Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Relaties Relaties

Relaties

moeder

moeder

08-05-2011 om 10:14

Moederdagkadootje

Ik had man en kinderen verteld dat ik graag een fohn wilde omdat de andere stuk was gegaan. De fohn gebruikt overigens iedereen in het gezin, dus voor een allemaal handig kado. Vanmorgen kreeg ik iets wat we al een tijdje op zolder hadden staan, wat man had ingepakt
Ben ik nou zo flauw, dat ik dat dan niet leuk vind en moet ik maar blij zijn met alles wat ik krijg?
Ik wil liever iets waar ik wat aan heb, dan iets waar ik helemaal niet op zit te wachten.( afgezien van het feit dat kadootjes natuurlijk niet echt verplicht zijn op moederdag en de tekening van mijn dochter het leukst was) Bij verjaardagen gebeurt dit ook nogal eens, hij koopt dan een kadootje dat hij leuk vindt, en niet iets dat op mijn "verlanglijstje" staat.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
dc

dc

08-05-2011 om 10:26

Zijn recht

Ik vind niet dat je een bepaald cadeautje mag eisen. Als je een fohn nodig hebt, dan koop je die toch gewoon?

Ik heb voor moederdag een stom roze kussen gehad een tijdje geleden (in engeland valt moederdag weer anders) met de tekst "best mum" erop. Ook niet iets waar ik echt op zit te wachten, maar de kinderen waren zo trots dat ik het kussentje nu elke dag gebruik

Niet leuk nee

Nee, ik vind dat je wel terecht reageert. Je hebt het hem nog heel makkelijk gemaakt ook, door een idee aan te dragen.

Misschien is jouw man wel het type van 'niet mee willen doen met de commercie', maar dan is het wel kinderachtig om dat voor jou te beslissen. Laat 'm dan maar zo'n instelling hebben op vaderdag.

Laten we eerlijk zijn, het gaat op moederdag eigenlijk niet om moeder, maar om de kinderen die op school of thuis iets hebben geknutseld en staan te trappelen om moeder's gezicht te zien als ze het uitpakt. Het is dus voor de kinderen als vader dit oppakt en met de kinderen een föhn gaat kopen o.i.d. En wat lekkere dingetjes inslaat voor zondagochtend bij het ontbijt. Ach.

Mijn ex heeft het ook niet zo begrepen. Jongste was gisteren in tranen omdat zijn kadootje nog bij pappa lag. Hij mocht pappa wel even bellen en dus is ex het kadootje nog komen langs brengen, met een duidelijk air van 'overdreven allemaal'. Die snapte kennelijk ook niet dat het niet om mij gaat, maar om zijn kind...

Kim Groothof

Kim Groothof

08-05-2011 om 12:00

Moederdaggevoel

Ach.. moederdag. Misschien heeft je man er niets mee? Je bent trouwens zijn moeder niet Ik zou er een niet al te groot punt van maken en morgen een nieuwe föhn gaan kopen, geen problemen maken die er niet zijn (lees: die jouw man blijkbaar niet ziet)
En moederdag? Gewoon commerciële shit, zelfgemaakte kadootjes van de kinderen vond ik altijd leuk, nu ze pubers zijn, doen we er niets meer aan.

Ik zou die föhn op vaderdag geven

Maar serieus, hier geen cadeaus, afgezien van de zelfgeknutselde frutsels. Die stel ik zeer op prijs. Maar in een situatie zoals die van jullie, waarin het blijkbaar wel gewoonte is om een "echt" cadeau te krijgen, zou ik dan die föhn komende week kopen en met vaderdag netjes inpakken en aan de heer des huizes cadeau doen. Ik weet niet of jouw man dat als een sneer opvat - hier zou het aanleiding tot hilariteit en een dikke zoen zijn.

Rembrand

Rembrand

08-05-2011 om 12:26

Die van mij heeft de hint begrepen

Afgelopen jaren kreeg ik twee keer een CD van een artiest die mijn man leuk vond en ik niet echt.
Ik heb de hint gegeven (ruim voor moederdag) en kreeg vandaag de CD die ik wel graag wilde ( Adele !!).
M.

Kaaskopje

Kaaskopje

08-05-2011 om 12:29

Ik ben door thuistraditie

misschien wel verpest, maar mijn vader kocht ieder jaar voor mijn moeder tuinplantjes en daar was ze ieder jaar weer blij mee. Mijn man geeft mij niets en daar heb ik een beetje moeite mee. Een kleine frustratie dus Bij moederdag ga je vind ik niet uit van de gedachte die je er zelf over hebt, maar vanuit de gedachte dat je een ander blij maakt. Moederdag en vaderdag vind ik ook mooie gelegenheden om eens te laten merken dat je je vrouw of man waardeert als moeder of vader. En dat hoeft helemaal niet in de papieren te lopen.
Ik weet overigens nog niet wat de kinderen in petto hebben. Die doen vaak wel iets.

Alles komt van de kids

We leven al 3 jaar gescheiden en hij heeft zich sindsdien nooit meer bemoeid met moederdag. Vorig jaar was hij jarig op die dag en ik heb met de kinderen kadootjes uitgezocht en hem uitgenodigd om te komen brunchen. Mijn zoon had op school een moederdagkado geknutseld, maar mijn dochter had er helemaal niet aan gedacht. Ik werd er verdrietig van: ik heb wel moeite gedaan om met de kinderen iets leuks voor hem te vinden, maar van zijn kant kwam niets.

Ik heb er met hem over gesproken en dat heeft me goed gedaan. Niet dat hij dit jaar wel iets heeft gedaan, maar ik heb ik vrede mee. Morgen is hij jarig en ik heb weer met zorg kadootjes uitgezocht. Dit weekend zijn de kids bij mij en vanochtend werd ik verrast door dochter met koffie op bed en een gedekte ontbijttafel. Zoon had chocola en mooie knutselcreaties en dochter had lippencacaoboter en olijfoliescrub zelf gemaakt. Papa heeft er niets mee te maken gehad, het kwam helemaal vanuit de kinderen zelf. Fantastisch!

Op de verjaardagen van de kinderen krijg ik altijd een sentimienteel smsje van hem. Zo toont hij zijn waardering en dankbaarheid voor het krijgen/schenken van zijn kinderen.

Fély

Geen kado uit de winkel

Ik kan me je teleurstelling voorstellen, maar vaak is het ook een kwestie van uitgaan van iets terwijl de ander er heel anders over denkt.

Ik ben wars van kado's uit de winkel voor moederdag. Die commercie hoeft van mij niet. Ik kreeg vanmorgen een uitgeprinte foto met een zelfgeknutseld fotolijstje van mijn dochter. Heerlijk. Het maakt niet uit hoe oud kids zijn, een knutsel vind ik altijd super.

Een kadootje uit de winkel daarentegen zegt me helemaal niets. Ik hoef geen gekocht kado. Dus in dat opzicht heb ik een ander verwachtingspatroon van het soort kado's op moederdag.

Eigenlijk is dat altijd een beetje lastig, vind ik. Want wat de aanleiding ook is, de gever doet zijn best en daar kun je dan wel een bepaald verwachtingspatroon bij hebben (wat jij voor ogen hebt qua kado), maar de uitkomst kun je niet afwijzen.

Vandaar mij aversie tegen kado's. Hoeft van mij allemaal niet zo. Met uitzondering van een stevige knutsel natuurlijk

Janna3

Janna3

08-05-2011 om 13:45

Je bent zijn moeder toch niet

Het enige dat ik op moederdag van mijn man zou verwachten is dat hij de kinderen begeleidt in hun plannen. Ontbijt maken of een taart bakken, lekker eten koken, zoiets. En dat doet hij gelukkig met verve. Ik wil beslist geen cadeau van hem, dat koopt hij maar voor zijn moeder.
Ik denk dat de ideeën en verwachtingen rondom moederdag zo verschillen dat het vaker misloopt in de communicatie. En geloof me, bij veel mannen helpen hints voor geen enkele meter. Je moet of heel duidelijk zwart op wit zeggen wat je verwacht of genoegen nemen met iets anders. Een opmerking als: "goh, een föhn zou handig zijn want onze is net stuk" is voor de meeste vrouwen kraakhelder, maar niet altijd voor mannen. Grote kans dat hij het hele moederdaggebeuren is vergeten en zaterdagnacht nog naar iets heeft lopen zoeken...

Vic

Vic

08-05-2011 om 13:48

Poeh

Ik zit nu dus moed te verzamelen om mijn moeder te bellen. Ze zal inmiddels wel door hebben dat ik niet kom. Dat had ik onlangs al laten doorschemeren. Ze is volgende week ook jarig, dus dan ga ik er ook al heen. Sowieso zijn mijn kinderen vandaag bij hun vader, en om dan alleen te gaan vind ik ook niet zo leuk. Overigens verwacht ik van de kinderen ook geen cadeautjes, tenzij ze op de bso nog iets gemaakt hebben. De school had al gemeld dat er door het drukke programma van de afgelopen weken geen tijd was om iets te maken.

Maylise

Maylise

08-05-2011 om 14:24

Nooit

Ik heb nog nooit wat met moederdag gekregen van mijn man. Vind ik ook logisch. Ik ben zijn moeder niet. De kinderen maken/kopen meestal wat. Soms vergeten ze het. Het maakt mij niet zoveel uit. Ik heb er niet zoveel mee. Mijn moeder vindt het wel leuk dus ik denk er wel altijd aan om haar te bellen/bezoeken en een kleinigheidje te geven.

Overigens geeft mijn man voor mijn verjaardag me ook altijd iets wat hij zelf heeft bedacht. Hij vindt lijstjes niet leuk.

Zoiets als een fohn of een ander gebruiksvoorwerp zou ik gewoon kopen wanneer ik het nodig had. Ik wacht daarmee niet tot verjaardagen en zo.

tonny

tonny

08-05-2011 om 15:10

Mijn man is gewoon geen cadeautjestype

en daarmee heb ik me geheel verzoend.

Hij doet op verjaardagen de hele dag koffie, thee, gebak, drankjes, afwas - da's ook super!

Als het om cadeautjes gaat, heb ik meer aan mijn kinderen

Mijn eigen vader kocht ook nooit cadeautjes. Ik herinner me maar één keer dat hij zelf (samen met mij) iets voor zijn vrouw kocht. Wat hij kocht was niet haar smaak, maar ze is het haar hele leven blijven gebruiken!

tonny

tonny

08-05-2011 om 15:12

Ik ben zijn moeder niet

ja, dat zegt mijn man ook. Terecht.

Maar dat verandert niks aan zijn cadeautjeskoopgedrag. Als we iemand iets geven, is dat meestal iets wat ik heb gekocht. Of hij pakt een fles wijn uit de kast. Of een boek.

Het is wijs verwachtingen aan te passen aan de werkelijkheid.

Ik hoef ook zeker geen gekocht kado

nee hoor, ik heb een gebakje op bed gekregen en mocht uitslapen, ik werd wakker om 9 uur en toen rende mijn man naar boven dat ik weer in bed moest gaan liggen en moest doen of ik sliep. Ik heb 2 kettinkjes gekregen, de jongste had een hele leuke van geschilderde pasta en de oudste van strijkkraaltjes.

En ik wil niet dat mijn kinderen geld uitgeven aan mij, iets knutselen of later een kaartje oid vind ik heel erg leuk. Verder heb ik niets met de commerciele kant van moederdag, bah nee. Ik zie later wel wat de kinderen dan voor mij doen, iets zelf gemaakts vind ik sowieso altijd leuker bij alle gelegenheden en personen.

Reactie op moeder

als het bij jullie de traditie is dat je een echt kado krijgt dan vind ik dat je er heel karig van af gekomen bent. Ik zou als ik jou was hem erop aanspreken, dat je dit niet leuk en attent vindt.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

08-05-2011 om 21:22

Flauw

Op moederdag wil ik alleen iets van mijn kinderen krijgen, ik hou ook niet van dat commerciële gedoe. Maar als jullie elkaar kado's geven op moeder- en vaderdag, en jij vraagt een föhn, dan is het wel heel flauw om die niet te geven. En nog flauwer om iets van zolder te pakken, gadver.

Als ik jou was zou ik trouwens om een leuk kado vragen, niet een gebruiksding voor de hele familie.

Fiorucci

Fiorucci

09-05-2011 om 06:38

Nou inderdaad

Ik zou ook geen gebruiksartikel vragen wat het hele gezin gebruikt, voor je het weet krijg je een stofzuiger, zoals mijn schoonzus..

Ohh

een stofzuiger! dan bijna liever niets tenzij je het zelf hebt gekocht en ingepakt (ook niet zo charmant).

Strijkplank

ooit werkte ik bij de marskramer,toen een dag voor moederdag een man een strijkplank kwam kopen,en of ik hem even in wilde pakken voor moederdag.
wat had ik een medelijden met de vrouw die dit cadeeau zou krijgen!

overigens,hier krijg ik geen cadeau voor moderdag van mijn man, want ik ben zijn moeder niet.
hij koopt wel af en toe bloemen voor me,of boekt een weekendje weg,zo maar tussen door,vind ik ook veel leuker.

Geen cadeau

Ik heb van mijn zoon een mooie knutsel van het KDV gekregen en van mijn man een dikke zoen en een kaart met daarop dat ik een super mama ben. Dit is voor mij al de waardering die ik hoop te krijgen. Ik vind moederdag een redelijk commerciel gebeuren en ik zit niet echt op cadeautjes te wachten. Heel de dag hebben we leuke dingen gedaan en ik heb heel de dag niet helpen.
Geweldige dag!!!

Fransien

Fransien

09-05-2011 om 11:19

Wel cadeau

Een mooie bos bloemen, mijn lievelingsbloemen ook nog, speciaal voor mij gehaald, en een lekker stuk noga. De kinderen hebben heerlijk geknutseld en die dingen zijn me ook heel veel waard. Manlief heeft overigens vorig jaar van de kinderen een meeneemkusje gekregen, met lippenstift op een kaartje ter grootte van een creditcard, mooie tekening erbij en gelamineerd, met dank aan de creativiteit van de juffen, daar was ik nooit op gekomen.

Fiorucci

Fiorucci

09-05-2011 om 11:25

Kado

Een zak chocokrakelingen van ene zoon, een glazen theepotje met theebloemen van andere zoon, en doucheschuim van mijn dochter. Een kadootje kan ook heel bescheiden zijn.

Vic

Vic

09-05-2011 om 13:55

Mannen en cadeautjes

Ik denk (even generaliserend) dat de meeste mannen daar gewoon niet goed in zijn. Mijn ex kocht meestal cadeaus voor me waar hij zelf ook wat aan had. Mijn huidige partner weet eigenlijk nooit wat hij moet kopen. Als ik een verrassing wil, moet ik dus voorafgaand aan mijn verjaardag of Kerst e.d. flink wat hints geven over wat ik zou willen hebben. Daarbij is hij dan wel snugger genoeg om te bedenken dat als ik zeg dat ik een nieuwe stofzuiger nodig heb, dat geen cadeau-idee is

Vic

Vic

09-05-2011 om 15:36

Cobi

Ik kan altijd wel iets verzinnen, voor iedereen. En als ik niets weet, geef ik een boek. Dat is altijd leuk.

Fiorucci

Fiorucci

09-05-2011 om 18:35

Ohja

Ik verzin ook altijd wel wat. Mijn oudste zoon heb ik ook goed opgevoed, man, wat komt die altijd weer met leuke originele kadootjes,echt leuk.

Vic

Vic

09-05-2011 om 18:53

Is goed hoor

Je roept maar

Rembrand

Rembrand

09-05-2011 om 19:22

Zielig voor jongste.....

Het blijkt nu dat hij op school een hart van brooddeeg had gemaakt. Twee dagen voor moederdag wilde hij het op een ander plekje leggen en toen hij de lade van zijn bureau open maakte kwam er een penetrante lucht uit.....
Niet lang genoeg gebakken waarschijnlijk. Hij heeft het weggemikt en begon er vanmorgen pas over.
Ben ik mijn laatste zelfgemaakte moederdagkadootje ooit misgelopen....... ( hij is mijn jongste en gaat komende zomer naar het VWO).
M.

Trots op mijn dochter

die te weinig tijd had (belachelijk, dan had de leerkracht er even op moeten sturen !) om het doosje af te maken. Kind in paniek, sneu want het is voor haar zo belangrijk dat ik iets moois krijg, dat neemt ze heel serieus en daar is ze onzeker over. Heeft ze zelf op internet (8 jaar) een website gevonden hoe je een doosje maakt (gelukkig niet op een pornosite uitgekomen en die alsnog gemaakt thuis.

Dat hoorde ik net van mijn man. En in het Engels "I love my mother" had ze ook ergens gezien, slim kind, stomme leerkracht.

Marijke

Marijke

10-05-2011 om 11:16

Lief briefje

Het leukste vond ik het lieve briefje dat dochter had zelf had bedacht en geschreven waarbij ik een traantje moest wegpinken. Man was moederdag compleet vergeten . Ik tel mijn zegeningen, want ik mag elk weekeinde uitslapen en dan staat beneden het zondagse ontbijt klaar, heerlijk.

koentje

koentje

10-05-2011 om 15:15

Ik weet

eerlijk gezegd ook nooit goed wat ik mijn lief voor verjaardag of vaderdag moet geven. Ik laat zoon voor vaderdag zelf iets doen en laat hem een gekocht kado geven. Maar het blijft vaak bij saaie dingen zoals een luchtje of iets van een cd.
Mijn man koopt heel vaak direct wat hij vindt dat hij nodig heeft en zelfs dingen zoals muziek laat hij vaak niet wachten tot een gelegenheid. Tenzij ik het uitdrukkelijk vraag...

Hee, maar 'moeder' Ik zou het me niet persoonlijk aantrekken; koop voor hem een koffiezetapperaat!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.