk te zijn.

'Schat ik ga, ik hoor je dinsdag weer' Sorry, het enige wat ik daar uitlees is Ik zie je dinsdag weer op het werk. Niets raars of oneerlijks.
Het feit dat hij het op jouw PC doet en open en bloot laat staan, toont volgens mij ook aan dat er geen reden tot verbergen is.

Maak je niet van een mug een olifant???

Mark van Abcoud
Ongezond

Ik heb het hele verhaal gelezen en de reacties gevolgd en er moet mij toch iets van 't hart. Ik ben een man (weet trouwens niet hoe relevant dat is) maar ik denk dat iemand die echt wat te verbergen heeft daar veel meer moeite voor zou doen. Verder vind ik de inhoud van die mailtjes en smsjes verre van schokkend.

Belangrijker vind ik, en ik vind het vreemd dat niemand daar iets van gezegd heeft, dat jij het blijkbaar normaal vind om zijn mailtjes te lezen en zijn smsjes na te kijken. Ik heb zelf een relatie en ik zou er nete over peinzen dat te doen net zoals mijn vriendin dat neit bij mij zou doen. Het is tenslotte een verregaande schending van iemands privacy, die je ook in een relatie nog steeds hebt. Ik vind het eigenlijk een beetje ongezond gedrag van je. Samen met je nogal, mijns inziens, overtrokken reactie op de inhoud krijg ik het gevoel dat je ook eens bij jezelf te rade moet gaan waarom je zo onzeker bent.

Verder lijkt mij het dreigen met een scheiding om zoiets zwaar overtrokken en legt dat onnodig veel spanning op je relatie. Volgens mij ben je zo alleen maar problemen aan het creeeren i.p.v. dat je ze oplost.

Tja, misschien een beetje hard, maar ik denk en hoop dat je hier meer aan hebt dan alleen aan mensen die je klakkeloos napraten.

Cristina
Ongezond?

Volgens mij is dit een andere topic, maar goed.

Of ik heb mezelf niet goed verwoord in mijn verhaal of jij/jullie begrijpen het niet. Helaas kan ik echt niks met bepaalde reacties.

IK stel een vraag en probeer te achterhalen hoe men (buiten mijn omgeving) daarop kijkt en jij komt met een heel ander 'advies'.

Allereerst is het heel knap dat jij op basis van een paar regels tot zulke conclusies kunt komen. Privacy? Man, je bent met elkaar getrouwd, je deelt lief en leed met elkaar, deelt intiemste momenten en dan zou je elkaars mail niet moeten lezen? Waarom niet? Dat slaat echt nergens op...... Wie bepaalt dat?
Bij ons op het werk, is het zelfs zo dat we elkaars kunnen lezen, vaak nemen we het werk ook van elkaar over, en dan zou het raar zijn om die van mijn man te lezen? Die zo open en bloot op mijn pc staat? Sorry maar dat begrijp ik niet. Wat zou er dan voor geheims moeten zijn.......

Als je ook goed gelezen hebt, dan had je ook kunnen weten dat er meer speelt, maar dat gaat jullie verder niets aan. Ik ga niet zomaar dreigen met scheiding.
Dit was de druppel die de emmer deed overdoen.

Tenslotte heeft HIJ spijt en heeft hij een fout gemaakt, dit zijn zijn eigen woorden. Dus blijkbaar niet zo onschuldig toch? En dat is waar het mij nou om draait.

Ongelooflijk hoe mensen elkaar behandelen op zulke forums. Vind je het gek dat er oorlogen zijn in de wereld. Je vraagt om hulp en kijk wat je ervan krijgt.

Dit is mijn wereld en mijn omgeving, daar werkt het op deze manier. Niemand (en zeker jullie niet) zouden mogen bepalen of dat goed of fout is. Ik vraag puur om een mening hoe jullie denken over die hele mail gedoe, niet meer en niet minder.

Ik vind het werkelijk onbeschoft hoe je mensen benaderd met het ongezonde manier van doen. Get a life man!!

Voor de andere, thanks voor jullie medeleven en kiki bedankt voor je mening.

tonny
Nounou

je reageert wel heel aangebrand op Mark zeg!

Ik vind het helemaal niet raar om privé-mail te hebben die mijn partner niet leest. Heb een eigen account waarvan hij het wachtwoord niet weet.

Niet dat ik daar zoveel schokkends uitvoer, en als er iets is dat ik hem wil laten lezen stuur ik het door; ook al ben ik getrouwd, je deelt nooit volkomen álles samen. Da's een illusie.

tonny

Cristina
Svp kunnen we het bij het onderwerp houden?

Svp laten we ons bij het onderwerp houden? Thanks.

tonny
Excuus

'wat moet ik en hoe denken julie hierover'

Wat ik erover denk... Ik zou het niet leuk vinden. Geen enkele vrouw vindt zoiets leuk, lijkt me. En hij bedoelt het niet zo kwaad, daarvan probeert hij je te overtuigen. Het is meer 'stoerdoenerij', maar wel vervelend. Als je echt die speciale plaats inneemt zoals hij betuigt, dan zou hij uit respect voor jou ermee kunnen ophouden. Althans, dat proberen, want het zit in zijn aard vrees ik, nooit meer lijkt me veel gevraagd.

Wat je moet? Dan weet ik niet, dat kun je alleen zelf uitvogelen. Je liet net al weten dat dit maar een deel van het probleem is. Als er meer aan de hand is rond vertrouwen binnen jullie relatie, is het misschien handig eens met een wijze derde van gedachten te wisselen. 'kan deze relatie gered worden- a la Margriet.

Sterkte ermee!

Tonny

Piedjee
Wat wil je dan christina?

Wil je alleen zalvende en zoete woorden horen Christina? Jij vraagt mensen om een mening, die geven ze en vervolgens begin je ontzettend boos te worden? Wat een vervelende en overtrokken reactie van je.

En als er meer speelt 'dat ons niet aangaat', hoe kunnen we dan gedegen advies en mening geven?

Ik lees niet in de mail van mijn man, mijn man niet die van mij. Onze pc's staan altijd aan. We kunnen van elkaar lezen als we dat willen, maar dat is niet nodig. Bovendien heeft een partner wel degelijk recht op privacy.

Sancy
Ok, christina

Zoals ik al schreef, ik heb mijn gedachten even de vrije loop gelaten en geschreven wat ik mij opkwam bij het lezen van je eerste posting. Ik begrijp uit jouw reactie dat je daar niet veel mee kunt. Het was ook niet de bedoeling dat je die vragen allemaal hier zou beantwoorden, ik wilde je denkproces op weg helpen, dat was alles.
Ik zie je echter ook veel speculaties doen over wat schijnbaar normaal is en wat niet. Je zegt bijvoorbeeld: "het is toch niet zo gek dat je dat wel wordt door de acties". --> Het doét er niet toe of iemand anders onzeker wordt door een gebeurtenis, het gaat om wat die gebeurtenis met jóu doet. Dat is wat telt.
"ik heb nog nooit in de tussentijd aan hem getwijfeld of gedacht[....]dat zegt genoeg toch over mij." --> ook hier vind ik: het maakt niet uit wat anderen vinden dat zoiets over je zegt. Wat is de waarde die jíj er aan geeft?
"Ik probeer juist, door dit forum, achter te komen hoe mannenhoofden werken. Want laten we eerlijk zijn, wij vrouwen maken ons veel sneller zorgen om dingen dan mannen. Sorry maar ik zeg toch ook geen schat tegen een collega, jij wel soms?" --> Euh, ja. Dat doe ik wel eens. en mijn partner doet het vast ook wel. En sommige collega's doen het ook. Hoe het in hun hoofden werkt? Geen idee. Ik heb wel een idee hoe het in mijn hoofd werkt: sommige van mijn collega's zijn gewoon schatten.
Je schrijft verder dit: "Er is binnen ons huwelijk niet meer en niet minder dan ik vertelt heb in vorig verhaal" en even later schrijf je aan Mark: Als je ook goed gelezen hebt, dan had je ook kunnen weten dat er meer speelt, maar dat gaat jullie verder niets aan. Ik ga niet zomaar dreigen met scheiding." --> Dat kan ik niet met elkaar rijmen. Gaat het nu wél of níet om die mailcontacten? Als er meer speelt maar je wilt dat hier niet kwijt, kun je ons niet kwalijk nemen dat we alleen reageren op de dingen die je wél kwijt wilt.
"Iets wat mij ook altijd dwars heeft gezeten (AL JAREN) is het feit dat hij altijd na enen naar bed gaat. Steeds achter de pc zit tot die tijd. Wat doe je dan zoal. Wat doen mannen zoal tot zo laat? We hebben het daar uitvoerig over gehad, maar nu zet het me toch aan het denken!!!" --> Wat beangstigt jou toch zo? Wat vrees je nu? Waarom twijfel je over wat hij doet en wat het zou kunnen betekenen?
Ik vind dat Marz het heel goed zegt: "Mijn advies zou zijn, kijk bij je zelf hoe ver je kunt gaan in je acceptatie." --> dat houdt mijns inziens óók in dat je eerlijk naar jezelf kijkt en jezelf wat mogelijk moeilijke vragen stelt, en die in alle eerlijkheid aan jezelf probeert te beantwoorden. Mogelijke vragen die je op weg kunnen helpen hierbij heb ik in mijn eerste en in deze posting gezet. Maar misschien ben je niet toe aan reflectie, dat kan. en dat mag ook. maar als je hier post met het verzoek "wat moet ik en hoe denken jullie hierover", moet je niet vreemd opkijken als mensen je ook daadwerkelijk vertellen hoe ze hierover denken, en je proberen te adviseren in wat je zou kunnen doen.

MariaRosa
Jee christina,

Ik ben het niet met Mark eens. Als iemand jouw computer gebruikt en het bericht open laten staan, kan het haast niet anders dat die ander het leest ( en misschien was je man daar wel op uit). Ook vind ik niet-respectvol over jou praten en buiten jou om afspraakjes maken not-done.
Wat ik wel vind: Mark zijn reactie is heel netjes en heel gewoon, niet dissend naar jou toe. Hoe jij daarop reageert vind ik buiten alle proporties, vergelijkingen trekken met oorlogen omdat Mark een andere mening verkondigt? 'get a life' gaan zeggen omdat hij jouw mening niet deelt? Kom op zeg.

MR

Sancy
En over privacy

in reactie op Mark: " Ik heb zelf een relatie en ik zou er nete over peinzen dat [mailtjes en smsjes van de partner lezen] te doen net zoals mijn vriendin dat neit bij mij zou doen. Het is tenslotte een verregaande schending van iemands privacy, die je ook in een relatie nog steeds hebt." --> de mate van privacy in een relatie is afhankelijk van de afspraken die je daarover maakt. Als dit zo voor jullie werkt, prima! Voor anderen kan de balans anders liggen.

Cristina
Thanks

Hoi Sancy,

Bedankt, tenminste iemand die mij steunt. Met jouw antwoord kan ik wat mee. Ik weet gewoon werkelijk niet wat er gebeurt in dit forum. Ik zoek steun en advies en krijg alleen rottigheid te horen, heel vreemd.

Maar goed, laat ik dan nu nog een keer proberen mijn punt te maken en dan houdt het gewoon op. Ik vraag jullie mening en accepteer DIT wel, ondanks sommige, ook al deel ik jullie mening misschien niet. Heb inmiddels al een paar mensen bedankt voor hun reactie.

Waar ik werkelijk niks mee kan, zijn die betweters die denken alles te wetenen ineens appels met peren gaan vergelijken. JA dan schiet ik uit mijn slof!!!
Mijn vraag ging over de mails/chat/sms noem maar op. Ik kan er dan niet bij dat mensen over privacy beginnen. Zeker omdat dat iets iets tussen de man en vrouw. Dat is niet de issue hier.

Het verbaasd mijn ook jullie reacties te horen, zeker omdat het algemeen bekend is, dat de nummer 1 reden van scheidingen het 'vreemdgaan' via de mail/chat etc betreft.

Mij is alleen niet duidelijk, waar ligt de grens!!!

Ok, het schat noemen aan je collega, dat kan ik nog door de vingers zien, maar is dat verhaal van die dame van Dell dan normaal?

In mijn ogen niet, hoe zien jullie dat?

DAAR GAAT HET MIJ OM MENSEN!!!!!!!!!!!!

Kiki
Mmm ,sorry christine nog heel even offtopic

Sorry Mark, Ik vind het helemaal niet vreemd dat Christina mailtjes en smsjes van haar partner leest.
Die leest mijn man ook van mij en ik van hem. Ik heb er nooit bij stil gestaan dat dit vreemd wordt gevonden.

Je woont nu eenmaal in hetzelfde huis, wat van mij is is van hem en andersom. Ik heb niets te verbergen.

MariaRosa
Jeetje 2 christina

Ik ben het notabene met jou eens. Vind dat mannen die zeggen 'ga jij door mijn zakken?' vaak te vergelijken zijn met een roofovervaller die de politie verwijt dat ze bij de klopjacht door rood reden.
Maar ik vind niet dat je dan Mark moet gaan dissen omdat hij zijn mening netjes geeft. In zijn relatie ligt dat anders dan bij jou. En ik denk dat dat iets is wat twee mensen samen overeen moeten komen. En kom je dat niet overeen dan moet de 'benadeelde partij' haar conclusies trekken.
Ik denk dat je man een kinderlijke behoefte aan vrouwelijke aandacht heeft en dat dat voor hem niet belangrijk hoeft te lijken. Sommige vrouwen kunnen daar mee leven. Andere vrouwen zeggen: nou als het zo belangrijk is, dan kun je het toch ook achterwege laten.
Wat ik maar wil zeggen: jij moet zelf bepalen wat jij nog prettig vindt en wat niet. Al doet heel mannelijk Nedeland iets, dan hoeft dat toch nog niet in jouw relatie te gebeuren? Als het iets is dat jou kwetst, moet dat bespreekbaar zijn tussen jullie twee.
Ik denk dat het vrij onschuldig zou kunnen zijn maar zijn spijt vertrouw ik niet. Ik denk ook dat het wel iets is waar jij of mee moet leren leven of op de lange duur je conclusies uit moet trekken.
Er is geen norm van buitenaf die je erop kunt plakken, snap je?

MR

Ellen Wouters
Rottigheid?

"Ik zoek steun en advies en krijg alleen rottigheid te horen, heel vreemd."

Stel je niet zo aan. Je hebt een enorme rij serieuze reacties gekregen van mensen die met je meedenken.

Ik voeg me daar niet bij. Ik heb geen zin om ook een serieuze en meelevende reactie te tikken en dan zoveel lelijks over me heen te krijgen.

Succes met je relatie verder.

Groet, Ellen

MariaRosa
Oh ja, nog ff

Het ene 'schat' van een collega is het andere niet. Ik zou het zo tegen collega's kunnen zeggen waar ik nevernooit iets mee zou willen. Maar het gaat om alles bij elkaar, het totaalpakket. Het gaat er ook om wat jij voor gevoel je bij de hele toestand hebt. Heb je hem nou al op de man af gevraagd of hij vreemd gaat/ is gegaan? Of heb ik daar overheen gelezen?

MR

Sancy
Inderdaad

Maria Rosa zegt heel eenvoudig waar ik heel moeilijk over doe ;) waar het om gaat. Jij wil weten waar bij anderen de grens ligt. Maar jij moet je eigen grens hierin bepalen.

anja16
Chat

cristina,
ik heb een tijdje op chat gechat en je wilt niet weten hoeveel mannen die een relatie hebben en chatten en graag wat willen afspreken.....

liedewij
Zijn jullie wel zo'n leuk stel?

Ik zou er ook een punt van maken als mijn man zulke stoere praat heeft. |Hou er niet van als hij iedereen "schat "noemt. En over je partner praten zonder respect vind ik walgelijk. In mijn ogen een serieus probleem. Ik zou het niet toleren en mij afvragen of we het wel zo goed hebben samen. Je noemt een aantal keren dat jullie zo'n fijn stel zijn. Is dat echt zo of overschreeuw je jezelf?Ik zou eraan twijfelen. Zoals hij zich gedraagt gedraag je je toch niet als je gelukkig bent en het fijn hebt samen. Beetje zielig gedrag.

(Overigens is met hoofdletters schrijven op het forum om je woorden kracht bij te zetten net als je dat elkaar toeschreeuwt. Niet erg fatsoenlijk en niet nodig. Mark zei niets verkeerd ook al ben ik het niet met hem eens. )

groeten Liedewij

Pagina's

Onderwerp gesloten