Relaties Relaties

Relaties

alleen

alleen

02-01-2020 om 16:15

Samen dingen doen

Wat doen jullie nog samen. Jij en je partner.
Ben even benieuwd hoe jullie week verloopt.
Wij werken allebei. Hij kookt en ik doe de afwas. Savonds tv kijken of op de telefoon. Zaterdag doe ik boodschappen en ga soms met iemand winkelen. Zondagmorgen administratie voor onze eigen zaak en smiddags tv of puzzelen.

Maar nu de vraag wat kan ik samen met mijn partner doen en hoe ziet jullie week eruit.

Partner

Partner

02-01-2020 om 16:37

Wat doen we 'nog' samen? Ben je aan het minderen ofzo? De kinderen zijn volwassen maar wonen nog thuis en we zijn nu juist aan het zoeken om uit te breiden. We hebben net een caravan gekocht, voor het eerst, en daar zijn wij nu mee bezig. De hele inventaris moet ook nog worden aangeschaft. Verder proberen we regelmatig iets op te ruimen, het liefst via het systeem van elke dag een plank/kast of een half uurtje. Ook doen we spelletjes, Netflixxen, samen boodschappen in het weekend etc Ik wilde samen op bridgeles maar dat wilde hij niet helaas.

40er

40er

02-01-2020 om 16:45

Zo veel

Samen boodschappen, minimaal 1x per dag samen de hond uitlaten. In het weekend poetsen we samen even door het huis heen.

Maar de dingen die ik alleen doe vind ik ook heel fijn! Vanavond is er bv niemand thuis, heerlijk!!

Veel en weinig

Wij kunnen veel samen doen in de zin dat we best veel dingen allebei leuk vinden en graag samen zijn maar in de praktijk doen we ook wel veel alleen. Dat is ook om praktische redenen: met oog op de kinderen is het vaak handig als we apart ergens heen gaan zodat de andere ouder thuis kan blijven.Als onze jongste kinderen straks ook groter zijn zal dat wel minder worden.
Verder ben ik uithuiziger dan mijn man. Hij houdt erg van tuinieren, decoreren, koken en andere klussen rond het huis. Dus hij is ook graag thuis. Ik spreek veel vaker af met vrienden en heb meer activiteiten buitenshuis.
Wat we graag samen doen: film kijken (meestal thuis maar als we de verantwoordelijkheid voor de kinderen niet zouden hebben dan zouden we vaak naar de bioscoop gaan), naar het theater, uit eten, wandelen met de honden, naar lezingen gaan, activiteiten van de kerk....
Thuis: films kijken, spelletjes spelen (vaak wel samen met de kinderen), vrienden op bezoek...
Geen hele bijzondere dingen verder. Omdat we allebei werken en we de zorg voor de kinderen hebben draait in het dagelijkse leven veel daarom. Daarnaast zijn we vaak afhankelijk van elkaar om vrije tijd te scheppen waardoor we veel vrije tijd ook niet samen doorbrengen. Het wordt nu wel wat makkelijker want onze oudste kinderen kunnen nu wel een avondje op de jongste kinderen passen dus dan kunnen we vaker samen weg zonder oppas te regelen. Maar de leeftijd van de oudste kinderen zorgt er ook voor dat we 's avonds ook eigenlijk geen tijd samen hebben.

Koffiekop

Koffiekop

02-01-2020 om 17:15

Eh, ik begrijp je vraag niet helemaal geloof ik

Heb je een probleem, of wil je gewoon inspiratie?
Hier doen we niet eens zo heel veel samen, we hebben vooral ieder onze eigen klusjes en doen die soort van naast elkaar. Dus hij vouwt de was op terwijl ik kook, bijvoorbeeld. Dat is omdat we de taken nogal strak verdeeld hadden, maar intussen doen we veel meer dingen allebei, dus op zich wel een goed idee om die dingen dan ook samen aan te pakken. Hij maakt graag muziek en kijkt graag filmpjes over muziek op bijvoorbeeld YouTube, ik lees dan een boek of doe een spelletje (digitaal) of puzzel. Verder laten we af en toe samen de hond uit, we eten samen, we koken regelmatig samen, we gaan samen op vakantie (en bereiden dat samen voor), we zijn bezig met een verbouwing en denken daar samen over na, we doen af en toe samen een spelletje en kijken samen wel eens een filmpje. Verder gaan we regelmatig samen eten, al dan niet met vrienden/familie. En af en toe doen we iets als een museum, een beurs of zoiets. Wel zijn er dingen die ik graag samen zou doen, maar wat tot nu toe niet lukt (omdat hij er geen zin in heeft). De tuin bijvoorbeeld. Dat vind ik in mijn eentje echt een enorme klus, omdat bij te houden. Maar hij heeft er niks mee. De auto wassen is er ook zo eentje. Hij vindt dat de kinderen dat zouden moeten doen (ze gebruiken hem tenslotte ook en dragen nauwelijks bij aan de benzinekosten), maar dat vertikken ze onder het motto 'geen tijd'. Dan doe ik het maar weer als het ding er niet uit ziet. Zou veel gezelliger zijn als we dat samen doen. Maar goed, hij doet het overgrote deel van de (technische) klussen in huis, daarbij heeft hij dan weer niks aan mij... ;-).

De afgelopen jaren zijn best druk geweest, dus we zijn dat 'samen dingen doen' een beetje ontwend. Het hielp ons vroeger om af en toe (eens per maand bijvoorbeeld) iets in te plannen als een stadsbezoek of bijvoorbeeld een workshop (zo zijn we eens gaan indoor skydiven). De ervaring leert dat wij daar bewust tijd voor moeten inplannen en plannen maken. We vinden het leuk om elkaar met uitstapjes te verrassen. We houden van citytrips, in maart gaan we bijvoorbeeld naar Valencia.

Onze kinderen zijn al groot, dus we krijgen steeds meer tijd voor elkaar, ik merk wel dat we daar weer aan moeten wennen. Het is best lastig om de omschakeling te maken, dat moeten we echt bewust doen. Maar dat doen we dan ook wel.

Heb je hier wat aan, of is het niet wat je bedoelt?

alleen

alleen

02-01-2020 om 18:59

Aan koffie kop

Ja dit is wat ik bedoel.

We hebben ook weinig tijd om samen iets te doen.

Maar een workshop is nog wel iets. Dit ga ik bestuderen.

Ja onze kids zijn ook al wat ouder en die gaan hun eigen gang en zo blijf je af en toe met zn 2

Klavertje 4

Klavertje 4

02-01-2020 om 19:22

samen dingen doen

hoi,

Onze kinderen zijn ook al wat ouder en wij doen graag dingen samen. Wij werken ieder ook 32 uur. Met ieder een andere vrije dag. Als mijn man vrij is doet hij boodschappen voor een deel van de week, kookt hij en poetst beneden. Als ik vrij ben kook ik, doe de was en poets boven.
Vrijwel ieder weekend gaan wij samen koffie drinken of samen lunchen in de stad of elders. Heerlijk even bijpraten. Het laatste jaar zijn we ook een paar keer samen een paar dagen weg geweest. De ene keer heeft mijn man het helemaal georganiseerd en de laatste keer ik zelf. We bedenken dan hoe we de ander zoveel mogelijk kunnen verassen. In het weekend ontbijten we vaak samen, dan bespreken we ook alle plannen door. Soms gaan we samen naar een van de sportwedstrijden van de kinderen.
Juist nu ze groter zijn hebben we meer tijd voor elkaar. Het is prettig om te merken dat we het alle twee nog steeds fijn vinden samen! We kunnen dan ook echt lol hebben....

Mijn zus.

Alles wat al genoemd is vinden wij ook gezellig om samen te doen. Uit eten, lunchen in de stad, korte vakantie's, maar ook wandelen en in de zomer een fietstocht.
Mijn zus gaat 2x in de week met haar man sporten en daarna gaan ze naar de sauna en/of zwemmen. Ook nog een idee?

An.

An.

03-01-2020 om 09:17

Ik begrijp je vraag heel goed > Wake up call

En mijn man en ik zijn dus ook niet meer samen.
Ons huwelijk bestond uit dezelfde dingen als jullie hierboven allemaal beschreven: werk, kinderen verzorgen, boodschappen, doe-jij-dit-doe-ik-dat.

Klinkt heel harmonieus. Was het ook.

Maar er was ook geen echt, sámen meer. Als in: interesse in elkaar. Bij elkaar willen zijn om wie wij als mens (dus niet als ouder) waren. Wij waren, zonder dat we het door hadden, bij elkaar vanwege de praktische kant. En dat deden wij heel goed. En we lagen altijd op 1 lijn. En voor de buitenwereld waren wij een model gezin.

En toen werd ik verliefd op iemand anders.

Ik begreep er niks van. Ik had toch een geweldige man? Wij hadden het toch zo goed samen? Wij zouden toch samen oud worden? Wij waren toch 1? Ándere mensen worden verliefd op iemand terwijl ze getrouwd zijn, ik toch niet.

Wel dus.

Ik ben nu 12 jaar verder. Jouw posting was het laatste puzzelstukje. Het was alsof ik mijn eigen woorden van toen las.

Want wat deden wij toen fout? Of ik vooral misschien... Vanaf kind 1 (we kregen er 3) was ik Moeder. Met een hoofdletter. En alles draaide voor mij om de kinderen. Alles stond in het teken van de kinderen. Ik zag geen mogelijkheid om samen met mijn man nog iets te doen. Kinderen een weekend elders zodat wij samen weg konden? Wie zou dat nou kunnen, drie drukke kinderen van een ander opvangen! (dacht ik, ik maakte daar ook niet genoeg werk van). Mijn man ook niet hoor, daarin domineerde ik hem ook wel. Pittige tante versus rustige goedzak. En zo bleef er geen "ons" met over na verloop van tijd. Terwijl juist ik zo "ons" nodig had.

Ik kan er een boek over schrijven.

Focus is goed. Maar teveel niet.

Alleen: dit is mijn verhaal. Misschien zie je overeenkomsten. Als dat niet zo is, heeft iemand anders er mssch iets aan...

En mijn ex en ik? Wij zorgen nog steeds in harmonie voor de kinderen. In co-ouderschap. Onze liefde voor de kinderen is onze enige gemeenschappelijke deler.

Vind je het niet jammer dat je indertijd voor een nieuwe relatie bent gegaan? Je had die tijd en energie ook kunnen steken jn het nieuw leven inblazen van de relatie met je man.

alleen

alleen

17-01-2020 om 08:40

Hallo allemaal

In overleg met mijn vriend, gaan we we het anders doen.
Hij werkt voor het bedrijf 5 dagen in de week en op zaterdag probeert hij niet meer te werken voor het bedrijf.
Maar nu dan.

Hoe kunnen we samen iets doen op zaterdag.

Hij wil graag wel iets voor zich zelf gaan doen, auto wassen, buiten om het huis bezig, schuur opruimen.

Maar ik/wij willen ook graag samen wat gaan doen. Hij houdt niet van wandelen en fietsen. Weet iemand iets wat wij een paar uurtjes op de zaterdagmiddag kunnen gaan doen.

De zondagmorgen doen we administratie en smiddags zijn we meestal thuis.
TV kijken, puzzelen, lezen etc. Dat vinden wij goed. Wij krijgen vaak bezoek, maar gaan niet vaak zelf op bezoek.

Dus graag tips voor de zaterdagmiddag om samen iets te doen.

aleid

aleid

17-01-2020 om 09:41

Ideeen genoeg

Samen lunchen
Museum bezoeken
Samen lekker koken
Andere sport zoeken die jullie allebei leuk vinden (tennis, zwemmen, golf bv?)
Gezamenlijke nieuwe hobby zoeken
Kaarten
Etcetc...

Paddington

Paddington

17-01-2020 om 12:11

Waar wij veel plezier aan beleven

is samen muziek maken en samen koken. Op zaterdagmiddag samen uitgebreid koken met een romantische avond erachter aan?

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden