Home » Forum » Jaloers of terecht onredelijk lang

Jaloers of terecht onredelijk? (lang)

94 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Zwelgje
Jaloers of terecht onredelijk? (lang)

Het ziet ernaar uit dat partner en ik (weer) een meningsverschil hebben wat prioriteiten en ontspanning betreft. Ik zal een schets geven over onze situatie:
Ik heb een verre vriendin in de VS met een rijke vent (om het maar even plastisch te zeggen) die ik 1 weekje heb gezien, begin september. Zij hebben toen mijn reis en alles betaald. Nu zou ik dolgraag weer daar heen willen, in de voorjaarsvakantie. Vandaag gekeken voor de vlucht: 400 euro, heen/terug. Ongelooflijk goedkoop. NB: dit is mijn vriendin en partner heeft niks met ze te maken.
Partner is het niet eens met mijn reis. Zijn argumenten:
1. Hij vindt dat ik daar niet na 6 maanden weer naar toe zou moeten maar eerst aan ons gezin moet denken, m.a.w. liever met z'n viertjes op vakantie.
2. Ik ben al lang op zoek naar een andere baan die beter betaalt want we hebben geen spaargeld - alles is besteed aan ons koophuis. Deze zoektocht duurt al een half jaar. Hij is bang, dat als ik nu een week vakantie boek, dat wel eens een drempel kan vormen ALS ik nu nét de perfecte vacature vind. Dus: eerst een baan.
3. We hebben nog een paar dingen op de planning: boiler & elec. op orde brengen. Kost 2500 euro.

Aangezien de vlucht zo ontzettend goedkoop is en mijn moeder heeft aangeboden om de kinderen die week bij haar te nemen, zie ik eigenlijk geen enkele reden om dit niet door te laten gaan. Okee, dat ik dan een eventuele nieuwe werkgever daarmee opzadel, vind ik rot maar ik wil dit zooo graag en mijn vriendin daar ook! Zij was zelfs zo blij verrast over de prijs, dat ze het wel (weer) voor mij wilt betalen! Dan is het geld dus helemaal geen issue meer. Maar nu zit ik in tweestrijd; moet ik eerst denken aan een minivakantie met gezin alvorens weer naar de VS te gaan? Het zit mij niet lekker, vooral omdat ik vermoed dat partner gewoon jaloers is. Als ik zeg dat vriendin de reis betaalt, zal hij dat als 'bemoeienis' zien (of wat dan ook) en valt er helemaam niet meer met hem te praten. Hij wil het gewoon niet en probeert daar nu zo veel mogelijk argumenten voor te verzinnen.
Wat is nu redelijk? PS: ik heb verder geen vriendinnen, enkel een handjevol kennissen. Partner heeft collega's maar heeft geen behoefte aan hechte vriendschap.

IngridT
Hmm.

Je hebt geen spaargeld, er zijn grote uitgaven op til & jij gaat 2 keer in je eentje naar de US terwijl je man en kinderen nog geen dagje vakantie gehad hebben.

Ik snap dat je man daar niet echt vrolijk van wordt. Zeker als het gekld kost kan ik me zijn houding erg goed voorstellen. Met 1 werkloze partner & geen spaargeld is 400 euro besteden aan een tripje voor jezelf niet de meest voordehandliggende 'zet'. Hoe goedkoop dat ook is voor een ticket, het blijft een hoop geld voor een niet primaire levensbehoefte. Sterker nog, gewoon luxe.

Dat je vriendin het ticket wil betalen. Tja. dan valt het geldargument weg. Maar het blijft scheef, dat jij in je uppie de ene trip na de andere maakt op andermans kosten terwijl je gezin geen geld heeft voor vakantie. IK zou me daar niet prettig bij voelen, en trouwens ook niet bij het idee dat iemand anders dat allemaal voor me zou betalen.

Het werkargument (dat een baan je neus voorbij zou gaan door dat geplande weekje) daar geloof ik net zo in.

Maar zonder dat zou ik toch meer dan genoeg redenen hebben om dit plan nog eens serieus te heroverwegen denk ik. Persoonlijk zou ik (hoe jammer ook) niet gaan.

Ingrid

Rosase
Zelf betalen: niet

Gezien jullie huidige financiele situatie vind ik het niet verstandig om die 400 euro aan een ticket te besteden. Ik denk dat jullie eerst eens wat vet op de botten moeten krijgen en je al je kosten betaald moet hebben en misschien idd eens met zijn allen een weekendje weg geweest moeten zijn, voordat je met goed fatsoen dat geld kunt gaan uitgeven aan een tripje naar je vriendin.

Het werk-argument vind ik kul.

En als je vriendin je reis wil betalen, en je moeder voor je kinderen wil zorgen, vind ik niet dat je man nog een poot heeft om op te staan. Wat heeft hij daar nou voor last van? En sowieso: jullie hebben helemaal geen geld om met zijn allen op vakantie te gaan, dus met een gratis vakantie benadeel jij helemaal niemand.

Al met al vind ik het eigenlijk niet echt aardig van je man, en dan druk ik me nog zacht uit.

Lief trouwens van je vriendin dat ze dit weer voor je wil betalen. Op goeie vriendinnen moet je zuinig zijn!

Stenna
Ik begrijp man ook wel

denk dat het misschien minder met geld dan met jouw aandacht te maken heeft. Mijn man wilde vroeger ook steeds met "eigen" vakanties weg, vanwege een bepaalde sport die hij beoefende. Ik vond het best toen we met z'n tweeen waren maar toen er kinderen waren werd ik er een beetje kwaad van. We zijn een gezin, we willen als gezin op vakantie. Niet papa alleen, 2x per jaar. Hij hield niet heel veel vakantiedagen meer over zo, en we hadden in totaal dan toch wat minder budget voor de gezinsvakantie (toch geld dus een beetje ook). En hij interesseerde zich haast niet voor de gezamenlijk vakantie, waar we heen gingen of wat we zouden doen. Alles moest ik regelen en kiezen. Vond ik ook niet leuk. Betekenden wij zo weinig voor hem, minder dan zijn sport? Misschien krijgt je man de indruk dat je minder om hen geeft dan om je vriendin? Gaan jullie nog wel gezamenlijk op vakantie ook? Anders vind ik het echt een beetje egoistisch hoor, sorry.
NB: mijn man doet dit al jaren niet meer, is tot inzicht gekomen dat het met ons ook heel leuk is.

Zwelgje
Even wat rechtzetten

Ik werk parttime en heb een aanvullende uitkering, bij elkaar 1100-1200 euro p/m.
Het is mijn beste vriendin en zij wil net zo graag dat ik overkom als ik. Haar man is een expat, ze hebben het heeeeel breed en zij werkt niet, gewoon omdat het niet nodig is. Hij vind het ook heel gezellig als ik kom en gunt zijn vrouw een beetje gezelschap. We willen ook helemaal geen vette uitstapjes maken maar gewoon een beetje thuiszitten, koffieleuten en een boodschapje doen hier en daar. Geen wilde feestjes dus :)
Een gezinsvakantie, daar hebben we het nooit over eigenlijk. Wel over 2 nachtjes Efteling ofzo, maar nooit een week weg. Zouden we best kunnen doen, maar dan kan dat toch voor de Paasvakantie geplant worden? We doen al redelijk veel uitstapjes met de kinderen (Plopsa Indoor, subtropisch zwembad, bowlen, uit eten, speeltuinen...) dus ontspanning en plezier is er zeker wel al.

Yvon Meijer
Anders

Ik kan me ook wel voorstellen dat je man jaloers is (als dat het is) en dat is toch ook helemaal niet erg? ; natuurlijk wil hij ook wel graag met je weg, lekker naar Amerika, spannende reis. Maar hij gaat niet mee en moet gewoon doorwerken en alleen voor de kinderen zorgen.(oh nee, gaat je moeder doen lees ik nu.) Bovendien denk ik dat zo'n reisje altijd meer kost dan je denkt, je gaat toch niet echt daar de hele dag binnen zitten, je gaat toch ook wel wat doen, film, shoppen ofzo? Anyway: is het niet een veel beter idee als jouw vriendin naar jou toe komt? Zij werkt niet, heeft veel geld en dan hebben jullie ook alle tijd voor elkaar zónder dat je man zich gepasseerd voelt. Of denkt haar man er net zo over als zij naar jou toe wil? ;-)

AnneJ
Respect

Je moet er wat mee denk ik. Misschien kun je met je man bespreken dat die ook eens een weekje weg gaat met een vriend of met vrienden of zo. Of gewoon lekker alleen. Even uitwaaien.
Mijn moeder ging soms op vakantie met een vriendin met meer geld, maar mijn vader ging ook elk jaar een week naar het buitenland. Het is fijn als je dat elkaar kunt gunnen en eerlijk gezegd lijkt me even een break van je gezin ook wel ontspannend. Dan kom je fris terug.

Serra
Het verhaal van je man

Ik geloof dat het niet mogelijk is hier te oordelen of je man terecht of niet aangeeft dat hij niet wil dat je gaat. Of hij jaloers is of niet.

Jouw reis zegt iets over jouw prioriteiten. Jij wil kennelijk zo graag daarheen, geld is de issue niet meer. Dan 'gaan!' zou ik zeggen?! Misschien wel slim om van tevoren na te gaan wat je prioriteiten zeggen over jou en je situatie. Althans, dat zou ik doen... Wat maakt dat je zo graag naar je vriendin wil, en je situatie hier even achter wil laten? Even helemaal niets, lekker leuten, bijkletsen etc...? En wat als je weer terug bent...?

Succes met overwegen!!

Serra
Niet het verhaal dus van je man...

Ik zie dat ik mijn bericht niet af heb gemaakt ;))

Het verhaal van je man kunnen we niet over oordelen omdat we dat niet kennen. Je vertelt ons jouw verhaal..

Niet het verhaal dus van je man.

judiths mama
Ik denk: terecht jaloers.

Ik zou ook jaloers zijn als mijn partner voor de 2e keer in een half jaar naar de VS zou gaan.
Als die vriendin zo rijk is, kan ze dan niet een ticket voor het hele gezin betalen? Kunnen jullie gezellig met z'n allen.

Als de situatie omgekeerd zou zijn, hoe zou jij er dan in staan? Man voor de 2e keer in een half jaar naar de VS, jij alleen thuis?

Het valt me wel op dat jij 400 euro zo ongelooflijk goedkoop vindt. Voor een reis naar de VS misschien, maar ik vind 400 euro toch best wel een hoop geld.

Nog een optie, misschien heeft je vriendin zin om dit keer een weekje naar Nederland te komen.

Succes met je beslissing!

+ Brunette +
Tja.

Jij hebt een inkomen van meer dan 1000 euro en je man verdient ook minstens dat bedrag, dan moeten jullie wel een hele dure hypotheek en auto hebben om niet te kunnen sparen. Maar dat terzijde.

Ook ik vind het moeilijk een mening te geven zonder dat ik het verhaal van je man heb gehoord. Als je toch gaat zou je kunnen beloven de uitgespaarde 400 euro voor een gezinsvakantie opzij te leggen, dan valt het egoïstische van het reisje een beetje weg. En verder vind ik het een goed idee om je vriendin vragen naar Nederland te laten komen, Yvon Meyer zegt met een knipoog dat de man van je vriendin dat misschien niet goed vindt maar ik vind die knipoog eigenlijk een beetje onterecht, het zou maar zo kunnen dat hij haar niet weg laat gaan. Maar vermoedelijk ga jij liever naar de VS dan dat je haar in het (voor jou) saaie Nederland moet ontvangen. Of is je man ertegen dat ze bij jullie komt logeren?

rodebeuk
Je vraag zou moeten zijn

Hebben jullie tips om mij te helpen om met mijn man/partner op 1 lijn te komen over de prioriteiten in de besteding van onze tijd en ons geld?

Niet "mag dit?". Wat buitenstaanders ervan vinden is onbelangrijk. Belangrijk (en ook mogelijk in mijn ogen) is dat je samen ervoor gaat zitten om te kijken wat jullie belangrijk vinden, wat jullie behoeftes zijn, wat jullie mogelijkheden zijn. En daar rolt dan per keer een resultaat over.

Geloof me, daar heb je meer baat bij dan al die losse ruzies.

Om je een idee te geven: je kunt rust belangrijk vinden, of veel leuke uitjes, of een mooi huis, of continuiteit voor de kinderen, of juist meer financiele zekerheid (buffer), of een uitdagende baan, of veel tijd met elkaar en dan juist zonder mooie spullen, of veel vriendschappen buiten de deur... ga zo maar door.

Jillian
Gaan!

Ik zou gewoon gaan. Het financiele argument is wel belangrijk maar als dat wegvalt omdat je vriendin (een deel van) je ticket betaald zie ik geen enkele reden om niet te gaan.

Het is heerlijk dat je zo je beste vriendin weer een weekje kan zien, opvang voor de kinderen is geregeld en die vinden het vast leuk bij oma. Het enige argument is dus dat man het niet leuk vindt. Ik snap dat als het zou betekenen dat je vervolgens andere dingen samen met het gezin niet kan of dat het geld ergens anders voor nodig is

Als het geld echter geen rol speelt dan heeft hij geen enkele reden om er niet achter te staan behalve inderdaad jaloezie. Wat ik begrijp want natuurlijk is een weekje VS heerlijk. Alleen jij bent nu eenmaal degene die een vriendin ter plaatste heeft en hij niet. Eerlijk? Nee, misschien niet maar het leven gaat zoals het gaat. Jij hebt nu kort achter elkaar een paar leuke dingen. Hij heeft misschien volgend jaar weer wat anders.

Ik zou in zijn geval proberen om blij te zijn dat je weer de gelegenheid hebt om je vriendin te zien. Vriendschappen zijn voor mij heel belangrijk dus ik kan me dat goed indenken.

Hier doen we in elk geval niet moeilijk over elkaars uitstapjes. De enige regel is dat de persoon die weggaat de logistiek regelt met betrekking tot de kinderen en uiteraard ook dat het financieel kan. Zijn die twee zaken in orde dan staat niks een leuk uitstapje meer in de weg.

Ik heb bijvoorbeeld voor volgend jaar al 2 hele leuke uitstapjes staan naar het buitenland. Daarnaast zijn er nog 2 misschien uitstapjes. Mijn man heeft niks staan op dit moment. Misschien komt dat nog, misschien ook niet. Toch gunt hij het mij van harte.

hmm
Herkenning van de andere kant

Mijn man organiseert eigenlijk nooit iets voor ons gezin. Als we samen weggaan dan heb ik dat bedacht en gergeld. Hij vindt dat normaal want hij "kan dat niet"

1 of 2 keer per jaar gaat hij alleen naar het buitenland. Dat regelt hij allemaal zelf.

Ik gun hem die tripjes van harte hoor maar het is wel heel duidelijk waar zijn prioriteiten liggen. Die liggen dus niet bij ons. En daarom wordt ik knap pissig van die reisjes van hem.

me
Partner

Als hij het er zo moeilijk mee zou hebben, samen met de andere dingen (financiele, gezinsuitstap..) zou ik niet gaan, Mijn partner is nog altijd belangrijker dan vriendin
anders lijkt het mij ook wel goed vriendin te laten afkomen en hier wat fijns te gaan doen. Of partner ook een weekuitstapje te laten maken zonder jou.
Een gezinsuitstapje lijkt mij ook wel nuttig

Laminaat
Wat jammer

Mijn man zou het me van harte gunnen, zo'n reisje. Dus ik zou gaan. Ik zou die 400 euro trouwens gewoon als verloren beschouwen in geval van pas een nieuwe baan, maar dat risico gewoon nemen.
Groetjes,
Laminaat

Zwelgje
Wisselen

Mijn vriendin is een beetje mensenschuw en al helemaal mannen-schuw :) Haar man zou haar met alle liefde richting België sturen maar ze is het liefst in haar eigen huis en zal zich ongemakkelijk voelen bij iemand anders. Wij wonen dus in Wallonië en zij waren een aantal jaren onze buren toen we in Brussel woonden. Nu zijn we naar een andere streek verhuisd en ja, ik zou best wel willen dat ze eens deze kant op kwam maar dan zal ze zich erg ongemakkelijk voelen, mede omdat mijn partner en zij elkaar niet lusten (onze vriendschap is thuis nogal eens punt van discussie geweest waarbij de emoties hoog opliepen) dus het liefst hou ik die 2 gescheiden. Ik voel me dan ook meer op m'n gemak.
Ik vind het zelf ook wel een beetje apart om na 6 maanden weer naar de VS te reizen - en echt, ik ben geen big spender en dat zal daar ook echt niet gaan gebeuren - maar ik hecht vele waaarde aan mijn vriendschap. Natuurlijk kan ik ook wachten tot de zomervakantie maar dan liggen de prijzen rond 1500euro.
Ik probeer echt wel me te verplaatsen in mijn partner maar we hebben sowieso ieder een andere kijk op dit soort zaken dus helemaal zal ik 'm toch niet begrijpen.

Vertigo
Met je partner

Misschien kun je dan met je partner iets gaan doen in die week? Met zijn 2en even nader tot elkaar komen?

Als je vriendin uit mensenvrees niet kan komen, vind ik het al wel schappelijker dat Zij het ticket betaalt en jij evt zou gaan.

Maar je moet -en wilt hopelijk?!- toch oud worden met je man?! Mischien samen gaan eten ergens en het bespreken: misschien dan een andere x? En wanneer plannen jullie de investering in het huis? EnZ

Succes!

app-sent

IngridT
Hmm.

Lees ik nu dat de vriendschap ook nog eens een complex 'verleden' heeft? Dat je man & jij daar al eerder discussies over hebben gehad?

Dan speelt er wsch nog wel meer dan 'alleen' het geld, de baan of de onevenredig verdeelde uitjes.

Lijkt me dat je man en jij eens open en eerlijk moeten praten wat hier nou echt loos is, ipv elkaar met allerhande meer of minder ter zake doende argumenten proberen klem te zetten. Hakken in het zand. Leidt nergens toe.

Maar ik blijf erbij dat het me verstandiger lijkt thuis te blijven. Alleen al vanwege het geld & de onvrede bij je man.

Ingrid

IngridT
Hmmm? hmmmmm

Mijn reactie was gericht aan Zwelgje, niet aan HMMMMMMM...

Jillian
Nou

Ik vind het ook nogal wat om niet te gaan enkel alleen omdat een partner om irrationele redenen dat niet wil. Het geld vind ik op zich een goede reden maar daar is in geval Zwelgje een oplossing voor (vriendin wil betalen). Ik vind namelijk ook dat de kinderen voorop moeten staan dus als er weinig geld is spaar je uit op persoonlijke uitgaven.
Vriendin kan niet komen omdat man haar niet zo mag. Speelt dat ook geen rol waarom Zwelgje man het niet zo ziet zitten dat Zwelgje naar de VS gaat? Misschien als ze naar een andere vriendin zou gaan die Zwelgje man wel aardig vindt dat hij met het reisje ook geen problemen zou hebben?

Ik zou er heel veel moeite mee hebben om iets niet te laten vanwege een irrationele jaloezie van mijn partner.

In mijn eerste huwelijk liet ik me soms enorm manipuleren door de buien van mijn partner. Als ik alleen al dacht dat hij iets niet leuk vond dan deed ik het niet. Dat nooit meer. Zo wil ik niet meer leven.

Ik zou dus gewoon gaan mits het financieel rond te krijgen is en als man dat niet ziet zitten dan is dat zijn probleem.

mix
Ik vind het ongelofelijk genant

dat je na een half jaar zélf op zoek gaat naar tickets en dat vertelt aan vriendin, die, omdat ze rijk is, vast vanzelfsprekend aanbiedt het te betalen. (als ik het goed heb begrepen). Het gaat om redelijk grote bedragen en zij kan het makkelijk missen misschien, maar dat wil niet zeggen dat je het hoeft aan te nemen.
Mijn idee: even verder sparen, netjes afwachten tot je zelf geld genoeg hebt(en voor de andere zaken), dan nog een keer in overleg met man. Als het nou eens in de twee jaar zou zijn en zij betaalt...a la....maar 2 keer in het jaar gaat bij mij boven mn pet.
Dat lijkt dan (zeg niet dat het zo is)alsof je geen moeite hebt om die dingen aan te nemen, voor een duppie op de eerste rang wilt zitten, leven als god in frankrijk zonder een cent uit te geven. Een beetje profiteren van een ander.. nouja, t is wel duidelijk zo :-)

Zwelgje
Die baan

Het kan nog alle kanten opgaan wat betreft het reisje; vanmiddag ben ik gebeld om op sollicitatiegesprek te komen! Een baan die mij heel leuk lijkt en dus dolgraag wil hebben. Maar ja, als ik bij voorbaat al geen vakantiedagen kan opnemen in de eerste maanden, dan houd het hele VS-verhaal op :)

Vic
En die man?

Is dit die man die avances naar jou had gemaakt?
Ik denk dat je moet afwegen wat het je kost en wat het je oplevert, maar ik denk dat je van thuis blijven niet blijer wordt en je huwelijk niet beter.

Polly Shearman
Gênant

Idd dat ze één keer zo'n vakantie voor jou betaald is tot daar aan toe. Maar na een half jaar nog een keer? Vind ik echt niet kunnen. Sorry, blijf thuis en spaar door en ga pas als je het kan missen. En die aanbieding komt vast nog wel eens voorbij hoor.

Zwelgje
Duidelijk

Nu ik lees dat er velen zijn die het toch wel onredelijk van mij vinden om 2x in het jaar mijn vriendin op te zoeken en daarbij mijn gezin over het hoofd zie, ga ik zelf enorm twijfelen.
Wellicht stel ik het toch nog even uit, maar niet om de reden dat het gênant is om vriendin te laten betalen; dat bied ze immers zelf aan en ze doet het om mij te helpen, niet om tussen mij en partner in de staan. Ze wil mij en haarzelf een plezier doen en denkt tegelijkertijd ook aan onze financiele situatie. Zo zie ik het. Daarbij zal haar man in die week 3 à 4 dagen op zakenreis zijn dus dan is het extra leuk voor ons, vrouwen onder elkaar :)
Affijn, ik zet dit hele gebeuren nog even in de wacht, op aanraden van de meesten hier.

tonny
De kern

'Het ziet ernaar uit dat partner en ik (weer) een meningsverschil hebben wat prioriteiten en ontspanning betreft'

Dat haalt RodeBeuk ook al aan. Dáár zou je focus moeten liggen!

mix
Dat bedoel ik niet

"niet om de reden dat het gênant is om vriendin te laten betalen; dat bied ze immers zelf aan en ze doet het om mij te helpen, niet om tussen mij en partner in de staan. Ze wil mij en haarzelf een plezier doen en denkt tegelijkertijd ook aan onze financiele situatie."

Dat is niet wat ik bedoel. Ik bedoel dat ik het vrij genant vind dat je zélf naar haar toe wilt, het initiatief komt bij jou vandaan en hoera, zij wil betalen. Bij een gift komt het initiatief bij de gever vandaan, spontaan. Niet omdat jij er zelf perse heenwilt en je vriendin dat leuk vindt en het dan wel even voor je betaalt. Ik vind het een verkapte vorm van bietsen eigenlijk.
Dus het punt zit m bij mij niet in dat je je gezin achterstelt door nog een weekje te pakken. Ook niet dat je vriendin tussen jou en je man staat, maar dat jij zo'n 5 mnd na je eerste reisje nog wel een betaald koekje uit de trommel wilt en het daar op uit laat draaien door het enthousiast aan je vriendin te laten zien en dan (quasi)verrast bent als ze het weer wil betalen. Ik bedoel maar, straks vind je 2 maanden erna weer een aanbieding en laat je die aan haar zien???Ga je er steeds vanuit dat zij blijft betalen?

mix
Ps

als je vriendin aan je financiele situatie denkt, weet ze ook dat wat je niet kunt betalen, je niet kunt doen. Je kunt niet blijven aannemen, dat is gewoon niet fair; je leeft met wat je hebt en je spaart voor wat je wilt.

Tirza G.
Argumenten verzinnen

Hij verzint argumenten volgens jou, waardoor jij niet wegkunt/hoeft/mag. Nou, dat doe jij net zo goed. Allerlei argumenten waardoor het wel moet/kan/hoeft.
Een echte vriendin (hoppetee, ik gooi hem er maar even in) wil geen huwelijksproblemen veroorzaken en die mensenschuwheid van je vriendin vind ik eerlijk gezegd ook bespottelijk. Ze is mensenschuw, maar is wel getrouwd en reist de wereld over? Dan gaat ze toch lekker bij jou in het dorp in een hotel zitten? Hoeft ze je man ook niet te zien en kunnen jullie fijn koffiedrinken als die mannen uit de buurt zijn. Je zou haar kunnen helpen om op eigen benen te staan.

Tirza

Rosase
Mix

Daar heb je helemaal gelijk in.

En ik denk dat zoiets uiteindelijk niet goed is voor een vriendschapsband. Vriendschap behoort gelijkwaardig te zijn. En zo'n constructie zet de gelijkwaardigheid onder druk. Dus inderdaad: je leeft met wat je hebt en spaart voor wat je wilt. En gaat daar dus niet afhankelijk voor zitten zijn van een ander...

Pagina's

Onderwerp gesloten